Skocz do zawartości
IGNORED

Polityka | archiwum

Ojciec Dyrektor

Rekomendowane odpowiedzi

Wyglądamy poza nasz grajdoł i co widzimy?

"Brazylia odnotowała na koniec roku najniższe w swych dziejach bezrobocie: spadło ono do 5,7 proc., a w niektórych sektorach gospodarki, zwłaszcza w budownictwie, odczuwa się niedobór pracowników; jeszcze w czerwcu 2010 r. wynosiło ono 7 proc. Brazylijski Instytut Geografii i Statystyki, który ogłosił w poniedziałek te dane, podał również, że 97 proc. zrzeszonych w związkach zawodowych pracowników wynegocjowało podwyżki płac w umowach zbiorowych przekraczające poziom inflacji.

Jednym z ważnych czynników rozwoju brazylijskiej gospodarki za rządów prezydenta z ramienia Partii Pracy Luiza Inacio Luli da Silvy było znaczne poszerzenie rynku wewnętrznego. W ciągu ośmiu lat dzięki polityce stymulowania inicjatywy najuboższych warstw ludności i finansowanemu przez państwo programowi "Zero głodu" zdołano wyprowadzić ze strefy absolutnego ubóstwa 20 milionów obywateli."

Ciekawe czy postępowali zgodnie z zaleceniami MFW, Banku Światowego i Miltona Friedmana?

Jestem Europejczykiem.

meloman62, wybierz gdzie masz najbliżej:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Jak to fajnie przypomnieć kolegom, co pisali kilka lat temu. Jakie to wtedy "cudeńka" wyprawiała opozycyjna PO. Ha, ha. A co teraz robi największa partia opozycyjna z prezesem na czele? Tak pięknie się pogodziła z przegraną... że ręki prezydentowi nie poda :>>>>>>>>>>>>>>>>>>)i myslisz ze to CÓS zmieniło.Cookolwiek.ze mozna przypomniec wziecie telewizji noca,skok na bank narodowy,na wszystkie społki.Oni nadal wierza ze tak musiało byc.BO IM SIE TO NALEZY.jako narodowym nieszczesnikom.popatrz na ich guru, czyli kurdupla.Czy nie sciska zal dupy patrzac na to...nieszczescie.

Aż ich nieudacznictwo i populizm dotknie cię osobiście,wtedy będziesz miał.Typowy polak...mądry będzie PO szkodzie.

Wielkiego Stratega też mam dość,jednak krytyki mi nie brakuje i czujności też.Trzeba jednak żyć nadzieją,że w końcu wykluje się jakaś partia co nadzieję da i obróci ją w czyn......>>>>>>>>>>>>>>Było jus pare i z czynu zawsze były szczyny ...modrzewek.Tylko PZPR, dla takich jak wy.

Jedank trochę zmienia. I nie chodzi tu o przypadki patologiczne - te wymagają terapii, która dla wielu z nich i tak nie będzie skuteczna.

Chodzi o tych, którzy jeszcze mają szansę i stoją na nieco wyższym poziomie ewolucji. To zresztą daje się obserwować, jak pomału odchodzą od PiS ludzie z resztkami samoświadomości. A pamiętasz, że było tam takich wielu, nawet takich, wzbudzających moje zdziwienie faktem tej przynależności.

Świadomośc, jej zmiana, to proces dość długi i nic nie dzieje się z dnia na dzień. Bo najtrudniej samemu sobie zdać sprawę, jakim idiotą się jest.

Podonie było z wieloma intelektualistami po zwyciętwie komuny. Z czasem jednak potrafili 'przejrzeć'...

.Trzeba jednak żyć nadzieją,że w końcu wykluje się jakaś partia co nadzieję da i obróci ją w czyn.

W końcu przyjdzie dobry Pan i zrobi, że będzie nam dobrze.

Takie typowe motto życiowe polskiego chłopa pańszczyźnianego.

A niby, dlaczego ma przychodzić i po co?

Może jednak przyjdzie dobry pan..

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Człowiek może być dobry, uczciwy ale i tak ilość ludzi na jego pogrzebie zależy od pogody...

Zapytałbym raczej: a skąd ma się niby wziąć?

Słuchałem kilku wypowiedzi Pawła Kowala i jakoś nie widzę zmiany ani myślenia ani retoryki. Posłanka Jakubiak jest może mniej nachalna ale od zmiany barw partyjnych inteligencja nagle jej nie podskoczyła. Oczekiwany cud nie chce nastąpić ;-).

Jestem Europejczykiem.

Jak tego nie rozumiesz,to co tutaj robisz?Pewnie zamęt a to już wiadomo...po co.

slumsiku,już mi przypisywałeś Wielkiego Stratega za brata a teraz PZPR,coś mi się zdaje,że chyba znowu źresz ten szalej.Bądź czujny wróg czuwa.

Jaro_47

Właśnie...skąd ma się niby wziąć?Z perspektywy nic takiego nie widać.

No chyba,że wystawimy swojego kandydata np.muls...wszystko wie(bez prawie)

Pewnie, że wiadomo - spisek "określonych sił" :-)))!

Cytujesz za wielkim strategiem?

Czy to naśladownictwo?

A może tak..Partia Audiofili i Melomanów? Hasło przewodnie; Hi End dla każdego!

Człowiek może być dobry, uczciwy ale i tak ilość ludzi na jego pogrzebie zależy od pogody...

A może tak..Partia Audiofili i Melomanów? Hasło przewodnie; Hi End dla każdego!

Ja jestem za!!!

Koniecznie natychmiast powołać IAN (instytut audio narodowego) napiętnować inżynierów którzy tworzyli Radmora, Tonsila Diorę itp.

Powołać CBS (nie CBŚ) Centralne biuro stereo - niech metodami operacyjnymi sprawdzają kto słucha mono i do więźnienia.

Markowski na ministra sprawiedliwości!!

Jakieś dalsze pomysły?

Ja jestem za!!!

Koniecznie natychmiast powołać IAN (instytut audio narodowego) napiętnować inżynierów którzy tworzyli Radmora, Tonsila Diorę itp.

Powołać CBS (nie CBŚ) Centralne biuro stereo - niech metodami operacyjnymi sprawdzają kto słucha mono i do więźnienia.

Markowski na ministra sprawiedliwości!!

Jakieś dalsze pomysły?

Popieram!

747 na premiera! i prezydenta!

(w końcu od 30 lat zajmuje się zagadnieniami ałdio)

(mam nadzieję na jakąś niewielką funkcyjkę w terenie)

modrzewek jak ciebie czytam to bez szaleju szaleje po pokladzie.Twoja prostota , naiwnosci i wiara w czyny kaze sie pochylic z pokora nad kazdym nieborakiem.A wiec i nad toba.

slumsik,ty się weź pochyl nad sobą...wszystkowiedzący i mało naiwny,hehehe poprawiasz mi humor,strzelasz i strzelasz kulą w płot...non stop.

Mylisz wiare z tym,co od państwa obywatelowi się należy...jak psu kość.Odstaw jednak już ten badziew!A może kompleksik Stratega Wielkiego posiadasz...nie wiedząc?

Nic się nie dzieje to wrzucę ciekawostkę (nie jestem pewny czy coś o tym już było):

"Embraer 175 którym pozostający ministrem obrony narodowej Bogdan Klich miał polecieć z propagandową wizytą do Afganistanu zawrócił po 15 minutach na lotnisko Warszawa Okęcie. Okazało się bowiem, że z powodu awarii instalacji hydraulicznej w samolocie nie schowało się podwozie. Pilotowi udało się szczęśliwie wylądować, ale delegacja MON musiała czekać na drugi z dzierżawionych od PLL LOT Embraerów. Opóźnienie wyniosło 2 godziny."

Kara Boska go spotkała za te kombinacje z LOTem i z Embraerami.

Jestem Europejczykiem.

Podoba mi się to "raczej". Strach w oczch byleministra K(I)icha --- BEZCENNE, biorąc pod uwagę panującą wszechcudność i nieomylność (o mądrości nie wspomnę) ludzi Tuska.

W końcu opinia byłego nieprezydenta o polskich lotnikach, drzwiach i stodole zobowiązuje, choć jak życie pokazało nie wszystkich.

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

Nie bardzo chce mi się liczyć, zresztą wszystkich danych nie znamy ale tak na czuja to za te wszystkie prowizorki i czartery już jednego Falcona 900EX byśmy mieli.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Jestem Europejczykiem.

Może dwa, czas na zmiany w ustawie o przetargach.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

ty nie mysl co panstwo tobie, ale co Ty panstwu.Bo inaczej to do... PZPR.

mam kompleksik stratega wielkiego mniejszego.

Wiesz co,muls...mało sie nie posikałem.A który to strateg wielki większy?

I tak na marginesie..co ty z tym PZPR-em...należałeś czy co?

Gdyby Bóg karał za głupotę musiałby wybić sporą część ludzkości w związku z czym taką hipotezę raczej odrzucam ;-).

Gdyby tak było,to naród nasz liczyłby około 10mln ludności.

Marcin Dubieniecki rozważa złożenie zawiadomienia do prokuratury o możliwości popełnienia zamachu na prezydenta RP.

- W mojej ocenie postępowanie, które jest prowadzone obecnie przez Wojskową Prokuraturę Okręgową w Warszawie nie jest wystarczające. Rodzi się pytanie, czy nie należałoby złożyć w tej sprawie stosownego zawiadomienia o możliwości popełnienia przestępstwa zamachu na prezydenta - dodał Dubieniecki.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ciekawe, czemu nie złożył do tej pory.

Może czekał na audiencję u Rydzyka i na konsultacje i Maciarka, a ten ciągle w rozjazdach, światowiec. Swoją drogą ciekaw jestem czy będzie konsekwentny czy tylko tak pieprzy jak potłuczony.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.