Skocz do zawartości
IGNORED

Polityka | archiwum

Ojciec Dyrektor

Rekomendowane odpowiedzi

herbatko ulung- Tusk ma dopiero 54 lata, a wieczny przegrany 62 lata-to pełne 2 cykle wyborcze.Dwie porażki jarkacza i zawał gotowy....no chyba,ze wcześniej wszystkich uszczęśliwi....

Zamiast z patykami "obrońcy" będą łazić z namiotami.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

post-17911-0-51415300-1302640567_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Pyskówka w Brukseli. Zasłonięte podpisy.

"- Żaden inny polityk nie cieszył się takim oddaniem obywateli jak Profesor Lech Kaczyński."

"- Według opinii znacznej części polskiego społeczeństwa, Profesor Lech Kaczyński był najwybitniejszym polskim politykiem po II wojnie światowej."

Reszta tutaj:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Filut

<Nie napisali w GP i nie wiesz co robić? >

Specjalnie dla Ciebie:

Skrót GP wziął się z wcześniej załączonego przeze mnie zdjęcia.

Tej G-wno "Prawdy" nie biorę do ręki.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zamiast z patykami "obrońcy" będą łazić z namiotami.

Teraz rozumiem dlaczego PiS żądał interwencji naszych wojsk w Libii. Chcieli Kadafiemu zajumać namiot. Rozbili by sobie na Krakowskim Przedmieściu, Prezes przyjmowałby w nim wiernopoddańcze hołdy ludu PiSowskiego i czekał na kapitulację obecnej ekipy.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Jestem Europejczykiem.

Horście, nawet te kilka aktywnych nicków nie zagada prawdy ani nikogo normalnego nie przekona.

Nie ma znaczenie, kto to zrobił. Liczy sie przyczyna. A przyczyną jest napędzanie nienawiści i dzielenie ludzi na Wy I MY, które to tu, od samego początku czynisz. To się nazywa zwykłym szerzeniem nienawiści.

Dlatego będziesz się smażył w piekle :)

Razem zresztą z prezesem i o. dyrektorem.

I tak, masz rację. Czuję się nieswojo po tych 'uroczystościach' - tak jakbym zobaczył gówno pośrodku pokoju wracając do domu ze spaceru.

Powiem ci w miarę prosto. Ja patrzę na cywilizowany świat. Wiem, że w paru krajach typu Czechy, Niemcy, Węgry itp. zrobiono lustrację. I niemal nikt nie okrzykiwał tego oszołomstwem, "napędzaniem nienawiści". Z biegiem lat cenią sobie ten zabieg.

U nas obalono rząd Olszewskiego, aby uniknąć prawdy.

Zostało i nadal jest- że użyję twojej jar1 poetyki- to gówno postkomuny na środku pokoju.

Bolek w "nocnej zmianie" zostawił przy władzy różnych fumfli Kiszczaka, Szechterów, Walterów, lub takich dla których Kiszczak i Jaruzel to ludzie honoru. Ludzie którzy chcieli zrobić to (choćby lustrację) co w cywilizowanych krajach są do dziś mieszani z błotem i strachliwie wypychani w margines rzekomego "oszołomstwa"- jest to rodzaj kłamstwa, który się mści.

Tego g.. nie da się zamieść pod dywan pieprząc kawałki o polityce miłości i jej dobroczynnym wpływie, o twoich jar1 tęsknotach za Frontem Jedności Narodu z PRL. Wpływ tych zaniechań jest bardzo zły i demoralizujący- ciągnie się przez dziesięciolecia.

To jest to co dzieli- brak prawdy, dobrego audytu.

Egon Krenz posiedział sobie 3 lata w kiciu (zresztą bardzo łagodnym, raczej takim internatowym). Były zdjęcia jego smętnej w wyrazie twarzy zza prętów krat. To niezwykle pożyteczne fotoujęcia ze względu na higienę i zdrowie polityczne. Jego kolesie też nie doznali czułości naszej GŁUPIEJ bandyckiej w istocie "grubej kreski". Widząc same fotki Krenza zza krat na pewno tamtejsi różowi mieli dużo mniejszy impet niż u nas.

Osobiście uważam, że tamtejsza postNRDowska rzeczywistość nie była dzieleniem czy "napędzaniem nienawiści" (choć może ten czy inny komuch pienił się ze złości i rozpaczy), była po prostu transparentnym rozliczeniem, audytem, remanentem rzeczywistości.

A u nas próbom tego rozliczenia dorabia się tą lamentację, gębę jak z twoich jar1 słów, które cytuję na wstępie: że dzielą naród, że ekstrema, nienawiść itd. już w 1980 to przerabialiśmy w ramach partyjnej propagandy strachu. Stary trik, że zaraz zamiast liści będą wieszać i strzelać do popaprywnych z CKMów. Wmawianie przeciętnemu Polakowi, że koniec świata, strasznie destrukcyjna rozpierducha będzie jak się rozliczy zamiataczy pod dywan np. z "nocnej zmiany"

(główni aktorzy tego filmu Donek i pan Waldek jakoś- przypadkiem- dziś rozdają karty).

Tak że jar1 trwaj z tym starym śmierdzącym (cytuję ciebie) czerwonym g... na swoim dywanie. Widać ci to pachnie.

(a powiem ci że dynda mi ewentualna ilość nicków którą się tak brandzlujesz, zwłaszcza przy tutejszym modelu moderacji, czasem bardziej śmierdzi pojedynczy teflonowy niezniszczalny nick typu układności Jaruzela- który trwa dzielnie w jednym swym nazwisku opierając się sądom, prawdzie i sprawiedliwości, bo moder jest "z Mieciem")

Powiem ci w miarę prosto. Ja patrzę na cywilizowany świat. Wiem, że w paru krajach typu Czechy, Niemcy, Węgry itp. zrobiono lustrację. I niemal nikt nie okrzykiwał tego oszołomstwem, "napędzaniem nienawiści". Z biegiem lat cenią sobie ten zabieg.

U nas obalono rząd Olszewskiego, aby uniknąć prawdy.

Zostało i nadal jest- że użyję twojej jar1 poetyki- to gówno postkomuny na środku pokoju.

Bolek w "nocnej zmianie" zostawił przy władzy różnych fumfli Kiszczaka, Szechterów, Walterów, lub takich dla których Kiszczak i Jaruzel to ludzie honoru. Ludzie którzy chcieli zrobić to (choćby lustrację) co w cywilizowanych krajach są do dziś mieszani z błotem i strachliwie wypychani w margines rzekomego "oszołomstwa"- jest to rodzaj kłamstwa, który się mści.

Tego g.. nie da się zamieść pod dywan pieprząc kawałki o polityce miłości i jej dobroczynnym wpływie, o twoich jar1 tęsknotach za Frontem Jedności Narodu z PRL. Wpływ tych zaniechań jest bardzo zły i demoralizujący- ciągnie się przez dziesięciolecia.

To jest to co dzieli- brak prawdy, dobrego audytu.

Egon Krenz posiedział sobie 3 lata w kiciu (zresztą bardzo łagodnym, raczej takim internatowym). Były zdjęcia jego smętnej w wyrazie twarzy zza prętów krat. To niezwykle pożyteczne fotoujęcia ze względu na higienę i zdrowie polityczne. Jego kolesie też nie doznali czułości naszej GŁUPIEJ bandyckiej w istocie "grubej kreski". Widząc same fotki Krenza zza krat na pewno tamtejsi różowi mieli dużo mniejszy impet niż u nas.

Osobiście uważam, że tamtejsza postNRDowska rzeczywistość nie była dzieleniem czy "napędzaniem nienawiści" (choć może ten czy inny komuch pienił się ze złości i rozpaczy), była po prostu transparentnym rozliczeniem, audytem, remanentem rzeczywistości.

A u nas próbom tego rozliczenia dorabia się tą lamentację, gębę jak z twoich jar1 słów, które cytuję na wstępie: że dzielą naród, że ekstrema, nienawiść itd. już w 1980 to przerabialiśmy w ramach partyjnej propagandy strachu. Stary trik, że zaraz zamiast liści będą wieszać i strzelać do popaprywnych z CKMów. Wmawianie przeciętnemu Polakowi, że koniec świata, strasznie destrukcyjna rozpierducha będzie jak się rozliczy zamiataczy pod dywan np. z "nocnej zmiany"

(główni aktorzy tego filmu Donek i pan Waldek jakoś- przypadkiem- dziś rozdają karty).

Tak że jar1 trwaj z tym starym śmierdzącym (cytuję ciebie) czerwonym g... na swoim dywanie. Widać ci to pachnie.

(a powiem ci że dynda mi ewentualna ilość nicków którą się tak brandzlujesz, zwłaszcza przy tutejszym modelu moderacji, czasem bardziej śmierdzi pojedynczy teflonowy niezniszczalny nick typu układności Jaruzela- który trwa dzielnie w jednym swym nazwisku opierając się sądom, prawdzie i sprawiedliwości, bo moder jest "z Mieciem")

W takim razie, dołożę Ci jeszcze Michnika od towarzystwa w piekle. :) Będziecie mieli jeden kocioł do smażenia. Jeden dzień Ty jego będziesz podsmażał na amen a drugiego on Ciebie... Tak będziesz mógł przez wystarczający czas realizować na zmianę swoje uczucia: cierpienie, nienawiść i zemstę.

Bo chyba o to Ci chodzi z życiu?

PS. A nickami to Ty się brandzlujesz, nie ja. Wspomnę jedynie, że temat "wielonickowości" w przypadku zmian nazwiska (np. żydowskiego na polskie) sam tu napiętnowałeś i dawałeś jako przykład skur.... Jak tu róznica?

Czy ty wiesz, co to prawda? Masz jedynie swoją, okrojoną do Twoich własnych możliwości jej postrzegania.

I w dużej mierze jest ona jedynie odzwierciedleniem Twoich emocji, w większości tych niższych.

Oceniać grubą kreskę mogą jedynie Ci, którzy w systemie komunistycznym rzezcywiście cierpieli prześladowania - by móc i odgrodzić coś grubą kreską, trzeba mieć co. Ty tego nie masz, więc się dziwisz i pojąć nie możesz. Trzeba samemu znajdować się jakiś czas w piekle cierpienia, nienawiści i zemsty, by to zroumieć... i odrzucić.

Gość romekxxx

(Konto usunięte)

mam pomysł na kompromis w temacie upamiętnienia byłego prezydenta L.Kaczyńskiego. Trzeba tylko w obecnym pomniku Poniatowskiego przed pałacem wymienić głowę na głowę L. Kaczyńskiego - tylko w przyłbicy - zamkniętej oczywiscie. i wszystko będzie dobrze nawet kaczy dziób się zmieści.

post-31901-0-01194000-1302684249_thumb.jpg

Do znudzenia i jak zwykle.

Najpierw słyszymy słowotok w wykonaniu prezesa, po czym wyznaczona grupa klakierów musi tłumaczyć ludowi co prezes miał na myśli (w szkole tłumaczono co poeta miał na myśli).

Po wytłumaczeniu ludowi o co prezesowi chodziło w tym co powiedział, wyznacza się kolejną grupę klakierów - uzasadniaczy. Ich rola polega na tym aby wytłumaczyć, że jak prezes coś pieprznie i wszyscy to słyszeli, to i tak miał rację i nie pieprznął, tylko został źle zrozumiany lub nie dopytany przez dziennikarzy.

Takie błędne koło trwa od kilku lat a szczególnie zjawisko to nasiliło się od czasu "cudownej odmiany".

Miłej zabawy.

Poseł PiS Andrzej Dera zapytany, czy Lech Kaczyński został zdradzony, odpowiedział: "został zdradzony przez polski rząd, gdzie było przez cały czas podważane, że jest prezydentem, że może lecieć". - Cały czas była wojna na linii prezydent-rząd i trzeba sobie przypomnieć, kto tę wojnę toczył: to robił rząd. Pomniejszanie rangi prezydenta, rozdzielenie wizyt, to w jaki sposób prezydent był chroniony przez polski rząd, bo to rząd odpowiada za ochronę prezydenta. (...) Podejrzewam, że był szereg przyczyn, które doprowadziły do tej katastrofy, jedną z nich było złe przygotowanie wizyt, zaniedbania dotyczące sprzętu, którym pan prezydent latał - powiedział Dera w "Gościu Radia Zet".

Ukryta Zawartość

P.S.

Uważam, że poseł Dera jest boski i chyba zostanę jego fanem.

Najbardziej podoba mi sie zestawienie zadanego pytania z odpowiedzią posła Dery.

To jak dwa światy. A już w szkole podstawowej uczą umiejętności odpowiadania na pytanie.

W szkole posła Dery chyba nie uczyli.

Ukryta Zawartość

Filut

Na co Wy liczycie Filut?

Myślicie, że Amerykanie są tacy naiwni i nie wiedzą, kto tu nad Wisłą co ma do powiedzenia?

Myślicie, że ktoś Wam da, odsprzeda jakąś technologię?

Myślicie, że wymyślicie coś sami, że wymyśli Rosół, z Sobiesiakówną ?

Jesteście skończeni, i nie udawajcie, że tego nie wiecie, albo że nie rozumiecie z jakiego powodu.

Z tego samego, z jakiego niektórzy z Was posiadają majątki nie współmierne do zalet intelektualnych

PRL upadł bo komunistom i ich przyjaciołom nie był już opłacalny.

Opłacalne było przejście na postkolonializm, postkomunizm, pseudo demokrację.

Na tym tworze można było nieżle nakosić kasy.

Ludziom dać się odrobinę wzbogacić, aby stworzyć rynek, na którym można zbierać wszelkie żniwo, niezależnie od warunków, bo warunki ustalacie sami.

Najpierw tniecie na przymusowych składkach, a następnie, jak już nie ma skąd brać, sięgacie po kwoty odłożone na emeryturę.

Ten mechanizm działa wszędzie, czemuś pozwalacie nieco podrosnąć, aby następnie położyć łapsko na tego owocach.

Niedługo cza na nowe wrogie przejęcie państwa, czas na robienie tego samego pod nowym szyldem, bo aktualny ma się coraz gorzej, już nawet kawałka zdjęcia z napisem boicie się wywiesić w tzw parlamencie tzw europejskim.

Jesteście całkowicie skompromitowani, Wy Filut ze swoim tzw szefem tzw parlamentu, byłym super premierem reformatorem, Jerzym Buzkiem Ślązakiem obrażonym.

Nic Wam już nie zostało, powiedzieliście marszałkowi Schetynie, ażeby pomógł, no i wstawił się za Wami, mówiąc o prowokacji PiS w europarlamencie.

Dajcie spokój Filut, doszliście do ściany, dalej nie ma już nic, poza bankructwem państwa, czego tak się obawiacie i boicie, czemu dał wyraz ostatni program pana Lisa.

Boicie się, jak to było tam powiedziane "tąpnięcia" finansów, bo gniewny lud zmiecie Was wszystkich wtedy z powierzchni.

Jarosław Kaczyński czeka, czeka na takich jak Wy Filut, czeka na takich jak Twoi przyjaciele, szósta godzina - mówi Ci to coś?

Pomyśl, pomyślcie inni patrioci ekonomiczni do jakiej ruiny doprowadziliście kraj od 2005 roku do dziś, nawet komuniści pierwszej krwi nie mogą się nadziwić, bo były już przeciwne obozy prezydenckie i rządowe i jakoś można było współdziałać.

Co z Was biedacy wyłazi, jakie niskie instynkty siedzą w Was, jak znalazły fantastyczny moment ażeby się ujawnić.

Gratuluję.

Powodzenia.

Pozdrawiam.

747 - kolejny pacjent zarażony wirusem "debilnego konceptu" Markowskiego.

Życzę powrotu do zdrowia.

Mnie ciekawi jedna sprawa. W jaki sposób następują te erupcje intelektu? Tak sobie gość siedzi i nagle jebut - rzuca się do kompa i wyrzuca wszystko z siebie czy cały czas chodzi taki najarany i nie przepuszcza żadnej okazji żeby sobie ulżyć?

Jestem Europejczykiem.

Mnie ciekawi jedna sprawa. W jaki sposób następują te erupcje intelektu? Tak sobie gość siedzi i nagle jebut - rzuca się do kompa i wyrzuca wszystko z siebie czy cały czas chodzi taki najarany i nie przepuszcza żadnej okazji żeby sobie ulżyć?

Żona go "stymuluje"?

Jaro

Cała moja rodzina, jeszcze kilka dni temu zazdrościła mnie fantastycznego przyjaciela i Jego prawdziwego czworonożnego przyjaciela, a teraz mnie atakujesz.

Co Tobie takiego zrobiłem? Jaką krzywdę odczytałeś z mojego tekstu, który jest przecież adresowany wyrażnie.

Filut

Nic do Ciebie nie mam, potraktowałem Twoją osobę jak symbol.

Natomiast nic nie zmieni tego co wyrabiasz, prawdopodobnie jesteś zmuszony, aby dokonywać krytyki ludzi, którzy chcą tylko jednego, pomóc takim jak Ty i Twoi przyjaciele.

Tak jest zbudowany świat, jest dobro i zło, dobro nie istnieje bez stanu przeciwnego, inaczej nigdy byśmy tego dobrem nie mogli nazwać.

Dlatego chodzi o to żeby zło widzieć tam gdzie jest istotnie, czyli w nas samych, tego zła w nas jest tak wiele, że nie wystarczy życia aby uporać się ze wszystkimi jego przejawami.

Ty nazywasz złem J.Kaczyńskiego i wszystko to co On robi i symbolizuje.

Ja nazywam złem D.Tuska i również wszystko to co robi i symbolizuje.

Tak musi po prostu być, innego wyjścia nie ma.

Chodzi tylko o to by działać w granicach prawa, a Wy łamiecie prawo, tylko chodzi o prawo, nic więcej, dlatego napisałem o tym co powinno się dziać o godzinie szóstej.

Ludzie tacy jak Ty i inni, działacie według najgorszych esbeckich wzorów, robicie dokładnie to, o co następnie oskarżacie drugą stronę.

Wasza bezwzględność jest godna podziwu.

Nie spodziewam się po Was niczego budującego, zburzyliście cały porządek państwowy, zginął prezydent, a Was to nie obchodzi, wybieracie lżenie, zamiast pamięci, nawet nie chcecie wiedzieć dlaczego zginął, nic Was to nie obchodzi, interesuje Was tylko podtrzymywanie trupa ekonomicznego, związanego z wykluczeniem najlepszych ludzi z obiegu gospodarczego, a dopuszczającego tylko odpowiednio urodzonych czyli Rosiaka i córkę pana Sobiesiaka.

Ja747ruś napisałem o twoim odkryciu, że to pisowcy podmienili tablicę, iż jest to twój debilny koncept. Prosta sprawa. Nie wiedziałem, że to proste stwierdzenie waszego prostactwa tak was zaboli. Ot wydelikacone platfuski.

mam pomysł na kompromis w temacie upamiętnienia byłego prezydenta L.Kaczyńskiego. Trzeba tylko w obecnym pomniku Poniatowskiego przed pałacem wymienić głowę na głowę L. Kaczyńskiego - tylko w przyłbicy - zamkniętej oczywiscie. i wszystko będzie dobrze nawet kaczy dziób się zmieści.

jak myślisz jesteś bardziej dowcipny czy bardziej głupi ??

Filut

Dlaczego tolerujecie w Polsce wszelkiego typu grupy, np stadionowych ewangelików, powiązanych z międzynarodowym ruchem religijnym.

Zbudujcie dla nich konsorcja, w których będą mogli rywalizować i dożywać póżnej starości.

747

Dlaczego każdy kto ma krytyczny stosunek do prezydentury Kaczyńskiego i odmienny pogląd od Ciebie na przyczyny katastrofy smoleńskiej musi być szpiegiem,esbekiem,łobuzem i wrogiem Polski?To nie Ty decydujesz o tym kto jest patriotą a kto nie.Mniej pychy a więcej pokory!

Dobrze Pan wie, że tak nie jest.

Proszę czytać również wpisy drugiej strony, oraz rozejrzeć się jak wygląda struktura bezrobocia w Polsce, oraz zjawisko transmisji biedy.

Tak na prawdę ja nie piszę o niczym innym jak o tym, że obecna władza niszczy swoich stronników, takich m in jak tu mamy na forum i podobnych.

A Oni ich jeszcze w tym popierają , to nawet nie jest chore, to najzwyklejszy mechanizm autodestrukcji, i to przeciwko niemu tu występuje i piszę, bo żal mi tych ślepaków.

Oczywiście co innego zawodowcy jak Filut, ale to zrozumiałe działanie.

"Sposób na Tuska" :)

Nowi "obrońcy krzyża" początkowo próbowali przedrzeć się pod Pałac Prezydencki, zostali jednak powstrzymani przez policję. - Zachowujecie się jak ZOMO, które strzelało do robotników, za dwa lata już tu was nie będzie - mówili do służb porządkowych, cytowali też strażnikom miejskim i policjantom "Balladę o Janku Wiśniewskim". - Kobiety są bardziej bezwzględne, dlatego były kapo w obozach koncentracyjnych - mówił jeden z "obrońców" do młodej strażniczki miejskiej.

Po uspokojeniu atmosfery "obrońcy krzyża" odśpiewali "Boże, coś Polskę" i pozowali fotoreporterom do zdjęć.

- Z całym szacunkiem dla innych grup, ale nie jesteśmy z nimi związani. Większość osób w tym miejscu to przypadkowi przechodnie i dziennikarze. Nasze zgromadzenie liczy 14 osób - wyjaśniali "obrońcy krzyża". Deklarowali również, że tym razem nic, poza dymisją premiera Donalda Tuska, nie skłoni ich do odejścia sprzed pałacu.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Gość romekxxx

(Konto usunięte)

ale czekajcie czekajcie, o czym tutaj mowa - przecież najlepszą robotę dla Rosjan robi właśnie Kaczyński - dzieli wojuje - Rosjanie stosują często zasadę divide et impera - a tutaj nie muszą bo robi to doskonale J. Kaczyński - dlatego należy sobie zadać pytanie kto naprawdę jest Rosyjskim agentem. Zresztą rozgłośnia rydzyka to jedyna obca która w Moskwie ma koncesję. A może się mylę?

No chyba że jest tak ciężkim idiotą, że nie widzi skutków swojej wytężonej pracy. Ale najlepiej by zrobił jakby w końcu pociupciał - zapalił skręta - potem wrzucił na luz na skarpie i nie wysiadał z auta.

Kto idzie do nieba, a kto do piekła?

Gdzie idzie D.Tusk, inflacja 4,3 % ?

Wielki Polak Jan Paweł II papież Polak, przewraca się w grobie, kiedy obserwuje jak przywódcy polityczni Jego narodu, którego był Ojcem, dokonują zdrady.Trybunał stanu to jest miejsce, które ich oczekuje, które na nich czeka.

Polacy pokażą w wyborach, odpowiednie miejsca politykom, każdemu względem zasług.

Najwięcej z nich mają D.Tusk i B.Komorowski.

To osoby walczące o wspaniałość naszego kraju, jego pozycję międzynarodową, pomyślność obywateli, oraz przede wszystkim o młodych, wykształconych z dużych miast, aby znali dobrze języki obce, które umożliwiają im pracę za granicą, bo w kraju widoków na nią nie ma.

Kilogram jabłek 4.50pln.

Truskawki 20,oopln

Katastrofa.

Gość romekxxx

(Konto usunięte)

Kto idzie do nieba, a kto do piekła?

Gdzie idzie D.Tusk, inflacja 4,3 % ?

Wielki Polak Jan Paweł II papież Polak, przewraca się w grobie, kiedy obserwuje jak przywódcy polityczni Jego narodu, którego był Ojcem, dokonują zdrady.Trybunał stanu to jest miejsce, które ich oczekuje, które na nich czeka.

Polacy pokażą w wyborach, odpowiednie miejsca politykom, każdemu względem zasług.

Najwięcej z nich mają D.Tusk i B.Komorowski.

To osoby walczące o wspaniałość naszego kraju, jego pozycję międzynarodową, pomyślność obywateli, oraz przede wszystkim o młodych, wykształconych z dużych miast, aby znali dobrze języki obce, które umożliwiają im pracę za granicą, bo w kraju widoków na nią nie ma.

Kilogram jabłek 4.50pln.

Truskawki 20,oopln

Katastrofa.

ale to bardzo dobrze, że jabłka są po 4,50 a truskawki po 20.00 - dziwne żeby o tej porze roku były świeże.pamiętam jak za rządów jar kacza jabłka były po 6 ( słowie sześć ) groszy ( groszy ) za kg ( kilogram ). przywozili je tirami z Sandomierza pod zakłady i nikt nie chciał kupować - a sadownicy sobie żyły otwierali. a że jest drogo ? to dobrze - to wyzwala potencjał w narodzie - a tak byście obrośli pisowskim tłuszczem na zasiłkach - no bo przecież tego chcecie żeby inni harowali na wasz zasiłek "kombatancko-styropianowy" - wy dopiero chcecie komuny...

747

Nikt Ci nie karze jeść truskawek!Może nie podobać Ci się polityka Tuska czy Komorowskiego Twoja sprawa ale nie wypisuj bzdur o zdradzie bo to nie tylko nadużycie ale zwykłe oszczerstwo!A Jan Paweł II nic do tego nie ma.Uprawiasz prymitywną demagogię w stylu Radia Maryja!Nie ma to nic wspólnego z ideami chrześcijaństwa,którymi się tak szczycisz.

Gość romekxxx

(Konto usunięte)

a co do JPII. to był chłop i nie ma chłopa . a ty już od ojca narodu.

niedawno mi jedna starsza pani opowiadała ze taka jej koleżanka głosowała na PO a potem miała raka trzustki - i że jest jednak sprawiedliwość. Uśmiechnąłem się i zapytałem na którym przystanku wysiada. jak powiedziała że przy placu wolnica - to jej mówie, żeby uważała po tam starzy żydzi polonożercy zjadają takie babusie jak ona i zagryzają czosnkiem.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.