Skocz do zawartości
IGNORED

Polityka | archiwum

Ojciec Dyrektor

Rekomendowane odpowiedzi

odnośnie Fotygi

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Wspomniana debata Fotyga vs Nowak pokazała w jaka jest różnica pomiędzy politycznymi dyrdymałami PO a faktami.Nowak wie że tą potyczkę przegrał więc co innego mu zostało...

Ukryta Zawartość

wybory się nie skończyły.Tylko idiota i Fotyga dostarczają kompromitujących siebie materiałów politycznemu przeciwnikowi

tylko zapowiada proces,nawet gdyby jeszcze bardziej męża i siebie upokorzy.

Takich artykułów jak Michalskiego jest stanowczo za malo!

Pisałem, żeby nie czytać teraz!!! Za karę (albo w nagrodę :-)) przeczytasz wieczorem jeszcze raz.

Jestem Europejczykiem.

Dzieło kultowe wyjdzie z podsłuchów Donka prześcignął już ilością Kaczora (a miało być inaczej ) ale baranie głosy zadowolonych sympatyków wodza Donka nie milkną.

Dzieło kultowe wyjdzie z podsłuchów Donka prześcignął już ilością Kaczora (a miało być inaczej ) ale baranie głosy zadowolonych sympatyków wodza Donka nie milknie.

Weź się zachowuj! Nie możesz jak Jarosław na poziomie kodów semiotycznych :-)?

"Kod patriotyczno – historyczny: symbole państwowe, pomniki, wywieszanie flag, zmiana warty przy Grobie Nieznanego Żołnierza. Historia bliższa i dalsza. Powstanie Warszawskie i inne zrywy narodowe. Wojny Światowe i „Solidarność”. IPN. Uroczyste msze. Odznaczanie zasłużonych przez Prezydenta. Pojęcia: „ojczyzna”, „naród”, „wolność”, „patriotyzm”, „poświęcenie” etc. Jest czytelny i dla większości odbiorców (Polaków) i dobrze zrozumiały."

Albo to:

"Kod reformatorski: wizje przyszłości, zaniedbania poprzedników. Takie pojęcia jak: „potrzeba zmian”, „IV RP”, „nowa ustawa”, nawet Euro 2012 i stadiony. Niezłomna wola reform. Opór materii. Robimy, co możemy. Prawo i sprawiedliwość. Zerwanie z przeszłością, z „układem”."

Podesłać wykaz obowiązujących kodów?

Jestem Europejczykiem.

Ukryta Zawartość

Znowu redaktor dał d.... A wystarczy tylko dokładnie posłuchać prezesa :)

Ukryta Zawartość

Tusk jest politykiem,prezes mitomanem

Tusk potrafi logicznie ,konkretnie odpowiedzieć na pytanie,prezes ma poważne problemy z mówieniem więcej od wiem ale nie powiem

Tusk owszem jest rasowym politykiem bo umie kłamać (jesli to ma byc jedynym wyznacznikiem) i jest do tego mitomanem.

Tusk potrafi logicznie kłamać, konkretnie skłamać na zadanie pytanie, nawet mówi więcej by uwiarygodnić kłamstwo. Ma doskonały aparat PR, który kłamstwo przenicowuje w prawdę. Produkt końcowy, zostaje wręcz wypluty choćby z ekranu TVN. Jeśli ktoś lubi być w tak wyrafinowany sposób opluwany to jego sprawa i zapewne w wyborach odpowiednio opowie się za przedłużeniem owej perwersji o następne cztery lata.

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

wyjaśnij kod "aresztowanie autostrad" bo nie czaję a widać jesteś oświecony.

Tego nie znam, bo dla zdrowia psychicznego przestałem śledzić bieżące wydarzenia. W temacie autostrad kojarzy mi się kilka kodów:

"Kod ekspercki: napis z tytułem eksperta lub przedstawienie osoby, która zna się na czymś. Egzegeza działań innych osób publicznych (wyjaśnianie motywów i celi tego, co robią). Analiza przeszłości i przewidywania tego, co będzie (zazwyczaj nietrafne, ale o tym nikt nie pamięta, bo nikt tego nie weryfikuje).

Kod dyplomatyczny: unikanie jasnej odpowiedzi na pytania i konkretnych stwierdzeń, głównie funkcja fatyczna (ja do ciebie mówię a ty mnie słuchaj, bo ja do ciebie mówię)."

Można by dopasować coś jeszcze, ale myślę, że na naszych oczach tworzy się nowy kod: "dokonania których nie dokonaliśmy". Właściwie jest to w naszych warunkach pewien archetyp działań które nie zadziałaby bo cośtam, bo Niemiec, bo Żyd, Rusek, kapitalista, komuch. Przewracamy się o własne nogi tłumacząc, że źródła trudności są poza naszym zasięgiem - ba - poza zasięgiem normalnego człowieka (czytaj - Polaka).

Jestem Europejczykiem.

xniwax

zamiast formułki wyklepanej na podobną okoliczność wskaż na konkretną rozmowę Tuska...

wszyscy wiemy o korzystaniu z PR.Jak widać po efektach w sondażach,na słupach,internetowej aktywności najobszerniej korzysta PiS... fakt uczynienia z prezesa bóstwa jeszcze nikomu poza PiS się nie udało.

wskaż na konkretną rozmowę Tuska..

Każda jego 'poważna" rozmowa.

fakt uczynienia z prezesa bóstwa jeszcze nikomu poza PiS się nie udało.

Z prezesa może nie ale z Tuska, a raczej metody - owszem. Książki o tym będą pisać.

Teraz kolej na wizytę D.Tuska przed wyborami u pana J.Pospieszalskiego, aby ten przeprowadził męską rozmowę z nim na temat minionej kadencji, co udało się zrobić /pozbycie się prezydenta i konkurencji w instytucjach/, a co nie /nic/.

pozbycie się prezydenta

No nie ale wmówienie narodowi, że był kiepski jako prezydent, a poprzez Palikota, że wcale nie szkoda to niewątpliwa jego też zasługa.

To już Napieralski nie jest najbardziej dupowaty? ;-)

Ten wymyka się każdej klasyfikacji, w tej dyscyplinie szczególnie.

Tym samym pozostaje sięgnąć po inne atuty.

2560685-.jpg

Chmm, może doczekam sie takowego spotu Joanny Muchy.

Gość dziadekwłodek

(Konto usunięte)

Teraz kolej na wizytę D.Tuska przed wyborami u pana J.Pospieszalskiego, aby ten przeprowadził męską rozmowę z nim na temat minionej kadencji, co udało się zrobić /pozbycie się prezydenta i konkurencji w instytucjach/, a co nie /nic/.

A mówią na tym forum,że żartować nie potrafisz!

2560685-.jpg

Chmm, może doczekam sie takowego spotu Joanny Muchy.

Ale dlaczego ten spot nie chce się ruszać?!

Ale dlaczego ten spot nie chce się ruszać?!

Bo to tylko stop klatka :) reszta na YT albo bezpośrednio w Lublinie u Pani kandydatki z "ramienia" SLD.

Pani zwie się Katarzyna Lenart.

Gość dziadekwłodek

(Konto usunięte)

Bo to tylko stop klatka :) reszta na YT albo bezpośrednio w Lublinie u Pani kandydatki z "ramienia" SLD.

Pani zwie się Katarzyna Lenart.

To chyba prawda, że "młode" SLD nie ma nic do ukrycia. Szkoda, ze to nie mój okręg.

Gość romekxxx

(Konto usunięte)

a tak na serio to chyba wiem jakie proszki bierze kaczyński. masakra jeśli to co mysle. Na takich prochach powinien być ubezwłasnowolniony bo jest niebezpieczny. jeszcze spuści ( się do ) alika i bedzie tragedia. Ten wywiad u lisa nie pozostawia wątpliwości.kurcze w ogole szkoda ze jarek nie dostał biletu na lot do smolenska w przedsprzedazy.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.