Skocz do zawartości
IGNORED

Polityka | archiwum

Ojciec Dyrektor

Rekomendowane odpowiedzi

Gość dziadekwłodek

(Konto usunięte)

gabriel_janowski_sejm_pap_550.jpeg

Poseł zając - Gabriel Janowski: "W styczniu 2000 roku, w czasie spotkania w sejmie z organizacjami rolniczymi Janowski nienaturalnie zachowywał się: podskakiwał, głośno licząc podskoki, gdy witał się z uczestnikami, całował po rękach kobiety i mężczyzn; nie poznawał ludzi, niektórych agresywnie klepał po ramieniu. Szybko został wyprowadzony."

http://wiadomosci.wp.pl/gid,13891886,gpage,4,img,13893945,kat,1342,title,Sejmowe-awantury,galeria.html

Wygląda na to, że Wipler to poseł wilk.

A jak Wipler czy Niesiołowski znajdą się w tej samej sytuacji to pozostaną bezkarni bo mają immunitet.

Owszem, tylko w przypadku tego drugiego kilku policjantów by na pewno straciło pracę za pobicie niewinnego posła.

Ciekawe czy tego kozaka zwanego potocznie posłem przebadano na okoliczność zawartości w organizmie substancji narkotycznych? Według mnie patrząc na stopień niekontrolowanej agresji wszystko na to wskazuje. Poza tym prawie 1,5 promila nad ranem, oznacza, że w czasie zdarzenia musiał mieć ponad dwa. No chyba, że służby specjalne coś mu zastosowały w porannej czarnej kawie i zdalnie wstrzyknięto mu nieznaną substancję.

Jak dla mnie gość jest niewiarygodny, jest zwykłym arogantem z legitymacją poselską, liczy na pomoc kolegów i jednoznacznie kompromituje się. Pomroczność jasna już była, jeśli ma mocne zaplecze polityczne na pewno coś mu wymyślą.

Ale nazwisko zostanie zapamiętane, i przy następnych wyborach może sobie szukać roboty co najwyżej w Izbie Wytrzeźwień.

Rotel A14, RCD-971 & Dynaudio Focus 140.

znaczy jakich narkotycznych substancji , wóda jest narkotykiem a zmieszanie takiej ilości z innymi używkami nie wywołałoby agresji tylko facet na wznak by leżał .... niestety agresja jest bardziej związana z wódą niż innymi używkami . Ich brak owszem ale nie w tym przypadku

znaczy jakich narkotycznych substancji , wóda jest narkotykiem a zmieszanie takiej ilości z innymi używkami nie wywołałoby agresji tylko facet na wznak by leżał .... niestety agresja jest bardziej związana z wódą niż innymi używkami . Ich brak owszem ale nie w tym przypadku

Nieprawda, heroina, kokaina i różne mieszanki metaamfetaminy zazwyczaj wywołują napady niekontrolowanej agresji.

ale nie w tym przypadku . Świadek opisując zachowanie posła wspomina , że był skulony jakby spał a nie był pobudzony . Wymienione substancje pobudzają . Spotykałem kokainistów i owszem byli agresywni gdy mieli problemy z jej zdobyciem

a ja nie jestem pewien co do tego Wiplera. Z początku myslałem że rzeczywiście, narąbał się, nawyzywał i skuli go. Ale pojawiają się już głosy za tym że mogła to być jakas prowokacja, może Wipler komuś zaszkodził.

Podam Wam ciekawy link - co tvn podaje w swoich wiadomościach:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Wg zeznać tego niby "taksówkarza", wyszedł ze swojego mercedesa.

I tu moje zastrzeżenia:

1 - ubiór taksiarza - wsiadłby ktoś z Was to taksówki z koksem w bluzie z kapturem ?

2 - samochód - to nie jest żaden mercedes taksiarza. Wiadomo - na filmie można oprócz głosu taksiarza, zamazać numery taksówki.

A tak - taksiarz siedzi jako kierowca ale nie swoim aucie, tylko w aucie TVN - to nie jest mercedes tylko skoda octavia.

Oczywiście, że WSI24 szyje grubymi nićmi swoje prowokacje, w tym - podstawia lewych świadków.

To zemsta na Wiplerze za głosowanie przeciw pełowskim psychuszkom!

Też zaczynam węszyć prowokację. Dla NICH to nie problem dowiedzieć się, że Wipler akurat pije tu czy tam i zorganizować prowokację gdy klient będzie już nawalony jak stodoła.

A ten taksiarz - dres to oczywista bzdura. Kto to łyknie? Chyba tylko idiota uwierzy w rzekomego świadka podstawionego przez WSI.

Ciekawe czy tego kozaka zwanego potocznie posłem przebadano na okoliczność zawartości w organizmie substancji narkotycznych? Według mnie patrząc na stopień niekontrolowanej agresji wszystko na to wskazuje.

Spał nawalony pod ścianą więc nie mógł być po koce czy amfie. IMO - tylko wóda.

Swoja drogą - kozak. Stawić czoła uzbrojonemu patrolowi... no, no!

Jak dla mnie gość jest niewiarygodny, jest zwykłym arogantem z legitymacją poselską,

Niekoniecznie - coraz więcej wskazuje że to mogła być prowokacja.

Teraz wyraźnie to widać.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

"Bits are bits, right? Wrong! 

If you can't hear the difference between cables, DACs, etc. - count yourself lucky. Your audio life is much simpler."

Nawalony jak świnia facet awanturował się o poranku, na konferencji robił z siebie głupka ale skoro jest narodowcem to fakty przestają sie liczyć. I mamy kolejna teorię spiskową.

Spytam wprost - czy tego rodzaju pierdoły pisane sa na poważnie???

Jestem Europejczykiem.

[...] Spytam wprost - czy tego rodzaju pierdoły pisane sa na poważnie???

Większość głoszących takie bzdury robi to śmiertelnie poważnie. Ale mechanizm jest prosty: przesuwając się ideologicznie na prawo w pewnym momencie trzeba rozum i zdrowy rozsądek zostawić w szatni (co radykalniejsi wrzucają do kibla i spuszczają wodę).

Nie bez powodu prawica przedkłada wiarę nad rozum :)

Paradoksalnie - przez to prawacy są zdecydowanie podatniejsi na manipulację.

Hmmm...

Musze to przemyśleć bo widzę interesujące problemy. Szkoda, że wartościowe idee i wątki dyskusji toną na na tym forum w bezmyślnie generowanym szumie a jeszcze częściej w zwykłym gównie.

Jestem Europejczykiem.

Niekoniecznie - coraz więcej wskazuje że to mogła być prowokacja.

Teraz wyraźnie to widać.

Gdzie widać prowokację? To, że jeszcze rano był nawalony jak autobus? Prowokacja miałaby być z czyjej strony? Ze strony Policji? No co ty, kto by szeregowe psy mieszał w to? Gdyby ktoś chciał go załatwić, nie robiłby to w tak harcerski sposób. Przecież sam sugerujesz WSI, to zawodowcy, a nie ignoranci. W jego świecie stosuje się zupełnie inne metody i nigdy się tego nie da nagrać.

wóda sprowokowała , znam podobne historie .

swoją drogą poseł powinien powołać się na Indian. Też pod wpływem alkoholu rozrabiali a potem cała winę na wódkę zwalali tłumacząc , że ten pijany osobnik to nie on tylko zły duch

Cóż to się nie wyciągnie na czołówkę żeby przykryć smród dolnośląskiego przestępstwa.

Cichosza się robi spece od marketingu politycznego w akacji.

Kanał Prawy Kanał Lewy STEREO......................Przenicowany świat

Nie dziwota.

Gościu, vice PO. Marszałek, kandydat na schedę w partii... Mocarz...

A tu nagle okazuje się zwyczajnym szczochem z piaskownicy...

To nie tyle zadymianie tego zdarzenia jakimś innym pijakiem...

To wstyd i strach mediów przed samymi sobą.

Oto media (wszystkie) zajmują się jakimś gównem.

Przecież nikt nie powie, że polityka w Polsce nie jest zjawiskiem przestępczo-psychopatyczno-kabaretowym!

Polityka nie jest nikomu do niczego potrzebna.

I również media polityczne nie są do niczego potrzebne.

Jak robi się z kabaretu gówno nawet one wpadają w panikę...

Gdy poinformowano po raz pierwszy o "wyczynie" Wiplera na Onecie to w 2 pierwszych zdaniach słowo "PiS" padło 3 razy!!!

A przecież gość nie jest w PiS-ie. :)

No co ty, kto by szeregowe psy mieszał w to?

Najbardziej to mi szkoda właśnie tych policjantów.

Jest faktem, że naruszyli godność i nietykalność posła.

Myśleli że to zwykły menel a to menel z immunitetem! :)

Teraz dla świętego spokoju mogą zrobić z nich kozły ofiarne, a przecież klient nie miał napisane na czole że jest posłem.

Jedyna nadzieja tych policjantów że klient nie jest z partii rządzącej, więc ma mniejszą siłę przebicia.

"Bits are bits, right? Wrong! 

If you can't hear the difference between cables, DACs, etc. - count yourself lucky. Your audio life is much simpler."

A przecież gość nie jest w PiS-ie. :)

Jest faktem, że naruszyli godność i nietykalność posła.

Jeszcze do czerwca tego roku był w PIS, więc siłą rzeczy jest z tą partią nadal kojarzony, przynajmniej jeszcze przez jakiś czas. A że zmienił drużynę gdy zaczęła iść na dno, to już chyba bardziej wynikało z taktyki działań politycznych, a nie nagłej zmiany poglądów. Ja tak przynajmniej to sobie tłumaczę.

Co do gliniarzy, to dopóki nie przedstawi się dokumentu - osoba taka uważana jest za normalnego obywatela i stosuje się standardową procedurę. Tak więc w momencie interwencji policjanci postępowali zgodnie z prawem i formalnie nie naruszyli nietykalności posła. W stan zamroczenia alkoholowego wprowadził się sam, tak więc wina w tym przypadku stoi po jego stronie. Mógł przewidzieć taką sytuację i nie pić alkoholu, tym bardziej, że z wykształcenia jest prawnikiem.

Gość dziadekwłodek

(Konto usunięte)

(...)

Co do gliniarzy, to dopóki nie przedstawi się dokumentu - osoba taka uważana jest za normalnego obywatela i stosuje się standardową procedurę. Tak więc w momencie interwencji policjanci postępowali zgodnie z prawem i formalnie nie naruszyli nietykalności posła. W stan zamroczenia alkoholowego wprowadził się sam, tak więc wina w tym przypadku stoi po jego stronie. Mógł przewidzieć taką sytuację i nie pić alkoholu, tym bardziej, że z wykształcenia jest prawnikiem.

Masz rację. Był tak pijany, że nawet nie wiedział kim jest faktycznie.

Dopiero jak wytrzeźwiał nieco, to zaczął myśleć i gadać, jak pokrętny adwokat.

To, że jest posłem z wykształceniem prawniczym i tak zachował się, dodatkowo go obciąża. Podobnie jak i pijaństwo.

Poseł Kalisz:

"...miał pecha, że jest posłem mało znanym, nierozpoznawalnym..."

Zgodnie z tymi słowami podobne sytuacje to standard tylko trzeba być znanym posłem aby od policji nie dostać w ryj.

Gdyby obecnie rządził PiS, a podobna sytuacja dotyczyłaby posła PO lub SLD byłby szum o pissowskim państwie policyjnym i bezprawiu organów.

Pewnie, że dzisiaj nie mamy doczynienia z prowokacją, przecież to niemozliwe aby prowokacje rodem z PRL miały miejsce w obecnej POlsce.

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

Dwa debile równi w głupocie, mędrcy tylko we własnych oczach.

Zapewne bezinteresowni dupodajcy salonowi.

Jaruś nie sil się w przekonywaniu samego siebie we własnym cymbalstwie..

Poseł Kalisz:

"...miał pecha, że jest posłem mało znanym, nierozpoznawalnym..."

Kalisz, również prawnik z wykształcenia, powiedział aby się pan poseł nie kompromitował się, a najlepiej publicznie nie odzywał. Jest szansa, że gość już wytrzeźwiał i pójdzie po rozum do głowy. Bardzo jestem ciekawy dalszego rozwoju akcji, co on mądrego wymyśli i kiedy prokuratura przedstawi nagrania z monitoringów. 01 MSW chyba te filmy już widział, skoro był pewny siebie, broniąc interweniujących policjantów.

W konsekwencji Wipler prawdopodobnie straci immunitet i dostanie karę w zawieszeniu.

Koniec kariery Wiplera. Tyle.

Chyba, że posłowie w trosce o siebie samych w podobnych sytuacjach nie dopuszczą do kolejnego precedensu.

Codziennie ścieżka zdrowia przed wejściem do Sejmu i po obradach.

Posłowie po 67 roku życia zwolnieni od profilaktycznego obijania..

Wipler dalej obstaje przy swoim ale wygląda, że sprawa jest oczywista. MSW nauczone doświadczeniem nie ujawnia nagrania bo zaraz znalazłoby się kilku twierdzących, że to, co widać to nie to, co naprawdę sie wydarzyło. I że np. nogą Wiplera kopiącą policjantkę kierowały liberalne demony.

Jestem Europejczykiem.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.