Skocz do zawartości
IGNORED

Polityka | archiwum

Ojciec Dyrektor

Rekomendowane odpowiedzi

Donald Tusk jest mężczyzną?

Posiada charakter?

Ma jaja?

Chyba w torbie.

Kiedy dotrzymał słowa?

W jakiej sprawie?

Katarski inwestor z bożej łaski, wycofuje się z Pendolino...dopiero teraz.

Jest powódź, niech leci na wały..niech coś obieca..może odszkodowania dla poszkodowanych...

Proszę pozostawić swoje prowokacje i martwić się o siebie.

Jest powódź, niech leci na wały..niech coś obieca..może odszkodowania dla poszkodowanych...

Za późno. Jarek już tam jest

6291522-prezes-pis-jaroslaw-kaczynski-643-385.jpg

Człowiek może być dobry, uczciwy ale i tak ilość ludzi na jego pogrzebie zależy od pogody...

Kolega dokonał serii wpisów, jaka szkoda że nie objęła ona jeszcze tematu artystka wszechczasów...byśmy wtedy i my dowiedzieli się z kim mamy do czynienia...może z "artystą wszech czasów"..?

Martusia opublikowała książeczkę o tatusiu. a tu taki kfiatek!

Najpierw ślub cywilny, dopiero po kilku latach kościelny

I tak okazuje się, że nie tylko wyszydzany przez Prawo i Sprawiedliwość premier Donald Tusk wziął dwa śluby w odstępie lat - najpierw cywilny, a dopiero potem kościelny. Taka sama sytuacja miała miejsce w przypadku Marii i Lecha Kaczyńskich. Różnica polega na tym, że Tuska posądzano, że zrobił to koniunkturalnie przed wyborami. Pytanie tylko, czy pod innym pręgierzem, jakim była konieczność ochrzczenia córki, nie stanął również były prezydent.

Sponsorowaliśmy kampanie wyborcze, dawaliśmy pieniądze politykom – stwierdził w wywiadzie dla „Gazety Polskiej” Jarosław Sokołowski ps. Masa – najsłynniejszy świadek koronny w Polsce. Gang pruszkowski na początku lat 90. robił interesy z Wiktorem Kubiakiem, sponsorem KLD, przekazywał też pieniądze jego politycznym kolegom. Dwadzieścia lat później Piotr K. ps. Broda – związany z „Pruszkowem” gangster – mówił o przekazywaniu pieniędzy politykom PO.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Tak się sprawy u nas mają.

Nazywa się Władysław Teofil Bartoszewski, ma 59 lat, jest synem ministra Władysława Bartoszewskiego seniora (91 lat) i od czwartku pełni stanowisko wiceprezesa państwowej spółki Exatel. Z pensją ok. 25-30 tys. zł.

Może napiszesz z łaski swojej kim jest W.T. Bartoszewski? Czym sie zajmował, gdzie pracował, ile zarabiał wcześniej?

Bo jak rozumiem oburzenie nie tyle twoje, co prawicowych szmatławców do tej pory był nauczycielem w prowincjonalnej mieścinie i nagle zrobiono go premierem?

Jestem Europejczykiem.

Sponsorowaliśmy kampanie wyborcze, dawaliśmy pieniądze politykom – stwierdził w wywiadzie dla „Gazety Polskiej” Jarosław Sokołowski ps. Masa – najsłynniejszy świadek koronny w Polsce. Gang pruszkowski na początku lat 90. robił interesy z Wiktorem Kubiakiem, sponsorem KLD, przekazywał też pieniądze jego politycznym kolegom. Dwadzieścia lat później Piotr K. ps. Broda – związany z „Pruszkowem” gangster – mówił o przekazywaniu pieniędzy politykom PO.

Ukryta Zawartość

A pamiętasz kto pierwszy publicznie mówił o tym ? Nieżyjący Andrzej Lepper.

Ukryta Zawartość

Gość dziadekwłodek

(Konto usunięte)

Jakiś czas temu napisałem, że były Kwaśniewski to taki femme fatale polskiej polityki, a Lewicy w szczególności. Było to przy okazji powołania katapulty na ejroposłów dla politycznych nieudaczników, faryzeuszy i cwaniaków zwanej Europa Plus. Oczywiście znawcy tematu wyśmieli moją opinię.

Teraz Palikot atakuje i opluwa b. Kwaśniewskiego i obarcza go na wyrost porażką w ojrowyborach. Michnik i jego media pociągają sznurkami marionetki Kwaśniewskiego jak tylko chcą. Dowodem debata, jak przetacza się tam ostatnio na temat jego kolejnego biznesowego uwikłania.

Jedno jest korzystne w tej sytuacji, b. Kwaśniewski jeszcze bardziej niż zwykle opluwa SLD, któremu zawdzięcza wszystko, co osiągnął w polityce. Kłamca, bezideowy i mściwy karierowicz, zdrajca - inaczej nie mogę go określić.

Na ojrowybory nie pójdę. Jestem przeciwny takiemu wyborowi reprezentacji politycznej Polski, jaki ma miejsce we wszystkich partiach. Jestem tez przeciwny niektórym kandydatom wystawionym przez SLD/UP.

dziadek, Kwaśniewski nie pluje jak piszesz na SLD, tylko na Milera, na którego nie może nawet już patrzeć. ojrowybory to katapulta na niezły szmal dla wielu nieudaczników i tzw celebrytów, na których ja np. nie mogę patrzeć. w tamtej kadencji, było kilku jednak niezłych europosłów- Thun, Zalewski, Saryusz, Hubner

Gość dziadekwłodek

(Konto usunięte)

dziadek, Kwaśniewski nie pluje jak piszesz na SLD, tylko na Milera, na którego nie może nawet już patrzeć. ojrowybory to katapulta na niezły szmal dla wielu nieudaczników i tzw celebrytów, na których ja np. nie mogę patrzeć. w tamtej kadencji, było kilku jednak niezłych europosłów- Thun, Zalewski, Saryusz, Hubner

Kto z wyborców, nawet z tzw. twardego elektoratu, SLD potrafi bez zastanowienia wymienić nazwiska innych polityków tej partii. Miller wszystkim od razu kojarzy się z SLD. B. Kwaśniewski atakując Miller, pluje nienawiścią na całe SLD. Robią to jego przyboczni i koalicjanci. Kalisz atakuje całe SLD, zarzucając tej partii brak lewicowości. Palikot nazywa Olejniczaka półgłówkiem czy niedorozwojem. Rozenek atakuje znowu Millera za pieniądze CIA. Przy każdej okazji walą w SLD Siwiec i Kwiatkowski. Koalicja Europa Plus - Twój Ruch jako główne punkty swojego programu przyjęła atak na SLD oraz wojujący antyklerykalizm. A jej nowatorska lewicowość polega na zdejmowaniu krzyża w Sejmie, nawoływaniu do legalizacji ziela oraz wprowadzenia do Sejmu Grodzkiej i Biedronia. I bym zapomniał - o wyborczych, antykonstytucyjnych obietnicach autonomii dla Śląska.

Palikot nazwał ostatnio w "Kropce nad i" kilku biskupów i jednego braciszka pedofilami. Teraz na podstawie medialnych doniesień, kieruje doniesienie do prokuratury o możliwości popełnienia przestępstwa poplecznictwa w sprawach pedofilii przez czterech hierarchów KK: Józefa Michalika, Henryka Hosera i Leszka Sławoja Głódzia i Wojciecha Polaka. Jeden z dziennikarzy skomentował ruchy Palikota, że tonący brzytwy się chwyta.

Zalewski i Sayrusz-Wolski dali pokaz nieodpowiedzialności politycznej przy okazji konfliktu na Ukrainie.

Gdzie te 15% dla SLD?

Na czym polega lewicowość Millera?Ja widzę kunktatorstwo i koniunkturalizm.W tej chwili nie ma lewicy na scenie politycznej.

Twierdzę to już od dawna,że prawdziwa polska lewica powstanie na gruzach SLD.

Twierdzę to już od dawna,że prawdziwa polska lewica powstanie na gruzach SLD.

Optymista z Ciebie!

Ja twierdzę, że będą powstawać tylko ugrupowania kalkulujące jak najlepiej dla własnych wyników wyborczych zagospodarować badania opinii publicznej.

Obiecujące tłumowi to, co tłum chce usłyszeć.

Less is more

Everything Should Be Made as Simple as Possible, But Not Simpler ...

Gość dziadekwłodek

(Konto usunięte)

Z cyklu rząd Tuska wszystko POtrafii - spartolić czyli sen o dywersyfikacji:

"Przy okazji coraz większego opóźnienia terminu oddania do użytku gazoportu w Świnoujściu oraz nieprzychylnej postawy Kataru w kontekście renegocjacji umowy na dostawy LNG do Polski wzmaga się rosyjski lobbing, którego celem jest doprowadzenie do sytuacji, w której to Gazprom dostarczy nad Wisłę gaz zakontraktowane przez Warszawę w Zatoce Perskiej." http://www.defence24.pl/analiza_gazprom-dostarczy-polsce-gaz-zakontraktowany-w-katarze

Widać dywersyfikacja (od zawsze) jest niewykonalna: nierealne plany, opóźnienia w budowie, "bierz lub płać (i płacz)", z każdej strony rosyjski gaz, etc. Straszny ten sen o dywersyfikacji.

Nie ma tu żadnej agitacji, od wielu już lat absolutnie żaden dyskutant tego tematu, nie dał się przekonać do niczego innego, niż sam prezentuje, nikt tutaj nie zmienia poglądów.

Kolega znalazł sobie platformę do rusyfikacji społeczeństwa, powinien być za to dożywotni ban.

Może się jednak zdecyduj jaka wersja jest obowiązująca. LOL

Cytując...

Proszę opuścić ten temat, nic tu po Koledze.

...jak zresztą sam się honorowo zobowiązał.

Nie mam czasu na bzdury i poziom magla, wyłączam się z dyskusji, proszę odetchnąć z ulgą.

ŻEGNAM PAŃSTWA.

Chociaż nie, tylko się zobowiązał. ;)

Kolega potraktował dziś wiele tematów na bocznicy po macoszemu, proszę się więcej przyłożyć, nie angażować merytorycznie się tylko tu, w polityce.

honorowo

Proszę honorowo poprzeć PO w wyborach do Europarlamentu.

Proszę honorowo poprzeć PO w wyborach do Europarlamentu.

Możesz mi wyjaśnić jakim szyfrem wpadłeś na to, zakładając oczywiście żebym się na wybory w ogóle wybierał, że jestem zwolennikiem PO? Czyżby wróż Maciej?

Czyżby wróż

Niech wróż Maciej powie co stało się w Smoleńsku, skoro jest takim wizjonerem jasnowidzem.

żebym się na wybory w ogóle wybierał

Czyżbym czytał coś na temat honoru, czy tylko mi się wydawało..

Czyżby istniał honor bez patriotyzmu?

To jakieś nowum, pomysł internetowych chłopców na rzeczywistość, a może bunt anty systemowy..?

A możesz po prostu odpowiedzieć na pytanie które Ci zadałem?

Chyba że nie udajesz...

Jeśli chodzi o wybory. Proszę podaj mi powody dla których miałbym brać w tym udział, chętnie się do nich odniosę.

Jak widać nie potrafię wspiąć się na tak zaawansowany poziom. Więc, może tak w kilku słowach wyjaśnij, czemu przypisujesz mi sympatyzowanie z PO? Bo ja o tym nic nie wiem, ale chętnie się dowiem jeśli kolega będzie łaskaw.

Aha. No i nie zapomnij mi podać tych powodów, czemu miałbym iść na wybory. To ważna sprawa.

Tylko, że to nie są przekomarzania.

Zarzucasz mi coś, więc proszę abyś napisał na jakiej podstawie. Chyba potrafisz uzasadnić swoje własne oceny i zarzuty?

konstatacji

Jak mniemam chodzi Tobie o konstytucję? Zakładam, że tak. Tylko trochę mało mnie ona dotyczy. Więc to również mógłbyś trochę bardziej sprecyzować.

Bo chyba nie masz zamiaru, zostawić wrażenia, że nie odpowiadasz za swoje słowa i nie wiesz co piszesz?

Więc jednak całe, to Twoje pisanie, jest według schematu "rzucę gnojem a coś na pewno się przyklei"

Tak tylko dla Twojej informacji, nie jestem zwolennikiem, wyborcą ani sympatykiem Platformy Obywatelskiej, ani żadnej innej partii politycznej, zarejestrowanej legalnie na terenie Rzeczypospolitej Polskiej.

W Twoim przypadku, używając słowa kompromitacja wobec innych osób, robiłbym to zastanawiając się ze dwa razy.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.