Skocz do zawartości
IGNORED

Polityka | archiwum

Ojciec Dyrektor

Rekomendowane odpowiedzi

Pisuarom się nie dziwię, dług jest dług i muszą go spłacać. Dziwię się naszemu KK. Doskonale w końcu wiedzą, że im więcej im teraz pisiory dadzą tym więcej im następcy odbiorą...

Szczerze wątpię, jak na razie dogadywali się z każda władzą, z królami dowolnego pochodzenia, zaborcami wszelkiej maści, sanacją, komuchami, postkomuchami, AWSowcami że o pisuarach, pseudoludowcach i peło nie wspomnę. Z każdej władzy udawało im się coś wyciągnąć i w sprawach majątkowych zawsze byli na plusie. Jakoś tego odbierania nie widzę oczyma wyobraźni.

Z UK spora grupa wyjedzie, zas nowi juz tak latwo nie przyjada. Sadze ze UK wyjdzie z UE.

'Muzyka używana jest do kształtowania ludzkiego umysłu; może być mocna jak narkotyk, lecz o wiele niebezpieczniejsza, gdyż nikt nie traktuje poważnie manipulowania poprzez muzykę."

A w jaki inny sposób można zachęcić wyborców (poza PiS) do głosowania na siebie?

Nic nie jest wieczne, nawet przychylność polityków. Jak się da na niej zbić własny kapitał polityczny to ok. Ale teraz to wszelkie znaki na niebie ziemi wskazują, że większy kapitał będzie się dało zbić na nieprzychylności.

Szczerze wątpię, jak na razie dogadywali się z każda władzą, z królami dowolnego pochodzenia, zaborcami wszelkiej maści, sanacją, komuchami, postkomuchami, AWSowcami że o pisuarach, pseudoludowcach i peło nie wspomnę. Z każdej władzy udawało im się coś wyciągnąć i w sprawach majątkowych zawsze byli na plusie. Jakoś tego odbierania nie widzę oczyma wyobraźni.

E tam, PSL też myślał że z każdym się dogada.

Gość Włodzimierz_55692

(Konto usunięte)

Nie, nie słyszałem. Żaden z przez Ciebie wymienionych nie obrażał dziesiątki tysięcy współobywateli. Podaj konkretny przykład.

Też się wypowiadasz w wątku Polityka to może uzupełnij wpierw swoją wiedzę lub zajmij się czymś innym, bo argumentów to Ci ewidentnie brakuje.

Jak nie słyszałeś, to nie podejmuj dyskusji. Pierwszy z brzegu - Glemp - nazywał przeciwników nauczania religii w publicznych szkołach oraz wprowadzania zapisu o wartościach chrześcijańskich w ustawie o radiofonii i telewizji "szczekającymi kundelkami". Oczywiście nie było to obraźliwe.

Maju dnia 31.03.2016 - 11:25 napisał

"Bardzo to przykre że sobie niektórzy przypisują przynależność do tego sortu.....bardzo przykre że znów dają się dzielić ludziom celowo przeinaczającym to co powiedział Kaczyński.

"Kaczyński odniósł się tutaj do ludzi z politycznej sceny, z opozycji, która podburza nastroje i sieje za naszymi granicami zamęt. Wyraźnie zaznacza, że mówi o „niektórych”, tych z gorszego sortu, a nie o opozycji jako takiej...."

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Chcesz nam wmówić, że jak Kaczyński mówi "Część społeczeństwa" to pewnie ma na myśli pięć osób ? Który to raz politycy PiS-u podobno mają na myśli coś innego niż wszyscy zrozumieli?

Załóżmy przez chwilę że te wszystkie wypowiedzi Kaczyńskiego, Waszczykowskiego czy Maciarewicza faktycznie są źle odbierane, a oni chcieli tak naprawdę wyrazić coś innego . No to co? Niedojdy i niemoty które nie potrafią wyrazić swoich myśli dorwały się do władzy ? Polityka to zabawa dla sprawnych intelektualnie .

Ale to powyżej tak naprawdę jest bez znaczenia bo oni doskonale wiedzą co mówią i po co. Podejrzewam że doszli do wniosku iż skłócenie i zróżnicowanie społeczeństwa jest im niezbędne do trwania.

Nic ci nie chcę wmówić, to już inni zrobili skutecznie skoro nie pozostało ci nic innego jak na podane przeze mnie fakty nie zwracasz uwagi i paplesz jak zaprogramowany. Sprawdziłeś chociaż co rzeczywiście powiedział, czy tylko na manipulacjach medialnych i krótkim cytacie który podałem opierasz swoją "wiedzę"?

A może to za trudne dla Ciebie co powiedział?

Maju. taka moda

Trzeba było tak od razu.....zakładajcie bezmyślnie te koszulki skoro się z tymi których miał Kaczyński na myśli identyfikujecie. ;(

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

"Głupi nie szuka prawdy ani sprawiedliwości - szuka tylko satysfakcji.....Prawda nie sprawia tyle dobrego, ile złego sprawiają jej pozory....Nic tak nie odciąga ludzi od prawdy, jak bezmyślne naśladowanie tego, co robią wszyscy....Kto nie wykrzyczy prawdy wtedy, gdy ją zna, staje się sojusznikiem kłamców i fałszerzy....Kłamią niewolnicy, wolni mówią prawdę."

Antoni to brat Putina a Kaczor to chyba rodzina Lenina

Ja bym raczej wskazał na Łukaszenkę. Większe podobieństwo.

Jakość wniosków w porównaniach audio jest zawsze zgodna z jakością procedury porównawczej.

Pasja bez precyzji to chaos. DOBRZE ŻE JEST MUZYKA

W tym przypadku napisanie, że wyraziłeś się inteligentnie, byłoby obraźliwe.

Rozumiem, ze wg Ciebie wyrazilem sie arcyinteligentnie, i mowienie, ze tylko inteligentnie, to po prostu obraza, w sumie logiczne, nieprawdaz, tylko nie wyjezdzaj mi tu z ironia

Welly, welly, welly, welly, welly, welly, well. To what do I owe the extreme pleasure of this surprising visit?

Ja bym raczej wskazał na Łukaszenkę. Większe podobieństwo.

W sumie podobni, prawie jak Tusk i niejaki Merkel

Welly, welly, welly, welly, welly, welly, well. To what do I owe the extreme pleasure of this surprising visit?

W sumie podobni, prawie jak Tusk i niejaki Merkel

Wolę podobieństwo do Merkel niż do Łukaszenki.

Jakość wniosków w porównaniach audio jest zawsze zgodna z jakością procedury porównawczej.

Doskonale w końcu wiedzą, że im więcej im teraz pisiory dadzą tym więcej im następcy odbiorą...

Nie odbiorą. Nie będą mieli odwagi.

Gość Włodzimierz_55692

(Konto usunięte)

Polityczne i światopoglądowe nie znaczy partyjne. (...)

A co? Partii i interesu partyjnego tam nie ma?

(...)PiS po mistrzowsku narzucił swoją narrację wmawiając wszystkim "partyjność" sędziów. (...)

Nie narzucił, tylko miał rację. Najlepszym przykładem jest Rzepliński. Nie kryje swoich sympatii politycznych i związków z PO - pisał ustawy dla PO, a potem badał ich konstytucyjność. Jego publiczne wypowiedzi są wypowiedziami polityka, a nie bezstronnego sędziego i prezesa Trybunału Konstytucyjnego.

(...)Dotychczasowe wyroki TK pokazują, że w zdecydowanej przewadze byli sędziowie o konserwatywnych poglądach religijno-obyczajowych, z wdzięcznością wobec partii która ich nominowała bywało różnie.

Tu racja. Z zaznaczeniem, że w większości spraw zapadały one zgodnie z oczekiwaniami POPiS-u, a nie z oczekiwaniami społeczeństwa. Oceniane były jako co najmniej kontrowersyjne.

Trybunał Konstytucyjny należałoby rozwiązać, a jego kompetencje przekazać do Sadu Najwyższego. Mogłaby powstać w nim izba konstytucyjna, w której zasiadaliby dożywotnio wybrani sędziowie. W obecnej przepychance TK utracił resztki autorytetu.

Gość Włodzimierz_55692

(Konto usunięte)

Rozumiem, ze wg Ciebie wyrazilem sie arcyinteligentnie, i mowienie, ze tylko inteligentnie, to po prostu obraza, w sumie logiczne, nieprawdaz, tylko nie wyjezdzaj mi tu z ironia

Wg mnie bardzo radośnie dyskutujesz, co widzę też w innych wątkach.

Z zaznaczeniem, że w większości spraw zapadały one zgodnie z oczekiwaniami POPiS-u, a nie z oczekiwaniami społeczeństwa.

Myślisz że teraz będą zapadały zgodnie z oczekiwaniami społeczeństwa ? Myślę że społeczeństwo uważa, że np. 500+ to za mało i powinno być bez tego +. Spełnij oczekiwania społeczeństwa w tym zakresie.

Trybunał Konstytucyjny należałoby rozwiązać, a jego kompetencje przekazać do Sadu Najwyższego.

Ja proponuję kompetencje TK przekazać min. Ziobro albo bezpośrednio Naczelnikowi ;-).

<br />Nic ci nie chcę wmówić, to już inni zrobili skutecznie skoro nie pozostało ci nic innego jak na podane przeze mnie fakty nie zwracasz uwagi i paplesz jak zaprogramowany. Sprawdziłeś chociaż co rzeczywiście powiedział, czy tylko na manipulacjach medialnych i krótkim cytacie który podałem opierasz swoją "wiedzę"?<br />A może to za trudne dla Ciebie co powiedział?<br />

Czyli jednak bronisz tezy, że to niemoty które nie potrafią czytelnie sformułować myśli ? Ech, optymista, chciałbym aby tak było ale niestety obawiam się , że jesteś w błędzie.

A co do wycieczek osobistych że coś jest dla mnie za trudne itp. . to czekam na ciąg dalszy. Że na przykład nie płacę alimentów albo mam agencję towarzyską w mieszkaniu .

A moze Schetynie, a w sumie nie trzeba, i tak prawie wszyscy z nadania PO tam siedza, na chwile obecna, fajny trybunal, ktorego boss w postaci Rzep....jest wlasciwie dzialaczem partyjnym PO, takze nie ma co zmieniac, potem przyjdzie wymiana, zostana nadani wszyscy z Pisu( z kims ala Rzep..., tylko taki Rzep... Pisowy), i tez nic nie bedzie trzeba zmieniac, niech to sobie tak demokratycznie trwa dalej.

Ku... mac, podobno Czarny spotkal sie z tym zerem Dupa, ku...,a mial sie nie spotykac z tym rydzykowskim faszysta

Ano spotkał się , na prośbę i z inicjatywy dobrze opalonego. Co jest mocno nie wsmak naszym krajowym wymoczkom. W końcu żona żydówka a oni w kraju( dobrze opalonego) mają dużoooo do powiedzenia .Mniej nienawiści kolego niszczysz sam siebie, a bagno zawsze było i będzie bagnem, ty i ja nie mamy większego wpływu na to.

Gość Włodzimierz_55692

(Konto usunięte)

"Samsung, Siemens, Rolls-Royce, Halliburton czy Hyundai oraz wiele innych firm zamieszane są w największą międzynarodową aferę korupcyjną. W trwającym ponad sześć miesięcy śledztwie, dziennikarze Fairfax Media i The Huffington, odkryli przestępczą siatkę, na czele której stała szanowana firma rodzinna z Monako - Unaoil.

Jej macki oplotły niemal cały świat. Z setek tysięcy maili i dokumentów, jakie ujawnił The Huffington Post, wynika, że w powszechną korupcję w globalnym przemyśle naftowym zamieszane były wielkie koncerny z USA, Australii, Korei, Niemiec, Francji, Włoch czy Holandii. Na listach płac Unaoil figurowali wysocy urzędnicy państwowi z Iranu, Iraku, bliscy współpracownicy reżimu Assada czy Kaddafiego, a także szejkowie w Kuwejcie i Emiratach Arabskich. Wielomiliardowe łapówki płynęły z Monako również do krajów postsowieckich, w głąb Azji i Afryki.

Jedne firmy naiwnie wierzyły, że wynajmują lobbystów inne aktywnie wspierały korupcję lub przymykały na nią oko. Nad całością czuwała rodzina Ahsani. Mający irańskie korzenie klan kierowany jest przez Ata Ahsani - szefa Unaoil. Jego dwaj synowie Cyrus i Saman również działają w spółce i mają kontakty z książęcym tronem Monako, a trzeci najmłodszy Sassan, stoi na czele brytyjskiej firmy Lumina, właściciela wielu monakijskich nieruchomości. Od dekady należą do światowej elity finansowej, która majątek zbiła na ropie naftowej. W świetle dokumentów jakie zdobyli dziennikarze śledczy The Huffington rekomendacja wystawiona w 2007 roku przez agencję antykorupcyjną Trace International staje się

niewiarygodna."

http://www.money.pl/gospodarka/wiadomosci/artykul/korupcja-naftowa-unaoil,75,0,2050891.html

Okazuje się, że jak zwykle najważniejsze są wartości. (Nie tylko) europejskie.

Maju dnia 01.04.2016 - 07:41 napisał

"Nic ci nie chcę wmówić, to już inni zrobili skutecznie skoro nie pozostało ci nic innego jak na podane przeze mnie fakty nie zwracasz uwagi i paplesz jak zaprogramowany. Sprawdziłeś chociaż co rzeczywiście powiedział, czy tylko na manipulacjach medialnych i krótkim cytacie który podałem opierasz swoją "wiedzę"?

A może to za trudne dla Ciebie co powiedział?"

Czyli jednak bronisz tezy, że to niemoty które nie potrafią czytelnie sformułować myśli ? Ech, optymista, chciałbym aby tak było ale niestety obawiam się , że jesteś w błędzie.

A co do wycieczek osobistych że coś jest dla mnie za trudne itp. . to czekam na ciąg dalszy. Że na przykład nie płacę alimentów albo mam agencję towarzyską w mieszkaniu

Widzę że czytanie ze zrozumieniem sprawia ci problem.....widzisz jakimś cudem w tym co napisałem "wycieczki osobiste".

Może choć na proste pytania odpowiesz które w tym wpisie zawarłem zanim nasza rozmowa całkiem rozpłynie się w oparach absurdów.

"Głupi nie szuka prawdy ani sprawiedliwości - szuka tylko satysfakcji.....Prawda nie sprawia tyle dobrego, ile złego sprawiają jej pozory....Nic tak nie odciąga ludzi od prawdy, jak bezmyślne naśladowanie tego, co robią wszyscy....Kto nie wykrzyczy prawdy wtedy, gdy ją zna, staje się sojusznikiem kłamców i fałszerzy....Kłamią niewolnicy, wolni mówią prawdę."

Vide Palikot i SLD ;)

Czymś się trzeba od PiS odróżnić. W programie gospodarczym bardziej na lewo już się niż PiS nie da. Społeczeństwo zepsute rozdawaniem socjalu bardzo niechętnie, jeśli w ogóle będzie skłonne akceptować programy liberalne, o realnie prawicowych nawet nie wspominając. Co pozostaje? Ano jedynie różnica w kwestiach światopoglądowych. U nas można być albo prokościelnym (poletko PiS), albo antykościelnym. Bo przecież nikt zdrowy na umyśle nie zaryzykuje sporu politycznego o imigrantów, małżeństwa jednopłciowe czy jakieś poważne reformy ekonomiczne. Płaszczyzna sporu jest więc ograniczona i oprócz negacji PiS we wszelkich kwestiach - na zasadzie ich powtórki strategii wyborczej z 2015, co pozostaje? Tylko nasz KK.

co ty nie powiesz? byłem ostatnio w Monachium, piekne miasto, znajomi chwalą sobie niemieckich pracodawców, nikt ich nie wykorzystuje, nie porównuje do Muslimów. ponieważ są specjalistami- pielegniarka i elektryk, mają taką sama stawkę jak Niemcy

Ależ ty rozpaczliwie bronisz tego matrixa.

"... Mój pogląd na islam jest taki, że NIE jest to tak naprawdę religia. Według mnie jest to totalitarna ideologia polityczna z elementami religii..." ---- WWW.EUROISLAM.PL

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.