Skocz do zawartości
IGNORED

Polityka | archiwum

Ojciec Dyrektor

Rekomendowane odpowiedzi

Gość

(Konto usunięte)

albo jesteście totalnymi ignorantami faktów albo o tym ze ktos Wam płaci za wciskanie kitu. Innej wersji nie ma.

Jak to nie ma? Jest - po prostu są idiotami. Nie rozumieją, że problem nie polega na braku u Europejczyków współczucia dla nieszczęsnych ludzi uciekających od wojny - bo współczucie i chęć udzielenia pomocy potrzebującym (a nie młodym byczkom, których jest pośród uchodźców ponad 80%) jest. Problem polega na totalnej degradacji marnej europejskiej elity politycznej. Nie potrafiącej przewidzieć skutki niszczenia państwowości suwerennych państw, nie potrafiącej zorganizować skutecznej kontroli granic Unii, zawierającej układy z takimi szujami jak Erdogan, z powodu debilnej poprawności politycznej zamykającej oczy na przestępstwa emigrantów, tolerującej enklawy bezprawia w państwach europejskich (obozy dla uchodźców), ...

Przykład skretyniałego przewodniczącego Komisji Europejskiej:

https://www.youtube.com/watch?v=XPgiI46FCDU

W tej chwili najważniejsze jest podejście do starej emigracji postkolonialnej i nowej - zaistniałej w wyniku niszczenia przez Zachód państw w Afryce Północnej i Na Bliskim Wschodzie

Zapomniałeś dodać - oraz w wyniku zniszczenia przez Rosję Azji Środkowej i jej polityki kilkusetletniej kolonialnej. Ciekawe pominięcie.

@Wlodzimierz

Z Twojego opisu wynika, że Zachód zasłużył na te problemy.

Zdecyduj się - czy to dobrze, czy źle że imigranci dają w dupę Zachodowi, wyrównując rachunki? Powinieneś się cieszyć.

Na Rosję też przyjdzie czas - nie sądzisz? Demografii nie przeskoczysz.

Gość

(Konto usunięte)

Na Rosję też przyjdzie czas

Co Cię obchodzi Rosja? Zamierzasz tam emigrować? W Rosji od lat mieszka kilka milionów "uchodźców" - przybyszy z Azji Środkowej i nie ma z nimi takich problemów jak w Europie - wszyscy ciężko pracują wysyłając kilka mld. $ rocznie swoim rodzinom.

Właśnie ponownie z przyjemnością oglądnąłem film "Ja robot"...

Może to rozwiązanie demografii...?

I w jeszcze jednym aspekcie film koresponduje z teraźniejszością...

@Grzegorz7

We Francji i Wlk. Brytanii od lat mieszkają miliony "uchodźców". Ciężko pracują, pomnażając dobrobyt metropolii i wysyłając pieniądze do Starego Kraju.

Bo jak bys podal takie dane to by Ci bylo glupio.....

Tobie jest i bez ich podawania.

"Gangi Pakistańczyków w Anglii wykorzystują seksualnie tysiące dziewczynek. Policja i władze nie reagowały, bo bały się posądzeń o dyskryminację rasową. Łatwiej ignorować ofiary, dzieci z klasy robotniczej."

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Coraz częściej widoczna jest nowa poprawność polityczna wśród części Polaków czujących się przede wszystkim europejczykami, światowcami, ludźmi światłymi i wolnymi od uprzedzeń - opluwanie Polski i Polaków przy każdej okazji.

Rzeczywistość pokazuje, że inne nacje też maja wiele albo i więcej na sumieniu.

Tym razem muszę sie z tym zgodzić. Trochę to przykre ale ta naszą ceche narodową mamy mocno zakorzeniona. Polacy zwyczajnie sie zwalczają zamiast współpracować.

Ukryta Zawartość

chwilowy brak działalności w audio.

Polacy zwyczajnie sie zwalczają zamiast współpracować.

Dajcie przykład i przestańcie jako pierwsi.

Pochwalcie coś albo kogoś, zamiast wiecznie zrzędzić.

We Francji i Wlk. Brytanii od lat mieszkają miliony "uchodźców". Ciężko pracują, pomnażając dobrobyt metropolii i wysyłając pieniądze do Starego Kraju.

No i właśnie o to chodzi aby przestali wysyłać, a zaczęli wydawać w UK :)

Tobie jest i bez ich podawania.

"Nie rozmawiaj z idiota bo sprowadzi Cie do swojego poziomu a później pokona doświadczeniem"

Fakt...jest mi głupio bo wdałem sie w niepotrzebna przepychanke.

Rozmowa z Toba przeświadczą mnie w przekonaniu przysłowia sa jednak życiowe.

Z ludźmi Twojego pokroju szkoda wymieniać poglądy, bo się na tym traci.

"Nie rozmawiaj z idiota bo sprowadzi Cie do swojego poziomu a później pokona doświadczeniem"

Wymyśl coś sam, jeśli umiesz. Czytuję Cię w różnych wątkach i jak dotąd niczym mnie mądrym nie zaskoczyłeś.

Pracując dla jednej ze znanych polskich firm zatrudniłem m. in. muzułmanina.

Nawet o tym nie wiedziałem, rysy twarzy mam w d..., sam nieszczególnie wyglądam w lustrze...

Obecnie pracuję z Kurdem... nieprawdopodobnie bystry i inteligentny...

Ale wspomniałem o byciu w kraju muzułmańskim w kontekście jakiegoś nieudacznika, który łaził agresywnie za dziewczyną mająca na głowie hidżab.

Polak jak zobaczy murzyna na ulicy to gały wybausza a co dopiero ładną muzułmankę w hidżabie.

Spróbujcie pojechać do jakiegoś kraju arabskiego i pozwolić żonie/dziewczynie chodzić swobodnie...

Co ja gadam do arabskiego. Moja koleżanka w jakiejś zapadłej stronie byłego ZSRR mało nie została zlinczowana za bluzeczkę na ramiączkach...

O alkoholu w krajach arabskich już nie wspominam bo przecież audiofile nie piją w trosce o czystość słuchu...

A propos słuchu... muzyki jakiejkolwiek również sobie nie posłuchacie...

...

Nie mam tu zamiaru niczego tłumaczyć. Pragnę jedynie zwrócić uwagę na obyczajowość miejsca w którym się przebywa.

To przyjezdni dostosowują się do zasad.

Zobaczymy, czy za parę lat Europejki będą mogły swobodnie przejść ulicą w bluzce na ramiączkach... w wielu dzielnicach zachodnich miast już nie mogą...

Więc nie pieprz mi tu jeden z drugim o jakimś incydencie w Polsce.

Tydzień temu na ulicy obok postrzelili człowieka... nie miał nic na głowie...

Wkleił bym moją Żonę w hidżabie na głowie... ale nie życzy sobie tego.

Zobaczcie sobie w internecie.

I jeszcze jedno.

Wielokulturowość.

A jakieś przykłady? Bo jeno ględzicie...

Aha.

Na mojej klatce w kamienicy mieszkam z Wietnamska rodziną.

Multikulti.

Fajne dzieciaki mają. Udzielam korepetycji... pomagamy sobie...

A jakieś przykłady? Bo jeno ględzicie...

Londyn i jego burmistrz.

Udzielam korepetycji...

Ile bierzesz za 60 min? Ja poniżej 50 zł nie schodzę.

jest mi głupio bo wdałem sie w niepotrzebna przepychanke.

Wystarczyło uważnie przeczytać moje posty. Napisałem Ci łopatologicznie i dałem przykłady polskiego rasizmu, na co w ogóle nie zareagowałeś. Sam zacząłeś "przepychankę", będą szczelnym na wszelkie argumenty.

Mnie bardziej boli polski rasizm i jego przejawy, niż rasizm w innych krajach. Tak mam.

Rasizm jest tam gdzie są "obcy", mniejszości narodowe, religijne, czy choćby obywatele o innym kolorze skóry. Polska jest wyjątkowo jednorodnym narodowościowo i religijnie państwem. Do nienawidzenia mamy właściwie tylko Ukraińców, Łemków i prawosławnych, choć co najciekawsze najbradziej nienawidzą ich ci którzy mieszkają tam gdzie ich wcale nie ma. Tam gdzie są, "Polacy" nienawidzą ich duzo mniej. W Polsce nie ma rasizmu, jest ksenofobia czyli nienawiśc do obcych, innych i nieznanych.

@JuG

Zaadresuj tę fotkę do Grzegorza, on pytał o przejawy multikulti.

Tu znajdziecie inny.

Ukryta Zawartość

Rasizm jest tam gdzie są "obcy", mniejszości narodowe, religijne, czy choćby obywatele o innym kolorze skóry. Polska jest wyjątkowo jednorodnym narodowościowo i religijnie państwem. Do nienawidzenia mamy właściwie tylko Ukraińców, Łemków i prawosławnych, choć co najciekawsze najbradziej nienawidzą ich ci którzy mieszkają tam gdzie ich wcale nie ma. Tam gdzie są, "Polacy" nienawidzą ich duzo mniej. W Polsce nie ma rasizmu, jest ksenofobia czyli nienawiśc do obcych, innych i nieznanych.

Oraz Żydów. Im ich mniej, tym bardziej patryjoci ich nienawidzą.

W 1938 w Polsce było podobnie.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

East London, 2015

Nie chce mi się szukać, ale jak ulał pasuje tu fragment wystąpienia naszego pewnego polityka, który z trybuny sejmowej postulował wprowdzenie do naszej konstytucji prymatu prawa boskiego nad świeckim.

Nie na ulicy, w parlamencie...

Oraz Żydów. Im ich mniej, tym bardziej patryjoci ich nienawidzą.

Ich tak mało, że chyba powinno się ich do nas wręcz "zaimportować" by "patrioci" mogli nienawidzieć nie czysto werbalnie i teoretycznie a bradziej praktycznie.

Ich tak mało, że chyba powinno się ich do nas wręcz "zaimportować"

Twoja anylachowość jest większa niż antysemityzm wśród samych żydów.

Importuj się, a zapewniam Ciebie, że Polak z Żydem zawsze się dogadają.

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

Wyjątkowo marna argumentacja sprowadzajaća się do tego, że jeśli mam odwagę dostrzegać w naszym społeczeństwie, szczególnie w "narodzie" ksenofobię to jestem anty Polakiem. Bo "prawdziwy" Polak nie ma prawa nie tylko widziec, ale już absolutnie nie ma prawa o tym mówić. Nie dziwię się, ten zaściankowy typ postrzegania patriotyzmu, szczególnie wśród pisiarstwa to standard. Ale pisiarstwo to nie całe społeczeństwo.

Ludzie sie zwyczajnie boja... Kodu.

I zakodowanych pomysłów... Vatu okolo 30% pracy do śmierci i zaciskania pasa... Oraz nieposzanowania polskiego pracownika i jego kasy... Niech sie zadluza po to wspieramy kod... Który i tak jest jednym z nahwiecej pracujacych na swiecie a zarabiajacy bardzo marnie.

Czy wyzyskiwaczy będzie więcej albo mocodawcy odpowiednio dobija PiS i wygra KOD? Okaże się.

A ja znowy boje sie PiS bo qrde nic nie mam z ich socjalistycznych pomysłów bo albo za dużo zarabiam a nie mam gdzie ukryć oszukac albo kupowalem co potrzebowalem i nie mam jak dostać... Albo dochod przekroczy i nie ma zalomogi doplat... Nic... Qrde socjalizmu cos mnie nie lubi.

Wiedza i szacunek do ludzi typowa dla czytelnika Gazety Wyborczej.

Ja już nie muszę, bo Ty masz wielki szacunek dla każdego.

Że o wiedzy nie wspomnę.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Tymczasem gospodarki rozwiniete na dlugu stopniowo wykazuja swoje problemy. Tym razem Francja "Pesymistyczne informacje docierają do nas z Francji.

Socjalistyczny rząd idzie w zaparte przeciwko pracującym i związkom zawodowym.

Zauważmy, że bankrutująca Francja zaczyna zaciskanie pasa nie od ograniczenia świadczeń tym, którzy nie pracują i są obciążeniem dla nielicznych pracujących, a od ograniczenia przywilejów tych, którzy pracują.

Okazuje się, że niepokoje i protesty we Francji trwają już od 2 miesięcy – w telewizji nie pokazują całego dramatu i dynamizmu wydarzeń.

Kilka dni temu znajomi utknęli na 5 godzin na autostradzie koło Chalon nad Soaną, bo protestujący zablokowali autostradę samochodami ciężarowymi i wypuścili na drogę świnie.

Ja sam jechałem niedawno przez Francję i jednego dnia, na odcinku ok. 300 km, dwa razy policja kierowała ruch z autostrady z powodu blokady manifestujących.

Holland, zaś, idzie w zaparte i deklaruje, że od „reform” nie odstąpi – w zasadzie trudno oczekiwać innych deklaracji od bankruta, … ale w międzyczasie zdążył oskarżyć CGT o blokowanie „dialogu”

[kolejne piękne słowo z bagażnika medio-realu-twórców (raczej „medio-realu-tfurcuf)] .

Obie strony idą w zaparte i możemy spodziewać się jedynie eskalacji konfliktu.

Obie zaś strony – jak w tragedii greckiej – skazane są z góry na porażkę z tej prostej przyczyny, że państwo francuskie jest bankrutem (jak większość państw europejskich) i nie trzeba specjalnej przenikliwości by przewidzieć dalszy, nieuchronny przebieg wydarzeń." it

Nie chce mi się szukać, ale jak ulał pasuje tu fragment wystąpienia naszego pewnego polityka, który z trybuny sejmowej postulował wprowdzenie do naszej konstytucji prymatu prawa boskiego nad świeckim.

Nie na ulicy, w parlamencie...

Tylko że to nie było to samo prawo boskie - szariat dość istotnie różni się w wielu kwestiach od postulatów tego polityka.

Poza tym pojawia się tu pytanie filozoficzne o to, jakie powinny być źródła prawa. Otóż historia pokazuje jasno - ludzki intelekt (albo co gorsza bezhołowie woli ludu) notorycznie słabo radzi sobie z ustalaniem zasad życia zbiorowego tak, żeby było dobrze. Rewolucje, nawet te najbardziej oświecone, kończyły się zawsze zbrodniami i upadkiem cywilizacyjnym. To zostało już dawno opisane w Biblii, konkretnie mam na myśli sytuację ze Złotym Cielcem.

Podobnie słabo wypada pieniądz fiducjarny, oparty na uczoności ekonomistów i polityce. Za to znacznie lepsze są szlachetne kruszce, które trudno jest dodrukować.

Na pewno jednak szariat nie jest dobrym wzorcem dotartego ewolucyjnie zbioru zasad regulujących życie zbiorowe. Wyniki ekonomiczno - cywilizacyjne społeczności stosujących go są najlepszym dowodem.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.