Skocz do zawartości
IGNORED

Polityka | archiwum

Ojciec Dyrektor

Rekomendowane odpowiedzi

Bartłomiej Misiewicz, osoba prywatna. Brzmi nieźle ale armia straciła wybitnego stratega.

Nawet szambo dobrej zmiany po wybuchu mie pachnie fiołkami.

Czy osoba prywatna moze zasiadać w radzie nadzorczej jako zaufana osoba i przedstawiciel ministerstwa ?

McLean i Chandler tez byli PISiarzami??

A propos "głupszych" warto się douczyć różnicy w pojęciach plagiat i naśladowanie.

To warto też (co polecam) odróżniać fakty od bajań niejakiego Sumlińskiego.

W sieci pełno jest przykładów jego plagiatów, sam je zamieszczałem na forum.

Bajanie o "naśladowaniu" jest śmieszna, aczkolwiek zrozumiałe, wiara w te bajania świadczy albo o wyjątkowej naiwności, albo o głupocie.

Jestem Europejczykiem.

Wszystko światczy o tym, że Sumliński jest kłamcą, plagiatorem i mitomanem. Na temat jego chamstwa nic mi nie wiadomo, dlatego nie wypowiem się na ten temat. Na temat plagiatów proszę bardzo:

"Albom, Larsson, Steinbeck, MacLean, Chandler, a nawet...Coelho. Lista autorów, których plagiatował prawicowy dziennikarz Wojciech Sumliński, jest coraz dłuższa.

- Proszę spojrzeć na ten tekst z „Mrocznego Krzyżowca” - mówi „Newsweekowi” Robert Ginalski, tłumacz i wydawca, autor przekładu powieści Alistaira MacLeana. - „Przerwał, rozplótł dłonie, oparł łokcie o blat biurka i spojrzał na mnie ponad złączonymi czubkami palców obu rąk”. Jak to wygląda u Sumlińskiego? „Przerwał, rozplótł dłonie, oparł łokcie o blat stołu i spojrzał na mnie ponad złączonymi czubkami palców obu rąk”.

Jak nieudacznym trzeba być wyrobnikiem pióra, żeby kraść innym nawet tak prościutkie zdania? Ręce opadają. O ile bowiem można by, od biedy, zrozumieć przepisywanie cudzych treści szczególnie wysmakowanych, o tyle zerżnięcie takiego zdania świadczy o nieuleczalnej impotencji twórczej."

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Jestem Europejczykiem.

Takim samym kłamca plagiatyorem i mitomanem jak tomasz lis z jego newsweekiem

"Dzisiejsza okładka tygodnika Newsweek, która prezentuje wiceministra sprawiedliwości Patryka Jakiego i rzecznika MON Bartłomieja Misiewicza to nic innego, tylko przeróbka plakatu Teatru im. Jaracza, reklamującego sztukę „Kariera Nikodema Dyzmy”. Mateusz Obarek, autor oryginalnego projektu nie wyraził zgody na wykorzystanie jego pracy."

Ukryta Zawartość

Zjeby z lewa i z prawa będa sie teraz przerzucały zarzutami o plagiat nie zadajc sobie trudu wyjasnienia na czym polega.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Przytoczyłem ci dokładnie, słowo w słowo zdanie zerżnięte przez Sumlińskiego. Jeżeli stwierdzenie, że dwa zdania są identyczne to dla ciebie jakiś intelektualny problem, nie moja wina, nie pomogę ci w tym.

Jestem Europejczykiem.

Socjaliści mają nowe pomysły na przyszłość. Tylko znowu pokijaja korporacje i globalizm jako najwiekszych szkodników dla środowiska. Wystarczy przejść na jakość i trwałość żeby zmniejszyć degradację srodowiska. Tylko jeden przykład. Te socjalne programy to niezła propaganda do uspoleczniania strat i wzgogacania garstki.

Ukryta Zawartość

Pozamykane granice i wysokie cła na pewno pomogą w redystrybucji waluty.

Daj już spokój.

Panie chodzi o fakt ze waluta znika im wiecej jej spoleczenstwa wystworza poprzez zadluzanie sie tym szybciej znika i zostaje na kontach. Nie tworz swoich teorii di tegi faktu.

Jak to zrobic to jest problem. Szkoda tylko ze nie tych ktorzy moga cos z tym zrobić. Nie robia bo im pasuje chomikowanie a spoleczentwo maja w d...

Ukryta Zawartość

chwilowy brak działalności w audio.

Nic nie pisałem o okładce Newsweeka, łatwo sprawdzić. Nie widziałem, nie pisałem.

Jak widzę chcesz odwrócić uwagę od masowego zrzynania od znanych autorów przez Sumlińskiego.

Jestem Europejczykiem.

A ty chcesz odwrócić uwage od masowego zrzynania i szkalowania za to innych przez dziennikarskie mandy których mocodawcom jakiś tam Sumliński nadepnął na odcisk.

Są siebie warci i tyle na ten temat.

Jak widzę objawił się nam kolejny kłamliwy PiSSman.

Powiedz mi koleś, jak okładka tygodnika ma się do całej twórczości Sumlińskiego w której obficie kradł od innych pisarzy?

Lis jest autorem tej okładki, sygnował ją własnym nazwiskiem?

Sumliński sygnował kradzione fragmenty swoim nazwiskiem?

Zwracam uwagę, że Sumliński działał czynem ciągłym, to nie jest przypadek jednej książki i jednego autora od którego zerżnął.

Jestem Europejczykiem.

"Koleś", "pissman", "objawił się" ??? Typowa retoryka oszczymura.

Spodziewałem się, że partyjnemu propagandziście w końcu puszczą nerwy skoro nie ma nic sensownego do powiedzenia.

Jestem Europejczykiem.

Przecież to stary dobry Arku ;)

Powrót frustrata? Nasz Drogi Arku był straszliwie obrażony na cały świat, charakterystyczne, że dla takich ludzi PiS jest niczym latarnia morska.

Jestem Europejczykiem.

On potrzebuje milionów, milionów, milionów.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Możecie mi wyjaśnić, kto to jest Lis i Sumliński oraz jakie wartości każdy z nich wniósł do polskiego dziennikarstwa.

to sa takie dwa nikta. Pierwsze nikto wypromowane w telewizji przemalowało sie z prawicowca na liberała - osmioletnią ewolucje przeszedł. Drugiemu nikcie wydaje się ze jest Chandlerem. Nie może sie chyba zdecydowac czy pisze powieści czy ksiażki dokumentalne.

Ciekawsze jest że wokół tych dwóch niktów toczy sie zawzięta walka medialna, na argumenty z g... ulepione.

Ciekaw jestem czy w Dzienniku Telewizyjnym temat przemilczą szeroko, czy raczej zmontują zajawkę o finansowanych przez wraże siły wywrotowcach z Bonn inspirowanych przez Tuska?

Ale, ale ktoś może wie czy Duduś Wesołek w czasie wojażu będzie się widział z jakimś hameryckim politykiem w jakiejkolwiek sprawie, czy tylko poleciał garnitur przewietrzyć i hamburgera przetrącić? Bo w oficjalnym programie jakoś przeciągi, pustka, zakrystie, cmentarze i salki domów polonijnych?

Ciekawsze jest że wokół tych dwóch niktów toczy sie zawzięta walka medialna, na argumenty z g... ulepione.

Lis jest wściekle zwalczany przez prawaków i narodowych socjalistów z PiS, Sumliński to rzeczywiście wyłącznie ciekawostka.

Jestem Europejczykiem.

Gdzie w tej Ameryce można by jeszcze poklęczeć?Może w Woodstock?

Polecam Graceland. Doradcy niech zorganizują mu spotkanie i fotkę z Elvisem ;-).

Jestem Europejczykiem.

Mnie??? Coś ci sie pomieszało. Mam z niego polewkę, a jeszcze większą z głupków którzy bajania tego mitomana biorą za fakty. To jest naprawdę ciekawostka.

Jestem Europejczykiem.

Modę wredną lisową kojarze z telewizji. Sumlińskiego dopiero z filmiku, który wkleił brencik.

Zastanawiające ze taki podobno mitoman spisujący bajania a jednak "lisowsczycy" dostaja piany na ustach od tych bajań.

Zastanawiające ze taki podobno mitoman spisujący bajania a jednak "lisowsczycy" dostaja piany na ustach od tych bajań.

Napiszę ci jak Włodzimierzowi - mądremu wystarczy raz powiedzieć, innym trzeba kilka razy powtarzać.

Sumliński lata mi koło d..., tak naprawdę zadziwia mnie fenomen jelonków którzy wierzą w jego bajania. Takich, jak właśnie Brencik który rozpoczął ten temat.

Teraz załapałeś, czy trzeba jeszcze raz powtórzyć?

Jestem Europejczykiem.

Jesteś tym "lisowczykiem", że poczułes się wywołany do odpowiedzi?

Powtórz. Jeszcze dwa razy.

Rozwesela czytanie takich uniesień. Mnie to tez koło... lata ale samo powtarzanie potwierdza, że coś jest "na rzeczy" z tymi bajaniami Sumlińskiego. Skąd ten przymus zaprzeczania :-D

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.