Skocz do zawartości
IGNORED

Polityka | archiwum

Ojciec Dyrektor

Rekomendowane odpowiedzi

A ilu starszych ma liczyć ta Rada Starszych?I jak ma być wybierana?

I od jakiego wieku liczy się starszy?Czy powinien mieć tomografię mózgu?

Potrzebna jest nam zmiana. Poprzedników i ich możliwości już znamy, ponieważ to za mało i robił się zastój nastąpiła zmiana. A zmiana jest nieuchronna.

Należy wyciągnąć jakieś w wnioski. Mój jest taki, że system wymaga zmiany. Chociaż teoretycznie powinien się sprawdzić, praktyka... sami znacie...

Ale tej zmiany nie ma. Nie ma zmiany systemu, zmieniły się tylko gęby, do tego na wredniejsze. Co więcej, ten stary system jest teraz jeszcze bardziej niewydolny i kulawy, bo psuty przez obecną władzę.

Wytłumacz mi proszę jak można chcąc zmiany systemu popierać obecnie nam rządzących, skoro jedyne co się zmieniło to inne świnie przy tym samym korycie, tylko wskoczyły do niego z większym entuzjazmem, więcej żrą i bardziej dupami owo koryto oddzielają od reszty która ma się tez ochotę załapać. Żrą i nie mają najmniejszej ochoty ani koryta opuścić, ani przez myśl nawet im nie przejdzie by go broń Boże wywrócić. Na co liczysz? Że tak się nażrą, że z przejedzenia padną i zrobią miejsce innym? Albo, że w amoku konsumpcji tak będą rozchlapywać, ze resztki z pańskiego stołu nakarmią wszystkich potrzebujących? Czy może masz nadzieje, że podczas tej orgii żarcia dostaną małpiego rozumu i przez przypadek koryto się wywali?

W tej chwili to już raczej obserwacja. System zawodzi. Niestety, w naszej polityce panuje przeszłość z całą jej martyrologią. Jaką możemy więc mieć przyszłość w tamto zapatrzeni?!

Wszystko powinno ulec zmianie, cały system społeczny i ekonomiczny.

W Sejmie wesoło. PiSowi dobieraja się do dupy z prawej strony. Robi się naprawdę ciekawie.

Nawiedzeni opowiadają rzeczy których PiS z pewnością nie chciałby słyszeć. Przedtem był Winnicki. Dzierżyński, czy jak mu tam wygadał, że SMSa o posiedzeniu Komisji Sprawiedliwości dostał trzy godziny wcześniej, niż posłowie. Teraz ujeżdża PiS. Jaja jak berety!

Ciekawe, jaki będzie wynik głosowania.

Ależ ten Dzierżyński jest zdrowo walnięty. Totalny odjazd. Facet jest psychicznie nie bardzo.

Pieprzy co chce, dyskutuje sobie, a ten dupowaty wicemarszałek od Kukiza nic.

Jestem Europejczykiem.

Wszystko powinno ulec zmianie, cały system społeczny i ekonomiczny.

I PiS ma to sprawić? Dla elegancji dyskusji powstrzymam się od komentarza, choć szalenie łatwo się domyśleć jaki by był...

Powstrzymam się, ale bądź choć łaskaw wyjawić nam na jaki to system społeczny i ekonomiczny ten obecny powinien się zmienić. Może być nawet bardzo syntetycznie, ale konkretnie. I także w imię elegancji dyskusji podaruj sobie proszę puste frazesy o demokracji, sprawiedliwości, równości, podmiotowości, szczęściu i dobrobycie...

PiS było/jest bardziej potwierdzeniem rzeczywistości. Trzeba ją zmienić.

Wbrew pozorom to nie są frazesy, to umysł podrzuca nam takie myśli-hasła, klucze.

Jednych haseł znaczenia pomniejsza, innych wzmacnia.

PiS było/jest bardziej potwierdzeniem rzeczywistości. Trzeba ją zmienić.

Wbrew pozorom to nie są frazesy, to umysł podrzuca nam takie myśli-hasła, klucze.

Jednych haseł znaczenia pomniejsza, innych wzmacnia.

Autentycznie mi przykro, że i Ty zamiast jako jedyny z "tamtej strony" podjąć jakąś realną, konkretną dyskusję uciekasz w mech i paprocie. I by zacytować jednego z Kolegów; serwujesz nam tu dywan utkany z frazesów. Polityka by uprawiać ją skutecznie wymaga oddzielenia propagandowej papki dla mało kumatych od realnych założeń i celów. Jak można uprawiać realną politykę skoro nawet nie zna się jej celów? Autentycznie się starałem coś i z Ciebie i innych zwolenników PiS wydusić, ale oprócz banałów i oczywistości do streszczenia w postaci zdania: dobrze być pięknym, młodym i bogatym, nic wydusić nie sposób. Nic, żadnych konkretów. W tej sytuacji nie pozostaje mi nic innego jak dalszych polemik zaniechać, bo bezcelowe. Szkoda...

Może Ty masz jakiś pomysł na wyjście z sytuacji?

Według mnie przede wszystkim trzeba przejść z trybu rywalizacja na tryb współpraca. Zmienia to zasadniczo funkcjonowanie wszystkich dziedzin naszego życia.

Już wyobrażam sobie "tryb współpracy" z rządzącą obecnie trójką mściwych psychopatów, Panami Jarkiem, Zbyszkiem i Antonim.

Jestem Europejczykiem.

Zawsze jak rząd chce " przykryć " jakąś aferę lub niepopularny temat wyciąga "ustawę antyaborcyjną", tak jest od zawsze....

Teraz niewygodnym tematem są CETA i TTIP .......Dostali kasę na rozgłos w "grzebaniu w macicach" a o najważniejszych sprawach cisza......

Ehhh

Kanał Prawy Kanał Lewy STEREO......................Przenicowany świat

Już wyobrażam sobie "tryb współpracy" z rządzącą obecnie trójką mściwych psychopatów, Panami Jarkiem, Zbyszkiem i Antonim.

Problemem nie są ci panowie, jest nią niska albo żadna samoświadomość praktycznie całej ludzkości.

Ciekaw jestem komentarza naszych propisowskich Kolegów na temat dzisiejszych i wczorajszych wydarzeń w Sejmie.

Ciekaw jestem również oficjalnej wersji, w związku z czym dziś pewnie obejrzę sobie reżimową TV.

Jakim cudem oni to przedstawią jako sukces??

Jestem Europejczykiem.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.