Skocz do zawartości
IGNORED

Polityka | archiwum

Ojciec Dyrektor

Rekomendowane odpowiedzi

Miliardy powiadasz ,to może i tym razem zrobisz małe zestawienie [ale bez oddawanych majątków kościelnych ]

ministerialne dane:

1 364 557 tys. zł na pensje katechetów oraz 456 739 tys. zł m.in. na katolickie uczelnie, ubezpieczenia zdrowotne duchownych oraz renowację religijnych zabytków – łącznie ponad 1,8 mld zł.

Ile dzieci mozna uratować? Rozdział całkowity kościoła od publicznego dotowania, religia do salek (jak każdego innego wyznania), opodatkowanie katolików na swój kościół i po sprawie. Czy zycie w uczciwości to takie trudne, czy trzeba okradać niewierzących, innowierców z ich podatków by utrzymywac własny kościółek?

Kazdy swoje za własne.

#IRespect Music  SORRY! NIE TRAWIĘ AGROMUZYKI.

Gość glazior

(Konto usunięte)

Oj Panie AGNOSTYK pora pouczyć się. Modlimy się TYLKO do Boga I CO NAJWYŻEJ za pośrednictwem jego syna Jezusa Chrystusa.

Cha cha cha tak powiadasz , jakoś nie widzę w Jezusie Mesjasza ze Starego Testamentu.

co nauczał Wasz Jezus

"martwych zostawcie martwym, zywi niech będą wśród żywych".

Pewne rzeczy trzeba jeszcze rozumieć, zanim się je wykpi.

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

O! Czyli agnostykowi, klękanie wywodząca się z religii forma czci i miłości, wisi. Skoro tak to jako agnostyk nie masz wyjścia i musisz interpretować to klękanie w Tbilisi wyłącznie jako gest polityczny, nie mający z religią, miłością i czcią nic wspólnego. I tu się wyjątkowo zgadzam. Klękanie p.o. pod pomnikiem (pomniczkiem raczej) Kaczyńskiego to wyłącznie gest polityczny mający promować próbę wprowadzenia do naszej polityki "religii smoleńskiej".

:)

Jakże celne.

Nie mówiąc o tym, że bycie agnostykiem to świadomość i wiedza dlaczego jest się agnostykiem. Samo powiedzenie "jestem agnostykiem" i nie posiadanie stosownej wiedzy w tym zakresie to jakas ułuda i błazenada.

Thomas Henry Huxley złapałby się za głowę.

"Gdyby Bóg istniał, oczekiwałby, że będę agnostykiem, bo naprawdę nie wiem. Jest pychą udawać, że się wie coś, czego się nie wie."(Hartman)

Gdzież to On tak ciągle klęczy?

Wszyscy już się przyzwyczaili do faktu, że lubisz się ośmieszać, ale coś takiego mogłeś sobie darować.

Wpisałem w google "Duda klęczy" i wyskoczyło mi 23 600 trafień. Ty nie znalazłeś ani jednego???

Jestem Europejczykiem.

Wtedy jeszcze Macierewicz nie ogłosił swej porażającej prawdy.

Przemówienie do braci Moskali 8, albo 9 maja. Powstanie tzw. zespołu parlamentarnego, poprzedzone już "hipotezami" Maciarewicza, 8 lipca. Już 20 mamy "zbrodnię".

1 364 557 tys. zł na pensje katechetów oraz 456 739 tys. zł m.in. na katolickie uczelnie,

ubezpieczenia zdrowotne duchownych oraz renowację religijnych zabytków – łącznie ponad 1,8 mld zł.

Co do renowacji zabytków - niechaj jak najwięcej.

Samofinansowanie KK - czemu nie.

Tylko po co w Tobie tyle nienawiści do innych?

Wpisałem w google

To wszystko tłumaczy.

Zostałeś trafiony po prostu.

Cha cha cha tak powiadasz , jakoś nie widzę w Jezusie Mesjasza ze Starego Testamentu.

Widzę, że masz wręcz nikłe pojecie o agnostycyzmie. I nie jest to pretensja.

By określać się kimś trzeba mieć wiedzę na jakiej podstawie określasz siebie tak czy inaczej.

Podstawą jest wiedza przynajmniej minimalna z zakresu religioznawstwa. Wynika to z faktu, że agnostyk jest zazwyczaj osobą uświadamiająca sobie fakt, że w religiach nie ma boga a jedynie nauki ludzkie.

Uświadomiona w wyniku poszukiwania odpowiedzi czym jest bóg, kim jest bóg, gdzie jest i dlaczego nie w danej religii.

By to wiedzeć trzeba mieć przynajmniej minimalną wiedzę w danym temacie

I nie ma znaczenia za kogo uznajesz Jezusa, Mahometa, Zaratusztrę. Istotne jest to, że masz wiedzę dlaczego jesteś agnostykiem.

A w tym przypadku jestes agnostykiem nie mającym żadnej wiedzy religijnej nawet na poziomie podstawowym.

ale to nie miejsce i temat. są do tego odpowiednie - zapraszam.

Tylko po co w Tobie tyle nienawiści do innych?

Ależ skąd! Domagam sie jedynie poszanowania własnego malutkiego wkładu w to chore państwo w postaci moich i mojej rodziny podatków i innych opłat związanych z utrzymaniem chorych instytucji władzy.

Prywatnie - każdy katolik mi bratem. Jak i każdy inny człowiek bez względu na wyznanie.

ale odchodzimy od tematu.

Pozdr.

:)

Jakże celne.

Nie mówiąc o tym, że bycie agnostykiem to świadomość i wiedza dlaczego jest się agnostykiem. Samo powiedzenie "jestem agnostykiem" i nie posiadanie stosownej wiedzy w tym zakresie to jakas ułuda i błazenada.

Thomas Henry Huxley złapałby się za głowę.

"Gdyby Bóg istniał, oczekiwałby, że będę agnostykiem, bo naprawdę nie wiem. Jest pychą udawać, że się wie coś, czego się nie wie."(Hartman)

Z tym agnostykiem, to jest tak, jak z czteroletnim chłopcem z rysunku Raczkowskiego. Który mówi do ojca:

-Tato, jestem gejem.

innego Prezydenta klęczącego przed pomnikiem swego poprzednika?

Widziałem klęczącego obok.

To co to jest?

To jest tylko twoje niezrozumiałe nabzdyczenie się.

Nic ponad to.

Poczytaj wpisy z okresu kiedy LK był prezydentem.

Te swoje też. Może coś zrozumiesz.

Gość glazior

(Konto usunięte)

1 364 557 tys. zł na pensje katechetów oraz 456 739 tys. zł m.in. na katolickie uczelnie,

Nie 700 mln zł, ale maksymalnie ok. 416 mln zł budżet państwa wydaje rocznie na zatrudnienie duchownych jako kapelanów różnych formacji mundurowych oraz jako nauczycieli religii.

Dla mnie ci duchowni to nauczyciele filozofii tacy sami jak pozostali pracujący w szkole.Patrząc z mojego punktu widzenia lepiej zostawić w szkole filozofie a np. zwolnic nauczycieli wf.

Cios był nieczysty,poniżej pasa i nie zaliczam go.

Proszę o pozostałe przykłady miliardów wydawanych na kk .

Nie 700 mln zł, ale maksymalnie ok. 416 mln zł budżet państwa wydaje rocznie na zatrudnienie duchownych jako kapelanów różnych formacji mundurowych oraz jako nauczycieli religii.

Dla mnie ci duchowni to nauczyciele filozofii tacy sami jak pozostali pracujący w szkole.Patrząc z mojego punktu widzenia lepiej zostawić w szkole filozofie a np. zwolnic nauczycieli wf.

Gość glazior

(Konto usunięte)

Nie 1 364 mln zł, ale maksymalnie ok. 416 mln zł budżet państwa wydaje rocznie na zatrudnienie duchownych jako kapelanów różnych formacji mundurowych oraz jako nauczycieli religii.

Dla mnie ci duchowni to nauczyciele filozofii

Wybacz, piłem sobie napój i oplułem komputer. I Ty publicznie nazywasz siebie agnostykiem?

Skończymy tą błazenadę. Nawet nie pytam czy masz w ogóle pojęcie o agnostycyzmie.

Wybacz ale czytanie raz na jakiś czas portalu racjonalista.pl to nie bycie agnostykiem.

Przerażające.

A co do wychowania fizycznego - żal komentowac bo jak widze nie masz nawet pojęcia jak istotne jest z punktu widzenia rozwoju fizycznego i zdrowia dziecka dbanie o tężyznę fizyczną.

Po prostu masakra. Lepiej nie ująłbym tego sam - zrobił to jakże celnie kolega Bezlitosna Niusia:

Z tym agnostykiem, to jest tak, jak z czteroletnim chłopcem z rysunku Raczkowskiego. Który mówi do ojca:

-Tato, jestem gejem.

Myślę, że jeśli jesteś ojcem @gazior to nawet się nie przyznawaj!

Publiczne wyrażanie takich opinii jak Twoje sa po prostu szkodliwe dla wszystkich.

59f3174c69e5402e2b28b1bad70d17d5.jpg

otyłość.jpg

Gość glazior

(Konto usunięte)

Widzę, że masz wręcz nikłe pojecie o agnostycyzmie. I nie jest to pretensja.

By określać się kimś trzeba mieć wiedzę na jakiej podstawie określasz siebie tak czy inaczej.

Podstawą jest wiedza przynajmniej minimalna z zakresu religioznawstwa. Wynika to z faktu, że agnostyk jest zazwyczaj osobą uświadamiająca sobie fakt, że w religiach nie ma boga a jedynie nauki ludzkie.

Patrz Pan tak dobrze mnie znasz.

Ale ja nie zrewanżuje Ci się tym samym.

W ogóle Cię nie znam a tylko od czasu do czasu wpadam na jakąś głupotę napisaną przez Ciebie.

Do pewnych Faktów trzeba dorosnąć.

A bez metafor?

Metafory tam nie było bo bym widział jak klęczy.

Tak więc potwierdzam, bez metafor.

to mamy jednego króla.Chrystusa.

Masz?

Księża jako nauczyciele filozofii?A to dobre ! A jakiej filozofii oni nauczają?Jedynie słusznej.

Jestem ciekaw jak uczyć filozofii dzieci w przedziale od 4 lat do 15/16 lat?

Bo ich pojmowanie świata dalekie jest od filozoficznych zagadnień. Nie wspominajac o rozwijaniu w szerszym kontekście zagadnien filozoficznych ocierających się wręcz o filozofię egzystencjalną.

Ale jak widzę kolega agnostyk vel @glazior swoje "mądrości" ma na poziomie też małego dziecka.

Niestety ale w przedszkolu i szkole na poziomie edukacji podstawowej wtłaczana jest religia jako "prawda".

Dzieci uczy się bzdur i przedstawia im to jako "prawdę" oraz uczy się dzieci bac jak nie kary za grzech to piekła i wiecznego potepienia.

Dzieci nie mają pojęcia o wieczności, potepieniu, czym jest grzech. Za to agnostyk glazior tak pojmuje religię, że w swej pseudo agnostycznej postawie przedstawia ją jako filozofię.

Wiekszych idiotyzmów nigdy nie przeczytałem i taki ktoś jeszcze ma czelność pisać, że inni piszą głupoty.

Trzeba mieć pojęcie wpierw co oznacza słowo filozofia, co rozumiemy poprzez słowo filozofia.

Dzieci do około 14-15 roku zycia nie mają zdolności pojmowania świata w sposób filozoficzny.

Przyjmują każde słowo jako swego rodzaju naukę życia. I jesli wpaja im się, że za grzech przyjdzie im umrzeć - to dla niech nie jest to filozoficzne roztrząsanie "czy tak jest w rzeczywistości" tylko przyjmują to jako prawdę.

Bo naucza tego dorosły, a w oczach dziecka (im mniejsze tym bardziej) dorosły stanowi autorytet.

Poniżej krytyki jak mozna nie rozumieć prostych prawd otaczającego nas świata, mylić podstawowe pojecia, nie miec wiedzy w danym zakresie ale wypowiadać się do tego twierdząc, że jest się "agnostykiem".

Jak mozna wciskac takie idiotyzmy i oczekiwać, że ktoś przyjmie to jako oczywistą mądrość.

Ile trzeba miec niewiedzy by religię wciskaną dzieciom przedsatwiac na forum publicznym jako swego rodzaju "filozofię"?!

Agnostyk?Jak rozumiem człowiekowi temu te słowo chyba raz w zyciu gdzies wpadło w ucho lub w oczy - i postanowił "ok, jestem agnostykiem".

Dobrze, że nie trafił na inne, bo byłyby większe podstawy do zwykłego obciachu.

Religia jako filozofia dla dzieci! Co za idiotyzmy, co za bzdury. Agnostyk?! Matko ten człowiek nie ma pojęcia kim jest agnostyk.

Pora komuś uświadomić, by zwrócił pieniądze podatników za swoje kształcenie. Nawet proste pojmowanie świata poniżej miernego.

Ale jak widze proste słowa Hartmana nie dotarły, no cóż. Są jednostki co potrzebują czas kilku pokoleń by do nich coś dotarło. Niestety tyle każdy z nas nie zyje.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.