Skocz do zawartości
IGNORED

Polityka | archiwum

Ojciec Dyrektor

Rekomendowane odpowiedzi

Nauki nie poszly w las

Toć to ta " nasza" czerwono Jej wolno ...Piotrowiczowi też ...

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Jakoś w kieszeni tej kasy ni ma lecz że tak sie delikatnie zapytam czy Soros nie sponsorował wyjazdu fanów Trumpa do Warszawy ?

Wybaczcie jeślim sie pomylił a ...może kto inny ich opłacił......

Ukryta Zawartość

Wszyscy pod sejm, komu nie podoba się demokracja w Polsce, teraz kiedy sądy będą nasze, zostaniecie sfilmowani i rozliczeni za nawoływanie do pozakonstytucyjnego przewrotu.

Znajdźcie sobie inny żer, Białoruś chyba jest jeszcze wolna..choć zdaje się że Chińczycy już tam przymierzają się do rozdawania kart..

Wszyscy pod sejm, komu nie podoba się demokracja w Polsce, teraz kiedy sądy będą nasze, zostaniecie sfilmowani i rozliczeni za nawoływanie do pozakonstytucyjnego przewrotu.

Bardzo proszę i upominam, nie wychodź na słonko bez nakrycia głowy. I leki bierz regularnie.

Wiesz że zawsze się o Ciebie martwię, kiedy widzę zbytnią nadpobudliwość i zaczątki wieszczenia.

Serdecznie ja zawsze,

Włodek.

teraz kiedy sądy będą nasze

Nie wiem, choć domyślam się o co chodzi pacynce, ale sądy już wasze nie będą. Nie wierzę w trwałą emancypację kukiełki, jest oczywiście drugie dno. Poprawka Dudy do projektu KRS od której uzależnił podpisanie ustawy o SN, de facto całkowicie betonuje obecny układ, bo nie jest nijak możliwe by kogokolwiek Sejm wybrał większością 3/5. A w ustawie o SN odbiera Ziobrze prawo mianowania sędziów i daje je sobie, ale na wniosek KRS. To jest faktyczne całkowite zablokowanie pomysłów PiS, bo przecież chodziło wyłącznie by były wasze. I co teraz bąbowiec? Zęby w ścianę i płacz?

Białoruś chyba jest jeszcze wolna..

Czyli że jak? Polska już upadła pod butem prezesa PiS? Smutne to, że została nam już tylko Białoruś - ta w której PiSowcy tak ostatnio mocno się kochali i chcieli układać z Łukaszenką.

Szkoda bo jeszcze rano była taka piękna pogoda, w Krakowie słońce na każdym kroku przypominało swoim żarem "jest lato" (miałem przyjemność spędzić południe w grodzie Kraka - pozdrawiam wszystkich tych z Krakowa i tych spoza).

#IRespect Music  SORRY! NIE TRAWIĘ AGROMUZYKI.

Wysłuchałem wystąpienia naszej gminnej Pani Prezes i widzę jedno - mamy do czynienia z rewolucja proletariacką.

Można by to rozwijać i pewnie będzie na to czas, ale wygląda na to, że skończyło się udawanie.

Obecna ekipa położyła laskę na wszelkie pozory i stwierdziła, że bierze całość władzy i przestaje męczyć się stwarzaniem jakichkolwiek pozorów.

Prezesowi puściły nerwy i teraz jest już jasne, że chodzi mu o zemstę na przeciwnikach politycznych a nie o jakieś pierdoły typu prawo czy sprawiedliwość.

Jestem Europejczykiem.

puściły nerwy

Powiedział prawdę, jeśli nie, będą zapewne pozwy do sądu..

Nienawiść do Śp Lecha Kaczyńskiego, sięgała zenitu w szeregach funkcjonariuszy PO, odbieranie samolotu, krzesła w Brukseli, nie wiem czy to są standardy europejskie, a Europą to towarzystwo wyciera sobie twarz bez przerwy.

Bydło w Sejmie i wiocha jaką wytworzyła tzw opozycja była poniżej wszelkiego poziomu, to nie był ten, do którego zachęcał Prezydent USA, nazywając go cywilizowanym.

chodzi mu o zemstę na przeciwnikach politycznych

Chodzi o zemstę, ale tego nie przywołuje się publicznie, w pewnych sytuacjach istnieje moralne prawo do zemsty, jeżeli ktoś komuś zamordował brata, to zemsta nie tylko że jest uprawniona, jest wręcz konieczna, cywilizacyjnie, wiele filmów hollywoodzkich pokazują zemstę w pozytywnym świetle.

Ci którzy zamordowali Śp Lecha Kaczyńskiego zasługują na najbardziej bezwzględną karę.

pierdoły

Przywrócenie sądów Polakom, to nie są pier..oły.

Expozytury obcych, oczywiście że opowiadają różnego typu historie w ramach wojny informacyjnej, coraz mniej osób już się na to łapie.

Nie ma afer PiS, są afery PO, kiedy sądy były w rękach PO, nie sposób było nikogo skazać.

PiS nie generuje afer, lecz porządkuje kraj, to zupełnie innego rodzaju aktywność, stąd poparcie w narodzie.

skończyło się udawanie

PO posiadało sądy, nie obywatele, teraz nikt nie ma już żadnych wątpliwości.

Donald Tusk miał sędzi na telefon.

całość władzy

Wygrali wszystkie wybory.

Budują Międzymorze, muszą mieć narzędzia do działania.

Prezesowi puściły nerwy

Nerwy puściły wielu osobom, nie oglądałeś przekazu na żywo, Jarosław Kaczyński zachowywał się niemal jak nieobecny..

Wysłuchałem wystąpienia

A wysłuchałeś tego co miała do powiedzenia opozycja ?

Znerwicowana ?

Przecież oni mają przechlapane u swoich mocodawców, którzy ich wyznaczyli do reprezentowania ich interesów, współczuję im..

Jarosław Kaczyński bezczelnie rechotał podczas znęcania się przez PiSowskich funkcjonariuszy nad demokracją pokazując, że ma wszystkie instytucje państwa prawa głęboko w dupie.

Nerwy kurduplowi puściły dopiero wtedy, kiedy przypomniano mu, że jego brat jednak te instytucje szanował.

Jestem Europejczykiem.

Weszli do gry myśląc że będzie łatwo, jednak rzeczywistość obnażyła ich niekompetencje i całkowite rozjechanie się z powołaniem, to nie jest kwiat narodu, to nawet nie jest kwiat, to wygląda jak roślina agresywna inwazyjna.

jego brat

Może zostawiłbyś Śp Lecha Kaczyńskiego w spokoju, nie idź śladem dzisiejszych barbarzyńców z Sejmu.

Ludzie nienawidzący Jarosława Kaczyńskiego, aprobują blokowanie Jego odwiedzin grobu Śp Prezydenta, zapominają w tym momencie o kulturze i obyczaju, jednak gdy tylko mają interes polityczny to powołują się na Lecha, to cynizm, bezczelność i wyrachowanie tych marksistów kulturowych.

Tobie to nie przeszkadza, a powinno i każdemu jeśli chce aby daną osobę inni zaliczali do przestrzeni ucywilizowanej.

wszystkie instytucje państwa

Wszystkie instytucje państwa były jeszcze niedawno w rękach PO, szybko zapomniałeś, sądy również no i ten super urząd z tym super sędzią TK.!!!

Nikomu to nie wadziło..bo szły miliardy na vat cie..i lewizny wszelkiego typu, bezkarnie, Sawicka.......

znęcania się

Znęcanie było owszem, nawet powiedziano, chcecie to czy tamto, to wygrajcie sobie wybory..no i wygrali, a teraz jest płacz i zgrzytanie zębów Grzegorza Schetyny.

funkcjonariuszy

Angela Merkel ma pecha, trafiła na pustynię przywództwa, w tej swojej niemieckiej reprezentacji na teren IIIRP.

Jej funkcjonariusze nadrabiają krzykiem, niektórzy coś wzięli bo w wizjach widzieli tysiące idące na Warszawę pod Sejm.

państwa prawa

Można użyć do określenia Polski obecnej wszystkich potrzebnych przymiotników, będą lepiej lub gorzej pasować czy oddawać rzeczywistość, lecz na pewno Polska nie jest jeszcze państwem prawa, dopiero może nim się stać wskutek głębokiej reformy sądownictwa.

Widać to gołym okiem.

bezczelnie

Pomaska bezczelnie próbowała prowokować osoby z PiS, widziałeś to ?

Znów Pomaska aktywna, Nitras, Budka, ten sam zestaw aktorów co przy ciamajdanie 1.

Kamili Gasiuk-Pihowicz tylko podnieśli poprzeczkę i musiała się wydzierać jak baba na targowisku.

kiedy widzę zbytnią nadpobudliwość

Nie mam czasu pisać, obnażać zakłamanie elit IIIRP, zresztą jaki byłby sens, to już stało się raczej zadaniem historyków.

została nam już tylko

Został nam już tylko wzrost gospodarczy, po odsunięciu zwykłych złodziei.

Wystarczy nie kraść i tym co pozostaje można sfinansować potrzebne przedsięwzięcia.

Polska uwolniona od postkomuny podoba się wielu możnym, przyjeżdżają tu, żeby się układać.

Kiedy był prezydentem poprzednik nie mieliśmy odwiedzin członków Rodziny Królewskiej, domniemam, że nie dało rady zidentyfikować celu takiej potencjalnej wizyty, chyba że Para Książęca lubi bigos..

Do kompletnych kretynów oraz do otumanionych PiSowską propagandą kilka prostych słów:

- proponowane zmiany ustaw o sądownictwie w żaden sposób nie usprawniają działania sądów powszechnych

- proponowane zmiany w żaden sposób nie usprawniają działania Sądu Najwyższego, a wręcz przeciwnie - ograniczają ilość sędziów rozpatrujących wpływające sprawy i likwidują instytucję rewizji dla zwykłych obywateli

-w wyniku proponowanych zmian adwokaci mogą być ścigani i karani przez urzędników.

Pytam - co to ma wspólnego ze sprawiedliwością i jakim trzeba być kretynem żeby to popierać?

Jestem Europejczykiem.

Kamili Gasiuk-Pihowicz tylko podnieśli poprzeczkę i musiała się wydzierać jak baba na targowisku.

Nie mam czasu pisać, obnażać zakłamanie elit IIIRP, zresztą jaki byłby sens, to już stało się raczej zadaniem historyków.

Został nam już tylko wzrost gospodarczy, po odsunięciu zwykłych złodziei.

Wystarczy nie kraść i tym co pozostaje można sfinansować potrzebne przedsięwzięcia.

Polska uwolniona od postkomuny podoba się wielu możnym, przyjeżdżają tu, żeby się układać.

Kiedy był prezydentem poprzednik nie mieliśmy odwiedzin członków Rodziny Królewskiej, domniemam, że nie dało rady zidentyfikować celu takiej potencjalnej wizyty, chyba że Para Książęca lubi bigos..

Przypomnę Ci babę na targowisku zechciej posłuchać te parodie czegoś zwanego Trybunałem Konstytucyjnym

Ukryta Zawartość

od tamtej pory konferencje prasowe zostały "zawieszone" a czemu odpowiedz sobie sam , wątpliwa rzecz ale może wepniesz sie na wyżyny czegoś miedzy uszami

Twój idol rzuca oskarżeniami na innych za zamordowanie 96 mam całkiem odmienne zdanie od wielu lat ale czy to warto powtarzac nie ma sensu Tobie bo przecież Królewska para przyjechała do Polski ...a i spotkała sie człowiekiem o nazwisku Lech Wałęsa

człowiekiem którym Twój idol nigdy nie będzie w historii wspomniany jako osoba ceniona zasłużona ,jedynie jako największy szkodnik, dewastator beztalencie co nawet w sklepie spożywczym sie gubi osoba zawistna i fałszywa która dobrze wie jakie były przyczyny Smoleńska ( wybaczcie panowie za moje zbyt łagodne słowa chciałem mocniej przepraszam )

fasada TK z agentami i nielegalnie wybranymi sędziami wydmuszka Pisowska to jest ta wasze prawo i coś tam coś tam

Walczyć trzeba do końca żebyśmy nie mieli być świadkami kolejnej politycznej wydmuszki wydmuszki zależnej od jednego człowieka który niewiele ma wspólnego z prawem chyba że go często łamał....

Czytam Twe bzdety i czasem mam marzenie żeby pielegniarki tam gdzie jesteś neta Ci wyłączyli....

chodz drugiej strony robisz swietną robote dla Pisowców nikt tak idiotycznie nie broni tych szkodników jak Ty

Ukryta Zawartość

Przecieaż PiS to formacja uwielbiana przez nieudacznkiów życiowych, z zapleczem intelektualnym pełnym pracowników "naukawych", bojaźliwych, nie znających i nie chcących poznać świata. Wszystko to podlane ciężkim sosem nar-kat z przedwojennych pisemek w stylu Rycerzyk Niepolakanej.

nikt tak idiotycznie nie broni tych szkodników jak Ty

Zrób sobie przerwę ..w obradach..

Reforma sądów będzie, pomimo, łamania wszelkich standardów i agresji.

Czytam Twe bzdety

To nie z Donaldem Tuskiem spadł samolot podczas władzy Prawa i Sprawiedliwości, to nie rząd PiS ustalał warunki śledztwa z Rosją oddając im wszystkie prerogatywy, to nie Premier PiS blokował Prezydenta z PO, uniemożliwiając przelot do Brukseli.

Służby obcych państw, walczą z naszym narodem, aby obcy mogli tu żerować na pracowitości Polaków, zdaje się że tylko Korea Płd pracuje więcej w świecie.

Polacy nie posiadają spójnej struktury społecznej, gdyż zniszczona została przez rozbiory i wojny, oraz okupację soviecką, i to jest wykorzystywane, Niemcy, Rosja, lewactwo i marksiści kulturowi, widzą tu łatwy relatywnie żer, nie ma na mapie świata nadmiaru tego typu państw, na których można """"zarobić""" miliardy dolarów.

Masz czytelników forum za głupków.

Prowadzisz tu działalność propagandową Kolego, nie dyskutujesz, fakty są takie, że nie da się z nimi dyskutować pozostając inteligentnym.

nieudacznkiów życiowych

Człowiekiem sukcesu zapewne nazwałbyś premiera, pozwalającego własną ojczyznę okradać piramidami finansowymi, oraz karuzelami vatowskimi.

Mądry jesteś Kolego, zaczynam się tu w dziale polityka uczyć..skuteczności..

Pytam

Odpowiedź przyszła wraz z nowym zachowaniem Kaczyńskiego. Wszedł na mównicę bez żadnego trybu co już jest skandalem i złamaniem prawa. Ale nie to jest "problemem" samym w sobie. Jego wypowiedź to istne słowa szaleńca. Wariata, który uroił sobie alternatywną rzeczywistość i posądza wszystkich dookoła o"mord" na swoim bracie.

W efekcie robi wszystko by zniszczyć kraj i pozostawić nienawiści między ludźmi. A sądy mają być jednym z elementów jego walki ze wszystkimi "innymi".

To co pokazał Kaczyński jest haniebne, to jakie z ust tego człowieka padły słowa - przerażające.

Nikt w życiu na scenie politycznej w taki sposób nie potraktował oponentów politycznych. Ale widząc często wypowiedzi niektórych osób, nawet na naszym Forum ich nienawiść do wszystkich "innych" jest wręcz eksponowana -co się dziwić skoro są ślepo wpatrzeni w furiata, wariata i człowieka pełnego nienawiści.

ich nienawiść do wszystkich "innych" jest wręcz eksponowana

wyraża sie ona może w taki sposób ?

Do kompletnych kretynów oraz do otumanionych PiSowską propagandą kilka prostych słów:

” jak sobie wygracie wybory to będziecie mogli przegłosować sobie co chcecie, a teraz my mamy większość, cisza……”

pielegniarki

Pielęgniarki kiedy będą uruchomione ?

W kadencji 2005 2007 były niezwykle aktywne, co się z nimi dzieje obecnie ?

SLD ich nie wypożycza platformie i nowoczesnej ?

Jest lato, co, namiotów nie ma?

Kanapek HGW nie ma zamiaru donosić ?

Co za stek idiotyzmów. Nie wiem co gorsze - wiara w te brednie, czy branie pieniędzy za pisanie takich bredni.

Nie wiem z jakich powodów Ty siejesz takie idiotyzmy, szerzysz te kłamstwa - ale skończ człowieku powtarzać ten bełkota PiSowski bo po prostu, tak po ludzku - wręcz robi się niedobrze jak klepiecie te idiotyzmy wypowiedziane przez polityków PiS jak mantrę.

By była jasność - najwięcej nakradli do tej pory pociotki PiS i koledzy Pisowskich notabli po wszelkiej maści spółeczkach i spółkach.

Powsadzali swoje tyłki na stołki wszelkich mozliwych rad nadzorczych, obsadzili się na stanowiskach nie mając do tego żadnych kwalifikacji itd.

Najwięcej to nakradło na dziś PiS - wystarczy popatrzeć na SKOKi.O dealach Kaczyńskiego od lat 90 każdy wie. O jego lewych interesach od czasów Art'B aż po dziś.

Tyle tylko, że do Ciebie rzeczywistość dociera jak do Kaczyńskiego - filtrowana zasłoną nienawiści, steku bzdur i przeinaczeń.

W efekcie czarne nie jest czarne, a białe nie jest białe i nikt Ci nie wmówi, ze jest inaczej.

Dyskusja z Tobą to obrażanie siebie samego i obraza zdrowego rozsądku.

Nie liczę nawet od Ciebie, że cokolwiek zrozumiesz, że przyjdzie jakakolwiek refleksja nad sobą. Jedno tylko mnie cieszy - wbrew pozorom jesteście sporą mniejszością, a każda choroba tocząca organizm kiedyś przechodzi.

I by było, nie mam zamiaru prowadzić z Tobą żadnej jałowej dyskusji - zacytowałeś mnie - stąd moja odpowiedź. I na niej oczekuję zakończenia wzajemnej dyskusji. Po prostu tak po ludzku, brzydzę się kiedy na siłę wręcz kłamstwo rozpowszechniane jest tylko po to , by mogło stać się prawdą w świadomości ludzkiej.

Koniec wzajemnej dyskusji na ten temat z mojej strony i tego oczekuję od Ciebie.

Co za stek idiotyzmów. Nie wiem co gorsze - wiara w te brednie, czy branie pieniędzy za pisanie takich bredni.

Nie wiem z jakich powodów Ty siejesz takie idiotyzmy, szerzysz te kłamstwa - ale skończ człowieku powtarzać ten bełkota PiSowski bo po prostu, tak po ludzku - wręcz robi się niedobrze jak klepiecie te idiotyzmy wypowiedziane przez polityków PiS jak mantrę.

By była jasność - najwięcej nakradli do tej pory pociotki PiS i koledzy Pisowskich notabli po wszelkiej maści spółeczkach i spółkach.

Powsadzali swoje tyłki na stołki wszelkich mozliwych rad nadzorczych, obsadzili się na stanowiskach nie mając do tego żadnych kwalifikacji itd.

Najwięcej to nakradło na dziś PiS - wystarczy popatrzeć na SKOKi.O dealach Kaczyńskiego od lat 90 każdy wie. O jego lewych interesach od czasów Art'B aż po dziś.

Tyle tylko, że do Ciebie rzeczywistość dociera jak do Kaczyńskiego - filtrowana zasłoną nienawiści, steku bzdur i przeinaczeń.

W efekcie czarne nie jest czarne, a białe nie jest białe i nikt Ci nie wmówi, ze jest inaczej.

Dyskusja z Tobą to obrażanie siebie samego i obraza zdrowego rozsądku.

Nie liczę nawet od Ciebie, że cokolwiek zrozumiesz, że przyjdzie jakakolwiek refleksja nad sobą. Jedno tylko mnie cieszy - wbrew pozorom jesteście sporą mniejszością, a każda choroba tocząca organizm kiedyś przechodzi.

I by było, nie mam zamiaru prowadzić z Tobą żadnej jałowej dyskusji - zacytowałeś mnie - stąd moja odpowiedź. I na niej oczekuję zakończenia wzajemnej dyskusji. Po prostu tak po ludzku, brzydzę się kiedy na siłę wręcz kłamstwo rozpowszechniane jest tylko po to , by mogło stać się prawdą w świadomości ludzkiej.

Koniec wzajemnej dyskusji na ten temat z mojej strony i tego oczekuję od Ciebie.

Dzieki za odpowiedz dla tego człowieka

mi się po prostu po ludzku już nie chce

czytają te brednie czasem mam juz dość -pytanie jak można tak zgłupieć ?*

przepraszam za wycieczkę słowną ...

*747 Daruj sobie odpowiedzi nie mam zamiaru" kopac sie z koniem"

Mam nadzieję, że Państwo jednak ocaleje. Oczywiście już oczyszczone z pislamskiej zarazy.

Obawiam się, że dopiero po solidnym gospodarczym tąpnięciu. Wcześniej rodacy raczej nie zmądrzeją.

To wszystko co miałem do napisania w temacie polityka.

Na dzisiaj czy do obiadu?

Less is more

Everything Should Be Made as Simple as Possible, But Not Simpler ...

Obawiam się, że dopiero po solidnym gospodarczym tąpnięciu. Wcześniej rodacy raczej nie zmądrzeją.

Większość na pewno nie zmądrzeje bez pustej michy, taki naród. Spójrzcie na historię, na epokę gierka i wczesne lata 80. Większość miała w dupie śmierć Pyjasa, podobnie większość z hierarchami na czele miała w dupie morderstwo Popiełuszki. Póki micha była pełna, posłuszna prymitywnej propagandzie większość traktowała KORowców jako pachołków Bonn, cieszyła się że jaruzel "robił porządek", stan wojenny mimo licznych ofiar im niezbyt przeszkadzał, ludność PRLu czekała na magiczny dobrobyt po reformie, a w międzyczasie cieszyła się z mebli i pralek dla młodych małżeństw, kupowała maluchy i duże fiaty na talony od łaskawej władzy i ogólnie ustrój im nie przeszkadzał. Brali rozdawane po parafiach dary ciuchy, kawę smakołyki i owoce z zachodu i handlowali nimi radośnie na bazarach. W szkołach rozdawano dzieciom solone masło z Holandii i pomarańczowy ser. I było dobrze. W rytmie podawanym przez spikerów dziennika psioczyli na rozwydrzoną młodzież z panczurskimi fryzurami, przeklinali "spekulantów" i badylarzy, którym jednocześnie skrycie zazdrościli. Akceptowali przejściowe trudności, bo zawsze jakoś się dało michę napełnić. Dopiero kiedy w misce było dno, w mięsnym haki, a w samie tylko ocet, coś im zaczęło przeszkadzać. Ale i tak nic nie robili, komuna musiała sobie sama zbankrutować, a rusków rozmontował Gorbi. Tak samo jest teraz, póki propaganda mocno sieje, wróg klasowy w postaci dotychczasowych elit dostaje w dupę, 500 plus się wypłaca, w dyskontach półki pełne, a inflacja jeszcze wszystkiego nie zeżarła trwa bal. Solidarność pod przewodem pana od Kacperka oślepła nagle na likwidowane kopalnie, bo ważniejsza jest zwiększona o kilka zeta płaca minimalna. Bal potrwa, póki budżet nie dupnie. A że kredytów w niemieckich bankach pis nabrał raczej długoterminowych, to się spłacaniem nie muszą martwić - my się o nie za kilka lat pomartwimy, bo z naszych podatków przyjdzie je spłacać.

wyraża sie ona może w taki sposób ?

Jak stwierdził obrońca Kaczyńskiego "nie można kogoś obrazić, jeśli nie wypowiada się słów bezpośrednio do danej osoby - a jedynie wyraża słowa wobec pewnej, ogólnie przyjętej grupy osób. Tym bardziej skoro nie zna się osobiście danej osoby ciężko przyjąć by doszło do obrażania konkretnej osoby".

Ale tak, masz rację - możemy bawić się w przerzucanie odpowiedzialności za obniżenie standardów życia tak politycznego jak i tego społecznego - nas otaczającego.

Pytanie tylko na ile odpowiedzialność za taki stan rzeczy spływa na organizatorów miesięcznic - co miesiąc wchodzi człowiek zgorzkniały, pełen wrogości wobec innych i co miesiąc opowiada swoje bajki używając po prostu zwykłej mowy nienawiści.

Zresztą znany był już wcześniej z takiego zachowania, obraził dla przykładu Ślązaków tylko dlatego, bo tak mu było "po drodze".

Tak - każda strona polityczna naszego kraju odpowiada za obniżanie nie tylko standardów zycia - ale i za demoralizację poprzez język nienawiści za które odpowiada w głównej mierze PiS czy demoralizację zasad kulturowych i prawnych - tutaj PO i PiS może sobie podać rękę w zakresie obłudy politycznej, zwykłego cwaniactwa czy kolesiostwa oraz finansowych przekrętów.

Żyjemy w idiotyzmie politycznym, gdzie partia powołująca się w samej nazwie na prawo oraz sprawiedliwość łamie wszelkie normy prawne, a sprawiedliwość to fikcja w rozumieniu tej partii. Natomiast Platforma Obywatelska ma tyle wspólnego z obywatelami, co przeciętny Polak z lotami na księżyc.

Absurd polityczny to codzienność w Polsce - chodzi jednak o to, byśmy byli zdolni odrzucać takie zachowania jako normy w naszym codziennym życiu społecznym.

Do tego właśnie służą wybory by eliminować polityków o poglądach pełnych nienawiści czy polityków mających za cel zapełnianie własnych kieszeni.

Ale na wybory chodzi garstka do tego zazwyczaj mocno reprezentowana przez osoby pełne wrogości wobec wszystkiego co "inne".

Pora to zmienić - pytanie tylko na kogo. Bo na dziś wybór jest żałosny. To tak jakbyśmy głodni w restauracji dostali do wyboru jedynie bycze g.o na ciepło lub na zimno. Nic więcej.

Mamy więc słaby wybór - albo partię pełną nienawistnych oszołomów przy okazji z przyjemnością dorabiających się na państwowych posadkach czy partię kompletnie oderwaną od życia obywateli w tym kraju, dla której polityka to trwanie przy korycie (słuszny zarzut PiS wobec PO) bez jakiejkolwiek oferty dla społeczeństwa by poprawić im realnie byt.

Od 27 lat ciężko pracującym Polkom i Polakom wmawia się, że musimy ciężej i ciężej pracować. Za to politycy i ich bliscy bez względu na barwy - na swoich ciepłych posadkach - trzepią kasę na ludzkim nieszczęściu.

To co udało się "klasie" politycznej na 100% to skłócenie narodu dla własnych celów. I to im wyszło perfekcyjnie i na tym biją kapitał polityczne.

Ludzie zamiast patrzeć na ręce wszystkim politykom i walczyć z ich obrzydliwymi praktykami - zajmują się swoimi fobiami i zwalczaniem poglądów innych ludzi. Skłócony naród to naród łatwiejszy do sterowania i o to chodziło, i o to chodzi politykom.

A ludzie naiwni kupują to dzień w dzień.

Moderator to brzmi dumnie.

To wszystko co miałem do napisania w temacie polityka.

W wątkach, wypowiadać może się każdy Forumowicz, a takim jest u nas każdy moderator. Jeśli wypowiada się w tematyce wątku, nie czyni tego jako moderator! Jako moderator, jedynie udziela upomnień konkretnym forumowiczom, lub egzekwuje Regulamin Forum.

Zatem Twój wpis kierowany do moderatora Arkadowskiego uznaje za atak na moderację.

Twoja deklaracje, że zakończyłeś pisanie w tym wątku, uznaje za wiążącą. Jeśli znów tu będziesz pisał, dostaniesz bana.

To co udało się "klasie" politycznej na 100% to skłócenie narodu dla własnych celów. I to i wyszło perfekcyjnie i na tym biją kapitał polityczne.

Ludzie zamiast patrzeć na ręce wszystkim politykom i walczyć z ich obrzydliwymi praktykami - zajmują się swoimi fobiami i zwalczaniem poglądów innych ludzi. Skłócony naród to naród łatwiejszy do sterowania i o to chodziło, i o to chodzi politykom.

A ludzie naiwni kupują to dzień w dzień.

Oprawić w ramki i zawiesić ku pamięci w widocznym miejscu. Kwintesencja polskiej polityki.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.