Skocz do zawartości
IGNORED

Polityka | archiwum

Ojciec Dyrektor

Rekomendowane odpowiedzi

Pytanie do kolegów pismanów.Co takiego pozytywnego dla Polski w UE ugrał obecny rząd przez te dwa lata kadencji?

Bardzo dobre pytanie!

Tyle było opowieści o wstawaniu z kolan więc o pytanie o konkrety jest jak najbardziej zasadne.

Jestem Europejczykiem.

Gość D.S.D

(Konto usunięte)

Zamiast islmistów mamy atak Żydów.

Żydzi zaniepokojeni „antysemityzmem” w Polsce

Opublikowano: 03.09.2017 | Kategorie: Społeczeństwo, Wiadomości z kraju

Chociaż prezes Prawa i Sprawiedliwości Jarosław Kaczyński spotkał się ostatnio między innymi z przedstawicielami ortodoksyjnych środowisk żydowskich, wyraziły one właśnie zaniepokojenie, że w Polsce „coraz częściej dochodzi do antysemickich incydentów”. Ponadto Europejski Kongres Żydowski twierdzi, iż polskie władze nie dyskutują z lokalnymi liderami żydowskiej społeczności o zwalczaniu podobnych zjawisk.

Europejski Kongres Żydowski opublikował na swoich stronach internetowych oświadczenie, którego autorem jest szef tej organizacji, Wiaczesław Mosze Kantor. Rosyjsko-żydowski oligarcha pisze w nim, iż w Polsce „coraz częściej dochodzi do antysemickich incydentów”, a w całej Europie w tej sprawie istnieje dialog pomiędzy rządzącymi oraz lokalnymi społecznościami żydowskimi w sprawie przeciwdziałania podobnym wydarzeniom.

Według europejskich Żydów w Polsce jest jednak zupełnie inaczej, ponieważ rząd „w niewielkim stopniu” jest zainteresowany konsultacjami oraz dialogiem z miejscową społecznością żydowską. Kantor zwraca uwagę w oświadczeniu, że przez blisko rok rząd Beaty Szydło nie był w stanie spotkać się z liderami Związku Gmin Żydowskich w Polsce, przy czym miliarder pomija niedawne rozmowy pomiędzy tą organizacją i prezesem Prawa i Sprawiedliwości, Jarosławem Kaczyńskim.

Jeśli chodzi natomiast o „antysemickie incydenty”, Kongres uważa za takie wytknięcie przez byłą kandydatkę na prezydenta Magdalenę Ogórek zmiany nazwiska przez byłego marszałka Sejmu i senatora Marka Borowskiego, a także odbywające się w Polsce manifestacje Obozu Narodowo-Radykalnego. Z tego powodu Żydzi mają nadzieję, że „polski rząd zatrzyma tę nienawiść i zacznie zdecydowanie działać przeciwko niej”.

Na podstawie: Eurojewcong.org

Źródło: Autonom.pl

Zamiast islmistów mamy atak Żydów.

Żydzi zaniepokojeni „antysemityzmem” w Polsce

Opublikowano: 03.09.2017 | Kategorie: Społeczeństwo, Wiadomości z kraju

Chociaż prezes Prawa i Sprawiedliwości Jarosław Kaczyński spotkał się ostatnio między innymi z przedstawicielami ortodoksyjnych środowisk żydowskich, wyraziły one właśnie zaniepokojenie, że w Polsce „coraz częściej dochodzi do antysemickich incydentów”. Ponadto Europejski Kongres Żydowski twierdzi, iż polskie władze nie dyskutują z lokalnymi liderami żydowskiej społeczności o zwalczaniu podobnych zjawisk.

Europejski Kongres Żydowski opublikował na swoich stronach internetowych oświadczenie, którego autorem jest szef tej organizacji, Wiaczesław Mosze Kantor. Rosyjsko-żydowski oligarcha pisze w nim, iż w Polsce „coraz częściej dochodzi do antysemickich incydentów”, a w całej Europie w tej sprawie istnieje dialog pomiędzy rządzącymi oraz lokalnymi społecznościami żydowskimi w sprawie przeciwdziałania podobnym wydarzeniom.

Według europejskich Żydów w Polsce jest jednak zupełnie inaczej, ponieważ rząd „w niewielkim stopniu” jest zainteresowany konsultacjami oraz dialogiem z miejscową społecznością żydowską. Kantor zwraca uwagę w oświadczeniu, że przez blisko rok rząd Beaty Szydło nie był w stanie spotkać się z liderami Związku Gmin Żydowskich w Polsce, przy czym miliarder pomija niedawne rozmowy pomiędzy tą organizacją i prezesem Prawa i Sprawiedliwości, Jarosławem Kaczyńskim.

Jeśli chodzi natomiast o „antysemickie incydenty”, Kongres uważa za takie wytknięcie przez byłą kandydatkę na prezydenta Magdalenę Ogórek zmiany nazwiska przez byłego marszałka Sejmu i senatora Marka Borowskiego, a także odbywające się w Polsce manifestacje Obozu Narodowo-Radykalnego. Z tego powodu Żydzi mają nadzieję, że „polski rząd zatrzyma tę nienawiść i zacznie zdecydowanie działać przeciwko niej”.

Na podstawie: Eurojewcong.org

Źródło: Autonom.pl

Jakbym widział skecz Monty Pythona o ataku gangu staruszek.

Jeśli porównujesz głos gminy z atakami terrorystycznymi to znaczy,że masz jakiś problem mentalny.

Przyjdzie czas, że muzułmanie przestaną być mniejszością, a staną się większością.

baaa a jak sie okaze ze sa modrzejsi??

a ty z tym swoim malutkim koniuszkiem nie dajesz juz rady.

taka kolej losu.towarzyszu.

Można zdobyć wykształcenie i wrócić. Tak ja zrobiła jedna z moich koleżanek po 9 latach pracy w Irlandii- a zaczynała tam pracę zaraz po studiach medycznych- teraz pracuje w Pl

Można, choć to raczej odosobniony wypadek, nie reguła. Istotniejsze jest co innego. To nie dzięki pisiarstwu taka możliwość istnieje, a jeśli brać na poważnie to co te typy deklarują to tylko patrzeć, jak się z Unią pożegnamy i już nawet teoretycznej możliwości nie będzie.

Czyli niech moją córka się jeszcze załapie, ale reszta już nie, bo po co jej konkurencja. Klasyczna, pisiarska hipokryzja i do tego wycieranie sobie gęby i patriotyzmem i dobrem narodu i suwerenem i co tam jeszcze. A rzeczywistość jak zwykle skrzeczy. Jaro wielokrotnie pisał, że pismani kłamią rano, w południe i wieczorem, to u nich stan stały i niezmienny. I gdyby się to ograniczało tylko do polityków. Ale wyznawcy robią dokładnie to samo i jeszcze są na tyle bezczelni, ze się nawet z tym nie krygują.

Dzięki czerwonej hołocie i ich następcom

Dzięki tej hołocie Twoja córka nie płaci za studia, mimo, że Ty nawet się nie kryjesz z chęcią, by po tym jak za te studia zapłaci polski podatnik, pracowała za E, u Niemca. To widać regulacje jakie wprowadził wasz jedyny "przyjaciel", Orban w tej kwestii, się już nie podobają?

Jedno na co nie możemy sobie pozwolić, to dopuścić do zmarnowania młodych

Naturalnie. Dziesiątki tysięcy młodych lekarzy co roku zaczynających pracę w tej okropnej, do cna zrujnowanej przez PO Polsce mogą się marnować, ale moja córka (pisisarza jak to podkreślasz) już nie...

Bardzo dobre pytanie!

Czego jak czego, ale odpowiedzi na nie nigdy się od pisiarstwa nie doczekasz. Już w sprawach niepomiernie bardziej błahych - grobowa cisza...

taka kolej losu.towarzyszu.

Fajnie, naściągać ich miliony, poczekać aż się rozmnożą i spuścić łeb w dół, bo taka kolej rzeczy. Ciekawe podejście. Jak ci włamywacz włazi do domu to też czekasz aż zabierze co ma zabrać i pójdzie, bo taka kolej rzeczy??? przeznaczenie można powiedzieć.

Jak ich tak lubisz to przygarnij sobie syryjską rodzinkę na utrzymanie

350 tys w Niemieckich Islamistów objętych zostanie w 2018 r programem łączenia rodzin co wypada pomnożyć minimum x3..

+ prawa wyborcze + prawo kandydowania = islam będzie w parlamencie niemieckicm

Więc będzie wprowadzał swoje prawa.. a to znaczy że ignorant Muls będzie smarował posty w temacie:

"IV RP pod butem i knutem Islamu"

"Zostałeś umieszczony w kolejce moderacyjnej. Oznacza to, że zawartość którą dodajesz musi być zatwierdzona przez moderatora"

Czytaj: Ocenzurowana przez Moderację

Na razie nie mamy problemu muzułmanów tylko jak najbardziej krajowych przygłupów wypisujących w internecie niestworzone brednie. Co Koledzy sądzą na ten temat?

Jestem Europejczykiem.

córka nie płaci za studia

Nie płaci, bo ja i żona zapłaciliśmy z nawiązką w podatkach i innych daninach

Jaro wielokrotnie pisał

Czegóż on nie pisał...

pracowała za E, u Niemca

nie u Niemca tylko w Wiedniu

w tej okropnej, do cna zrujnowanej przez PO Polsce

przez czerwonych i ich pomagierów- PO miała za małe rozumki, ale starała się, starała i tak jej niechcący trochę wyszło

I cytat na dobranoc:

"Fanatyczni krytycy Jarosława Kaczyńskiego popadają w rozbudowany syndrom sztokholmski. Nienawiść do Kaczyńskiego jest w nich szczera i niekontrolowana, ale jednocześnie są nieszczęśliwie zakochani i nie potrafią bez niego żyć."

Pełny tekst:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

"zresztą wydaje mi się również, że Kartaginy powinno nie być"

Jakbym musiał i miałbym wybierać między birgmanem, jamówię czy kimś z grupy Maju, a syryjskim uchodźcą, to wybrałbym tego ostatniego.

Rotel A14, RCD-971 & Dynaudio Focus 140.

Doskonale wyobrażam sobie życie bez prezia ale on niestety nikomu nie daje o sobie i swoich frustracjach zapomnieć.

Robi to co miesiąc.Natomiast jestem pewien,że PiS bez wodza żyć nie może i nie utrzyma się.Nie wiem jak z jego ewentualnym brakiem poradzi sobie absynth.Może się to skończyć ciężką nerwicą lub np. moczeniem nocnym.

Nie płaci, bo ja i żona zapłaciliśmy z nawiązką w podatkach i innych daninach

Nie tylko ty płacisz podatki. Stawiam dolary przeciw orzechom, że ja i żona zapłaciliśmy w formie podatków i danin wielokrotnie więcej niż Ty, ale w przeciwieństwie do Ciebie ja swoją progeniturę namawiam i zachęcam by został w Polsce i swoje "bezpłatne" studia (nawiasem mówiąc, wielokrotnie tańsze niż Twojej córki), choć częściowo "odpracował". Czyli wariant Orbana, choć tak bardzo go kochacie i tak się nim zachwycacie, zupełnie Ci nie leży?

nie u Niemca tylko w Wiedniu

To, że w Austrii to całkowicie zmienia postać rzeczy... Masz i mnie i nas za idiotów?

przez czerwonych i ich pomagierów- PO miała za małe rozumki, ale starała się, starała i tak jej niechcący trochę wyszło

Niechcący wyszło? Nie może być... To jednak nawet stary pisiarz, choć niechcący i przez nieuwagę przyznaje, że wasze hasełko pt. "Polska w ruinie" to stek bzdur i wyłącznie propagandowa, kłamliwa hucpa. Ale nie martw się, pisiarstwo chcący czy niechcący i starając czy nie doprowadzi ten kraj, miejmy nadzieję, że tylko na krawędź ruiny, a nie do prawdziwej katastrofy.

Nienawiść do Kaczyńskiego jest w nich szczera i niekontrolowana

Nienawiść to cecha parweniuszy, chamów i głupków. Bo nic innego im nie pozostaje. Ludzie inteligentni co najwyżej pogardzają i się brzydzą. To wy wzorem swojego wodzusia, nikczemnej postury i takiegoż charakteru, nurzacie się w nienawiści. I ta nienawiść was samych zadusi. Czym szybciej tym lepiej dla reszty społeczeństwa która ma zamiar w Polsce zostać i nie budować egzystencji swoich dzieci na ich saksach w Wiedniu.

Swoją drogą, jakiż to autorytet i guru sobie w końcu nie głupi pisiarz wybiera. Sfrustrowany, ziejący nienawiścią i zmieniający poglądy w zależności od koniunktury, czwartorzędny, małomiasteczkowy bloger, do tego jak najbardziej rodzinnie z tych czerwonych. Gratulacje. Widać na nic więcej nie stać...

"IV RP pod butem i knutem Islamu"

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Na razie nie mamy problemu muzułmanów tylko jak najbardziej krajowych przygłupów wypisujących w internecie niestworzone brednie. Co Koledzy sądzą na ten temat?

Sam piszesz brednie. Są problemy, bo jest presja wciśnięcia ich do Polski. Można pisać i podawać przykłady, a taki ignorant jak ty tylko podsumuje to bredniami. Jak to są brednie, to co płynie tymi łajbami do Europy?? Ufoludki?? Regularne zamachy na zachodzie: Brednie, no nie??.

Powinni robić badania gdzie takich przygłupów co nie widzą problemu jest najwięcej i w ich okolicach im osiedlać grupki uchodźców. Najlepiej po kilkuset. Przy szkołach gdzie uczą się ich dzieci.

Aby być obiektywnym, wypadałoby porównać ilość przestępstw popełnianych przez napływowych imigrantów, a bandziorów posiadających miejscową narodowość ( nie mylić z nabywanym obywatelstwem czy prawem stałego pobytu). Ktoś dotarł może do takich danych?

Widzisz Krzysiu, chłopcze drogi - jeszcze nie widziałem w Polsce żadnego imigranta, a idiotów w internecie całe mnóstwo. I rzeczywiście pojawiają się grupami.

Jestem Europejczykiem.

Portal niezalezna.pl który to już raz daje dowód że jest niezależny wyłącznie od rozumu i zdrowego rozsądku. Bo w wymiarze politycznym jest jak najbardziej zależny, chodzi na krótkiej smyczy PiS, stanowiąc prymitywną tubę propagandową i ordynarną szczekaczkę tej partii.

Widzisz Krzysiu, chłopcze drogi - jeszcze nie widziałem w Polsce żadnego imigranta

Jaruś to musisz za ten fakt podziękować strategowi wielkiemu!!Hahaha

No i cieszyć się,cieszyć!!!

Widzisz Krzysiu, chłopcze drogi - jeszcze nie widziałem w Polsce żadnego imigranta,

i niech tak zostanie

a idiotów w internecie całe mnóstwo. I rzeczywiście pojawiają się grupami.

No właśnie zauważyłem

ps. Zapomniałeś coś o PiSie dopisać. Twoje mądrości życiowe są na wagę złota.

Aby być obiektywnym, wypadałoby porównać ilość przestępstw popełnianych przez napływowych imigrantów, a bandziorów posiadających miejscową narodowość ( nie mylić z nabywanym obywatelstwem czy prawem stałego pobytu). Ktoś dotarł może do takich danych?

Żeby być obiektywnym powinniśmy podzielić przestępców wśród imigrantów... ale tu nawet nie ma co robić statystyk. A to co ludność miejscowa robi to ich sprawa. Są u siebie. W Tym czy innym kraju.

Nienawiść to cecha parweniuszy, chamów i głupków

A jednak... współczuję. Prawidłowa samoocena; przynajmniej samokrytycznie: to cenne.

Masz i mnie i nas za idiotów?

Kolega się nie ekscytuje na noc

To wy wzorem swojego wodzusia, nikczemnej postury

ale podobno wyższy od Putina, od Donka nie wiem

"w wymiarze politycznym jest jak najbardziej zależny, chodzi na krótkiej smyczy PiS, stanowiąc prymitywną tubę propagandową i ordynarną szczekaczkę tej partii"

Pomijając formę, zgadzam się

Może się to skończyć ciężką nerwicą lub np. moczeniem nocnym.

Wiszą dwa nietoperze

-czego najbardziej boisz się na starość?

-nietrzymania moczu

Stare, ale bawi

A ew neurozę się zwalczy jakoś: pogodzi nas brak Prezesa

"zresztą wydaje mi się również, że Kartaginy powinno nie być"

Zapomniałeś coś o PiSie dopisać. Twoje mądrości życiowe są na wagę złota.

Nie ma co pisać, tam sami wazeliniarze, psychopaci i idioci.

A to co ludność miejscowa robi to ich sprawa. Są u siebie. W Tym czy innym kraju.

No brawo, brawo, to twoja opinia, czy oficjalne stanowisko władz PIS-u?

Pisze się PiSać.

PISiać.

A jednak... współczuję. Prawidłowa samoocena; przynajmniej samokrytycznie: to ce

Odwrócenie argumentu o 180 stopni ze zmianą adresata na stronę przeciwną. Pozdrowienia od tow. Żdanowa.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.