Skocz do zawartości
IGNORED

Polityka | archiwum

Ojciec Dyrektor

Rekomendowane odpowiedzi

a poparcie dla PIS,juz 40%.dalej tak piszcie.ludzie was nie sluchaja,maja za dziwolagi.

No to ja się strasznie raduję, Panie Tomaszu.

Na marginesie :

Co Pan dla Polski zrobił?

Ciekawi mnie to, bom zdrajca i...

Bardzo proszę...

Com takiego zrobił, coby Polsce było źle?

Ale tak- wiesz - jak kumplowi z Forum, proszę. Szczerze.

Wal.

A wy nadal w czarnej..du...pie.

Już tak zostaną po wsze czasy. Mało tego innych też wciągną do tej "czarnej dupy" ;-).

Jakość wniosków w porównaniach audio jest zawsze zgodna z jakością procedury porównawczej.

Pasja bez precyzji to chaos. DOBRZE ŻE JEST MUZYKA

wlasnie Piatek zjechał newseeka przedstawiajac nowe fakty i dokumentujac bardziej stare w GW z soboty..Tak wiec bucusie do czytania a nie komentowania tego co wam juz ..skomentowali..Odpowiedzi lisa brak.A wy nadal w czarnej..du...pie.
Stara radziecka szkoła, ,,Prawda,, muls.

Stara radziecka szkoła, ,,Prawda,, muls.

Stara radziecka szkoła to propaganda PiS.

Jakość wniosków w porównaniach audio jest zawsze zgodna z jakością procedury porównawczej.

Pasja bez precyzji to chaos. DOBRZE ŻE JEST MUZYKA

A co tam słychać u Szydło?

Ciekawe czy baba dostanie choćby swoja brochę na odchodne (wykopne)?

Bo nie ulega wątpliwości, że u Kurdupla dostała czerwoną kartkę za brak wsparcia Sądowniczej Akcji Propagandowej.

On takich rzeczy nigdy nie wybacza.

Rotel A14, RCD-971 & Dynaudio Focus 140.

Gość D.S.D

(Konto usunięte)

Gdzie zmierza Europa? Tam gdzie świat.

Wzrosła liczba ludzi głodujących na świecie

Opublikowano: 18.09.2017 | Kategorie: Społeczeństwo, Wiadomości ze świata

Food Security and Nutrition (FAO), departament ONZ odpowiedzialny za sprawy żywienia na świecie, podaje, że liczba głodujących osób sięgnęła już 815 milionów. Miliony dzieci są zagrożone brakiem odpowiedniej diety i związanymi z tym wadami rozwojowymi.

W 2016 roku liczba głodujących osób na Ziemi wzrosła o 38 milionów. Większość z tej liczby stanowią ludzie, którzy ucierpieli na skutek konfliktów zbrojnych i katastrof naturalnych. Około 155 milionów dzieci poniżej piątego roku życia nie rozwija się prawidłowo z powodu niedożywienia, kolejne 52 miliony ma niedowagę. Największy odsetek niedożywionych dzieci żyje na obszarach dotkniętych wojnami.

„To bardzo niepokojący sygnał, który nie powinien zostać zignorowany. Jeśli nie zwalczymy najważniejszych czynników odpowiedzialnych za postępujący głód na świecie, to w 2030 roku nie będziemy już w stanie powstrzymać fali ubóstwa i niedożywienia. Stworzenie pokojowego społeczeństwa, które nie wyklucza ludzi w potrzebie, jest niezbędne, by osiągnąć ten cel” – możemy czytać w oświadczeniu Food Security and Nutrition. Według danych FAO najwięcej głodujących żyje w Azji – 520 miliony ludzi. W Afryce cierpi z tego powodu 243 miliony, a w Ameryce Łacińskiej i na Karaibach 42 miliony. Stanowi to aż 11% całej populacji.

Autorstwo: Bant

Źródło: ZmianyNaZiemi.pl

Prezydent Andrzej Duda idzie na " wojnę " przeciwko rządowi . Tak sobie myślę .

Jak dla mnie on tylko walczy o swoje wpływy z Macierewiczem i Ziobrem, bo ci ewidentnie chcieli mu je ograniczyć.

Nas Polaków ma nadal gdzieś, po prostu wjechali mu na ambicję, może go żona podjudziła, może doradcy w tym pomogli?

A dlaczego uwazasz, ze ksiazka o Macierewiczu mialaby cie uswiadomic, a nie np zmanipulowac. Odnosisz sie w swoim poscie do wiedzy, powiedzmy faktow, a tak naprawde odbierasz pewna publicystyke, ktora moze miec na celu uksztaltowanie twojej swiadomosci. Czy zakladasz taka mozliwosc, czy bezkrytycznie wierzysz w to co przeczytasz?

Pamietasz ksiazki o np Walesie. Tam starano sie dokumentowac, chociaz wiadomo, ze wiarygodnosc dokumentow tez moze byc watpliwa. I tez niektorzy mogli pomyslec, ze ich swiadomosc zostala rozszerzona.

Weźmy książkę o Komorowskim. Tam 1/3 to kit literacki, reszta posklejana wybiórczo z zlepków materiałów publicystycznych. Autor nawet się przyznał. Chmm czas zweryfikuje Piątka. I tyle w temacie. Na wiarę bezkrytycznie to nawet na prognozie pogody można się przejechać

No to ja się strasznie raduję, Panie Tomaszu.

Na marginesie :

Co Pan dla Polski zrobił?

Ciekawi mnie to, bom zdrajca i...

Bardzo proszę...

Com takiego zrobił, coby Polsce było źle?

Ale tak- wiesz - jak kumplowi z Forum, proszę. Szczerze.

Wal.

place od kilkudziesieciu lat ogromne podatki,od chwili wprowadzenia vatu, astronomiczne,nie prowadze optymalizacji podatkowej,utrzymuje z 8 emerytow,co najmniej.z podatkow gruntowych podniesionych za prezydenta mojego miasta,z PO oczywiscie o 500% finansuje balety urzedasow roznej masci,i ich pokrecone pomysly.

Ty natomiast siejesz nienawisc,defetyzm,

nie wiem czym sie zajmujesz,ale zapewne niczym co by mialo usprawiedliwienie Twego istnienia.

place od kilkudziesieciu lat ogromne podatki,od chwili wprowadzenia vatu, astronomiczne,nie prowadze optymalizacji podatkowej,utrzymuje z 8 emerytow,co najmniej.z podatkow gruntowych podniesionych za prezydenta mojego miasta,z PO oczywiscie o 500% finansuje balety urzedasow roznej masci,i ich pokrecone pomysly.

Ty natomiast siejesz nienawisc,defetyzm,

nie wiem czym sie zajmujesz,ale zapewne niczym co by mialo usprawiedliwienie Twego istnienia.

Ostatnie zdanie jest całkiem, całkiem... Polskokatolickie.

Po raz ósmy, zresztą... ☺️

Takie, jak przypuszczałem, że będzie.

Jak mnie to cieszy! :)

...od chwili wprowadzenia vatu, astronomiczne...

VAT to wszyscy płacą, na przykład robiąc jakiekolwiek zakupy.

Dzięki temu, w budżecie jest kasa na przykład na 500+.

"...Kto zagląda pod powierzchnię, czyni to na własną odpowiedzialność..."

Don Kichote to zły człowiek był...

oj,wiatrak,wiatrak,,,,jacy wy wszyscy zabawni,,,zycie z internetu,,,

Bezlitosna Niunia

jak ty sie zajmiesz kotami,,,to napewno beda bardzo zadowolone.cokolwiek to znaczy.

A kiedy PiS obniży ten astronomiczny VAT? Co to go złu Tusk jeszcze podniósł?

"...Kto zagląda pod powierzchnię, czyni to na własną odpowiedzialność..."

Don Kichote to zły człowiek był...

place od kilkudziesieciu lat ogromne podatki,od chwili wprowadzenia vatu,

Sporo z nas tutaj obecnych od kilkudziesięciu lat, czy to się podoba czy nie, płaci sumiennie podatki, bez względu na to kto zasiada na Wiejskiej.

za prezydenta mojego miasta,z PO oczywiscie o 500% finansuje balety urzedasow roznej masci,i ich pokrecone pomysly.

Lepiej jest i uczciwiej gdy milionami złotych z naszych pieniędzy finansuje się prywatny interes Rydzyka?

A kiedy PiS obniży ten astronomiczny VAT? Co to go złu Tusk jeszcze podniósł?

Trzeba mieć nadzieję, że go nie podwyższy, przecież wiek emerytalny poszedł w dół.

Skąd wezmą kasę, skoro emerytów i rencistów już do gołego ograbili?

Już się gubią. Przeca Pan dał człowiekowi wolną wolę, coby z niej korzystoł. A te katopisdraki znowu po swojemu interpretują słowa Pana. Panie Prezesie: Jak żyć?

Nie od dziś im się myli ojciec z synem (+)

Piotr

najbogatsi polacy nie placa wcale w polsce podatkow,za to kreca lody na setki miliardow zlotych.

kolo h,,, lata mi kto daje dotacje Ojcu,,,bardziej mnie interesuje gdzie wyplynelo 200mld zl z Vatu

a ty jak ta pitera z po z dorszem za 8,6zl

ten astronomiczny vat to pomysl Balcerowicza,,Modzelewskiego(taki z broda,smierdzi jak sie na niego patrzy)

jak wprowadzali,to mowili ze bedzie neutralny dla ludzi.

najbogatsi polacy nie placa wcale w polsce podatkow,za to kreca lody na setki miliardow zlotych.

a skad takie informacje??znowu w sieci prawdy rzna glupoty??

a hofman na bileciki na samolot w delegacyji umknal ci nieboze??

jak takie idiotyzmy ktos sadzi to widac wyraznie ze ani nie placi podatkow, ani zatrudnia osmiu ani generalnie nie ma pojecia o interesie i o co w tym chodzi.Tak wiec tomus jezdes ignorant pozujacy na biznesmena.No chiba ze z kolegami puszki zbieracie na złom.

onomiczny vat to pomysl Balcerowicza

Balcerowicz ci dupe uratował a modzelewski wlasnie tlumaczy w tvp info jak to dobze jest z pisem bo jest u nich ekspertem..

i vatem ktory sam wymyslił.

bardziej mnie interesuje gdzie wyplynelo 200mld zl z Vatu

Przecież PIS od wielu lat siedzi w polityce, mają tam super speców od wszystkiego, ekspertów i uczonych,

zadaj im więc pytanie, co zrobili do tej pory w tej sprawie i dlaczego siedzieli cicho?

Nawiasem mówiąc jakby tak zliczyć ile w sumie przez kilkadziesiąt lat z polskiego budżetu poszło na tego Belzebuba z Torunia,

na Watykan, oraz na finansowanie szemranych SKOK-ów , to miałbyś prawie tę kwotę.

narazie interesuje mnie 200mld ktore nie wplynelo do budzetu.spowodowalo to tez podwyzke vatu.

jak juz szukasz darczyncow Rydzyka,

poszukaj tez bardziej hojnych ,na rozne przekrety popaprancow.

muls

gdybym sie zajmowal zlomem,lub smieciami bylbym miliarderem.

szkoda,ze kiedys sie tym czyms nie zajalem.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.