Skocz do zawartości
IGNORED

Polityka | archiwum

Ojciec Dyrektor

Rekomendowane odpowiedzi

najbogatsi polacy nie placa wcale w polsce podatkow,za to kreca lody na setki miliardow zlotych...

Takie fikuśne koincydencje.

Polskie zagłębie milionerów to okolice Nowego Sącza.

Jednocześnie okolice te są znane z niskich zarobków i wysokiego bezrobocia.

I wysokiego poparcia dla PiS.

"...Kto zagląda pod powierzchnię, czyni to na własną odpowiedzialność..."

Don Kichote to zły człowiek był...

No jak to? 2 lata "dobrej zmiany" i w Polsce są tacy co głodują? Wiesz ile ludzi można wyżywić za te kilka limuzyn które dojna zmiana skasowała? Ilu za koszt ochrony kaczorka? Wiesz ilu za ostatnie 19 mln za banery? A ilu za te 5 samolocików które sobie zamówili? Wiesz ile ludzi mogłoby mieć co jeść gdyby tysiące misiewiczów nie brało horrendalnych pensji w spółkach SP?

Wzrosła liczba ludzi głodujących na świecie

O ile milionów wzrosła liczba ludności na świecie?

Gdzie rodzi się najwięcej dzieci?

Mówi Ci to coś?

Ja widzę coraz więcej obżartuchów.

z Vatu

VAT wprowadzono na miejsce podatku obrotowego w 1993 r.

Jak widać, znowu pudło - nic nie wiesz.

200mld ktore nie wplynelo do budzetu

Ze SKOKÓW?

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

narazie interesuje mnie 200mld ktore nie wplynelo do budzetu.spowodowalo to tez podwyzke vatu.

jak juz szukasz darczyncow Rydzyka,

poszukaj tez bardziej hojnych ,na rozne przekrety popaprancow..

Jeżeli znajdą winnych i odzyskają pieniądze to jestem jak najbardziej za tym aby ukarać winnych.

Tylko obawiam się, że wśród sprawców znaleźliby się nie tylko ci z PO-PSL, ale i z PIS.

Dlatego znając życie, to w tej całej komisji nie chodzi zapewne o VAT i ustalenie sprawców, a o co innego.

Takie Komisje Śledcze to trampoliny do kariery, to świeży zastrzyk łatwej gotówki, dostęp do lobby i elit.

To idealny sposób na zniszczenie przeciwników. Po prostu nie wierzę żadnym politykom w ich szczerość.

Dawno temu żył sobie Konfucjusz, ostatni uczciwy z uczciwych. I nigdy więcej już taki się nie narodził.

Rotel A14, RCD-971 & Dynaudio Focus 140.

kolo h,,, lata mi kto daje dotacje Ojcu

Jeśli są to osoby prywatne - ich sprawa. Natomiast gdy daje się pieniądze publiczne - sprawa staje się publiczna. Mnie na przykład interesuje na co są wydawane, bo są tam również te z moich podatków.w

taki z broda,smierdzi jak sie na niego patrzy

Mógłbyś doprecyzować co masz na myśli?

oj,wiatrak,wiatrak,,,,jacy wy wszyscy zabawni,,,zycie z internetu,,,

Bezlitosna Niunia

jak ty sie zajmiesz kotami,,,to napewno beda bardzo zadowolone.cokolwiek to znaczy.

Są.

A jak tacy, jak ty?

Wciąż wszystko popsute?

I - zniewolone?

Ukryta Zawartość

ponad 40% poparcia dla PIS.

Ukryta Zawartość

ponad 40% poparcia dla PIS.

tomus jezdes znowu niedoinformowany.Ta ustawa została zrobiona przez PO przed ich odejsciem od rzadzenia.A kurduple sobie to wzieny i szczytuja.Poczatki tej ustawy zaczely sie od momentu kiedy po raz pierwszy PO wziela sie za stal a potem za metale kolorowe.I to wtedy zaczela sie juz reforma ktora obecne debile ciagna dalej udajac ze to ich zasluga.

Już od sierpnia nie ma tej tzw. nadwyżki budżetowej, co był łaskaw otwarcie przyznać nawet minister finansów. Czyli to o czym tak piali pisiarze było fikcją. Jaki będzie (o ile w ogóle będzie) przyrost dochodu z Vat przekonamy się nie wcześniej niż w marcu, kwietniu przyszłego roku, po zamknięciu podatkowym roku 2017. W 2016 przyrost VAT wyniósł dokładnie tyle ile wzrost PKB, czyli nie może być mowy o jakimkolwiek zwiększeniu wpływów z tego podatku wynikającym z jakoby lepszej ściągalności. Do połowy 2017 szacunki tych którzy mają o tym pojęcie, nie uprawiają propagandę mówią, że się nic w tej kwestii nie zmieniło. Wróć, zmieniło się bo pisiarstwo zafundowało mam inflację i przychody z VAT choć nominalnie wzrosną zapewne o wzrost PKB (3-4%) to realnie tylko o 1.5 -2%, bo resztę "zeżre" inflacja.

a co do 40 %??jestem za tym zeby było 60% i zeby to pierdalneło jak najszybciej z pelnym poparciem idiotow.Jak najszybciej tomus a to jest mozliwe tylko wtedy kiedy ci idioci beda mieli 80% i walnie im na musg a tobie na konto.

A ja zaglądających do śmietnika.

To im pomóż, albo skieruj do biur poselskich posłów PiS. Przecież jest "dobra zmiana" to oni z całą pewnością im pomogą. Nakarmią, odzieją, znajdą dobrą pracę i lokum. Tak piali, że w przeciwieństwie do tych okropnych POwców oni się najbiedniejszymi zajmą. No to niech się w końcu zajmą.

Gość D.S.D

(Konto usunięte)

Obecny system się nie sprawdził. Jest bankrutem. Funkcjonuje dla korporacji kosztem ludności i zasobów naturalnych. To rabunkowy model. Dziś wojny toczy się w sferze ekonomicznej. Wojny na Ziemi to błąd.

Moze dla odmiany wywiad z panem Zanussim, zwroccie uwage na to jak potraktowano jego ostatni film "Obce Cialo", i dlaczego tak, a nie inaczej zostal potraktowany, co w naszym kontekscie(tego watku) wydaje sie b.wazne:

Ukryta Zawartość

Powiedział pan, że spodziewa się za "Eter" razów. Ostatni film, "Obce ciało" spotkał się z bardzo radykalnym przyjęciem. Czy, z perspektywy, wie pan już, dlaczego tak się stało?

To, co spotkało mnie i ten film nazwę nagonką. To była zorganizowana, zła wola grupy krytyków, decydentów, dyrekcji festiwalu filmowego w Gdyni, na który film nie został dopuszczony.

Zasłużyłem na nią o tyle, że film był z pewnością nie na czasie. Zaprzeczał temu, w co wielu mieszkających w Polsce uwierzyło - a mianowicie w korporacje i ład, jaki wprowadzają. W to, co przyniosły: dobro i możliwość spłacenia rat za kupione dzięki kredytowi mieszkanie. Spróbowałem pokazać, że te same korporacje zabierają, a i sami ludzie oddają dobrowolnie, wolność. Te samą, o którą z takim mozołem przez lata walczyliśmy. Dlatego "Obce ciało" było niewygodne.

Zahaczało również o feminizm i feministki. Zostałem po premierze zaatakowany przez nie w Polsce bardzo mocno. Z kolei włoskie wzięły mnie w obronę, podważając to, co nasze mówiły o "Obcym ciele". Włoszki stwierdziły, że polskie feministki są po prostu zacofane. Był jeszcze jeden motyw oporu wobec tego filmu. To jego chrześcijańska perspektywa, która wzbudziła niechęć

Koment: Takze, sprobuj nieprzychylnie o korporacjach, feminizmie, a jeszcze nie pojedz po chrzescijanstwie, a masz, krotko mowiac, przej......

Z kolei, dla odmiany, i z innego podworka, mamy tutaj brytyjskiego pisarza powiesci szpiegowskich, ktory sukces ma zagwarantowany, a dlaczeo, wystarczy przeczytac co, kogo i w jaki sposob krytykuje:

Ukryta Zawartość

I tak wlasnie, na roznych poziomach(tutaj sztuki), mamy do czynienia z ksztaltowaniem swiadomosci

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Welly, welly, welly, welly, welly, welly, well. To what do I owe the extreme pleasure of this surprising visit?

No jak to? 2 lata "dobrej zmiany" i w Polsce są tacy co głodują? Wiesz ile ludzi można wyżywić za te kilka limuzyn które dojna zmiana skasowała? Ilu za koszt ochrony kaczorka? Wiesz ilu za ostatnie 19 mln za banery? A ilu za te 5 samolocików które sobie zamówili? Wiesz ile ludzi mogłoby mieć co jeść gdyby tysiące misiewiczów nie brało horrendalnych pensji w spółkach SP?

alberciku,kochany

a ty wiesz ile osob liczyla ochrona Krauzego w czasach swietnosci,i ile kosztowala?Kulczykow podobnie.

nie masz misiaczku bladego pojecia,to sa abstrakcyjne tematy dla twego tzw "umyslu".

no wlasnie ile dzieci do glodu zostalo doprowadzonych,przez 8 lat rzadow popaprancow,i ich poplecznikow/no slucham,chetnie sie dowiem.

wiesz do jakich strat w vacie doprowadzili twoi idole?

jak rozliczysz ich z ostatnich 8 lat,to wtedy zaczniemy dyskusje o ewentualnych rozliczeniach nastepcow.kolejnosc musi byc zachowana.

Kolelny wykwit prawackiej propagandy. Biedacy są u władzy i jednocześnie są prześladowani i kryją się w katakumbach.

Co do Zanussiego - po co takiemu reżyserowi jakiś lokalny festiwalik??? Jak jest dobry to przebije się w Wenecji, w Berlinie czy w Cannes.

Jestem Europejczykiem.

Patrząc po wpisach co niektórych tutaj pisowców widać jak mocną stroną jest propaganda.

Wydawałoby się, że człowiek normalnie myślący, a tu proszę.

I na takich prostych konstrukcjach właśnie żerują cwaniaki polityki.

Rotel A14, RCD-971 & Dynaudio Focus 140.

no .......zaczelo sie juz za kaczynsiego lecha ktory to lech przyjal na urzedy facetow ktorzy zaczeli reprywatyzowac.Wczesniej zreprywatyzował jaroslaw budynki wydawnictw prasowych i plac na ktorym teraz spolka srebran zamierza postawic biurowiec.O skokach zamilcze bo mi sie nie chce..tomus ...biznesmenie z osmioma procownikami.Tak to sie zaczelo tomus...jus dawno dawno temu przed gronkiewicz .A nawet wczesniej.

gdzie juz twoj umysł nie siega.

A kiedy przyspieszylo na dobre?

No i kiedy pojawil sie mozliwy koniec?

I dlaczego sie pojawil?

Welly, welly, welly, welly, welly, welly, well. To what do I owe the extreme pleasure of this surprising visit?

swoja droga jak ty z tym umyslem jestes wstanie zarzadzac osmioma pracownikami.

A co ty mozesz wiedziec o jego umysle?

A kiedy przyspieszylo na dobre?

przyspieszenie nie ma nic do rzeczy .To zaczelo sie znacznie wczesniej i szlo caly czas.A pan ktory został wtedy przyjety i zataił dokumenty z MSZ ze budynek jest splacony wlasnie awansowal w PISie za doniesienie na gronkiewicz a ktorego gronkiewicz za to zatajenie wywalila na pysk..Pan ktory schował papieryz MSZw szufladzie i umozliwil prywatyzacje kamienicy bezpodstawnie.

A co ty mozesz wiedziec o jego umysle?

jak wiem o twoim to wiem o jego.Glupota jest widoczna .

Szkoda, ze nie jestes tak samo wnikliwy w innych przypadkach

jak wiem o twoim to wiem o jego.Glupota jest widoczna .

No coz, szkoda na ciebie czasu, tak to jest u sformatowanych

szkoda szkoda tez tak mysle... czasu na idiotow.

Szkoda, ze nie jestes tak samo wnikliwy w innych przypadkach

inne przypadki wnikliwie rozpatrzy wnikliwa komisja ale tylko te z okresu gronkiewicz.Reszta jest milczeniem a ustawy reprywatyzacyjnej dalej nie ma co jest istota tej sprawy.Nawet nikt jej nie sygnalizuje ..umysle niesformatowany.
  • Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.