Skocz do zawartości
IGNORED

Polityka | archiwum

Ojciec Dyrektor

Rekomendowane odpowiedzi

@Lenco uważa się za przeciwnika PiS pod przykrywką.

Zawsze jak Ci brakuje argumentów,zaczynasz pomawiać,doucz się i nie stosuj bolszewickich metod. Poczytałeś już co to ta Cenzura wewnętrzna? To się naucz na pamięć,jak będziesz słuchał,lub oglądał jakiekolwiek media. Przestań żyć wklejkami i włącz myślenie,są jakieś szanse? Okupujesz Bocznicę prze 12h dziennie,skutki już są opłakane.

A możę Ty ją popierasz? Bo ja nie.

To do @Lenco

Jak napiszesz coś od siebie,to się odniosę. Obecnie twój ośrodek myślenia,jest poza tobą.

musialby jeszcze zrozumiec o co w tym chodzi.

i z ta cenzura tez.

(wpis obraźliwy)

Lenco,Benchmark,Harbeth,Ton Trager.

Kubri trzymaj klasę proszę. Nie atakuj personalnie i nie łap w durny sposób punktów.

Nie wiem kto to jest Kubri drogi przyjacielu i nie widzę żadnych podstaw do nakładania punktów,bo chyba zgodzisz się,że gdybyś w taki wyczulony sposób chciał dbać o salonowe zachowanie na bocznicy,to musiałbyś takiego mulsa trwale zbanować,np za permanentne,celowe i złośliwe przekrecanie nicków innych userów a to tylko jeden,niewinny przykład internetowej bandyterki tego indywiduum. Jako człowiek gorliwie sprawiedliwy,pewnie zgodzisz się z podanym przykładem?no chyba,że jesteś Moderatorem stronniczym(broń Boże)wtedy możesz dla zmylenia przeciwnika podpisać się jako W i połajać oponentów,jak to sobie jakiś czas temu sprytnie wymyśliłeś. Na koniec pytanko,czy insynuowanie,dodam że bezpodstawne,komuś jakiegoś wydumanego nicka,to nowy sposób moderowania tego forum? Nie odpowiadaj przyjacielu,pytam retorycznie.

Muls rozumiem że te twoje sugestie że RM miało coś wspólnego z tajemniczymi zakłóceniami o ktorych nikt nie chce mówić...RM już blisko 15 lat nadaje z innego źródła a ten "ciekawostke" znalazł. :)

"Głupi nie szuka prawdy ani sprawiedliwości - szuka tylko satysfakcji.....Prawda nie sprawia tyle dobrego, ile złego sprawiają jej pozory....Nic tak nie odciąga ludzi od prawdy, jak bezmyślne naśladowanie tego, co robią wszyscy....Kto nie wykrzyczy prawdy wtedy, gdy ją zna, staje się sojusznikiem kłamców i fałszerzy....Kłamią niewolnicy, wolni mówią prawdę."

znowu rzniesz maslaka.Teraz maja UKF bo wydarli to od panstwa ale wczesniej TAK zaczynali.Zaczynali maslak.Z wszechstronna pomoca Rosji.Teraz juz nie musza zdawac sie na rosjan.

jak dalej bedziesz razna gupa to znajdziemy mnostwo takich ciekawostek.

zaczynasz pomawiać,

Przecież ja Cię pochwaliłem!

. Poczytałeś już co to ta Cenzura wewnętrzna?

Nie muszę czytać Twoich linków, żeby to wiedzieć i się z tym nie zgadzać.

Przestań żyć wklejkami i włącz myślenie,są jakieś szanse?

Piszesz do samego siebie, a ja się śmieję. Kubri.

Okupujesz Bocznicę prze 12h dziennie

Mnie wychodzi 13, wiem że zazdrościsz.

To bez znaczenia. Odbiorca i tak jest oszukiwany. Rozumiesz to?

Jak najbardziej ma znaczenie. Prywatne media są utrzymywane z prywatnych pieniędzy i utrzymuje je ten kto chce oglądać w nich reklamy. Publiczne są utrzymywane z przymusowego abonamentu lub przymusowych podatków. Nie oglądając prywatnej telewizji jej nie utrzymuję, Publiczną, mimo, że nie oglądam to utrzymuje, bo to państwo, nie pytając mnie o zdanie łoży na nią pieniądze z moich podatków. Dla większości to rzecz jasna jak słońce. Dla niektórych jak widzę nie...

Muls dezinformujesz....najpierw był UKF potem nadawali na krótkich, maślkami nazywaj znajonych.

"Głupi nie szuka prawdy ani sprawiedliwości - szuka tylko satysfakcji.....Prawda nie sprawia tyle dobrego, ile złego sprawiają jej pozory....Nic tak nie odciąga ludzi od prawdy, jak bezmyślne naśladowanie tego, co robią wszyscy....Kto nie wykrzyczy prawdy wtedy, gdy ją zna, staje się sojusznikiem kłamców i fałszerzy....Kłamią niewolnicy, wolni mówią prawdę."

Radio ojca Rydzyka wykorzystuje infrastrukture nadawcza (maszty, system zasilania itp.), ktora w Rosji zarzadza spolka RTRS (Rossijskaja Tielewizionnaja i Radiowieszczatielnaja Siet', czyli Rosyjska Siec Telewizyjna i Radiowa), w calosci nalezaca do resortu lacznosci.

Formalnie tak. Należą do resortu łączności. Faktycznie rządzi nimi i ma najwięcej do powiedzenia FSB, która w przypadku zagranicznych użytkowników decyduje komu je udostępnić, a komu nie.

Jak najbardziej ma znaczenie. Prywatne media są utrzymywane z prywatnych pieniędzy i utrzymuje je ten kto chce oglądać w nich reklamy. Publiczne są utrzymywane z przymusowego abonamentu lub przymusowych podatków. Nie oglądając prywatnej telewizji jej nie utrzymuję, Publiczną, mimo, że nie oglądam to utrzymuje, bo to państwo, nie pytając mnie o zdanie łoży na nią pieniądze z moich podatków. Dla większości to rzecz jasna jak słońce. Dla niektórych jak widzę nie...

Widzisz,paradoksalnie ja się z Tobą zgadzam. Natomiast nie inetersuje mnie pakiet właścicielski,tylko kwestia cenzury wewnętrznej,na którą ludzie myślący są wyczuleni. Jeśli ktoś,z jakichś niepojętych dla mnie powodów,lubi być dymany przez media prywatne,to jest to jego sprawa i w tym względzie stawiam znak równosci z TVP. Własny rozum,to dla wielu Bocznicowych towar niedostępny.

Nawiedzony bełkot prezentujesz wyłącznie Ty. Oddzielenie kościoła od państwa jest normą współczesnego cywilizowanego świata czy to się różnym dogmatykom podoba czy nie. Im prędzej to zrozumieją tym dla nich lepiej.

Nie przypominasz może kto to zalecał aby oddać Bogu co Boskie a cesarzowi co cesarskie? Zapomniałem: Ten kto to mówił przestał mieć w oczach tzw. "prawdziwych katolików" jakiekolwiek znaczemnie.

Jeszcze raz - rozdział Kościoła od państwa to rewolucyjno-masoński bełkot. Jego jedynym celem jest walka z religią katolicką i cywilizacją łacińską. Aby zatriumfowała cywilizacja śmierci, najpierw Kościół musi zostać pokonany.

"Bogu co boskie...itp". Te słowa Jezusa stanowią fundament chrześcijańskiego postrzegania świata i są jednym z największych osiągnięć cywilizacji łacińskiej. W skrócie - nie chodzi o rozdział Kościoła od państwa, tylko o naszą katolicką wielką zdobycz: ROZDZIAŁ WŁADZY ŚWIECKIEJ I DUCHOWNEJ. Czyli (mówiąc w skrócie) biskup na danym terenie nie może być królem. Odeszli od tego Anglicy - tam królowa przewodzi lokalnej sekcie, no i dziś się kończą. Przed chrzescijaństwem - rzymski imperator był zawsze nie tylko arcykapłanem ale nawet bogiem. No i Rzym się skończył. Władza świecka rozdzielona od duchownej. Czyli: nie łączymy stanowisk kościelnych i państwowych, żeby król Bolesław mógł być napominany przez biskupa Stanisława. Dwa różne światy. Ale nikt nie powiedział, że Kościół ma nie myć obecny w zyciu publicznym. Otóż: ma być obecny, powinien być obecny, bo to etyka chrześcijańska stoi u podstaw naszej cywilizacji i systemu prawnego.

"Bits are bits, right? Wrong! 

If you can't hear the difference between cables, DACs, etc. - count yourself lucky. Your audio life is much simpler."

Bobcat chce coś w sprawie RM zasugerować, ale zapomniał jak cytowałem długą listę nadawców których o to co sugerował trudno posądzić.

TVN24 przepowiadał rekonstrukcję a tu nic....mącą jak zwykle.

Jeszcze raz - rozdział Kościoła od państwa to rewolucyjno-masoński bełkot. Jego jedynym celem jest walka z religią katolicką i cywilizacją łacińską. Aby zatriumfowała cywilizacja śmierci, najpierw Kościół musi zostać pokonany.

Ależ powtarzaj sobie po raz tysiączny. Nie ma to żadnego znaczenia. Prezentujesz wyłącznie myślenie życzeniowe i dowodzisz oderwania od współczesnego świata. Ponadto zabawne gdy w odpowiedzi na "rewolucyjno-masoński bełkot" serwujesz kościelny bełkot np. o "cywilizacji śmierci" (te słowa w ustach organizacji która przez 2000 lat swojego istnienia wymordowała więcej ludzi niż wszystkie inne reżimy totalitarne razem wzięte brzmią wyjątkowo nieprzekonująco i są kpiną z inteligencji czytających). Wiadomo skąd bierze się ta histeria o rzekomej "cywilizacji śmierci": w ten sposób KK próbuje utrzymać swą pozycję przy kurku z kasą. Bezskutecznie, czego dowodem Europa Zachodnia, a niedługo również Wschodnia.

żeby król Bolesław mógł być napominany przez biskupa Stanisława.

Ale odwrotnie już nie, prawda? Otóż król Bolesław był facetem z jajami i pokazał zdrajcy biskupowi Stanisławowi gdzie jego miejsce.

ma być obecny, powinien być obecny, bo to etyka chrześcijańska stoi u podstaw naszej cywilizacji i systemu prawnego.

Pobożne życzenia. W większości krajów Europy jest nieobecny i nie ma nic do gadania. To znaczy cały czas próbuje gadać, ale nikt na to nie zwraca uwagi. U nas też tak będzie. Kijem Wisły nie zawrócisz.

Jeśli ktoś,z jakichś niepojętych dla mnie powodów,lubi być dymany przez media prywatne,to jest to jego sprawa i w tym względzie stawiam znak równosci z TVP. Własny rozum,to dla wielu Bocznicowych towar niedostępny.

Twoi kumple Cię wydymali (czyli "media prywatne"), bo źle poinformowany kłamałeś jak z nut... Zresztą, jak dotąd się z tego nie wycofałeś.

Przykro, że działasz jak miłościwie nam panujący:(

Natomiast, bardzo dobrze zrobiłeś, że postawiłeś znak równości Twoich "prywatnych" informatorów i TVP.

To trafne spostrzeżenie:)

Doktorku>>>

Czy na sali jest lekarz???

"Measurements can provide a measure of insight, but are no substitute for human judgment. Why are we looking to reduce a subjective experience to objective criteria anyway? The subtleties of music and audio reproduction are for those who appreciate it. Differentiation by numbers is for those who do not".--Nelson Pass

Nie odpowiadaj przyjacielu,pytam retorycznie.

Jak zwykle piszesz elaborat kilkunastu pomówień i manipulacji aby zakończyć go klauzula pytania retorycznego. Otóż nie jest to pytanie retoryczne, tylko zwykłe odpyskniecie na, jak dobrze zauważyłeś, przyjacielska radę. Ale to już twoja sporawa jak ją przyjąłeś. :-)

A co do mulsa, tak. To strasznie łobuzowaty user. Co do wymagań kultury wypowiedzi wzorem akademickim to nie, nie mam takich wymagań. To jest BOCZNICA :-)

Doprawdy myślisz, że aż tak bardzo różnisz się od mulsa, TOP20, Bobcata ? Tak, tym że nie przekręcasz złośliwie nicków :-)

Włodek.

Muls dezinformujesz....najpierw był UKF potem nadawali na krótkich, maślkami nazywaj znajonych

odpuszczam sobie rozmowe maslak.Dezinformuje bo tak lubiem.

UKF nie idzie puszczac z rosji...maslak.Nie dojdzie .

Tak, tym że nie przekręcasz złośliwie nicków

tylko wtedy kiedy spotykam wyjatkowego ..tumana.

Za to ciebie cenię że potrafisz (w przeciwieństwie do innych) przyciśniety do muru przynajmniej od czasu do czasu napisać prawdę.

Dezinformuj skoro lubisz....daruję ci nawet tego maślaka.

Jak zwykle piszesz elaborat kilkunastu pomówień i manipulacji aby zakończyć go klauzula pytania retorycznego. Otóż nie jest to pytanie retoryczne, tylko zwykłe odpyskniecie na, jak dobrze zauważyłeś, przyjacielska radę. Ale to już twoja sporawa jak ją przyjąłeś. :-)

A co do mulsa, tak. To strasznie łobuzowaty user. Co do wymagań kultury wypowiedzi wzorem akademickim to nie, nie mam takich wymagań. To jest BOCZNICA :-)

Doprawdy myślisz, że aż tak bardzo różnisz się od mulsa, TOP20, Bobcata ? Tak, tym że nie przekręcasz złośliwie nicków :-)

Włodek.

Przyjacielu,robisz mnie jakimś kubrim,sugerujesz punkty karne(na Boga za co?) a teras obracasz kota i twierdzisz,że to ja Cię pomawiam,manipuluję(kim lub czym) i Bóg wie co jeszcze,litości a nade wszystko powagi. Na koniec dość sprytnie usiłujesz mnie porównać do bocznicowej łobuzerki i to w jowialny,jak przystało na starszego protektora, sposób. Sorry Włodek,ale ja tego nie kupuję a ponieważ odpisuję na post,który podpisałeś jako „zwykły user” W. Mam nadzięję,źe nie wykorzystasz swojej guzikowej przewagi,aby przeciąć tą niewiele wartą polemikę. Dla mnie eot,co miałem,to napisałem.

Za to ciebie cenię że potrafisz (w przeciwieństwie do innych) przyciśniety do muru przynajmniej od czasu do czasu napisać prawdę.

Za to Tobie się to jeszcze nie zdarzyło. Nawet, jak jesteś do muru przyciśnięty...

„W co motłoch bez dowodów uwierzył, jakże byśmy to mogli dowodami obalić?” - Friedrich Nietzsche
Achievement unlocked!

Ja kiedyś czyjś przekręciłem??? Na dodatek złośliwie??? Czasem tylko tworzę nowe określenia, np. Naczelny Apologeta.

rzeciwieństwie do innych) przyciśniety do muru przynajmniej od czasu do czasu napisać prawdę

wiele z tego nie zrozumiales ale tak po prawdzie... nie musiales.

nie jest wazne co było pierwsze.Wazne ze było rosyjskie.

a tutaj taki zabawny humor radiomaryjny swiateczny ustami lisiewicza.Sami o sobie.Jak jeden idiota napi..la drugiego katolickiego idiote.

Odniosę się teraz do kilku poruszonych przez Kazka spraw, które ów zasygnalizował w swoim komentarzu /

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) /. Najpierw do oszczerstw i kłamstw, jakich dopuścili się red. Piotr Lisiewicz i Eliza Michalik na łamach Gazety Polskiej 4 grudnia 2002 r. Nr 49 (490) pisząc, jakoby Radio Maryja było rusofilskie i sprzyjało linii politycznej, jaką obrał Kreml. To na nich się powoływał Kazek w swoim komentarzu. Nazwał nawet red. Lisiewicza „dzielnym”. A ja go nazywam… pospolitym kłamcą, niegodnym miana redaktora, szczególnie tej gazety. Red. P. Lisiewicz i E. Michalik w GP pisali tak: „Najbardziej drastycznym zwrotem w poglądach upowszechnianych wśród elektoratu stała się zmiana stosunku do Rosji, zgodna z tradycyjna rusofilska linia PAX. Towarzyszyło jej wykorzystanie przez Radio Maryja nadajników znajdujących się na terenie Federacji Rosyjskiej. Do Niemiec program radia dociera aż z Samary i Krasnodaru na południu Rosji - tam bowiem stoją wykorzystywane przez ojca Rydzyka, za zgodą władz Federacji Rosyjskiej, nadajniki. Umowę z Rosjanami toruńska rozgłośnia podpisała w 1997 r. Radio wykorzystuje infrastrukturę nadawczą (maszty i system zasilania), zarządzaną w Rosji przez spółkę RTRS (Rosyjska Sieć Telewizyjna i Radiowa), w całości należąca do resortu łączności. Stacja dzierżawi te wolne częstotliwości od nadawców telewizyjnych. Za sygnał europejski radia o. Rydzyka płaci TVP. Telewizja publiczna zresztą nie tylko udostępnia rozgłośni fragment własnego pasma, ale również odpłatnie wysyła jej sygnał ze swojej stacji nadawczej. Ojciec Rydzyk za pomoc w sprawie nadajników głośno dziękował rosyjskiej ambasadzie. Delegacja ambasady pojawiła się też w 1999 r. na przyjęciu z okazji 8-lecia działania radia”. Tyle cytat.

Źródło:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

mam masz fajny tekst jakby pisany przez takiego jak ty.Najlepsze jest to ze TVP placi pasmo rydzykowi bo radio maryja nie jest rydzyka ale narodowa.Przypomina mi to pisanine podobnych idiotow z AS.

To tyle maslak.Jest tego tyle ze bede cie bawił do swiat.

Jestem pewien ze pisales to ty

Jeśli red. Lisiewicz twierdził, iż za sygnał radia o. Rydzyka płaci TVP, to już nie mógł wymyślić większego kłamstwa! Po pierwsze: Radio Maryja nie jest o. Tadeusza Rydzyka, a Narodu, które po dziś dzień w liczbie paru milionów nie tylko z Polski, ale także Polonii rozsianej po całym świecie utrzymuje tę rozgłośnię z dobrowolnych datków. Po drugie: TVP nigdy nie partycypowało w jakichkolwiek kosztach związanych z nadawaniem sygnału RM! Muszę tu przypomnieć, iż RM do dzisiaj nie otrzymało wszystkich częstotliwości nadawania zagwarantowanych na mocy otrzymanej koncesji. Jeśli chodzi o obecność delegacji ambasady Federacji Rosyjskiej na przyjęciu związanym z ósmą rocznicą istnienia RM, to po pierwsze: żadnego „przyjęcia” nie było! – Ot, normalna kolacja dla pracowników radia, przybyłych hierarchów kościoła i kilkunastu parlamentarzystów polskich w „Domu Słowa” przy klasztorze ojców Redemptorystów. Pamiętam ten dzień, jako że byłem na tej uroczystości.

nieee ze prawie jak ty.

boki zrywac jak u pietszaka.

a to to jus musowo ci sie spodoba ba bije nawet pietszaka

Krytyczną opinię, na podstawie której KRRiT nałożyła 1,5 mln zł kary na TVN, sporządziła Hanna Karp. Jest ona związana z imperium medialnym Rydzyka i zdaje się pałać do TVN szczególną niechęcią.

Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji nałożyła na TVN aż 1,5 mln złotych kary. Za co? Za relacjonowanie wydarzeń w Sejmie i protestów na Wiejskiej w grudniu ubiegłego roku. Stacja miała w ten sposób naruszyć art. 18 ustęp 1 i 3 ustawy o radiofonii i telewizji poprzez propagowanie działań sprzecznych z prawem, polską racją stanu, moralnością i dobrem społecznym oraz sprzyjanie zachowaniom zagrażającym zdrowiu lub bezpieczeństwu.

pietszak to pikus i cała komuna.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Czy mógłbyś przytoczyć cokolwiek (artykuł, wypowiedź, działanie , ...) prorosyjskiego u Rydzyka, w RM czy w TV Trwam?

nie moglbym bo nie interesuja mnie te media.Spytaj lisiewicza bo on to pisał jesli umiesz po polsku.Tyle ze czytanie po polsku masz jakies utrudnione.

Natomiast mnie zastanawia ta twoja nagla aktywnosc a to na zakup TVN przeczaca zakupowi a to na prorosyjska RM.Coraz bardziej przekonuje sie ze cos jest na rzeczy skoro rosja tak sie gwaltownie i stanowczo odzegnuje od takich pomysłow.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.