Skocz do zawartości
IGNORED

Polityka | archiwum

Ojciec Dyrektor

Rekomendowane odpowiedzi

PiS nie będzie rządził wiecznie.

Emilewicz - to jest co ?

PiS ???

O czym Ty piszesz Kolego..

PiS zostaw w spokoju, zajmij się PO, kochaj swoją partię póki jeszcze jest..

Mocne!

Piszesz z kiosku ?

Mocne!

""Polska jest suwerennym, demokratycznym sojusznikiem Stanów Zjednoczonych. Mamy wspólne interesy strategiczne w zakresie bezpieczeństwa, energii i handlu. Skupiamy się na wzmocnieniu współpracy w tych obszarach. Polska jest jedną z najstarszych europejskich demokracji. Demokracja jest tam żywa i ma się dobrze. Sprawy polityki wewnętrznej pozostawiamy Polakom i ufamy, że każda planowana reforma jest zgodna z konstytucją i wolą społeczeństwa""

Rex Tillerson, wyraźnie zaniepokojony stanem demokracji w Polsce.

Jednak dostrzegł zwrot w kierunku UE, już przyjeżdża...

Niech rozmawia z Emilewicz...

USA niech zainwestują w Polskę, niech uczynią tu świątynię biznesu..innowacyjności..

W tzw Polsce, tej której sojusznikiem są Stany Zjednoczone ministrem od innowacyjności jest Jadwiga Emilewicz.

Czy ktoś normalny to spowodował ?

Nie.

Polak?

Nie.

Przyjaciel?

Nie.

Takich ludzi instaluje wróg, w celu osłabienia przeciwnika.

To już było, kiedy armią rządził psychiatra, to jest to samo...

Zupełnie się nie rozumiemy, ludzie kochają muzykę, bez muzyki ludzkie życie jest nie możliwe, nawet w prymitywnych społecznościach towarzyszy ona człowiekowi, święta i uroczystości oprawiane są najznakomitszą muzyką.

To akurat nic dziwnego :-))

Co Twoim zdaniem ma człowiecze odwieczne umiłowanie muzyki do hiendu prezentowanego w tamtej zakładce naszego forum i na innych forach o tematyce audio??? Bo ja wciąż widzę jedynie marketing i największy stopień uzyskania zysku ze sprzedaży jednostkowej.

Miłośnik dzieł muzycznych zaspokoi swą wrodzona potrzebę obcowania z nią, nawet słuchając sprawnie grającego na fujarce uzdolnionego samouka. Również muzycy zawodowi, ludzie związani profesjonalnie z muzyką, słuchają jej - MUZYKI- na tym co mają w danej chwili do dyspozycji jako źródło i nie maja z odbiorem muzyki i jej przekazu żadnych problemów. Problemy maja wyłącznie słuchający urządzeń audio a nie muzyki.

Zatem Twoje dysocjacje tematu polityki na poboczne, związane z funkcjonowaniem Forum a szczególnie działu HiEnd są tylko subiektywnym wytworem twojej imaginacji. Że tak to nieprecyzyjne nazwę.

Włodek.

""Szef amerykańskiej dyplomacji, w przeszłości prezes i dyrektor wykonawczy międzynarodowego giganta petrochemicznego ExxonMobil, zamierza rozmawiać z prezydentem Andrzejem Dudą, premierem Mateuszem Morawieckim oraz z ministrem spraw zagranicznych Jackiem Czaputowiczem.

Spotkania z władzami Polski - jak podkreślił cytowany przedstawiciel Departamentu Stanu - będą służyły zacieśnieniu kontaktów Stanów Zjednoczonych z nowym gabinetem w Warszawie.

Wśród najważniejszych tematów, na których Tillerson zamierza skupić swoją uwagę podczas rozmów w Warszawie, przedstawiciel Departamentu Stanu wymienił „cały szereg zagadnień związanych ze wspólnymi strategicznymi interesami w dziedzinie bezpieczeństwa, energii i handlu oraz zagadnienia związane z amerykańsko-polską współpracą w łonie NATO, w tym problemy związane ze wzmocnieniem wschodniej flanki Sojuszu”.

Sekretarz stanu zamierza także rozmawiać o lansowanej przez Polskę inicjatywie Trójmorza.""

Normalni ludzie posiadający zbliżone doświadczenia, cele, przyciągają się w sposób naturalny, wystarczy dać płaszczyznę i nie przeszkadzać.

Czyli masz świadomość własnej alienacji i jej przyczyny. Swą nadaktywnościa jedynie próbujesz ja zagłuszać. Im bardziej kontrowersyjnie i idiotycznie, tym większa szansa na gremialny odzew uczestników i poczucie wspólnoty. Nic to, że w całkowitej negacji do Ciebie i bzdur jakimi ową "wzajemność" tworzysz? :-)

W.

Co Twoim zdaniem ma człowiecze odwieczne umiłowanie muzyki do hiendu prezentowanego w tamtej zakładce naszego forum

Przecież napisałem że się zupełnie nie rozumiemy, użyłem świadomie takiego stwierdzenia.

Napisałem, że tak nie musi być, oznacza to że jest możliwość zaistnienia sytuacji, w której osoby się doskonale rozumieją.

Do hi end trzeba się urodzić, Elberoth jest tak daleko od hi end jak to tylko możliwe, a kim jest na forum, jak ważną personą, co dopiero inni, oznacza to nie do wyobrażenia skalę dysfunkcji, pisał o tym za życia Stary Audiofil, w kontekście tego że przez blisko rok moderacja zatwierdzała Jego wpisy, osoby które to czyniły, nie mogły mieć pojęcia o ich trafności czy wartości z racji przepaści w świadomości odniesień i nie tylko, jednak czyniły to.

Włodek minęły już lata od samozaorania się forum Paltonem, a to tylko wierzchołek góry.

Skoro najlepszy Uniwersytet to szósta setka, może piąta w świecie, skoro trafiają tam tylko najlepiej poukładani, to domyśl się na litość boską, co czuje Tillerson tu jadąc, obejrzyj sobie Prezydenta USA kiedy był u nas na obradach w sprawie tzw Trójmorza, spójrz na Jego wyraz twarzy, mówi ona dobitnie...k...a co ja tutaj robię..?

Jako że wszystko jest jednym i tym samym , na forum nie może być inaczej.

Czyli spotykały się tu w hi end osoby, o bardzo znacząco różniących się charakterystykach, specjaliści i laicy, handlarze i hobbyści, etc, wystarczyło przjyąć mądre kryterium i poukładać to.

To jednak wymaga wysiłku.

A komu się chce chcieć..?

Powtarzam, ludzie przyciągają się wzajemnie i potrzebują płaszczyzny wymiany poglądów, wystarczy nie przeszkadzać.

To proste, jednak proste rzeczy mogą być bardzo trudne.

Wystarczyło nie ulegać kryterium finansowym i wywalić osoby manipulujące, jednak tak jakoś nie wypadało, lub były inne przesłanki, teraz to wydało owoc.

Po latach dobrze widać że to co byłoby owocem takiej polityki, byłoby o niebo lepsze od tego co jest, gdyż nie ma nic, resztówka.

A następstwie są narzekania na esencję branży, że to nie to, że to nie poważne wszystko jest, niepotrzebne.

To błędne koło.

Na wschodzie tzw dalekim tego nie ma, Hyuna nie narzeka tylko ćwiczy i się wiecznie śmieje.

A taka niby tam dyscyplina zamordystyczna...

Jak są efekty, poważne na poziomie referencyjnym, nawet ogromny wysiłek staje się przyjemnością.

W hi end jest dokładnie tak samo, niby są narzekania, ale jak system audio jest na prawdę na poziomie, to bardzo miło się go słucha..

Forum mogło przybliżać ludzi do celu, do fantastycznego dźwięku u siebie w domu, nie rozumiem powodów, że tego się nie czyni, nigdy ich nie zrozumię.

Tak jak Hyuna nie rozumie dla czego jej nienawidzą hejterzy.

Nasz kraj jest określany przez red Michalkiewicza jako nieszczęśliwy i od tego, od tej przypadłości nie może więc być wolny żaden jego zakątek czy poziom, forum to doskonale obrazuje, modelowo - zakładka hi end.

Nieszczęśliwi ludzie, nie rozumiejący ludzkich potrzeb dotyczących artystycznych wydarzeń muzycznych zniszczyli ją.

A mogła zamiast tego rozkwitnąć i cieszyć wszystkich odwiedzających użytkowników.

Czyli masz świadomość własnej alienacji i jej przyczyny. Swą nadaktywnościa jedynie próbujesz ja zagłuszać. Im bardziej kontrowersyjnie i idiotycznie, tym większa szansa na gremialny odzew uczestników i poczucie wspólnoty. Nic to, że w całkowitej negacji do Ciebie i bzdur jakimi ową "wzajemność" tworzysz? :-)

W.

Miałem chwilę czasu, już się kończy, Włodek, jesteś bardzo daleko od rozumienia psychologii.

Wiesz co to jest zewnętrzny autorytet ?

Nie maskuj się czymś takim, chwile gdy tego nie robisz są bardziej wiarygodne w odbiorze.

Pamiętam kto, z jakiego powodu skreślił mnie na forum, po latach poświęcenia dla tego miejsca.

Pamiętam uzasadnienie i wpis Jaro byś tego nie robił, ten wpis był charakterystyczny, gdyż pochodził od osoby starszej stażem ode mnie, o całkowicie przeciwstawnych poglądach.

Ty wszedłeś i pokazałeś kto tu rządzi, tak więc ostrożnie z ocenami, bo nie wygląda to wszystko tak kolorowo jak przedstawiasz, dopisując ilość userów, którzy zrezygnowali z Twojego powodu z forum, to w ogóle nie wygląda.

Z mojego powodu nikt nie zrezygnował, a Kolega Marcin GPS napisał do mnie że wchodzi na forum czytać Starego Audiofila i 747, chyba nie masz nic do Marcina GPS ?

Czy też jest zły ?

Właściciel J PLAY, obecnie współpracujący z Audio Note.

Ego prowadzi do nikąd, umiera wraz z człowiekiem, Twoja psychoanaliza to zauważa ?

Duch nie umiera, z tego powodu kompletnie się nie rozumiemy, kompletnie nie rozumiał się Stary Audiofil z Paltonem.

Palton jest przyjacielem mojego kumpla.

Mój kumpel powiedział mi w tajemnicy, że Palton nie zna się na sprzęcie hi end audio.

Wiesz kto pisał recenzję audio show w tym roku z ramienia forum ?

Mój kumpel jest producentem.

Obecnie wrogiem.

Wiesz co mu się we mnie zaczęło nie podobać ?

Rewolucyjne odkrycia naukowe .

I taki jest nasz nieszczęśliwy kraj, przypomina burdel.

Bez urazy.

Po przeczytaniu, wykasuj to z łaski swojej.

W szpitalu w Choroszczy (a to największy szpital tego typu w Polsce) - trzydziestu lekarzy rzekło "pier**lę".

Ciemnogrodu to nie rusza. Psychiatrzy im są niepotrzebni. Oni cieszą się że rządzi PiS i jest lepszy od pralki automatycznej bo na koniec wiesza ;-).

Jakość wniosków w porównaniach audio jest zawsze zgodna z jakością procedury porównawczej.

Pasja bez precyzji to chaos. DOBRZE ŻE JEST MUZYKA

Napisałem, że tak nie musi być, oznacza to że jest możliwość zaistnienia sytuacji, w której osoby się doskonale rozumieją.

Na otwartym forum dyskusyjnym istniejącym tak długo jak nasze, nie ma takiej możliwości. To jedynie Twoja własna utopia. I obecna rzeczywistość, ale i historia tego forum potwierdza że się nie mylę.

Do hi end trzeba się urodzić, Elberoth jest tak daleko od hi end jak to tylko możliwe, a kim jest na forum, jak ważną personą, co dopiero inni, oznacza to nie do wyobrażenia skalę dysfunkcji, pisał o tym za życia Stary Audiofil, w kontekście tego że przez blisko rok moderacja zatwierdzała Jego wpisy, osoby które to czyniły, nie mogły mieć pojęcia o ich trafności czy wartości z racji przepaści w świadomości odniesień i nie tylko, jednak czyniły to.

Włodek minęły już lata od samozaorania się forum Paltonem, a to tylko wierzchołek góry.

Ja byłem prekursorem działania w wyniku którego ci których tak gloryfikujesz i opłakujesz zostali na nasze forum przywróceni. I co wnieśli prócz natychmiastowego przejścia do kręcenia własnych lodów i niszczenia konkurencji??? :-) Znów postrzegasz forum i owych userów w perspektywie swego idealizowania prawdy.

Czyli spotykały się tu w hi end osoby, o bardzo znacząco różniących się charakterystykach, specjaliści i laicy, handlarze i hobbyści, etc, wystarczyło przjyąć mądre kryterium i poukładać to.

To jednak wymaga wysiłku.

A komu się chce chcieć..?

Taki wysiłek podjęliśmy z cirem. Zakładka KLUBY zyskała odmienny status a osoby z branży, specjaliści, laicy i hobbyści otrzymali od Forum azyl, gdzie NIKT im nie przeszkadza. Czyli dokładnie to o co wciąż wnosisz dziwnie nie dostrzegając, że te potrzebę już zaspokoiliśmy. Spójrz jak aktywna jest zakładka KLUBY. I nie płacz za zakładką HiEnd, bo ona wyłącznie może służyć do lansu dla tych, których bardzo celnie określiłeś. Tak to nudna Zakładka, ponieważ w dziedzinie prawdziwego HiEnd dzieje się już bardzo, ale to bardzo niewiele. Cóz więcej mozna stworzyć z lampą lub tranzystorem? O voodoo hiendowym nie będę z litości się rozwodził :-)

Tak jak Hyuna nie rozumie dla czego jej nienawidzą hejterzy.

Z prostej przyczyny. Otóż to co prezentuje ta medialna koreańska gwiazdka w żaden sposób nie przystaje do marketingowych zachwytów nad nią, ani do wymuszania nazywania ja gwiazdą. To jawny dysonans i ludzie tego nie kupią. Jedyny samolocik się na tym produkcie zafiksował :-)

Nie przejmuj się naszym Forum.

Powiedz co Ty sam wartościowego w zakresie pojecia HiEnd i muzyki, wnosisz przez tyle lat swej obecności dla czytelników naszego Forum? Hiunę, pseudonaukowe wydumki pisane niezrozumianym dla nikogo bełkotem, czy wizje polityczne oparte o faktografię z Tarota? :-)))

Nie martw się, wciąż jesteś moim "oczkiem w głowie" na tym Forum :-)

Włodek.

Powinni dawać medal za wytrwałość w czytaniu tego czegoś Vlado Ty bys go dostal i paru kolegow ...ja nie ....na dziś mi wystarczy tych kocopołów idę że pograć w Cywilizację

Pamiętam kto, z jakiego powodu skreślił mnie na forum, po latach poświęcenia dla tego miejsca.

Pamiętam uzasadnienie i wpis Jaro byś tego nie robił, ten wpis był charakterystyczny, gdyż pochodził od osoby starszej stażem ode mnie, o całkowicie przeciwstawnych poglądach.

Ale przyczyny dla której wtedy "skreśliłem cie" z Forum nie pamiętasz a raczej wiesz, że skrzywdziłem Ciebie z perspektywy poświęceń jakie dla tego Forum czyniłeś? :-) Zgłoszeń na panel i apeli żeby wreszcie uwolnić Forum od Twego poświęcenia nawet nie dopuszczasz jako głównego powodu??? :-) Podobnie zresztą jak obecnie :-)

A kto Ciebie przywrócił na Forum i wciąż dba o Ciebie pamiętasz??? :-))))

Ty wszedłeś i pokazałeś kto tu rządzi, tak więc ostrożnie z ocenami, bo nie wygląda to wszystko tak kolorowo jak przedstawiasz, dopisując ilość userów, którzy zrezygnowali z Twojego powodu z forum, to w ogóle nie wygląda.

Jeśli tak bardzo tęsknisz konkretnie za tymi, którzy rzeczywiście odeszli z tego Forum z mojego powodu, to czemu nie idziesz za nimi. Przecież wiesz gdzie "odeszli" :-))) I bardzo proszę abyś postarał się odróżnić tych, którzy sami odeszli od tych, których za ich postawę na tym forum zwyczajnie wyrzuciliśmy. Ale i to tylko zasłona dymna rzeczywistości, ponieważ 90% z nich wciąż tu pisze, jedynie pod innymi nickami i z obfitością własnych klonów :-)

Bo to Forum to forum poważne i opiniotwórcze a to niezbędne zarówno dla czytelników jak i dla żyjących z branży. I Ty taki znawca teoretyk Tarocista o tym nie wiesz??? :-)))

Bez urazy.

Po przeczytaniu, wykasuj to z łaski swojej.

Do tej części bzdur nie będę się odnosił. Jednak pozostawię je. Ku potomnym dla prób zrozumienia Twojej osobowości.

Włodek.

Egocentryzm zamiast polityki.

Dupolizizm pozostałych pomijam bo to strefa naturalna dla większości tu piszących.

747 - zasługuje na medal za zaburzenia w tej strefie, stąd walka niektórych tutaj za

utrzymaniem ich naturalnego środowiska.

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

co Ty sam wartościowego w zakresie pojecia HiEnd i muzyki, wnosisz przez tyle lat swej obecności dla czytelników naszego Forum?

Pięknie napisane, w stylu forum.

Przeżywałem już etap lekceważenia na forum, przypomniałem to w wpisie wyżej.

Do piątej rana szukałem wypowiedzi naukowca na temat zagadnień dotyczących przewodzenia, przepływu prądu, aby udokumentować przedstawioną przez siebie informację tego dotyczącą że człowiek potrafi operować prądem elektrycznym, lecz nie wie dlaczego on w ogóle płynie, osobą która ze mną wtedy polemizowała był Twój kumpel Palton,

Odnalazłem, ucięło to dyskusję, w której Palton nieznane i skomplikowane zagadnienia przedstawiał jako proste.

Tak postępowałem przez wszystkie lata, ani razu nikt nie udokumentował mi ani jednej niekompetentnej wypowiedzi, nigdy.

A kwestionowałem realną jakość urządzeń kosztujących czasem grubo ponad 100 000.

Sly wybierał się za ocean po kolumny, miały być lepsze od posiadanych /500 000/, kto napisał że nie będą grały, oczywiście 747, zapytał dlaczego, odpowiedziałem, że znam się na tym, czy ma dziś von shweikert, - nie wiem, niech ktoś sprawdzi.. jak długo tu był, nie miał..

To są ułamki promili mojej aktywności, nagle przyszedł pewnego pięknego dnia moderator i skreślił mnie po napisaniu ok 10 ,12 000 postów.

Teraz mnie rozlicza jeszcze.

Brakuje tylko informacji, ze należę do osób które nie są mile widziane na forum, Rochu już mi to przedkładał w stosunku do zakładki hi end, ze moja tam obecność wisi na włosku.

Rochu zanim został moderatorem był pierwszą osobą która zbeształa mnie tu, kiedy się zarejestrowałem.

Tak wygląda real .

Nikt nie ma takiej techniki jak moja skromna osoba, pisałem to do Marcina GPS, bo on to rozumie, Ty rozumiesz Włodek że nie rozumiesz i się kompromitujesz a reprezentujesz forum ?

W zakresie przewodzenie w metalach do audio reprezentuję poziom nieosiągalny nigdzie indziej na świecie.

Nie tylko w zakresie przewodzenia, jeszcze w dwóch poważniejszych dziedzinach.

Latem rozmawiałem z Kolegą Gowina, wtedy jeszcze nie było Emilewicz, teraz ona byłaby dla moich rozwiązań partnerem przy transferze technologii.

Rozumiesz teraz że nie mam czasu pisać, przecież pisałem do Ciebie że nie mam czasu bo finalizuje rozwiązania, a Ty mi tu wyskakujesz z nadaktywnością.

W Polsce obecnie dzieje się więcej niż przy tzw upadku komuny, to poważniejsze zdarzenia, gdyż dziś świat jest uzależniony od techniki, dwa dni stolicy bez prądu i koniec, mało kto sobie to w ogóle wyobraża, większość myśli że tak już będzie zawsze, nie jeden dzień i wszystko może zamienić się w niewyobrażalny koszmar, żadna tradycyjna tzw wojna nie jest potrzebna.

Starczy dyfuzyjna.

Kilka niepoważnych osób tu produkuje spam, który tego zagrożenia nie bierze pod uwagę.

osobą która ze mną wtedy polemizowała był Twój kumpel Palton,

Nie pisz tego NIGDY więcej. @Palton ci tego nie daruje :-)))

I właściwie na tym mógłbym zakończyć posumowanie Twojego "doskonałego rozeznania" w dziejach tego Forum i ogólnie rzeczywistości forumowej :-)

To są ułamki promili mojej aktywności, nagle przyszedł pewnego pięknego dnia moderator i skreślił mnie po napisaniu ok 10 ,12 000 postów.

Teraz mnie rozlicza jeszcze.

Brakuje tylko informacji, ze należę do osób które nie są mile widziane na forum, Rochu już mi to przedkładał w stosunku do zakładki hi end, ze moja tam obecność wisi na włosku.

Rochu zanim został moderatorem był pierwszą osobą która zbeształa mnie tu, kiedy się zarejestrowałem.

Tak wygląda real .

Otóż nie samolociku :-))

Real wygląda tak, że piszesz te swoje tyrady w wątku absolutnie do tego nieprzeznaczonym a podły moderator, który wbrew powszechnemu oporowi na Twój powrót na Forum, znów umożliwił ci istnienie tutaj i na to pozwala. Mało tego - otwarcie pisze, że jesteś jego "oczkiem w głowie" i wcale nie żartuje ku ogólnemu protestowi i oburzeniu reszty uczestników Forum.

I znów Twój "real" stoi w całkowitej opozycji do rzeczywistości :-)

Nikt nie ma takiej techniki jak moja skromna osoba, pisałem to do Marcina GPS, bo on to rozumie, Ty rozumiesz Włodek że nie rozumiesz i się kompromitujesz a reprezentujesz forum ?

W zakresie przewodzenie w metalach do audio reprezentuję poziom nieosiągalny nigdzie indziej na świecie.

Nie tylko w zakresie przewodzenia, jeszcze w dwóch poważniejszych dziedzinach.

Latem rozmawiałem z Kolegą Gowina, wtedy jeszcze nie było Emilewicz, teraz ona byłaby dla moich rozwiązań partnerem przy transferze technologii.

Tak jak i te bajki całkowicie zaprzeczające Twojemu zaangażowaniu w pisanie pro PiSowskich bzdur na Bocznicy :-)

Na twoja megalomanie mam tylko jeden prosty sposób.

Podaj proszę link do publikacji naukowych jakie wyszły z pod Twej reki, wskaz wynalazki i patenty których jesteś autorem. Choc jedna pracę i jeden wynalazek z dziedziny do której sam się przyznajesz??? Choc jeden przyjęty wniosek racjonalizatorski z owej dziedziny?

Na koniec, bo i mnie również zdołałeś zamęczyć swoja osoba :-) Proponuje abyś otworzył tu na Bocznicy watek autorski np. "Peregrynacje niedocenionego przez AS geniusza o międzynarodowej sławie" i tam bedziemy spokojnie pisać w temacie wszelkich problemów ciążących ci na naszym Forum.

Ani ja, ani nikt poza Toba takiego wątku założyć nie może, ponieważ jest to sprzeczne z Regulaminem Forum.

Włodek.

zamist zawracac du..e poczytaj sobie sam

Urzędnicy, jak co roku, sprawdzali wykonanie budżetu państwa – w tym wypadku także Kancelarii Prezydenta RP. Jak informuje „Rzeczpospolita”, dokument podsumowano oceną pozytywną. Ze sprawozdania Najwyższej Izby Kontroli wynika, że szef Kancelarii Prezydenta Bronisława Komorowskiego „rzetelnie (…) sprawował nadzór i kontrolę nad wykonaniem budżetu”.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

a tu

Milionowe wydatki prezydenta Andrzeja Dudy. Sprawdziliśmy, na co idą te pieniądze

Ile i na co wydaje pieniądze Kancelaria Prezydenta Andrzeja Dudy? Sprawdziliśmy - to najróżniejsze rzeczy: miliony złotych na ordery, szkolenia medialne, kielichy mszalne i nowe logo kancelarii za 55 tys. zł.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Cieszę się, ze ktoś mnie wyręcza. Na tzw. Zamach tez papierów brak, a sekta wierzy ślepo. Nie ja będę szukał rozliczeń kancelarii prezydenta...nie ja twierdzę, ze da się skasować opancerzoną limuzynę przy 30 km/h...natomiast to PiS szedł do wyborów zmieniać standardy, walczyć z nadzwyczajna kastą itd. Ostatnie dni i godziny to doskonale przykłady jak wygląda dobra zmiana ww. Pisu.

I kto to mówi...

Ja tego nie powiedziałem.

Jeśli już, ja to napisałem.

Ty przeczytałeś i niewiele zrozumiałeś, co nie dziwi skoro masz wymienione przywary strefowe.

I jeszcze jedno przemyślenie na świeżo....mamy rząd quasi-prawaków. Większość popierających ich ludzi ma się za wielkich patriotów, na forach, tweeterach co drugi w awatarze orła, znak polski walczącej albo chociaż flagę.

Tuska mają za zdrajce co chciał oddać łojczyzne Niemcom, obatel wyzywa Róże Thun od szmalcownika....i okazuje się, że kwiat tego nacjonalistyczno-katolicko-prawicowego patriotyzmu samodzielne rzuca się w objęcia....Hitlera.

Wstyd jak cholera...od kilku dni czytam książkę o pościgu za Eichmannem, kilka tygodni temu obejrzałem kolejny raz serial BBC. Ostatecznym rozwiązaniu....jak niewiele trzeba by wbić do pustych głów „patriotów” jakiegoś wroga...i potem taki żołnierz na pytanie co czuł stojąc z karabinem przed rzędem Żydów stojących nad grobem „czułem chęć jak najlepszego wykorzystania nabojów, bo Przez Żydów przegraliśmy I wojnę światowa” Opamiętajcie się póki czas.

Opamiętajcie się póki czas.

Opamiętaj się i Ty, i Oni.

Nie ma nic gorszego jak postrzeganie skrajności zezem.

Sądzę, że jesteś bardzo młody, ale masz rację. Ciekawe, dlaczego zwróciłeś uwagę akurat na te mroczne strony europejskiej historii?

34 właśnie stuknęło, młody-stary jeden pies. Czuję się młodo.

A zwróciłem uwagę nie ze względu na książkę, bo opisuje historię, która nie powinna się więcej wydarzyć. Natomiast kilka minut temu TVN zaprezentował ciekawy materiał

b34ce39daa6453c7ff1a4b7caced4f2e.jpg

Reszta dla chętnych w internetach.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.