Skocz do zawartości
IGNORED

Polityka | archiwum

Ojciec Dyrektor

Rekomendowane odpowiedzi

Przecież wszyscy wiedzą, że taka broń istnieje. W tej sprawie wypowiadał się nawet były minister obrony. Czy Szanowny Kolega nie jest czasem z Dolnego Śląska bo tam ponoć ją wypróbowywano a u Kolegi dostrzegam - jak by to powiedzieć - skutki jej użycia?

Jestem Europejczykiem.

a tu bec...I co na to obroncy ustawy ktorzy tu juz dwa tygodnie rajcuja

Ustawa zostanie prawdopodobnie zmieniona. Tak sądzę, przecież ona jest idiotyczna. Tak wyglądać nie może - powiedziała w czwartek Zofia Romaszewska, doradczyni do spraw społecznych prezydenta Andrzeja Dudy. Zofia Romaszewska stwierdziła, że "zobaczymy" w jakim kierunku nastąpią zmiany w nowelizacji podpisanej przez prezydenta 6 lutego nowelizacji ustawy o IPN. W czwartek Duda skierował wniosek do Trybunału Konstytucyjnego o zbadanie zgodności nowelizacji z konstytucją.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

a tutaj takie cós mamy xynwax i co ty na to??Wkleisz cós??

Prezydent Andrzej Duda mówił o opozycji: "ojczyznę dojną racz nam wrócić, Panie", jego obecny minister Andrzej Dera krytykował w 2015 roku nagrody dla współpracowników Bronisława Komorowskiego, mówiąc o "marnotrawieniu publicznych pieniędzy". Teraz głowa państwa sama przyznała swoim ministrom z Kancelarii Prezydenta ponad 250 tysięcy złotych premii. Rok wcześniej Andrzej Duda wydał na nagrody w sumie ponad 1,5 miliona złotych. 256 tysięcy złotych prezydent Andrzej Duda przeznaczył na nagrody dla ośmiu swoich ministrów. To premie za 2017 rok. Kwoty ujawnił dziennik "Fakt". Najwięcej otrzymał szef gabinetu głowy państwa Krzysztof Szczerski - ponad 41 tysięcy złotych. Drugą największą kwotę - ponad 38 tysięcy złotych dostał minister Paweł Mucha.

Ukryta Zawartość

napisz xynwax ze u Komoruskiego było wiecej

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Maju dnia 15.02.2018 - 10:49 napisał

"Jan Tomasz Gross pisze w niemieckim dzienniku "Die Welt": "Polacy (...) faktycznie podczas wojny zabili więcej Żydów niż Niemców".

i to jest wlasnie kontrowersyjne bo tak naprawde nikt nie wie ile jest tych ofiar i jaki okres mial na mysli.Ale to nie zmienia istoty.Grooss nie klamał

Acha, to teraz będzie przy każdym wrednym kłamstwie Grossa pisać się że "jest kontrowersyjny".....to jaką obelgą musi nas opluć by go spokojnie kłamcą można było nazwać??

Maju dnia 15.02.2018 - 11:45 napisał

"uznaje za właściwe postępowanie gdy z odpowiednim szacunkiem do tego się podejdzie i jak szczątki zostaną ponownie pochowane w godnym miejscu albo w Izraelu.

Podejrzewam że to był pretekst by przerwać badania które za bardzo pokazywały jak Gross mija się z prawdą. :)"

go..no mnie obchodza twoje podejrzenia tak samo jak naukowcow zajmujacych sie tematem.NIkt sie nie nabierze na wejscie wykopalisk jak ze smolenskiem było majowa.Juz nie przejda te numery a liczba niczego nie zmieni.Tym bardziej ze to było spalone i przysypane.Nie wiem zreszta czemu tak wszyscy jak pijany plota trzymaja sie jedwabnego.Takich miejscowosci było setki w tym wiekszasc nieopisana.A ten sie chwycił Grossa i nie pusci.Argumentow brak?

Nie argumentów a słów brak, bo myślałem, że tylko on potrafi kłamać o nas tak bezczelnie.... :(

pietrzak dnia 15.02.2018 - 13:01 napisał

"Was, czyli o szmalcownikach, gratuluję pochodzenia"

dziwne jest co innego.Wszytkie narody ktore maja w zespole zydow jak amerykanie francuzi etc uzywaja w stosunku do nich nazwe adekwatnta do panstwa.Tylko w polsce trzymaja sie sztywno polak i zyd.Mimo ze to bywatele polscy.Duzo to mowi.

Ubawiłeś mnie, bo nie zauważyłem by kiedykolwiek Żydzi takich podziałów się trzymali nazywając te ofiary "adekwatnie do państwa" dodając; żydowskiego pochodzenia. :) Zawsze i ich strony słyszę o Żydach którzy zginęli, nie oni powinni dać przykład?

Mnie co innego dużo mówi.

To z jaką łatwością i bezkarnie można wszystkich nas nazwać szmalcownikami nawet tu bez reakcji a jak histerycznie reagują na podobne słowa ci którzy uzurpować zaczynają sobie w stosunku do nas więcej niż im wolno.

Widać są równi i równiejsi, ci których obrażać wolno i ci którzy są chronieni.

Maju dnia 15.02.2018 - 10:49 napisał

"Gdzie ta hipokryzja....zauważam ją w innej sytuacji."

Ksiądz pedofil, nie skazany (jeszcze, mimo dowodów), znaczy niewinny.

Nigdy tak nie pisałem, wskazywałem że powinno się mówić że jest oskarżony o pedofilię, tak jak każdego którego prawomocnym wyrokiem nie skazano....nie wszczynaj kolejnej, w kolejnym temacie dyskusji opartej na wymyślonych kłamstwach o mnie....chyba że bardzo ci zależy wszczynaniu takich sytuacji i na tym by mnie w konsekwencji za trolling ukarano.

Znasz jakiegoś pisowca nie-antysemitę?

ja sie spytam wiecej.znacie jaka gazete picowa piszaca prawde?

Napiszę tak, nie znam nikogo z waszej strony by czegoś podłego (bo oszczerczego) drugiej stronie nie próbował wmówić. :(

"Głupi nie szuka prawdy ani sprawiedliwości - szuka tylko satysfakcji.....Prawda nie sprawia tyle dobrego, ile złego sprawiają jej pozory....Nic tak nie odciąga ludzi od prawdy, jak bezmyślne naśladowanie tego, co robią wszyscy....Kto nie wykrzyczy prawdy wtedy, gdy ją zna, staje się sojusznikiem kłamców i fałszerzy....Kłamią niewolnicy, wolni mówią prawdę."

Tacy jak ty na takim jego kłamstwie ciągle się potykają i tak go nie zauważą. A trzeba tylko szerzej otworzyć oczy i nie patrzeć jak na bóstwo na GW czy TVN. :)

"Głupi nie szuka prawdy ani sprawiedliwości - szuka tylko satysfakcji.....Prawda nie sprawia tyle dobrego, ile złego sprawiają jej pozory....Nic tak nie odciąga ludzi od prawdy, jak bezmyślne naśladowanie tego, co robią wszyscy....Kto nie wykrzyczy prawdy wtedy, gdy ją zna, staje się sojusznikiem kłamców i fałszerzy....Kłamią niewolnicy, wolni mówią prawdę."

"Nie zapominajmy, że wśród największych morderców najnowszej historii byli Żydzi – takie słowa nie zostały napisane przez żadnego z polskich dziennikarzy, tylko opublikowane na łamach izraelskiego portalu, Ynet News. Autorem poruszającego tekstu jest Sever Plocker, publikujący również na łamach… Gazety Wyborczej."

Ukryta Zawartość

Cała prawda to nie tylko Holokaust.

Ukryta Zawartość

Odwracanie kota ogonem i przypisywanie adwersarzom własnych cech....to zapomniałem dodać pisząc wcześniej o cechach jakie posiadacie. Dajesz tego przykład.

Podałem co najmniej dwa przykłady jego kłamstw....można zamknąć na to też oczy jak na to że Gross kłamie.

Ps. Rozumiem że tobie wystarczy to na czym oparł się Gross, czyli opowieść Szmula Wasersztajna, który nie był naocznym świadkiem wydarzeń i opowiadał dwie różne wersje wydarzeń.

Zapytajmy lepiej co w opowiadaniach Grossa jest antypolską pisaniną a co prawdą, szybciej dojdziemy do jakiś rozsądnych wniosków. :(

Ambasador USA w Polsce Borys Aristow wydał publiczne pouczenie polskich władz. Pouczenie zostało nagłośnione przez przez amerykańską, polskojęzyczną telewizję TVN 24.

Jak chcą byśmy na ich życzenie zmienili prawo to niech na nasze zmienią ustawę 447.

Ukryta Zawartość

I jeszcze jedno niech powiedzą dla czego ich broń elektromagnetyczna jest na nas używana.

Ukryta Zawartość

ZBANOWANY PRZEZ VLADO

na dany moment

....uderz w stół. :))

A tymczasem.

Znany antropolog wytypował kraj w Europie, który jako pierwszy zostanie przejęty przez islam

Coraz więcej znanych osobistości z niepokojem przygląda się sytuacji w Europie. Chodzi tu oczywiście o islamski najazd, który eufemistycznie nazywany jest kryzysem migracyjnym. Jedno państwo jest dziś szczególnie narażone na przewrót islamski.

ert_0_0.jpg?itok=7Z7m_Lv-

całość:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

ZBANOWANY PRZEZ VLADO

Wśród największych morderców najnowszej historii sa też Kaczyński i Kukliński.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Czy ustawa o ochronie dobrego imienia już weszła w życie?

Manipulujesz i to głupio. Trzeba było jeszcze dodać, że Brzeziński.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Mnie co innego dużo mówi.

To z jaką łatwością i bezkarnie można wszystkich nas nazwać szmalcownikami nawet tu bez reakcji a jak histerycznie reagują na podobne słowa ci którzy uzurpować zaczynają sobie w stosunku do nas więcej niż im wolno.

Widać są równi i równiejsi, ci których obrażać wolno i ci którzy są chronieni.

Nie mogę jednoznacznie stwierdzić czy nie czytałeś mojej deklaracji, czy raczej jak zwykle palisz głupa.

Jak by nie było to jednak przypomnę ci, że ja zrezygnowałem z moderowania wątków politycznych ze względu na fakt, że obecna partia rządząca a przez to i grupa którą ty i reszta proPiSowskiej grupy propagandowej prezentujecie jest dla mnie zaprzeczeniem praworządności, wolności i godności ludzkiego społeczeństwa. Zatem istnieje bardzo duże prawdopodobieństwo, że moderowałem i nadal mógłbym moderować karząc ostrzej waszą stronę potyczek politycznych.

Nie jestem Bogiem, a człowiek całkowicie bezstronny na tym Świecie nie występuje. Zatem moim krokiem eliminującym stronnicze moderowanie jaki mi wciąż zarzucałeś jest właśnie rezygnacja z moderowania wątków politycznych.

Teraz musisz miec świadomośc, że stosując wciąż tę erystyczną perfidię obliczoną na ugodzenie vlado, atakujesz resztę moderatorów oprócz valado.

Piszę to abyś i ty i reszta, mieli pełna świadomośc, że ja ale i moderacja te twoja perfidię etatowego propagandysty i apologety znamy.

Tu masz prawdę.

Piszę to abyś i ty i reszta, mieli pełna świadomośc, że ja ale i moderacja te twoja perfidię etatowego propagandysty i apologety znamy.

W czymś zjednoczeni.

W czym?

Każdy może ocenić po swojemu.

...a prawda?

Opluta, nawet w żalości o nic przecie nie zapyta.

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

A tymczasem.

Znany antropolog wytypował kraj w Europie, który jako pierwszy zostanie przejęty przez islam

Coraz więcej znanych osobistości z niepokojem przygląda się sytuacji w Europie. Chodzi tu oczywiście o islamski najazd, który eufemistycznie nazywany jest kryzysem migracyjnym. Jedno państwo jest dziś szczególnie narażone na przewrót islamski.

ert_0_0.jpg?itok=7Z7m_Lv-

całość:

Ukryta Zawartość

Prędzej kosmici z mazerszipa nas zaatakują.

Ukryta Zawartość

Jestem Europejczykiem.

...a prawda?

Tak to już jest w polityce, że najbardziej o prawdzie krzyczą najwięksi kłamcy i uzurpatorzy. Historia nie kłamie.

Zapisy waszych wypowiedzi znajdujące się w wątkach Bocznicy również.

Nikt tak głośno i często nie głosi kryształowości swej osoby i nie krzyczy o "prawdzie" jaka tu głosił w swych elaboratach jak @Maju i jemu podobni, w tym ty Jacku.

A mnie taka co drugie zdanie uprawdzana prawda w waszym wydaniu, jawi się wyłącznie jako trzecia prawda Tischnerowska :-) Ks. prof. J Tischner zwykł nazywać ja gównoprawdą!

Ja nazwę ja propagandową nikczemnością.

Ale jestem spokojny ponieważ wiem napewno, że za wspieranie Demiurga otrzymacie jego standardową nagrodę. DO TRZECIEGO POKOLENIA WŁĄCZNIE - bo co najmniej tyle będzie potrzebować Polska aby znaleźć się znów na powierzchni szamba, bo o opuszczeniu go całkowicie ten Naród nie ma co marzyć przy swym charakterze i przymiotach moralnych :-( I wasz bóg, choc większy od tego z Rio to i tak wam betonowej ręki nie poda :-)

Acha, to teraz będzie przy każdym wrednym kłamstwie Grossa pisać się że "jest kontrowersyjny".....to jaką obe

aha tak wiec prosze bardzo zademonstrowac mi trzy klamstwa Grossa i przejdzeimy nastepnie do twoich.Aha!

Tu znajdziesz rozmaite cytaty. Spróbuj obalić każde twierdzenie po kolei. Wiem, że się w tym rozsmakujes

aha tu juz Pietrzak pojechal po tym wiec szesc klamstw majowa..Aha.

albo cie zglosze do moderacji za troling.Dalem ci w religji punkcik za jedyną prawde jaka objawiles w wypadku miendlara bo to była jak narodzenie sie swiata ale teraz bede bezlitosny.

mam juz dosc tych twoich aha i glupoty xynwaxa.

...a prawda?

cos o tym wiesz xynawax przeca i to nawet wiele.jak rozumiem.

plujesz juz tak ze sam sie opluwasz.

Maju dnia 16.02.2018 - 08:26 napisał

"Mnie co innego dużo mówi.

Widać są równi i równiejsi, ci których obrażać wolno i ci którzy są chronieni."

Nie mogę jednoznacznie stwierdzić czy nie czytałeś mojej deklaracji, czy raczej jak zwykle palisz głupa.

Jak by nie było to jednak przypomnę ci, że ja zrezygnowałem z moderowania wątków politycznych ze względu na fakt, że obecna partia rządząca a przez to i grupa którą ty i reszta proPiSowskiej grupy propagandowej prezentujecie jest dla mnie zaprzeczeniem praworządności, wolności i godności ludzkiego społeczeństwa. Zatem istnieje bardzo duże prawdopodobieństwo, że moderowałem i nadal mógłbym moderować karząc ostrzej waszą stronę potyczek politycznych.

Nie jestem Bogiem, a człowiek całkowicie bezstronny na tym Świecie nie występuje. Zatem moim krokiem eliminującym stronnicze moderowanie jaki mi wciąż zarzucałeś jest właśnie rezygnacja z moderowania wątków politycznych.

Teraz musisz miec świadomośc, że stosując wciąż tę erystyczną perfidię obliczoną na ugodzenie vlado, atakujesz resztę moderatorów oprócz valado.

Miałem nie odpisywać na żadne podobne zaczepki, ale widzę że obsesja na moim punkcie przesłoniła ci jasność myślenia.....z tej racji zrobię dobry uczynek i spróbuję coś uświadomić, widząc że etatowi zaczynają laiki stawiać - nie tylko tobie.

Wiem doskonale co deklarowałeś w sprawie moderowania w tym temacie. Ale to tu nie ma nic do rzeczy, bo należy czytać bez uprzedzeń to co piszę i nie wpadać we własne sidła i obsesyjnie w każdym moim wpisie szukać ataku na siebie czy moderację!!

Ustalmy fakty;

- ktoś pisze tu do mnie "jesteście szmalcownikami"

- nikt tu na forum tego nie zauważył, nikt tego nie skomentował

- wróciłem do tego porównując to do "sprawy pani Thun i Czarneckiego" i reakcji na to unijnych polityków

- vlado vel vladomord czyta to bez zrozumienia, dopisuje do tego własne chore interpretacje i uznaje to za atak na niego i moderację wyzywając mnie tradycyjnie od najgorszych

Mam coś dodać czy tradycyjnie będziesz mi wmawiał że; "perfidnie zmieniam to co napisałem chociaż każdy wie co miałem na myśli".....nawiasem mówiąc to nie pierwszyzna, że wiesz lepiej ode mnie samego co wyrażam, tym razem o dziwo za "swoje perfidne przeczenie faktom" obeszło się bez żadnych konsekwencji.

Mam nadzieję, że nie napisałem tego w złą godzinę?

Gdyby stałby się cud i chciałbyś przeprosić za to, że mnie nie zrozumiałeś i źle oceniłeś, nie wysilaj się, miałeś okazję wielokrotnie to uczynić w podobnych sytuacjach, grałeś swoją grę do końca....niech tak zostanie!

Ps. Na kolejny obsesyjny wykwit (11:10) mam nadzieję że Jacek (@xniwax) odpowie dosadniej niż ja. ;)

EOT!

na razie niczego nie odpowiedziałes a zadalem konkretne pytania dotyczace Grossa na konkretne kłamstwo..Aha I jak jeszcze raz przytuptasz tu nieprzygotowany w temacie zydow zabierajac glos mimo ze dalem ci wszelkie namiary to udam sie do moderacji.

mam nadzieję że Jacek

ja toze zywiom takom nadzieje i czekam juz dwa dni.

Problemem nie jest Vlado tylko ty ktory czytasz ze zrozumieniem zeby potem odpowiedziec bez zrozumienia.

Problemem nie jest to że czasem przydałby się ktoś by ciebie tłumaczył, ale to że udajesz jakobym nie dawał żadnych przykładów na ignorancję historyczną i łgarstwa Grossa.

trzy klamstwa Grossa

Dwa już były podane w tym temacie wczoraj i dzisiaj, nie będę powtarzał.

Kłamał że wszyscy mieszkańcy Jedwabnego brali udział w pogromie jak wiadomo z zeznań i ustaleń że było ich ok. kilkunastu.

Ciekawe czy wiesz kto uratował informatora kłamcy.... :)

Historia

Ja nazwę

gównoprawdą!

Masz rację.

Jako Ty "forumowicz".

Jako TY "moderator" używasz i bronisz tę ostatnią.

Szkoda tylko, że swoje przekonania o tej ostatniej bronisz waląc w innych już jako te drugie wcielenie.

belkocik

zrodło

muls.

Pozdrawiam slumsie.

zdjecie wreszcie z cycacikiem.

Dla Durni (jeśli takowi tu są) żeby nie zdurnieli lub zdurnieli do reszty.

Z dedykacją dla slumsów...umysłowych.

aa1fa5bfc929453d67c38b114a0cf5923374a4c9_300x200.jpg

"Był taki naród, który wprawdzie od pierwszego dnia wojny walczył

z Hitlerem, ale to był naród paskudny, nietolerancyjny i zrobił Żydom

wiele złych rzeczy. Ten naród został sprzedany w Jałcie towarzyszowi Stalinowi,

trzeba było znaleźć jakiś sposób, żeby samego siebie usprawiedliwić”

Wiem doskonale co deklarowałeś w sprawie moderowania w tym temacie. Ale to tu nie ma nic do rzeczy, bo należy czytać bez uprzedzeń to co piszę i nie wpadać we własne sidła i obsesyjnie w każdym moim wpisie szukać ataku na siebie czy moderację!!

Szczyt perfidi! Propagandysta który NIGDY nie napisał tego co napisał a jak napisał, to całkiem co innego miał na myśli :-)))) Genetycznie z mlekiem partyjnej propagandy wyssał skłonność do "lapsusów" :-)))) A wtym jego wpisie który zacytowałem nigdzie NIE BYŁO sugerowania stronniczości moderacji.

@ Maju- twoje prawdy którymi wciąż tak epatujesz piszących mają dokładnie takie samo odniesienie do rzeczywistości, jak słowa "prawo" i "sprawiedliwość" w nazwie twoich mocodawców!!!

Ps. Na kolejny obsesyjny wykwit (11:10) mam nadzieję że Jacek (@xniwax) odpowie dosadniej niż ja. ;)

EOT!

Prostackie chamstwo!

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.