Skocz do zawartości
IGNORED

Polityka | archiwum

Ojciec Dyrektor

Rekomendowane odpowiedzi

Bo przeciez z Zydami trzeba ostroznie, trzeba uwaac co sie mowi, zeby ich nie urazic.

A co się Kolega dziwi że są przeczuleni, przeżyli holokaust i do tego jeszcze wielu z tych co przeżyli żyje do dziś. Mają co wspominać.

Jakość wniosków w porównaniach audio jest zawsze zgodna z jakością procedury porównawczej.

Pasja bez precyzji to chaos. DOBRZE ŻE JEST MUZYKA

Jak niektórzy zaczynają tak pisać o o. T. Rydzyku to zaczynam mieć pewność że wszystko jest na właściwej drodze. :)

Mało, że na właściwej. Nawet na lepszej.

Krojenie bez umiaru starych, zdewociałych bab już nie wystarczało, to się rżnie podatników, którzy z tym ścierwem nie chcą mieć nic wspólnego. Jak i z nierządem, który Rydzykowi wypycha kieszenie.

Zresztą:

"Regularne zgłaszanie się po srebrniki, to szczęście twoje i Twej rodziny", jak gadał niejaki Judasz I.

Nad łóżkiem se powieś.

Ulżyło?

Pewnie tak.... :(

"Głupi nie szuka prawdy ani sprawiedliwości - szuka tylko satysfakcji.....Prawda nie sprawia tyle dobrego, ile złego sprawiają jej pozory....Nic tak nie odciąga ludzi od prawdy, jak bezmyślne naśladowanie tego, co robią wszyscy....Kto nie wykrzyczy prawdy wtedy, gdy ją zna, staje się sojusznikiem kłamców i fałszerzy....Kłamią niewolnicy, wolni mówią prawdę."

Rydzykowi wypycha kieszenie.

ja bym mu te srebrniki podarowal jak lubi natomiast lał ..po ..za to co zrobił z narodem.I z tymi srebrnikami wyeksmitował do rosji.

......................................................................

a tu niespodzianka i znowu nocnik pod reka trzymac maslaki.Taki cycacik.A skad ?A znajdzcie sobie.

Rząd próbuje ratować sytuację. "Intencją premiera nie było negowanie Holokaustu"

.patrzcie .......nie było.To jednak nie było

Naród w swej masie jest tak beznadziejnie, idiotycznie głupi, że wszystko opada.

Sam sobie zrobił.

I, wiesz? Ja też czekam na spektakularną katastrofę, bo inaczej nijak z tego gnoju nie wypełzniemy.

"-Kim chcesz być synku, gdy dorośniesz?

-Redemptorystą, tato."

znowu - według Raczkowskiego.

Słuchałem Jakiego i widzę, że PiS to banda kompletnych kretynów którzy tak naprawdę interes Polski mają głęboko w dupie.

Im chodzi o własny interes, wygranie kolejnych wyborów i zniszczenie myślących inaczej niż oni. W tym celu zamiast wyciszać afery nakręcają je dla wewnętrznych celów propagandowych.

Dla mnie szczególnie denerwująca jest ta prymitywna propaganda i bezustanne stosowanie szantażu moralnego. Więc mamy bez przerwy "obronę interesu", "obronę godności", "dumny naród", "wstawanie z kolan", "nikt nie będzie nam" tego, czy tamtego.

Na nasze społeczeństwo takie pełne zadęcia i frazesów bajanie niestety starcza, co widać chociażby po wpisach na forum.

Jestem Europejczykiem.

• Redaktorzy

Dla mnie szczególnie denerwująca jest ta prymitywna propaganda i bezustanne stosowanie szantażu moralnego. Więc mamy bez przerwy "obronę interesu", "obronę godności", "dumny naród", "wstawanie z kolan", "nikt nie będzie nam" tego, czy tamtego.

Zasłaniają się Polską. Walą publicznie kupę, a jak ktoś ich na tym przyłapie to oświadczają, że to nie oni, tylko Polska nawaliła, więc ich nie ruszać. Czarnecki idealnym przykładem.

Co innego bubusia, tego można walic w ryj i sie nie obrazi.

Prawda, ćwoku?

OGŁOSZENIE: Od teraz bubusię każdy może obrazić i urazić!

Znaj proporcje cwercinteligencie. Co ma wypowiedz Morawieckiego do walenia po ryju?

Cos niebywalego, jakich kretynow to forum nosi

Welly, welly, welly, welly, welly, welly, well. To what do I owe the extreme pleasure of this surprising visit?

Gość papageno

(Konto usunięte)

Zwłaszcza to wstawanie z kolan, które zaczyna wchodzić w fazę przewlekłą. Jest to problem dla kogoś, kto patrzy z zewnątrz. Czym się różni klękanie od wstawania z klęczek? Te same ruchy. Jak dla mnie to oni jednak klękają, choć mówią, że wstają.

Dzisiaj znalezione w sieci. Może ktoś potwierdziłby albo zaprzeczył. Najlepiej bez emocji (jeśli to w ogóle możliwe). Nie interesują mnie przepychanki pomiędzy opozycją a zwolennikami PiS, bo nie popieram ani jednych ani drugich. Wspomniany cytat:

"...W okresie okupacji niemieckiej w Warszawie działało żydowskie Gestapo.

W samej Warszawie było ponad 5 tys. gestapowców żydowskich i ani jednego polskiego!

Wypada dodać, że w tym okresie około 300 tzw. Żagwistów i agentów gestapo mieszkało stale na terenie budynku Gestapo w al. Szucha, skąd wychodzili „do pracy” w Warszawie, bądź na wyjazdy terenowe, gdzie pod szyldem prześladowanych Żydów wślizgiwali się do  oddziałów partyzanckich dla ich rozpoznawania i wydawania; specjalizowali się oni w tropieniu Żydów w aryjskiej części Warszawy.

A wielu Warszawiaków wiedziało, że w hotelu Polskim mieszka sobie spokojnie wielu Żydów, nie niepokojonych przez nikogo. Praca była ściśle podzielona. Zespołem naganiaczy kierował Leon (Lejb) Skosowski („Lonek”). A najbardziej znani z tych łotrów żydowskich to: Bursztyn-Wiśniewski, Lejkin, Blum-Binsztok, Brausztejn, Chaia Blumberg, Blum, Cementowicz, Malewski, Bamberg, Asz Klehanen, Bialer, Brendel, Bukimer, Cederbaum Mojżesz, Cuker Max, Cwielich Jakob.

Ilość Żydów — agentów gestapo była tak duża, że działalność ich zaczęła obejmować nie tylko dzielnicę aryjską Warszawy, ale i całą Generalną Gubernię. Stali się oni szczególnie niebezpieczni przez perfidne przybieranie maski ludzi prześladowanych i szukających pomocy u Polaków. Udzielający im pomocy Polacy byli później mordowani przez Niemców. ..."

Wysłane za pomocą mTalk

No coz, poprzedni kleczeli permanentnie. I dylematu nie bylo.

Welly, welly, welly, welly, welly, welly, well. To what do I owe the extreme pleasure of this surprising visit?

Dzisiaj znalezione w sieci. Może ktoś potwierdziłby albo zaprzeczył. Najlepiej bez emocji (jeśli to w ogóle możliwe). Nie interesują mnie przepychanki pomiędzy opozycją a zwolennikami PiS, bo nie popieram ani jednych ani drugich. Wspomniany cytat:

"...W okresie okupacji niemieckiej w Warszawie działało żydowskie Gestapo.

W samej Warszawie było ponad 5 tys. gestapowców żydowskich i ani jednego polskiego!

Wypada dodać, że w tym okresie około 300 tzw. Żagwistów i agentów gestapo mieszkało stale na terenie budynku Gestapo w al. Szucha, skąd wychodzili „do pracy” w Warszawie, bądź na wyjazdy terenowe, gdzie pod szyldem prześladowanych Żydów wślizgiwali się do  oddziałów partyzanckich dla ich rozpoznawania i wydawania; specjalizowali się oni w tropieniu Żydów w aryjskiej części Warszawy.

A wielu Warszawiaków wiedziało, że w hotelu Polskim mieszka sobie spokojnie wielu Żydów, nie niepokojonych przez nikogo. Praca była ściśle podzielona. Zespołem naganiaczy kierował Leon (Lejb) Skosowski („Lonek”). A najbardziej znani z tych łotrów żydowskich to: Bursztyn-Wiśniewski, Lejkin, Blum-Binsztok, Brausztejn, Chaia Blumberg, Blum, Cementowicz, Malewski, Bamberg, Asz Klehanen, Bialer, Brendel, Bukimer, Cederbaum Mojżesz, Cuker Max, Cwielich Jakob.

Ilość Żydów — agentów gestapo była tak duża, że działalność ich zaczęła obejmować nie tylko dzielnicę aryjską Warszawy, ale i całą Generalną Gubernię. Stali się oni szczególnie niebezpieczni przez perfidne przybieranie maski ludzi prześladowanych i szukających pomocy u Polaków. Udzielający im pomocy Polacy byli później mordowani przez Niemców. ..."

Wysłane za pomocą mTalk

Uwazaj, bo zaraz dostaniesz pala antysemityzmu, a moze i uznaja, ze Holokaust negujesz

Szacun! Godna podziwu samokrytyka.

Sry, ale mialem na mysli bardziej Ciebie niz siebie, nastepnym razem bede bardziej precyzyjny:)

za co ma dostac?napisz jakie sa na to dokumenty i skad.Literatura mnie nie interesuje....aczkolwiek nie dziwi.Czytalem to juz wczesniej i jest tak samo prawdziwe ....jak nie.W dokumentach PANu tego nie spotkalem.

podkreśliła rzeczniczka rządu.

Słowa wypowiedziane przez premiera Mateusza Morawieckiego należy interpretować jako wezwanie do szczerego mówienia o zbrodniach popełnianych na Żydach - dodała.

A kogo cokolwiek obchodzi co ta tam plecie? Istotne jest wyłącznie to co z wypowiedzi Morawieckiego zrozumieli ci którzy jej wysłuchali. Gdyby rzecznik rządu mówił to czy tamto, a nie wyłącznie próbował, do tego nieudolnie "odkręcać" kolejne wyjątkowo mało fortunne wypowiedzi swojego szefa, jakieś znaczenie by to miało. A tak nie ma dla nikogo, żadnego. Jest jeszcze gorzej, bo gdyby choć milczała, to nie przekazywałaby miedzy wierszami tego, że jej szef to głupek, którego publiczne oświadczenia musi prostować i tłumaczyć jego urzędnik i podwładny...

Pytam, czy ktoś wie coś na ten temat, bo znalazłem to w sieci i chciałbym zweryfikować. Emocje tutaj są niepotrzebne. Może jakiś rzetelny pasjonat historii...

Wysłane za pomocą mTalk

Było żydowskie "gestapo" w getcie. Było jak najbardziej. Ale ja bym tematu żydowskich sprzedawczyków, którzy denuncjowali swoich ziomków hitlerowcom, tak bardzo nie drążył. Z jednego, prostego powodu: czy to się podoba czy nie to oni wszyscy oprócz tego, że byli żydami to mieli jednak jak najbardziej polskie obywatelstwo. A wiec formalnie byli Polakami. Śliski temat...

Było żydowskie "gestapo" w getcie. Było jak najbardziej. Ale ja bym tematu żydowskich sprzedawczyków, którzy denuncjowali swoich ziomków hitlerowcom, tak bardzo nie drążył. Z jednego, prostego powodu: czy to się podoba czy nie to oni wszyscy oprócz tego, że byli żydami to mieli jednak jak najbardziej polskie obywatelstwo. A wiec formalnie byli Polakami. Śliski temat...

Dzięki, o to mi chodziło. Traktowanie dzisiaj ludzi podwójnymi standardami jest normą. Nie komentuję dalej, bo to nie ma sensu; nic pozytywnego z tego nie wyniknie, a w innym przypadku nie warto.

Wysłane za pomocą mTalk

Pytam, czy ktoś wie coś na ten temat, bo znalazłem to w sieci i chciałbym zweryfikować. Emocje tutaj są niepotrzebne. Może jakiś rzetelny pasjonat historii...

Wysłane za pomocą mTalk

Poszukaj sobie. Sam podajesz cytaty, skąd je masz? Twoje źródła milczą na ten temat?

Jestem Europejczykiem.

samej Warszawie było ponad 5 tys. gestapowców żydowskich i ani jednego polskiego!

Wypada dodać, że w tym okresie około 300 tzw. Żagwistów i agentów gestapo mieszkało stale na terenie budynku Gestapo w al. Szucha, skąd wychodzili „do pracy” w Warszawie, bądź na wyjazdy terenowe, gdzie pod szyldem prześladowanych Żydów wślizgiwali się do oddziałów partyzanckich dla ich rozpoznawania i wydawania; specjalizowali się oni w tropieniu Żydów w aryjskiej części Warszawy.

A wielu Warszawiaków wiedziało, że w hotelu Polskim mieszka sobie spokojnie wielu Żydów, nie niepokojonych przez nikogo. Praca była ściśle podzielona. Zespołem naganiaczy kierował Leon (Lejb) Skosowski („Lonek”). A najbardziej znani z tych ł

tylko ze tu nie chodzi o getto jak rozumiem ale jak widac o szersza organizacje w warszawie .A nawet gestapo.Tak wiec byli polacy w gestapo rowniez za konfidentow .A co do reszty.To samo robila policja granatowa gdzie nie było ani jednego zyda.I tez miala apanaze, wylapywala zydow w tym takze polakow bo niemcy sobie z tym nie radzili ..Ale gdzies tu juz czytalem ze to byla walka o zycie i takie tam.Zydow to nie obowiazywało?

...raz byli Polakami, a kiedy indziej Żydami ?

przeciez to wasza interpretacja.Gdzie pasuje to zyd a gdzie nie to polak.

eżności od sytuacji w jakiej się znaleźli....raz byli Polakami, a kiedy indziej Żydami

Trochę pokrętne to tłumaczenie, bo dla Żydów w zależności od potrzeb ich ziomkowie są raz Żydami a raz Polakami.

ty tez masz i to jest blad.

Mieli obywatelstwo polskie i to byl błąd.

Trochę pokrętne to tłumaczenie, bo dla Żydów w zależności od potrzeb ich ziomkowie są raz Żydami a raz Polakami.

a ty jak zawsze od rzeczy.

spytaj sie zuzula czy policja granatowa to polacy czy panstwo niemieckie.

To zupełnie jak u nas, raz są Żydami a innym razem Polakami. To taka prawacka maniera.

Jestem Europejczykiem.

Sam więc widzisz, że nie można tego brać na poważnie.

spytaj sie zuzula czy policja granatowa to polacy czy panstwo niemieckie.
A policja żydowska to Polacy czy Żydzi? Pewnie dwa w jednym.

jak sie domyslacie w gestapo nie mozna było przesluchac z sukcesem polakow nie bedac polakiem, nie znajac realiow zycia w warszawie, zycia i pogladow polakow etc.Do tego sluzyli etatowi polacy w sluzbie gestapo.Oni takze znali sie na zydach i bezblednie łuskali ich z tlumow.Najczejsciej uciekali razem z niemcami.

ty tez masz i to jest blad.

Możliwe że polskie obywatelstwo Prezesa to też jest błąd ;-).

Jakość wniosków w porównaniach audio jest zawsze zgodna z jakością procedury porównawczej.

Pasja bez precyzji to chaos. DOBRZE ŻE JEST MUZYKA

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.