Skocz do zawartości
IGNORED

Polityka | archiwum

Ojciec Dyrektor

Rekomendowane odpowiedzi

Nie muszę nic kombinować Jacku, najlepiej zbadać całą wspólną historię. Niektórym to nie na rękę.

Pare lat temu w Waszyngtonie zostalo otwarte muzeum Holokaustu zydow w czasie drugiej wojny swiatowej w Europie. Jeden z moich znajomych nazwal je Muzeum Wstydu zydow amerykanskich.

Swiete slowa, prosze Pana. To jest naprawde muzeum wielkiego wstydu zydow z USA. Ludzie, ktorzy nic nie zrobili, aby pomoc innym ludziom, zwlaszcza, gdy trzeba bylo ratowac zycie ludzkie, najchetniej obwiniaja innych o grzech zaniechania. Tak, innych! Bardzo latwo jest pokazac na innych i ich obwinic, nie mowiac nic o sobie, lub o swej rodzinie. Dzis w USA zydzi chca zapomniec, chce sie sie wybielic srodowisko tamtejszych zydow od grzechu zaniechania w stosunku do ich braci w ogarnietej straszna wojna Europie. Bardzo jest wygodna pozycja do obrony podnoszenie krzyku o antysemityzm.

a tu moze jasniej

Oczywiście wśród Żydów w czasie wojny zdarzali się i konfidenci, i ci z Judenratów, i z policji żydowskich w gettach. Ale rację mają ci, którzy mówią, że to było tak, jakby oskarżyć ofiarę, człowieka, który za chwilę zostanie zamordowany o współudział, ponieważ ten człowiek na polecenie wykopał dla siebie grób - stwierdził w "Kropce nad i" były premier Włodzimierz Cimoszewicz, komentując wypowiedź premiera Morawieckiego o "żydowskich sprawcach". (

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) )

wiete slowa, prosze Pana. To jest naprawde muzeum wielkiego wstydu zydow z USA. Ludzie, ktorzy nic nie zrobili, aby pomoc innym ludziom, zwlaszcza, gdy trzeba bylo ratowac zycie ludzkie, najchetniej obwiniaja innych o grzech zaniechania. Tak, innych! Bardzo latwo jest pokazac na innych i ich obwinic, nie mowiac nic o sobi

zdaje sie ze to nie jest ten temat.I nie mowimy o tym co mowia zydzi w ameryce.O stosunek zydow do zydow z ameryki spytaj zydow z israela.Polscy zydzi to obywatele Polski milordzie.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Wywiad przeprowadzony przez Juliusza Osuchowskiego z Josephem Nichthauserem

Skąd, proszę Pana bierze się opinia, ze Polacy są antysemitami. Kto te opinie rozgłasza. Czy inaczej propaguje ja na cały świat?

Polska, proszę Pana ...

Chodzi o to, ze myśmy im (nazistom) pomagali. Ja to powiedziałem dla telewizji brazylijskiej. Ja się nie boję nikogo. Szczególnie nie boję się Żydów. Jestem Żydem, umrę Żydem. Polska była jedynym z siedemnastu krajów, które naziści zajęli, republik, monarchii, który nie dostarczył ani jednego essesmana, ani dobrowolnie, choćby jednego żołnierza do Wehrmachtu. Wszystkie inne kraje dostarczyły.

Ukraińcy, Litwini - byli gorsi jak essesmani niemieccy. SS holenderskie - było jeszcze gorsze.

Dania - ten piękny kraj, który uratował prawie wszystkich swoich Żydów, dostarczał kontyngenty SS. Francja - była jedynym krajem z krajów okupowanych, w którym Żydów francuskich NIE wyaresztowali Niemcy. Zrobiła to policja francuska bez żadnego ponaglania i rozkazu niemieckiego. A nie mówi sie o tym jak myśmy, Żydzi pomogli nazistom nas zniszczyć.

W Oświęcimiu prawie wszyscy znajdujący się tam essesmani byli ranni i przysyłani z różnych frontów. Aby zagazować, a potem spalić, czasem 10 tysięcy, czasem 20 tysięcy ludzi dziennie, potrzeba było paręset osób aby przy tym strasznym procederze pracowali.

SS-mani prawie co dwa tygodnie wybierali spośród więźniów żydowskich mocnych, zdrowych mężczyzn, grupę trzystu do pięciuset ludzi, którzy byli przydzielani do pracy w krematoriach i komorach gazowych. Po trzech tygodniach taka grupa szła do komory gazowej, a esesmani wybierali nową.

Nigdy według mojej wiedzy i badań, ja do dnia dzisiejszego jeszcze badam problem Holokaustu, nie znalazłem żadnego przypadku, aby ktokolwiek, chociaż jeden Żyd powiedział - nie - ja nie będę pracował przy tym! Co ryzykował? - tylko tyle, że by go od razu zastrzelili. Ci wszyscy, co pracowali w tych komandach, wiedzieli że umrą, że nie będą do końca wojny pracować w krematorium, ładować trupy do pieców, czy wyrywać złote zęby z zagazowanych ludzkich zwłok i ładować je na wózki, aby dowieźć do krematorium.

Wszędzie byli nikczemni ludzie.

Ja pierdzielę, jak można takie głupoty wygłaszać i jak można takie coś przepisywać!

Facet przeżył, siedzi w ciepłym i bezpiecznym studiu telewizyjnym i pieprzy o wyborach moralnych, jakie ludzie powinni dokonowyć w obliczu śmierci. I ktoś taki staje się dla kogoś innego autorytem. Porażka.

Ciekawy jestem, jak w takiej sytuacji zachowałaby się "elita Bocznicy"? Klepiąc w klawiaturę w ciepłym pokoju, nie rzadko w mieszkaniu opłacanym przez rodziców, popijając zimne piwo można sypać wyimagowanym bohaterstwem na prawo i lewo.

W ogóle Żydzi, Romowie, Polacy czy Rosjanie, jak już weszli do tych wagonów to powinni od razu dokonać samospalenia. Przecież jechali na śmierć, i tak zginęli, więc nic strasznego by się nie stało, a my nie mielibyśmy połowy wyrzutów sumienia. Normalnie same korzyści.

To raz. Dwa, to widzę, że tak jak i tutaj, tak i w mediach i rozmowach, zaczyna się kretyńska licytacja kto bardziej, kto mniej, a kto powinien i co powinien. I niestety tak będzie się działo, dopóki nie skończymy z tą idiotyczną "polityką historyczną". Nikt nawet nie widzi idiotyzmu w nazwie czegoś takiego. Historia jest historią, coś się wydarzyło, i tyle. Możemy ją w pewien sposób relatywizować, możemy łączyć z innymi faktami i szukać pewnych prawidłowości. W końcu historia lubi się powtarzać. Można z niej wyciągać wnioski. Natomiast polityka, to tworzenie jakiś poglądów, wywieranie wpływu. Samo połączenie tych dwóch słów mówi nam, że polityka historyczna będzie tworem niezgodnym z faktami, tworem wirtualnym, opartym o wygodne dla danej grupy politycznej fakty, wyjęte z kontekstu, tworzące zafałszowane, ukierunkowane na aktualne potrzeby przekazy propagandowe (marginalizacja zasług L. Wałęsy, tworzenie mitu L.Kaczyńskiego, próba tworzenia nowych bohaterów z Żołnierzy Wyklętych to tylko niektóre przykłady).

Dopóki będziemy zakładnikami takiego pojmowania historii, nigdy nie dojdziemy do prawdy, tylko z lubością i pychą będziemy tworzyć Naród Bohaterów. Każdy Polak bohaterem, a jak nie on sam to przynajmniej kilku w rodzinie.

Jeżeli uczciwie nie rozliczymy się z historią, jeżeli będziemy manipulowali faktami, w każdym momencie możemy spotkać się z "dowolnymi" zarzutami ze strony osób trzecich. Cień realności jakikolwiek zdarzeń, dla wielu ludzi spoza Polski, będzie bardziej wiarygodny od naszego polskiego faktu historycznego, bo wszyscy będą wiedzieli, że my historią manipulujemy.

I tyle. Wydaje mi się, że w sprawie ustawy IPN i Żydów, to jest mój EOT.

Lumin T3, Arcam CD37, Hegel H360, ekta MKII (Troels Gravesen)

Chodzi o zachowanie pewnych proporcji. Ale jak ktoś z holokaustu próbuje robić dobry biznes, to nie dziwmy się, że od kilku lat wzrasta na świecie fala antysemityzmu.

A już szczytem obłudy jest to, że naród dotknięty holokaustem czyni teraz to samo innemu narodowi.

Poparcie dla PiS w Polsce podobno wzrosło, taki biznes masz na myśli?
Nie widzę żeby wzrosło. Prędzej spadnie gdy rząd ugnie się pod chorymi żądaniami Izraela, a bardziej Brooklynu.

Juden ciężko pracują nad nowym pokoleniem Polskich Antysemitów :D

Fajnie oglądać pogubionych Juden, nieudolnie gaszących pożar w swoim burdelu. Jak można w tydzień spieprzyć narrację nad którą pracowało się dziesięciolecia hehe

A Pisowi ten temat to z nieba spadł :D

Poszedł do cholery, faszystowski śmieciu!

Przeforsowali ustawę a teraz uspokajają ,że nie będzie działać.To czysty idiotyzm.A poza tym skąd mamy mieć gwarancję,że nie wejdzie w życie.

Ciekawostka.Jedną z pierwszych osób które użyły określenia "polskie obozy zagłady" była Zofia Nałkowska w "Medalionach" w 1946r.

• Redaktorzy

Lisa zostawiam Tobie.

Jaki znowu Lis? Przecież to Karczewski, Morawiecki i Romaszewska mówią.

Po czym wnosisz ? :D

Co, krygujemy się teraz?

juz od trzech dni piszemy ze zydzi brali udzial w Holokauscie. I od trzech dni piszemy ze polacy brali udział w Holocauscie.

No, ale Żydów było jednak najwięcej. Parę milionów...

Zostały Czechy oraz CSU z Bawarii.

I kilkadziesiąt pisdraków przy korycie.

Tu nie ma co porównywać muls, śmierć to śmierć. Niewygodna prawda jest taka, którą chcesz przykryć, że Żydzi także brali udział w holokauście swojego narodu. I to jest wielka, wstydliwa tajemnica.

Jesteś Tomuś śliska szuja. Mówię to dopiero teraz, bo tak się tu sprytnie czaiłeś, kręciłeś, wymigiwałeś od odpowiedzi. Ale pewnych rzeczy nie da się ukryć. Porównujesz postawy ludzi zamkniętych w obozie koncentracyjnym czy w getcie z postawami ludzi którzy w żaden sposób nie przymuszeni polowali na Żydów, a tak naprawdę na swoich sąsiadów z którymi żyli wspólnie przez lata. Bardzo ładnie, gratulacje!

Jesteś też zwykłym kłamcą jeśli twierdzisz, że nie wiedziano, że Żydzi brali udział w mordowaniu Żydów. Przecież wiedziano, pisano o tym, nie jest to żadna tajemnica, banalnie łatwo to sprawdzić.

Jesteś Tomek sterowanym przez propagandę pajacem, a wystarczyłoby trochę odwagi i minimum uczciwości. No cóż, może coś z tym jeszcze zrobisz, ale ziólk tego nie załatwią.

Jestem Europejczykiem.

Żydzi brali udział w mordowaniu Żydów. Przecież wiedziano, pisano o tym, nie jest to żadna tajemnica, banalnie łatwo to sprawdzić.

Nawet sami Zydzi to pokazują:

"Tor Ben Mayor to uznany izraelski dokumentalista. Przyczynił się do stworzenia m.in. „Palestine.Net”, „Jerozolimskich marzeń” (o żydowskich repatriantach z Etiopii). Jednak najbardziej znane jego dzieło to „Kapo” – dokument o żydowskich kapo, członkach policji w gettach, członkach Sonderkommando w obozach II wojny światowej."

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

A co faktycznie zrobił Orban:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Jak widzisz, nie potrzeba Lisa, żeby Ciebie skompromitować.

ile masz lat?

posłużę się tylko twoimi linkami. Czytałeś je w ogóle?

uwaga. odpowiada nikomu nie znany typ, ale w nagłówku napisano e k s p e r t więc jest moc (na miły Bóg)

Czy uchodźcy, którzy mieli trafić na Węgry, zostali przyjęci w ramach unijnego systemu relokacji?

Nie. To są zupełnie inne osoby,(rozumiesz czy pogubić czcionkę?) które miały dostać ochronę na podstawie konwencji genewskiej. Formalnie przyjęto 1291 osób. 90 proc. z nich, jak podaje MSZ, opuściło już Węgry.

wszystko jasne. Dalej

Słowa swojego zastępcy na specjalnie zwołanej konferencji prasowej usiłował prostować minister spraw zagranicznych i handlu Węgier Péter Szijjártó. – Osoby uważane za ubiegające się o azyl lub chronione przez konwencje genewskie nie mają nic wspólnego z nielegalnymi imigrantami, których Unia Europejska zamierza osiedlić tutaj na podstawie kwot przesiedlenia. Oba rozwiązania też nie mają ze sobą nic wspólnego – mówił.

tu już jest dłuższy tekst, pod górkę dla niektórych...

specjalnie zwołanej konferencji...specjalnie rozumiecie s p e c j a l n i e mega ważne. Rzuca się zaraz w oczy. uwaga!!!! coś się dzieje.

usiłował prostować...w zamyśle musza się z czegoś tłumaczyć. Też ci to biedaku zostało w głowie. i ten nagłówek. no kurde musi tak być...

A tu się okazuje, że ekspert powtarza słowa ministra spraw zagranicznych więc dyskoteka gra.

treść twoich linków, nagłówki oczywiście nie, te mają mocny chwytliwy przekaz, ale treść stoi w sprzeczności do siebie.

za dnia ci wytłumaczę dlaczego tak jest a tymczasem współczucie dla najbliższych.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Oczywiście, że wiedziano. Tyle, że teraz panuje jakaś amnezja w tej kwestii. Kopanie piłki do jednej bramki.

Co do Twoich frustracji Jarku musisz sobie sam z tym poradzić. Właściwie powinieneś zapunktować. Ale to nie pierwszy Twój raz i nie ostatni.

Eutanazja w tej kwestii panuje wśród naszych narodowych socjalistów. Najpierw o czymś zapominają, za chwile sobie przypominają i podnoszą raban, a wszyscy wokół pukają się w czoło. Taki teatrzyk robiony przez cwaniaków dla debili. Ale problem w tym, że dużej części ludzi ta propaganda kompletnie nie rusza, a na świecie jest traktowana z politowaniem.

Przecież te hasła o obrażaniu, spisku, wstawaniu z kolan są żałośnie naiwne, idiotyczne i na koniec kłamliwe. Ale na niektórych działają jak widać. I co, wszyscy mamy ulec temu moralnemu szantażowi kilku cwaniaków?

Jestem Europejczykiem.

Tu nie chodzi o powstawanie z kolan, to jest faktycznie naiwne.

Ale dokładnie, tak jak piszesz nie można ulec moralnemu szantażowi kilku cwaniaków. Jeżeli już rozdrapujemy rany zróbmy to do końca.

Przypomnę chronologię, bo gada się z tobą jak z Kuchcińskim.

Była cisza i spokój, nic się nie działo.

TVN pokazał reportaż o polskich neonazistach.

W ciągu kilku dni temat ustawy "o IPN" dostał gwałtownego przyspieszenia i po obradach w Sejmie trafiła do Senatu.

Nawet senatorowie PiS i koalicjanci Pis twierdzili, że jest debilna i szkodliwa dla Polski.

W kulisach senatorowie PiS przyznawali, że pośpiech jest bez sensu i trzeba ją poprawić.

MSZ Waszczykowskiego ostrzegał, że będzie katastrofa.

Po telefonicznych konsultacjach wiadomo z kim Karczewski zaszantażował senatorów i poprawki uchwalono.

USA i Izrael zaprotestowały.

W reżimowych i prawackich mediach zaczęła się antysemicka nagonka.

Zrobiła się jeszcze większa międzynarodowa afera.

Morawiecki miał temat załagodzić i zrobił jeszcze większą aferę, choć wydawało się to niemożliwe.

Antysemicka nagonka w Polsce trwa w najlepsze, w międzyczasie ci na świecie, którzy nie wiedzieli o szmalcownikach i Polakach mordujących Żydów dowiedzieli się o nich.

Pytanie - po co to było?

Jestem Europejczykiem.

Nie wiem czemu się dziwisz. Pewnie wynikało to z wprowadzenia w grudniu ub. roku ustawy 447 w Senacie USA. Wiemy na co ona pozwala. Lubisz być dymany?

Przy okazji dobrze, że wyszło to całe szmalcownictwo. Ale nie zakryje ono, w razie jeszcze większej chryi udziału Żydów w mordowaniu własnego narodu. O tym się nie mówi tak często, o ile w ogóle jak o szmalcownictwie i polskich obozach zagłady. Pewnie Brooklyn liczył na to, że damy się zastraszyć, jak zwykle zresztą, ale chyba nie ma na to do końca już zgody.

Oczywiście wchodzi też tu aspekt polityki wewnętrznej i zapewne zdobycia jeszcze większego poparcia w wyborach. I to jest sprytne, ale Ciebie to może trochę frustrować .

W sferze domysłów jest tu możliwość przykrycia jednej ustawy o reprywatyzacji ustawą o polskich obozach śmierci. Ta druga zaraz poszła na pierwszy ogień medialny.

A że nie jest precyzyjna( kto wie czy nie umyślnie) raban się skupił wokół niej. No bo przecież Żydzi nie powiedzą otwarcie, że kasa im ucieka.

Ja podaję fakty, a ty jakieś dumki typu "pewnie coś tam z czegoś".

Tudzież swoje antysemickie wstawki i hasełka dla debili otumanionych przez reżimową propagandę na które jak widać dajesz się łapać. Naprawdę żałosnym gównem się karmisz.

Słabiutko Tomek, żałosna słabizna, na choćby jeden punkt nie odpowiedziałeś.

Szkoda mojego czasu, pa!

Jestem Europejczykiem.

Ja podaję fakty, a ty jakieś dumki typu "pewnie coś tam z czegoś".

Tudzież swoje antysemickie wstawki i hasełka dla debili otumanionych przez reżimową propagandę na które jak widać dajesz się łapać. Naprawdę żałosnym gównem się karmisz.

Słabiutko Tomek, żałosna słabizna, na choćby jeden punkt nie odpowiedziałeś.

Szkoda mojego czasu, pa!

Czasu nie ma, nie masz więc czego żałować.

No cóż, masz bardziej analityczny umysł, mogę się mylić. Chociaż wczorajsza akcja z filmem o polskim holokauście i prawie natychmiastowe potępienie go przez rząd Izraela i organizacje żydowskie jest znamienne.

Będzie dalsza eskalacja, tyle że opór w społeczeństwie polskim jest coraz większy. Chyba nie takiego obrotu zdarzeń oczekiwali. Morawiecki ma ponad 60% poparcia w sprawie z Monachium.

tak wiec nie wiesz a wszystko pewnie wynikalo.Gdyby nie wprowadzali to pewnie wynikalo by z przesuniecie szelfu atlantyckiego.
Nie wiem napewno, nie siedzę w gabinecie RM czy gdzie indziej. Masz widać lepsze informacje z pierwszej ręki. Z Brooklynu?

ty pomalu staczasz sie do pozycji majowy czyli forumowego błazna.

Będzie dalsza eskalacja, tyle że opór w społeczeństwie polskim jest coraz większy

chodzi o ten slawetny.... RYK.
  • Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.