Skocz do zawartości
IGNORED

Polityka | archiwum

Ojciec Dyrektor

Rekomendowane odpowiedzi

Każdy sceptyk typu Redaktor czy Jaro747 mógł przed chwilą jeszcze raz przekonać się o profesjonalnych predyspozycjach W.Waszczykowskiego.

W waszej telewizji TVP INFO w programie "rozmowa dnia" wraz z panem L.Pastusiakiem wyjaśniał kolejny raz okoliczności rozmów z Amerykanami na tematy obronności naszego kraju.

Jak rozumiem już to, ze nie zrobił z siebie głupka (co nie zawsze mu się udawało) świadczy o jego profesjonalizmie. W sumie jest to jakiś argument ;-).

Jestem Europejczykiem.

Każdy sceptyk typu Redaktor czy Jaro747 mógł przed chwilą jeszcze raz przekonać się o profesjonalnych predyspozycjach W.Waszczykowskiego.

W waszej telewizji TVP INFO w programie "rozmowa dnia" wraz z panem L.Pastusiakiem wyjaśniał kolejny raz okoliczności rozmów z Amerykanami na tematy obronności naszego kraju.

Jakoś ani redaktor prowadzący nie miał zastrzeżeń do logiki wyjaśnień, ani tym bardziej Twój stronnik polityczny Jaro pan Pastusiak amerykanista, nie poszedł drogi Panie Redaktorze do kąta się śmiać.

747 jakoś mało kto poza tobą widzi w nim dyplomatę.Prezydentem miasta też nie zostanie.Jako negocjator jest skończony powiedz 747 dlaczego nikt nie jest zainteresowany usługami wybitnego analityka.

Nie zabijajcie nas - było nie fortunne, choć da się obronić z uwagi na napięcie tamtych dni i tego, że dotyczyło Łodzi.

Trzeba wyjątkowej złej woli, do dokonania negatywnej opinii na temat osoby W.Waszczykowskiego.

Jest i na pewno będzie często zapraszany do różnych mediów, zawsze zachowuje się z taktem, powściągliwie i co najważniejsze do bólu rzeczowo.

To ekspert, na jego tle inni rozmówcy wypadają łagodnie pisząc blado.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

zapewne kaczka... dziennikarska :)

Ukryta Zawartość

minister spaw zagranicznych chyba nie ma dobrego humoru po tym jak wyszło na jaw, jak bezczelnie kłamali wraz z kumplami, o tym jak to niby w zamian za tarczę antyrakietową, dostaniemy od amerykanów baterie rakiet Patriot.Nie dość, że poniżyli nas Rosjanie, gdyż musieliśmy "puste" rakiety odsunąć od obwodu kalingradzkiego do Torunia, to jeszcze okazało się, pan minister św.pam.Komorowski użył określenia "zamiast tych rakiet mogli nam przysłać kwiaty w doniczkach" - to już całkowita kompromitacja tej ekipy, brak słów.

Oczywiście minister Sikorski idzie w zaparte, udaje że nie ma problemu - nie dziwie mu się - rozumiem go, też bym tak postąpił.

Nasz kolega ma wyraźne problemy ze zrozumieniem togo co czyta. No chyba, że tak to przedstawili w "Naszym Dzienniku".

Z Wikileaks wynika, że Amerykanie realizują swoje interesy i nie bardzo przejmują się jakimś krajem na peryferiach NATO. Jeżeli chodzi o ten cały szum wokół Tarczy to nadmuchiwanie balona nadziei na bóg wie co musiało się tak skończyć i dla choć trochę zorientowanych nie była to żadna niespodzianka. Tusk z Sikorskim dali się wpędzić w kretyńską licytację z Kaczyńskim a losy projektu decydowały się gdzie indziej i bez nich.

Najbardziej śmieszą mnie bredzenia że gdyby podpisać od razu, gdyby Kaczyński, gdyby coś jeszcze to tarcza by była. Czy czasem Waszczykowski czegoś takiego nie opowiada?

A co do kwiatów to szczera prawda. Przecież NIE MA ŻADNYCH RAKIET!!!

Jestem Europejczykiem.

Nie zabijajcie nas - było nie fortunne, choć da się obronić z uwagi na napięcie tamtych dni i tego, że dotyczyło Łodzi.

Trzeba wyjątkowej złej woli, do dokonania negatywnej opinii na temat osoby W.Waszczykowskiego.

Jest i na pewno będzie często zapraszany do różnych mediów, zawsze zachowuje się z taktem, powściągliwie i co najważniejsze do bólu rzeczowo.

To ekspert, na jego tle inni rozmówcy wypadają łagodnie pisząc blado.

zdolny naród byle kto i od razu ekspert

• Redaktorzy

Dlaczegóż kaczka. Po prostu - udało się. Przylepić trochę śmiecia do prezydenta. Nie dało się nic wygrzebać jemu samemu (co za ból!), nie dało się żonie, no to szmatławiec Prezesa znalazł na rodziców żony i ogłosił ku radości na przykład twojej. Zwykła, szara codzienność IV RP. Wolski ojczyzny naszej, zdechłej wprawdzie w połogu, ale mającej swoje 20% dzielnych obywateli, którzy węszą po drzewach genealogicznych. A współpracownicy Wolaków, tacy jak ty, kolportują. Nie obrażaj się, to nic złego, z twego punktu widzenia obdarzyłem cię komplementem, możesz się uśmiechnąć.

Dlaczegóż kaczka. Po prostu - udało się. Przylepić trochę śmiecia do prezydenta. Nie dało się nic wygrzebać jemu samemu (co za ból!), nie dało się żonie, no to szmatławiec Prezesa znalazł na rodziców żony i ogłosił ku radości na przykład twojej. Zwykła, szara codzienność IV RP. Wolski ojczyzny naszej, zdechłej wprawdzie w połogu, ale mającej swoje 20% dzielnych obywateli, którzy węszą po drzewach genealogicznych. A współpracownicy Wolaków, tacy jak ty, kolportują. Nie obrażaj się, to nic złego, z twego punktu widzenia obdarzyłem cię komplementem, możesz się uśmiechnąć.

Ja to mam w nosie - rodzice mogą byc Eskimosami.

Nie roumiem tylko Twojego oburzenia? Od setek stron opluwacie Kaczora i wygrzebaliscie mu nawet pradziadków czy dziadków, o równiez domniemanych ubowskich korzeniach.

Usmiecham sie,a nawet smieje, ale z twojego nerwowego postu, bezstronny demokrato.

Mozesz sie usmiechnąć.

[alez skad, kurdupel jest..czysty.I dlatego podejrzany.A waszczykowski orzeł duplomacji to taki zdolny dyplomata .ekspert, ktoremu spodnie spadły podczas audiencji u królowej.Wypadek..ale na zawsze i dozywotnio..

• Redaktorzy

Skynyrd, nie mów o mnie w liczbie mnogiej. Za komplement możesz mi podziękować inaczej. Chyba że wkleiłeś te informacje niechcący, bo skoro rodzice mogą być Eskimosami, jak szlachetnie twierdzisz (ale nie wiem, czy to lepiej, ze okazali się Żydami, czy gorzej? Skynyrd, objaśnij mi)... Pradziadek o ubowskich korzeniach, to fajna rzecz. Napisz o tym powieść sci-fi. Wiesz, to nie pani Komorowska nie powoływała się na genetyczny patriotyzm, stąd odkrycie, ze dziadek Jarosława był carskim stupajką, ojciec pracownikiem WUML, zaś matka wbrew pozorom nie powstańczynią warszawską, było takie zabawne. Rozumiesz, zabawne. Było to szalenie prawdę mówiąc draczne. Ale nikt go z tego powodu nie nazywał zdrajcą Polski, KaczoRuskim, nie imputował mu że czyści buty Putinowi z przyczyn genetycznych, anie nie zapytywał, czy całował Miedwiediewa w rękę (jak dzisiaj właśnie rzecznik PiS p. Błaszczak pytał o naszego prezydenta). Rozumiesz. Pewien poziom obciachu i hunwejbiństwa po prostu jest zarezerwowany dla kolegów prezesa i nikt nie jest w stanie im dorównać. Choćby nawet chciał. Zajarzyłeś, jak sądzę. No nareszcie.

Jaro

Mogę się zgodzić, że nasza pozycja przetargowa była słaba, i są sytuacje trudne, w których nawet najlepsi przywódcy nie są w stanie zapewnić powodzenia.Natomiast czym innym jest świadome działanie i stawianie celowo wymagań, które są naiwne lub nie realne.Rząd postsowiecki nie będzie zbytnio bratał się z Amerykanami, ale i Ameryka podejrzewam z takim rządem nie będzie dość otwarta, zwłaszcza jak dopiero co wycofał się z Iraku.

wladz

Znowu złośliwości - one niczego nie zmienią, krótką ławkę kadr ma każde ugrupowanie polityczne, ja ze swej strony uważam, że nie tylko polityczne.

Zwłaszcza po szerzącej się demoralizacji ala pan od "Penisa" - nadzieja na lepsze jutro electro.

jozwa

Muszę przyznać, że z Panem Redaktorem w sposób zasadniczy nie mogę zgodzić się w wielu kwestiach.

Odnajduje w wypowiedziach Pana Redaktora poza zapożyczeniami, obraz pewnego rodzaju, proszę nie mieć mi za złe - bezradności.

Na pewno chciałby Pan być dumny ze swoich wyborów politycznych, jak każdy kto ich dokonuje, natomiast obiekty obdarzone zaufaniem przez Pana nie dają ku temu zbyt wielu powodów, na domiar zachowują się często w sposób trudny do wytłumaczenia.

Taka sytuacja gdy się przedłuża tworzy dyskomfort, z którego już prosta droga do uszczypliwości, a następnie to już autostradą wprost do agresji, oczywiście dobrze ukrytej jak na osobę wykształconą przystało./np.pod postacią śmiechu/

Proszę zachować nadzieję, że mimo wszystko życie się nadal toczy i natura sama zadba o to by każdy znalazł się tam gdzie jego miejsce.

Skynyrd, nie mów o mnie w liczbie mnogiej. Za komplement możesz mi podziękować inaczej. Chyba że wkleiłeś te informacje niechcący, bo skoro rodzice mogą być Eskimosami, jak szlachetnie twierdzisz (ale nie wiem, czy to lepiej, ze okazali się Żydami, czy gorzej? Skynyrd, objaśnij mi)... Pradziadek o ubowskich korzeniach, to fajna rzecz. Napisz o tym powieść sci-fi. Wiesz, to nie pani Komorowska nie powoływała się na genetyczny patriotyzm, stąd odkrycie, ze dziadek Jarosława był carskim stupajką, ojciec pracownikiem WUML, zaś matka wbrew pozorom nie powstańczynią warszawską, było takie zabawne. Rozumiesz, zabawne. Było to szalenie prawdę mówiąc draczne. Ale nikt go z tego powodu nie nazywał zdrajcą Polski, KaczoRuskim, nie imputował mu że czyści buty Putinowi z przyczyn genetycznych, anie nie zapytywał, czy całował Miedwiediewa w rękę (jak dzisiaj właśnie rzecznik PiS p. Błaszczak pytał o naszego prezydenta). Rozumiesz. Pewien poziom obciachu i hunwejbiństwa po prostu jest zarezerwowany dla kolegów prezesa i nikt nie jest w stanie im dorównać. Choćby nawet chciał. Zajarzyłeś, jak sądzę. No nareszcie.

Cholera, Jozwa, alez Ty masz pojemna głowę! Żeby to wszystko (te stupajki itp) zakonotowac i pielegnować ?!? :)

Nie sledze idiotów z PISu, a w szczególnosci zetempowca Błaszczaka.

Natomiast w tej zakładce pewien kolega, z Twoja pełna aprobata porównywał bez przerwy kaczynskiego do Hitlera, a PIS do NSDAP.

Zajarzyłeś? Nie sądzę.

Jaro

Mogę się zgodzić, że nasza pozycja przetargowa była słaba, i są sytuacje trudne, w których nawet najlepsi przywódcy nie są w stanie zapewnić powodzenia.Natomiast czym innym jest świadome działanie i stawianie celowo wymagań, które są naiwne lub nie realne.Rząd postsowiecki nie będzie zbytnio bratał się z Amerykanami, ale i Ameryka podejrzewam z takim rządem nie będzie dość otwarta, zwłaszcza jak dopiero co wycofał się z Iraku.

To, że na Tarczę nie ma większych szans wiadomo było już na długo przed dojściem Obamy do władzy. Amerykanie zupełnie się z tym nie kryli więc te nasze licytacje kto chce bardziej, i kto może więcej załatwić były dla zorientowanych jakimś tragikomicznym chocholim tańcem. Niestety Kaczyńscy i PiS stawiając sprawę w taki sposób: kto jest przeciw lub nie załatwi jest zdrajcą i sługusem Moskwy postawili Tuska i Sikorskiego pod ścianą.

Przecież gdyby od razu temat olali to do dziś słyszelibyśmy codziennie o straconej szansie i o zdradzie. Sytuacja była taka że niczego nie mogli zyskać (co teraz wiemy na 100%) ale przynajmniej PiS nie przegryzał im gardła no to sobie negocjowali. taki teatrzyk dla matołów którzy nawet nie to, że chcieli być oszukiwani ale głośno tego żądali.

Jestem Europejczykiem.

Jaro

wladz

Znowu złośliwości - one niczego nie zmienią, krótką ławkę kadr ma każde ugrupowanie polityczne, ja ze swej strony uważam, że nie tylko polityczne.

Zwłaszcza po szerzącej się demoralizacji ala pan od "Penisa" - nadzieja na lepsze jutro electro.

747 obecnie świat włącznie z Rosją obawia się terroryzmu i powoli jest wchłaniany przez Chiny a Ty z Waszczykowskim jeszcze walczycie pod Lenino.

Cholera, Jozwa, alez Ty masz pojemna głowę! Żeby to wszystko (te stupajki itp) zakonotowac i pielegnować ?!? :)

Nie sledze idiotów z PISu, a w szczególnosci zetempowca Błaszczaka.

Natomiast w tej zakładce pewien kolega, z Twoja pełna aprobata porównywał bez przerwy kaczynskiego do Hitlera, a PIS do NSDAP.

Zajarzyłeś? Nie sądzę.

Jak sądzę pisząc o pewnym koledze chodziło Ci o mnie. Pamiętaj, że zarówno PiS, jak NSDAP to partie wodzowskie - takie porównanie jest zatem w pełni uzasadnione. Do Hitlera kaczyńskiego nie porównywałem - Adolf Hitler był wielkim zbrodniarzem i politykiem światowego formatu; przyznasz, że kaczyńskiemu do światowego formatu jednak baaardzo daleko.

Pozwolę sobie zacytować znanego publicystę, swego czasu naczelnego ideologa polskiej prawicy, obecnie zniesmaczonego wyczynami Wodza:

""Hitler chętnie nazywał Weimar kondominium brytyjsko-francuskim, powtarzał, że Niemcy są przez demokrację zniewoleni, a jednocześnie startował w każdych wyborach, do których tylko był dopuszczany" - pisze Cezary Michalski. Felietonista "Krytyki Politycznej" przypomina, że przywódca nazistów przegrywał każde wybory, po czym od razu atakował wygranych.

"Ogłaszał polityków zwycięskich, tych, którzy go pokonali, tych, na których zagłosowała większość Niemców, politykami nieniemieckimi, niegodnymi Niemiec, uprawiającymi wobec obcych mocarstw <politykę na kolanach>, wybranymi przez nieporozumienie i na skutek manipulacji ze strony liberalnych mediów i obcych potęg, publicznie żądał, by <zniknęli z niemieckiego życia> - pisze Michalski. I dodaje, że takie same wątki pojawiają się w wypowiedziach "polskiej, bardziej dupowatej odmiany Adolfa Hitlera"."

Jak widać skojarzenie nie jest odosobnione.

Jestem Europejczykiem.

Teraz już jestem pewien, że 747 to jajcarz i prowokator.

Nie bez kozery postulowano tu na forum o prezent i premię od SITE..

Człowiek może być dobry, uczciwy ale i tak ilość ludzi na jego pogrzebie zależy od pogody...

Doprawdy.Kiedy światowej sławy piłkarz J.Tomaszewski wstępował do komitetu poparcia kandydata na prezydenta J.Kaczyńskiego - wypowiedział takie same słowa w pierwszym programie naszej telewizji - nie przypominam sobie prześmiewczych opinii na temat tej wypowiedzi.

Zdaje się, że mamy kandydata na dowcip roku.

Doprawdy.Kiedy światowej sławy piłkarz J.Tomaszewski wstępował do komitetu poparcia kandydata na prezydenta J.Kaczyńskiego - wypowiedział takie same słowa w pierwszym programie naszej telewizji - nie przypominam sobie prześmiewczych opinii na temat tej wypowiedzi.

Tomaszewski już od dawna robi za dyżurnego błazna. Czyżbyś chciał iść w jego ślady?

Jestem Europejczykiem.

Zdaje się, że mamy kandydata na dowcip roku.

Tomaszewski już od dawna robi za dyżurnego błazna. Czyżbyś chciał iść w jego ślady?

Ach te twoje niezawodne chamusiowate dyżurne przaśne epitety. Nudny jesteś Jaro w tej swojej prymitywnej "metodzie". To jakby twoja wizytówka.

Ach te twoje niezawodne chamusiowate dyżurne przaśne epitety. Nudny jesteś Jaro w tej swojej prymitywnej "metodzie". To jakby twoja wizytówka.

A dlaczego nie ustosunkujesz się do moich wypowiedzi np. na temat tarczy? Rozumek za krótki? Wiadomości za mało? Horyzont myślowy na wyciągniecie rączki?

P.S.

Mówiłem ci już, że jesteś notorycznym kłamcą? Gdzie cytaty o które prosiłem? Coś na pamięć ci wysłać? A może lampizacja pod berecikiem pomoże?

Jestem Europejczykiem.

Tomaszewski błaznem. Dobre. W takim razie kim jest trener Wójcik? Pod wodzą pana prezesa Laty mamy największą błazenadę jaką było nam dane przeżyć.

Najniższe w historii miejsce w rankingu FIFA - wiadomo piłkarze rządzą krajem.

Jaro proszę powstrzymaj się i nie kompromituj naszego fantastycznego symbolu cyfrowego.

Krótka analiza polityki "światowego formatu".

"PiS nie uprawia już polityki, stał się świeckim ruchem religijnym. Boję się, że prezes Kaczyński wyprowadzi ludzi na ulice. I że poleje się krew - mówi prof. Edmund Wnuk-Lipiński w wywiadzie dla tygodnika "Przekrój".

Według socjologa wyborcy Prawa i Sprawiedliwości są posiadaczami "jedynej prawdy objawionej". - Ma to cechy fundamentalizmu, który charakteryzuje się tym, że my jesteśmy jedynymi depozytariuszami prawdy, ale tej prawdziwej prawy. Wszyscy inni, którzy jej nie podzielają, albo są ignorantami, albo przedstawicielami zła - mówi."

Ukryta Zawartość

No ale gdzie mu tam do takiego J.Tomaszewskiego.

Ukryta Zawartość

Krótka analiza polityki "światowego formatu".

"PiS nie uprawia już polityki, stał się świeckim ruchem religijnym. Boję się, że prezes Kaczyński wyprowadzi ludzi na ulice. I że poleje się krew - mówi prof. Edmund Wnuk-Lipiński w wywiadzie dla tygodnika "Przekrój".

Według socjologa wyborcy Prawa i Sprawiedliwości są posiadaczami "jedynej prawdy objawionej". - Ma to cechy fundamentalizmu, który charakteryzuje się tym, że my jesteśmy jedynymi depozytariuszami prawdy, ale tej prawdziwej prawy. Wszyscy inni, którzy jej nie podzielają, albo są ignorantami, albo przedstawicielami zła - mówi."

Ukryta Zawartość

To w gruncie rzeczy takie same prostactwo orzekających epitetów

jak u Jara747. Tylko na osłodę kwiatek do kożucha: wyraz "socjolog". Nawet przeciętnego snobka wykształciucha takie "ozdupki" już nie biorą.

Filut drapanie się w PISiora nie ukoi twojego świądu antyopozycyjnego, a wręcz przeciwnie- nakręcasz się jak Rycho C. z miasta Łódź.

Ukryta Zawartość

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.