Skocz do zawartości
IGNORED

Polityka | archiwum

Ojciec Dyrektor

Rekomendowane odpowiedzi

Z Tuskiem nie treba walczyc - trzeba pozwolic mu zaplątac się do końca.

Bruce Lee:

Nigdy nie koncentruj się tylko na walce z przeciwnikiem, zamiast tego pozwól popełniac mu błędy.

TAO OF WING TSUNG.

Na razie w ten wlaśnie sposób Tusk wygrywa z Prezesem wybory za wyborami. Które to już z kolei?

Jestem Europejczykiem.

Wing Tsun jest stylem, który nigdy nie został do końca skodyfikowany.

Ale to na marginesie. Fajne jest tutaj:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Nie chodzi mi o treść, bo że Kaczyński z tym całym Rogalskim i z Błasiakiem od pewnego czasu lewitują umysłowo, to z grubsza wiadomo. Interesuje mnie zdjęcie. Od początku kariery Kaczyńskiego komentowano, że stara sie otaczać ludźmi, na których tle nie wygląda na siebie, tj. na nikczemnego wzrostu i do tego paskudnika. Załączona fotografia wskazuje, że właśnie trwa nowy nabór zaufanych współpracowników.

Kurna, jak oni się dobierają? Na węch czy co? To trzymanie się za paluszek po prostu rozbrajające ;) Czy poważny i dorosły, normalny facet przyjmuje takie pozy?

Ukryta Zawartość

Po zielonych pigułkach Prezes poznaje, po pomarańczowych nie poznaje a teraz właśnie rozpoczął się 'okres pomarańczowy'. Ot i cała zagadka.

Jestem Europejczykiem.

Na razie w ten wlaśnie sposób Tusk wygrywa z Prezesem wybory za wyborami. Które to już z kolei?

Każdy przechodzi w życiu okres niepowodzeń.

Mainestream też to czeka, wraz z wyjaśnianiem przyczyn katasrofy smoleńskiej, najpierw powoli, następnie coraz więcej i więcej niepowodzeń, aż do całkowitego załamania grupy D.Tuska.

Wszystko po kolei, teraz kolej na kolej, w kolejce czekają rodzaje zaniechań przeróżne.

Kurna, jak oni się dobierają? Na węch czy co? To trzymanie się za paluszek po prostu rozbrajające ;) Czy poważny i dorosły, normalny facet przyjmuje takie pozy?

To na pewno coś znaczy - nie słyszałes o bodylangłydż? ;)

Nie wiem dlaczego niebożko Gosiewski mi się przypomniał

• Redaktorzy

Toteż mówię. Ale Gosiu miał w swym życiu okres macho-pirata: brodzisko, kraciasta koszula itd. Ten natomiast jest od razu gotowy.

Na marginesie, widział ktoś Rogalskiego uśmiechniętego, czy facet ma rzadko rozstawione siekacze? Siodełkowaty nos, wypukłe czoło, może electro coś powie o takich objawach?

sadze ze to ostatni etap kretyznizmu z uwagi na dośc łatwe otwarcie krypty.Ale oczywiscie NALEZY ja otworzyc.Bo najciekawsze dopiero bedzie potem.

muls

Nie rozpoznaję Cię.

na Wawel Reagana?

Nie mogę Cię rozpoznać

Po zielonych pigułkach Prezes poznaje, po pomarańczowych nie poznaje a teraz właśnie rozpoczął się 'okres pomarańczowy'. Ot i cała zagadka.

Jaro

Czy to naprawdę jesteś Ty?

"Rogalski potwierdził, że Jarosław Kaczyński mówił mu, że nie rozpoznał ciała brata po przywiezieniu ciała do Polski. - Był to fakt znany mi od kilku miesięcy - powiedział. Na pytanie na jakiej podstawie prezes PiS nie rozpoznał brata, Rogalski odparł: - Po prostu nie rozpoznał; albo się rozpoznaje, albo nie."

Ukryta Zawartość

Nie rozumiem jak można brać udział, w ceremonii pogrzebowej, w pochówku swojego bliskiego mając świadomość, że w trumnie jest ktoś nieznany, obcy. To chore.

Filut

Nie jestem do końca pewien czy to jesteś Ty.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

W Rosji wyglądaliście inaczej.

Ukryta Zawartość

Kolejny specjalista

"- Uważam, że mogło dojść do zamachu na prezydenta Lecha Kaczyńskiego - mówi zapytany przez "Gazetę Wyborczą" o to, jaka była przyczyna katastrofy pod Smoleńskiem Marcin Dubieniecki, adwokat, zięć Lecha Kaczyńskiego. Przyznaje, że czyjkolwiek błąd podczas lądowania to ostatnia rzecz, jaką zakłada w tej sprawie."

wyrastają nowe kadry w PiS.Drogą na szczyt seks bez zabezpieczenia z córką ś.p. prezydenta.

muls

Nie rozpoznaję Cię.

Nie mogę Cię rozpoznać

Jaro

Filut

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Wróć do Rosji nie będziesz miał problemu.

Kto dzisiaj rano w Trójce słuchał Macierewicza - ten wie.

Zabiliście prezydenta, sprzedaliście się Rosji. Marny ludu, gdyby Cię oczyścić z ruskich agentów, w tym kraju pozostało by tylu że na palcach jednej ręki można by zliczyć. Tymczasowo będziemy łaskawsi, ktoś te daniny musi płacić.

Before you criticize someone, you should walk a mile in their shoes. That way, when you criticize them, you're a mile way and you have their shoes

muls

Nie rozpoznaję Cię.

Nie mogę Cię rozpoznać

Jaro

Filut

Oprócz głupawki dopadła cię sraczka?

To się leczy, nie histeryzuj.

Masz urojenia anonimowy rozmówco.

jaki anonimowy jeden z najbardziej znanych forumowiczów.Człowieku szukajcie prezydenta zanim na śmierć zamarznie.

""To urojenie, nic poza tym" - oświadczył anonimowy rozmówca rosyjskiej agencji. Dodał on, że przedstawiciele Polski byli obecni przy wszystkich fazach ekspertyzy identyfikacyjnej."

Krótko rzeczowo fachowo o prezesie tylko szkoda że to głos z Rosji a nie z USA.

Filut

Czekałem na jakiś przerywnik, żeby coś napisać do moich zwolenników:

Miejcie jeszcze trochę cierpliwości - jeszcze trochę wytrzymajcie mimo wszystkich trudów, zwycięstwo do nas przyjdzie, nieuchronnie - możecie być tego pewni.

Przeciwnik wpadł we własne sidła, jeszcze się miota, wierzga, próbuje się wyślizgnąć ale tym razem się nie uda.

Atak ze strony amerykańskiej na jakość armii, oraz ze wschodu druzgocąca klęska polityki wobec Białorusi, nieuchronność wniosków o ściganie za zaniedbania i zaniechania w całokształcie zagadnień dotyczących zarówno genezy jak i skutków katastrofy smoleńskiej - te i inne elementy powodują, że obecny układ dochodzi do ściany.

Wcale nie byłbym zdziwiony w tej sytuacji, wywiadem z młodym obiecującym politykiem polskim w prasie rosyjskiej.

D.Tusk jest już zbyt zgranym politykiem, zbyt pechowym - sytuacja na kolei już zupełnie ukazuje jego bezwolność, niemrawość i brak kompetencji.

Tacy ludzie jak D.Tusk, B.Komorowski - muszą całkowicie zejść ze sceny politycznej, ich gwiazdy muszą spaść.

Gdyby D.Tusk pozostał przy malowaniu kominów, z czasem zyskałby szacunek ludzi za swoją ciężką pracę, niestety zachciało mu się polityki i premierowania - skompromitował się całkowicie, przejdzie do historii jako ten, który zadłużył nasz kraj, podniósł podatki, doprowadził swą polityką wyścigu z b.prezydentem do katastrofy smoleńskiej oraz oddał śledztwo Rosjanom w tej sprawie, pozwalając w ten sposób rozgrywać nasz kraj i tracąc całkowicie jakikolwiek szacunek i pozycję międzynarodową.

To tragedia narodu, oszukanego przez koncerny medialne zbudowane działaniem esbecji, czas obudzić się i w nadchodzących wyborach pokazać tym obcym siłom gdzie jest ich miejsce - na śmietniku historii.

jaki anonimowy jeden z najbardziej znanych forumowiczów.Człowieku szukajcie prezydenta zanim na śmierć zamarznie.

""To urojenie, nic poza tym" - oświadczył anonimowy rozmówca rosyjskiej agencji. Dodał on, że przedstawiciele Polski byli obecni przy wszystkich fazach ekspertyzy identyfikacyjnej."

Krótko rzeczowo fachowo o prezesie tylko szkoda że to głos z Rosji a nie z USA.

No niby tak - wszyscy mówią że to on /muls/ - że to ten znany powszechnie forumowicz, ale ja nie mam pewności, córka również, oczywiście córka mojego brata.

super.Postawiłem u bukmachera na twoje wasze zwycięstwo.

i jeszcze jedno ćwicz pamięć nie przeszkadzając innym.Już kilka razy to powtarzałeś.

To dla mniej pilnych i mniej zaangażowanych, nie uaktualniających co 3 minuty doniesień medialnych, zarówno na forum jak i gdziekolwiek indziej.

Już raz starałem się uzmysłowić jak mało osób jest zainteresowanych indoktrynacją na forum.Innej wartości ten wpis nie przedstawia.

747 przesłał nam kolejną transmisję ze świata równoległego. Ciekawe rzeczy się tam dzieją, ciekawe kiedy PiS wygra u nich wybory ;-).

Zwróć uwagę kiedy pojawiają się te wpisy.Zawsze gdy następuje medialna ofensywa PiS.

747 przesłał nam kolejną transmisję ze świata równoległego. Ciekawe rzeczy się tam dzieją, ciekawe kiedy PiS wygra u nich wybory ;-).

Po oświadczeniu premiera na temat raportu MAK, po wycieku z Wikileaks jak wyglądała realna polityka wobec Rosji, po ujawnieniu żebrania od amerykanów objazdowego kina wyświetlającego film p.t."rotacyjne szkoleniowe nie uzbrojone rakiety patriot" itd.,- do składnika rzeczywistości równoległej należą już inne byty, szczególną rolę pełnią tam byty medialne typu Gazeta Wyborcza, Tomasz Lis na żywo, TVN24, - pokrótce.

wladz

Uzmysławiaj.

Wyślij SMS z napisem Pomoc pod numer 747

Po oświadczeniu premiera na temat raportu MAK, po wycieku z Wikileaks jak wyglądała realna polityka wobec Rosji, po ujawnieniu żebrania od amerykanów objazdowego kina wyświetlającego film p.t."rotacyjne szkoleniowe nie uzbrojone rakiety patriot" itd.,

Powiedź mi 747 jak z tego powyżej wywiodłeś to:

"- do składnika rzeczywistości równoległej należą już inne byty, szczególną rolę pełnią tam byty medialne typu Gazeta Wyborcza, Tomasz Lis na żywo, TVN24, - pokrótce."

Strasznie mnie to zaciekawiło.

Jestem Europejczykiem.

Może gdzieś w Twojej okolicy jest ktoś, kto ma tę właściwość i przełoży Tobie z polskiego na nasze - ja jestem zmęczony, za to wynagrodzenie nie będę tego robić.Lekarze są u premiera, też narzekają na swój zakres obowiązków i niskie wynagrodzenie.Wybacz mi, idą święta zakupów, masz już prezenty?

wladz

Ofensywa medialna PiS - na czym niby miałaby polegać, koniec roku to okres podsumowań i ocen - to naturalne.

Rząd ciężko pracuje na to aby co rusz przeprowadzać ofensywy medialne, jak to byłeś skłonny nazwać.

Bałagan jest w każdej dziedzinie, agent Tomek zdekonspirowany, na emeryturze i bez pracy.

A nie jedną aferkę jeszcze mógłby wykryć, i dowalić nią rządowi wespół z M.Kamińskim, a niech ma kłody pod nogi.

Niech z trudem zarabiają swoje pieniądze chwasty, niech na cmentarzach sobie negocjują, kto będzie kim i co będzie miał.

Po oświadczeniu premiera na temat raportu MAK, po wycieku z Wikileaks jak wyglądała realna polityka wobec Rosji, po ujawnieniu żebrania od amerykanów objazdowego kina wyświetlającego film p.t."rotacyjne szkoleniowe nie uzbrojone rakiety patriot" itd.,- do składnika rzeczywistości równoległej należą już inne byty, szczególną rolę pełnią tam byty medialne typu Gazeta Wyborcza, Tomasz Lis na żywo, TVN24, - pokrótce.

wladz

Uzmysławiaj.

Wyślij SMS z napisem Pomoc pod numer 747

więc niestety będzie ciąg.Udowodnij wpis faktami

• Redaktorzy

Po co ci to? System jest prosty: jak powiedzą "kasjer dupa", to jest to ofensywa medialna rządu. Bezprecedensowa w swej brutalności. Jak powiedzą, że premier (przepraszam, Tusk) sprzedał Polskę i zabił prezydenta (pardon, Prezydenta), to jest to przeciwnie, naturalny okres podsumowań i ocen. Władz, z Kalim można rozmawiać tylko o mzimu i o krowie, jeśli nie interesują cię te dwa tematy, to niepotrzebnie zadajesz sobie trud komunikacyjny.

po wycieku z Wikileaks jak wyglądała realna polityka wobec Rosji

Jak rozumiem za politykę Ameryki wobec Rosji również odpowiada Tuski. No i za to, ze Amerykanie wybrali Obamę. Fakt, że jeszcze nie siedzi zawdzięcza wyłącznie Lisowi, TVN24 i Wyborczej.

Coś się nie zgadza?

Jestem Europejczykiem.

wladz

Ofensywa medialna PiS - na czym niby miałaby polegać, koniec roku to okres podsumowań i ocen - to naturalne.

Rząd ciężko pracuje na to aby co rusz przeprowadzać ofensywy medialne, jak to byłeś skłonny nazwać.

Bałagan jest w każdej dziedzinie, agent Tomek zdekonspirowany, na emeryturze i bez pracy.

A nie jedną aferkę jeszcze mógłby wykryć, i dowalić nią rządowi wespół z M.Kamińskim, a niech ma kłody pod nogi.

Niech z trudem zarabiają swoje pieniądze chwasty, niech na cmentarzach sobie negocjują, kto będzie kim i co będzie miał.

Proszę bardzo.Po otrzymaniu raportu Tusk publicznie nie przedstawiając opinii wątpliwości uznał go za niedopuszczalny i domaga się uwzględnia Rosyjskiej winy za tragedię.Prezes od razu podchwycił okazję do ofensywy związanej z własną strategią podważania śledztw dotyczących tragedii.Znowu wykorzystał zwłoki brata do nagłośnienia swoich racji co skwapliwie podchwyciły media.Powiedz jak mógł się zgodzić na pochowanie innej osoby skoro miał wątpliwości od samego początku przywiezienia zwłok do Polski.

I wytłumacz komu zależało na podmianie zwłok skoro w Rosji był brat a na Wawelu nie wiadomo kto.Może Breżniewa pochowaliśmy i cały agenturalny świat ma ubaw po pachy.

Po co ci to? System jest prosty: jak powiedzą "kasjer dupa", to jest to ofensywa medialna rządu. Bezprecedensowa w swej brutalności. Jak powiedzą, że premier (przepraszam, Tusk) sprzedał Polskę i zabił prezydenta (pardon, Prezydenta), to jest to przeciwnie, naturalny okres podsumowań i ocen. Władz, z Kalim można rozmawiać tylko o mzimu i o krowie, jeśli nie interesują cię te dwa tematy, to niepotrzebnie zadajesz sobie trud komunikacyjny.

trudno się nie zgodzić ale nie zawsze racjonalnie postępujemy

• Redaktorzy

Oj, niejedną aferkę mógłby wykryć, niejedną afereczkę, aferunię naszą kochaną. Tylko z tą z buźką jak drogi rodne striptizerki ma biedak bardzo ograniczone emploi. W sumie miał szczęście z tym zwolnieniem z CBA. Bo mógłby zostać teraz skierowany do rozgryzania afer wśród przydrożnych panienek.

jozwa

Podoba mi się postawa Pana Redaktora, taka heroiczna wbrew wszystkim przeciwnością, szkoda że wbrew prawdzie i faktom.

Nadinterpretacja możliwości obecnej grupy, to grzech główny Pana Redaktora. Proszę wybaczyć że oceniam, ale jeśli jeszcze jakiś czas temu - miesiąc dwa, trzeba było wiary w to by zrozumieć nawoływania o rozsadek, to teraz kiedy premier Tusk dokonał zwrotu o 180 stopni w polityce dotyczącej katastrofy czy zamachu - wyłazi perfidna gra, jaką prowadził. Nikt nie uwierzy w naiwność D.Tuska i jego sztabu, tak przebiegłego ponoć i inteligentnego, że Putin w raporcie uwzględni jakiekolwiek winy strony rosyjskiej, dotyczące czy to stanu technicznego samolotu, czy lotniska i jakości obsługi oraz poprawności podejmowanych tam decyzji.

D.Tusk albo ma układ z Putinem, i ten bunt jest umówiony, albo za cenę ustępstw Putin będzie grał raportem i "bawił" się Tuskiem.

Każda z tych możliwości jest dla obecnego premiera zła, kompromitująca, oraz niekomfortowa.

Polskę czekają tylko złe następstwa, wynikające z tej sytuacji.

wladz

To wyjątkowo obrzydliwe co dzieje się wokół trumien.Polecam lekturę Gazety Wyborczej pióra mistrza Człuchnowskiego.

Rozumiem, że jako wnikliwy interpretator sytuacji społeczno-politycznej wiesz jak wyglądało ciało Prezydenta w Smoleńsku.

Wiesz gdzie leżała dłoń, w którym miejscu urwana była noga, jak wyglądała deformacja twarzoczaszki.

Prezes mówiąc o swoich wątpliwościach, zachował się adekwatnie do wytworzonej atmosfery wokół trumien.

Atak estabilishmentu zmasakrowanym ciałem św.pam.Lecha Kaczyńskiego to była przecież bezpośrednia reakcja aby przykryć zwrot Premiera w relacji z Moskwą w sprawie katastrofy/zamachu.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.