Skocz do zawartości
IGNORED

Polityka | archiwum

Ojciec Dyrektor

Rekomendowane odpowiedzi

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

ale co tam- ci goście mają zapewne dane z Naszego Dziennika. Cuda rzeczywistością.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Nie sądzę, żeby zachodnie instytucje w ogóle wiedziały coś o istnieniu tej gadzinówki.

Co do meritum: problem jest poważny i niestety wymaga współdziałania największych partii. Ciekawe Napieralski, Pawlak czy Kaczyński są w stanie poprzeć jakakolwiek reformę finansów publicznych zainicjowaną przez Tuska. Próba taka jest jak sie wydaje nieunikniona i im wcześniej nastąpi tym lepiej.

P.S.

Jakoś wyleciały mi z głowy działania PiS w tym temacie. Może ktoś przypomni (becikowe chyba się nie kwalifikuje ;-))?

Jestem Europejczykiem.

Miny nam wszystkim rzedną- jednym szybciej innym wolniej (tym co bardziej wolnomyślicielom)

Unia ledwo żyje, Bliski Wschód stracił wieloletnią równowagę (jak była taka była, ale była), Rosja pokazuje pazury, Ameryka kocha izolacjonizm a Chiny wykupują obligacje w Europie.

Na tym tle Wódz- Kaczor Donald

Co ty mi robisz Jaro.

Raport MAK spowodował, że wszystkie prawie media a szczególnie TVN24, nadawały Kaczyńskim.

I program powstał, aby to wrażenie nie pozostało, że niby Kaczyński taki extra polityk, trafnie przewidujący, jak moja żona.

Trzeba było pojechać po nim jak jeszcze nigdy dotąd.Dla równowagi.Typowa akcja Sekielskiego.Obiektywna.

Tusk i tak skończy fatalnie, albo jeszcze gorzej.Może Trybunału się kiedyś doczeka, w końcu należy mu się.

Zdradził polskie interesy, przedkładając walkę polityczną, nad racje stanu.

Układ jest w kropce, bo szykuje się mocno zagmatwana sytuacja, mogąca odwracać trendy średniookresowe/kilkumiesięczne/.

Pompują Balcerowicza, ale to wszystko nie pewne jest, podobnie jak PJN, czy 1 procentowy.SLD zyskuje, ale to na krótką metę, bo nikt ich nie atakuje.

Ważna będzie beatyfikacja Papieża, to przecież PiS walczył w obronie krzyża, któremu prezydent wypowiedział wojnę.Dlatego powinna to być uroczystość podkreślająca przywiązanie PiS do sfery duchowo-katolickiej.

Oczywiście polska prezydencja będzie sprzyjać obozowi rządowemu, ale różnie to może jeszcze wyglądać, bo katastrofa smoleńska nie da o sobie zapomnieć, zwłaszcza że trzeba będzie po polskim raporcie kogoś poświęcić i może spowodować to wewnętrzny kryzys w PO.

747 jak zwykle w niedziele odświętnymi postami raczysz.

"Ważna będzie beatyfikacja Papieża, to przecież PiS walczył w obronie krzyża, któremu prezydent wypowiedział wojnę.Dlatego powinna to być uroczystość podkreślająca przywiązanie PiS do sfery duchowo-katolickiej.podobny wniosek wyciągnąć"

wyjątkowo łajdacki post.

747 nie chcesz się leczyć a Tusk obroni przed słusznym twojej mordy zlaniem.

"Za to, co wygłosił jeden z najwierniejszych współpracowników prezesa 747, który stwierdził, że "jak na kłamstwie katyńskim rozkwitła PRL, tak na kłamstwie smoleńskim żeruje obecna koalicja", po prostu należy publicznie bić po mordzie."

Beatyfikacja JPII będzie istotną sprawą do rozegrania przed nadchodzącymi wyborami.

Banda bezideowców z PO będzie umoralniać wyborców przypominając swoim przeciwnikom co się nie godzi w imię pamięci o JPII. Co oczywiście rozsierdzi PiS. Tyle, ze łajdackim będzie można nazwać postępowanie ludzi bez skazy z PO.

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

Wyświetl postUżytkownik vincent_ dnia 29.01.2011 - 20:12 napisał

teraz wszystko jasne, to olbryski i fajda razem z tuskiem i komurruskim zamieszani sa w mord na załodze i pasazerach tupolewa,

olbryski dobijał szabelką

Nie zrzynaj wicek! Już dawno temu pisałem że to robota Olbrychskiego sterowanego przez Wajdę.

a czy twój wpis też ocenzurowali?

widać tutejsi moderatorzy traktują ten wątek poważnie, jak jaro747 czy wladz,

czy wypowiedz olbrykskiego o J.Kaczyńskim jest poważna?

mógł ja wypowiedziec człowiek chory z nienawisci - olbrykski

a czy twój wpis też ocenzurowali?

widać tutejsi moderatorzy traktują ten wątek poważnie, jak jaro747 czy wladz,

mógł ja wypowiedziec człowiek chory z nienawisci - olbrykski

cóż takiego powiedział.Na podstawie własnego niemałego doświadczenia w odgrywaniu różnych postaci zagłębił się w przyczyny obecnego łajdactwa.

vincet za twoje wpisy lać po mordzie...nie ważne że durny żarcik

Sypie się, sypie, jak wszystko co zbudowane jest jak domek z kart.

To pojęcie wypromowane przez układ "mała stabilizacja", jako osiągnięcie koalicji PO-PSL I D.Tuska.

O żadnej stabilizacji nie ma mowy, bo nigdy jej nie było.Tylko istniała w przestrzeni medialnej, wykreowana, wyreżyserowana, zero prawdziwego dziennikarstwa.Jawne przemilczenia, stocznie, inwestor katarski, afery, afery wyborcze, zakłamany Smoleńsk, inne - to wszystko wraca teraz i poraża siłą argumentów.Ostachowicz bezradny, premier Putin bezwzględny, OFE, kolej na kolej, zaniechane autostrady, inwestycje, - następuje kumulacja elementów barwiących rząd na szary kolor.

Orliki, nie dadzą rady zrównoważyć tego obrazu, a przecież najgorsze z tego zestawu, czyli podwyżki wymieniam dopiero teraz.

wladz

Nie marnuj energii na walenie mnie po mordzie, ja wcale nie jestem rozentuzjazmowany taką trudną sytuacją w kraju.

Pomóż lepiej, jeżeli masz taką możliwość, rządzącym, aby dostrzegli, że przyczyną tego fatalnego obrazu rzeczywistości nie jest PiS, nie jest J.Kaczyński czy inny polityk jedynej partii opozycyjnej.

Przyczyną tego stanu rzeczy jest zwykła ludzka nieudolność, zaprzaństwo, oraz całkowite lekceważenie kosmicznych praw, z których zbudowany jest cały wszechświat.

Wszystko co wychodzi od nas, do nas powraca.

P.S.

Bicie w dzieciństwie zawsze ma swoje konsekwencje w dorosłym życiu./Niezależnie czy biło się, czy było się bitym/

Bicie w dzieciństwie zawsze ma swoje konsekwencje w dorosłym życiu./Niezależnie czy biło się, czy było się bitym/

A jakie, rozróżniając dla oprawcy i ofiary?

Człowiek może być dobry, uczciwy ale i tak ilość ludzi na jego pogrzebie zależy od pogody...

Jedna i druga sytuacja jest skrajnie niebezpieczna i może skończyć się pobytem.

Słabe jednostki, aby uniknąć bycia ofiarą zaczną się wzmacniać treningiem sztuk walk oraz siłowym./D.Olbrychski ćwiczył w młodości boks/

Silne jednostki, będą dążyły do dominacji, najpierw fizycznej, następnie finansowej, co może prowadzić do sprawstwa kierowniczego grupą.

Zarówno jeden i drugi przypadek powoduje, że przemoc staje się elementem rzeczywistości w jakiej egzystuje jednostka, a to już jest chodzenie po cienkiej linie.

Argument siły, w tym fizycznej od zarania dziejów kształtuje rzeczywistość.

Człowiek może być dobry, uczciwy ale i tak ilość ludzi na jego pogrzebie zależy od pogody...

byli bici w dziecinstwie (jak prawie kazde dziecko) to wezmy im teraz oddajmy wawel, palac prezydencki , sejm, wszystko i niech nam zrobia tutaj rwande czy cos takiego...

Home is where the needle marks try to heal my broken heart...

Ciekawym zjawiskiem jest, że sympatycy PiS racjonalnie i trafnie potrafiący oceniać sytuację gospodarczą kraju oraz dyskusyjne działania rządu w tej dziedzinie, kompletnie są bezradni w ocenie zachowania i wypowiedzi prezesa w sferze pozagospodarczej, bo też i prezes na gospodarce się nie zna, to i nie mówi.

Natomiast jego bezprzykładne szczucie ludzi, zbydlęcenie prezesa, jego sk***ysyństwo, którym emanuje, jakoś umyka światłym, dzielnym piewcom PiSu uber alles.

Budowanie teorii spiskowych, obarczanie przeciwników politycznych za katastrofę komunikacyjną, przez normalnych ludzi jest jednoznacznie postrzegane jako przejaw choroby umysłowej, jeśli jednak przyjmiemy punkt widzenia poddanych prezesa, że nie jest on chory a to jest "tylko polityka", to ja nie wiem, gdzie on się takiej polityki uczył, bo wygląda mi to na szkołę WUML - Wojskowy Uniwersytet Marksimu Leninizmu. A w tamim przypadku, rzeczywiście mamy do czynienia z bydlakiem.

"Jarosław Kaczyński w wywiadzie dla Onet.pl stwierdził, że trzy osoby zginęły w katastrofie smoleńskiej z powodu "małostkowości" Bronisława Komorowskiego. Ówczesny marszałek sejmu miał nie zgodzić się na przesunięcie głosowań i dlatego trójka posłów była zmuszona lecieć tupolewem, zamiast wcześniej pojechać pociągiem"

- "To jest skandaliczna wypowiedź, takie rzeczy, na miły Bóg, nie mogą mieć miejsca – zaakcentował szef klubu PSL w Radiu ZET."

- "W podobnym tonie wypowiadał się Andrzej Halicki, poseł PO - To obrzydliwy sposób uprawnia polityki. Mamy wszyscy tego dosyć. Przekroczona została granica etyczna i prawna."

Nawt "bolszewicki kolega" prezesa był oburzony:

- "Marek Siwiec z SLD uznał, że słowa prezesa PiS są wyrazem "wyjątkowej bezczelności". - To jest po prostu obrzydliwe, pan Kaczyński robi to cynicznie. Raz w tygodniu musi się ukazać ohydna wypowiedź, która bulwersuje - stwierdził eurodeputowany."

Zazwyczaj wygadana Jakubiak:

- "Wypowiedzi Kaczyńskiego nie chciała komentować wyrzucona z PiS Elżbieta Jakubiak. - Nie ma o czym dyskutować. Nie chcę komentować, bo traktuje go (Jarosława Kaczyńskiego) jako rodzinę - powiedziała posłanka."

- "Szefa swojej partii bronił Mariusz Błaszczak. - Małostkowość marszałka była faktem i że przemysł pogardy był faktem - powiedział. I insynuował, że gdyby nie doszło do rozdzielenia wizyt w Katyniu (premier Donald Tusk był w Rosji 7 kwietnia), to nie "10 kwietnia byłoby tej sytuacji".

Na tej samej zasadzie - gdyby nie było afery z naciskami na lądowanie w Tbilisi oraz wymuszenia wylotu z Warszawy i nacisków na lądowanie w złych, nie nadających się do tego warunkach, to 10 kwietnia nie byłoby tej sytuacji.

Chamskie uproszczenie prawda?

Ale niczym się nie różni od tego co bredzi prezes i jego wyznawcy.

wladz

Nie marnuj energii na walenie mnie po mordzie, ja wcale nie jestem rozentuzjazmowany taką trudną sytuacją w kraju.

Pomóż lepiej, jeżeli masz taką możliwość, rządzącym, aby dostrzegli, że przyczyną tego fatalnego obrazu rzeczywistości nie jest PiS, nie jest J.Kaczyński czy inny polityk jedynej partii opozycyjnej.

Przyczyną tego stanu rzeczy jest zwykła ludzka nieudolność, zaprzaństwo, oraz całkowite lekceważenie kosmicznych praw, z których zbudowany jest cały wszechświat.

Wszystko co wychodzi od nas, do nas powraca.

P.S.

747 kolejka już ustawiona i czekamy na twoją mordę..tylko nie chowaj w piasku

ludzi inteligentnych i wrazliwych jest malo, taka jest prawda, dlatego wybory sie koncza tak jak sie koncza, dlatego takie cos jak kaczynski jest jeszcze w przestrzeni publicznej i wielu innych, my tutaj sobie przeintelektualizowalismy wszystko, rozprawiamy , a swiat bedzie dalej prymitywny, chamski, bedzie chodzilo tylko o zapchanie kichy tanią kielbasa i kaczynski doskonale to wie, on skupil sie na elektoracie ciemnym i ma do tego prawo, jest to kalkulowane na zimno i skuteczne, bez wiekszych fluktuacji ma popularnosc do smierci, byt rodziny zapewniony , a jego bratanica i ten sldowski skurczybyk co z nia jest to juz inna kategoria, milionerzy w wieku 20kilku lat, wyplyna do najwyzszych stanowisk na ludzkiej glupocie, ale na ludzkiej glupocie jeszcze dlugo w polsce sie bedzie robic najlepsze interesy....

Home is where the needle marks try to heal my broken heart...

..wlasnie tylu was ..inteligentnych..a swiat ciagle w tym samym miejscu...

35 lat temu - 31 stycznia 1976 roku - do sejmu PRL trafił "Memoriał 101" - pierwsze wystąpienie polskich intelektualistów przeciwko PZPR. Jego sygnatariusze protestowali przeciwko nowelizacji konstytucji m.in. wpisania do niej kierowniczej roli partii oraz wieczystego sojuszu z ZSRR.

Listy protestacyjne, które wpłynęły do sejmu na przełomie 1975 i 1976 roku były pierwszym tak licznym wystąpieniem polskiej inteligencji przeciwko polityce PZPR.

electro

Kto w Polsce robi największe interesy na głupocie intelektualistów?

Z intelektualistów robi idiotów, degradując ich do roli posłusznego cymbała, wiernego jak pies.

Przed wyborami zawsze istnieje obawa, ze "pies" nawet najwierniejszy w głupocie ugryzie w d u p ę.

Potem zostawi, pójdzie do lasu i zostanie wolny albo znajdzie innego Pana.

PO jest właśnie w tej sytuacji. Bliżej ma do bolesnego spotkania i rany na d u p i e niż błogiego powiekszania stanu ślepo wierzących intelektualistów.

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

electro

Jakbyś poprzestawiał trochę elementów w swoim wywodzie, to nawet można Ci przyznać rację.

W miejsce PiS wstaw PO.

W miejsce ciemnego electoratu wstaw :młodych, wykształconych, znających obce języki, z większych ośrodków.

I teraz pełna zgoda.

Osobnym tematem są pracownicy mediów, którzy w stanie rzeczy jaki opisałeś, czy ja opisałem ze zmianami, mają swój udział nie do przecenienia.

Bez ich udziału utrzymywanie przez dłuższy czas tego stanu rzeczy byłoby bardzo trudne.

Filut

Zachęcam Ciebie tak jak uprzednio Jaro do ataku na D.Tuska.

Jest on teraz balastem dla PO.

Przeszkadza w utrzymywaniu przez tą partię wysokich notowań sondażowych.

A przecież o to chodzi, aby być u władzy i mieć wszystkie ośrodki jej wykonywania do dyspozycji i pod kontrolą.

Inaczej dojdzie do zagrożenia wielu interesów, wiec ryzykowanie jest nie potrzebne i bezsensowne.

Bez D.Tuska w PO świat będzie istniał dalej, bez większych problemów.

Człowiek z mieszkaniem własnościowym to nie jest jakaś wartość, mogąca odegrać jakąś istotną rolę.

Szczególnie jak nosi nazwisko Tusk.

To nazwisko przynosi nam wszystkim Polakom wstyd w świecie.Czas aby z tą sytuacją skończyć.

W PO jest wielu utalentowanych obiecujących polityków, np pan min Zdrojewski.

Widziałbym tego pana na stanowisku nowego premiera.

To nazwisko przynosi nam wszystkim Polakom wstyd w świecie.Czas aby z tą sytuacją skończyć.

Przecież nikt Ci nie kazał zmieniać nazwiska na takie.

Jestem przekonany, że tak. Bicie przez kolegów w dzieciństwie i nie ujęcie się za bitymi synami przez ojca z pewnością zostawiło głębokie ślady w psychice kaczyńskich. Gdyby ojciec jarusia i lesia chciał, to rodzice ich prześladowców zgniliby w kazamatach UB - a nic takiego się nie zdarzyło.

Pan Daniel Olbrychski słusznie przywołał zdarzenia z przeszłości, które ukształtowały byłego prezydenta i premiera; wiele ich późniejszych poczynań stało się teraz dla mnie zrozumiałe.

Czytałem kiedyś książkę o Hitlerze w której opisano, że on też był mocno bity w dzieciństwie. Całe szczęście, że jaruś nie ma talentu politycznego niemieckiego dyktatora - inaczej mielibyśmy teraz w Polsce piekło.

Ukryta Zawartość

Wyliczono dokładną datę końca świata

Słysząc te wieści, Donek zawiesił całkowicie budowę autostrad.

Ukryta Zawartość

electro

Jakbyś poprzestawiał trochę elementów w swoim wywodzie, to nawet można Ci przyznać rację.

W miejsce PiS wstaw PO.

W miejsce ciemnego electoratu wstaw :młodych, wykształconych, znających obce języki, z większych ośrodków.

I teraz pełna zgoda.

Osobnym tematem są pracownicy mediów, którzy w stanie rzeczy jaki opisałeś, czy ja opisałem ze zmianami, mają swój udział nie do przecenienia.

Bez ich udziału utrzymywanie przez dłuższy czas tego stanu rzeczy byłoby bardzo trudne.

Filut

Zachęcam Ciebie tak jak uprzednio Jaro do ataku na D.Tuska.

Jest on teraz balastem dla PO.

Przeszkadza w utrzymywaniu przez tą partię wysokich notowań sondażowych.

A przecież o to chodzi, aby być u władzy i mieć wszystkie ośrodki jej wykonywania do dyspozycji i pod kontrolą.

Inaczej dojdzie do zagrożenia wielu interesów, wiec ryzykowanie jest nie potrzebne i bezsensowne.

Bez D.Tuska w PO świat będzie istniał dalej, bez większych problemów.

Człowiek z mieszkaniem własnościowym to nie jest jakaś wartość, mogąca odegrać jakąś istotną rolę.

W PO jest wielu utalentowanych obiecujących polityków, np pan min Zdrojewski.

Widziałbym tego pana na stanowisku nowego premiera.

747 na twoją mordę przy brzozie czekamy...co jest proroku?

Jestem przekonany, że tak. Bicie przez kolegów w dzieciństwie i nie ujęcie się za bitymi synami przez ojca z pewnością zostawiło głębokie ślady w psychice kaczyńskich. Gdyby ojciec jarusia i lesia chciał, to rodzice ich prześladowców zgniliby w kazamatach UB - a nic takiego się nie zdarzyło.

Pan Daniel Olbrychski słusznie przywołał zdarzenia z przeszłości, które ukształtowały byłego prezydenta i premiera; wiele ich późniejszych poczynań stało się teraz dla mnie zrozumiałe.

Czytałem kiedyś książkę o Hitlerze w której opisano, że on też był mocno bity w dzieciństwie. Całe szczęście, że jaruś nie ma talentu politycznego niemieckiego dyktatora - inaczej mielibyśmy teraz w Polsce piekło.

o Hitlerze nie słyszalem, ale z tego co wiem to Stalin był bity,

z gadki Olbrykskiego wynika, ze takze był bity, natomiast Kaczynckie raczej bite nie były, bo sa za spokojne,

kto był bity jest agresywny nie tylko werbalnie, ale przede wszystkim zachowuje sie agresywnie - vide Olbrykski z szabelką w Zachęcie,

więc kto był bity?

Olbrykski byl bity

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.