Skocz do zawartości
IGNORED

Polityka | archiwum

Ojciec Dyrektor

Rekomendowane odpowiedzi

W maju deficyt budżetowy wykorzystany w 90 %,ale jest światełko w tunelu dla PO wzrost zatrudnienia w administracji państwowej kolejnych 7000 osób - jednym słowem jest obiecany skok cywilizacyjny,rozwój.

PO to partia Pełniąca Obowiązki partii rządzącej od wyborów do wyborów.

W między czasie jest i trwa psując co się da.

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

tak pierwszy z brzegu w "googlach" -

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

oczywiście można napisać że naciągane - niemniej jak cała historia - teraz to nikt nie może dojść całej prawdy o ostatnich 20 latach w Polsce mając do dyspozycji internet i "wszystko" na bieżąco ( ale szok zawsze myślałem że to przez rz :D ) - a tutaj ktoś chce rozprawiać o historii Dzierżyńskiego

Ukryta Zawartość

oczywiście , złóż kwiaty w miejscu jego pomnika .W-wa plac Bankowy

mizerne rozcieńczanie polskiego Dzierżyńskiego różnymi rosyjskimi oprawcami .

takie bajeczki idealne dla patriotów idiotów

" Dzierżyński często wizytował więzienia, jego zdaniem zbyt przepełnione, znajdujące się w różnych częściach Rosji. Zdarzało się, że uwalniał ludzi nie tylko indywidualnie. Ksiądz Roman Dzwonkowski tak zapamiętał swoje odwiedziny u zasłużonego proboszcza z Rubieżewicz nieopodal przedwojennej granicy polskiej, ks. Piotra Pupina, zmarłego w 1979 r.: „Otóż ksiądz Pupin opowiadał mi, że gdy w latach pięćdziesiątych przyjechał do Polski na pogrzeb swojej matki i odprawiał Mszę św. w katedrze w Białymstoku, podszedł do niego w zakrystii jakiś starszy ksiądz i zapytał go, czy on jest z ZSRR. Gdy potwierdził, tamten powiedział tak: «A ja się codzień modlę za Dzierżyńskiego, bo on mi życie uratował. Gdy siedziałem w Piotrogrodzie w więzieniu razem z grupą 40 księży i czekaliśmy na śmierć, bo wtedy masowo rozstrzeliwano – pewnego wieczoru przyszedł Dzierżyński i powiedział: Wychoditie czornyje kruki. I uwolnił nas»”. [Za wschodnią granicą 1917-1993. O Polakach i Kościele w dawnym ZSRR z Romanem Dzwonkowskim rozmawia Jan Pałyga, wyd. „Wspólnota Polska & Pallotinum II, Warszawa 1993, s. 84-85] Dzwonkowski zaznacza też wcześniej, że w wydanej przed wojną we Francji publikacji „Les maitres de la Tscheka” autor pisał o tym, jak Dzierżyński ratował księży katolickich."

dobry człowiek ,najpierw za nic zamknął a potem odwiedził i wypuścił tuż przed rozstrzelaniem .

próby wybielanie tylko dlatego , że polak nie rusek żałosne jak postać Dzierżyńskiego , któremu zawdzięczamy Stalina na czele ZSRR i miliony ofiar terroru .Ale to Rosjanie wiec jakie ma znaczenie ,ważne że duchownych przed rozstrzelaniem uchronił.

internet korzysta z dokumentów . A trudno sfałszować jego dokonanie gdy są dokumenty a nie bajki duchownych o dobrym człowieku opowiadane przez klub patriotyczno idiotyczny

Dajcie spokój tej historycznej łajzie.

Ne warto z takimi sporami wpisywać się w czerwone książeczki wydawane przez wypłowiałe czerwone SLD.

Dzisiaj mamy to co mamy, na prawo mosty, autostrady, stadiony, metra, a na lewo pola, lasy, bagna.

Środkiem Tusk na białym koniu w piętkę goni, a za nim lemingi masowo w kupy po rumaku bęc, bęc......

Dlaczego "roztrząsanie historii" nie ma sensu?Jak najbardziej ma!Tylko trzeba to robić rzetelnie a nie uprawiać politykę historyczną "ku pokrzepieniu serc".

Tylko trzeba to robić rzetelnie a nie uprawiać politykę historyczną

Wojciechu , jak miło przeczytać ten kawałeczek samokrytyki.

M I Ł O

Ukryta Zawartość

najlepsze są komenty...hehe..

Ukryta Zawartość

Jaruś jesteś "europejczykiem" i nigdy tego nie zrozumiesz. Rozum Ci "zbłękitniał" do reszty.

Tomusia i ciebie to chyba trzeba walić cepem po głowie żebyście cokolwiek zrozumieli a i to nie jest pewne.

Jestem Europejczykiem.

niech mistrz zadymy rozśmiesza

" - Właściwie ja mogę pana premiera przeprosić. Mogę oświadczyć: panie premierze Donaldzie Tusku, serdecznie pana przepraszam, że przeze mnie robi pan z siebie idiotę - powiedział Jerzy Urban w Radiu ZET. Dodał, że cieszy go sprawa pozwu za primaaprilisową publikację. - Mam bardzo donośną kampanię reklamową za darmo - stwierdził."

radzę niezależnym patriotom skorzystać z porad Urbana , wy przez lata nie potrafiliście idioty z Tuska zrobić a on jednym tekstem na 1 kwietnia

Polityka - Biznes

Ukryta Zawartość

Warto przeczytać do końca ...

Ukryta Zawartość

xniwax

Źle zrozumiałeś.To było m.in. o Tobie.

Czyli o postawie polegającej na niedostrzeganiu ciemnych stron historii własnego narodu.

Ty mnie też.

Mowa o naginaniu historii do obecnych potrzeb.

Po co i komu to potrzebne? Pytanie do ciebie.

Przeżyliśmy historię pisaną na nowo czerwoną czcionką, przeżyjemy i tą na nowo pisaną na niebiesko.

Wladzu otrząśnij się, to nie deszcz co Ci na głowę pada.

Dla ciebie tylko takie alternatywy historii i teraźniejszości..

Ukryta Zawartość

post-8986-0-57173500-1368729533_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ważne kto zakopał i dlaczego a nie skąd wywoził i dlaczego.

To drugie nie zmienia faktu istnienia pierwszego.

Dla was czerwono-błękitne lewaki nic nie ma znaczenia.

Sam sobie przeczysz i sam siebie okłamujesz ale to już raczej temat słabości służby zdrowia, a raczej profilaktyki dot. pewnych schorzeń.

Może przesadzam i to tylko trauma po udanej lewackiej indoktrynacji leczonej unijną. leczenie choroby chorobą. Ciekawy efekt wladzu jak widzę. .

xniwax

Natomiast na ędęcką chorobę na razie lekarstwa brak!

Chociaż jak pokazuje przykład Bolesława Piaseckiego ędecy potrafią b.szybko przestawiać się na odmienne pozycje.

Pomimo pryncypialności-jak zapewnia xniwax.

P.S.Trudno nie wspomnieć jeszcze o Zjednoczeniu Patriotycznym Grunwald.

Tak xniwaxie.Tacy jak Ty swobodnie wysługiwali się komunie za PRLu i poglądy ędeckie nie przeszkadzały im w tym.Tak więc nie pouczaj innych co jest patriotyczne a co nie jest.Nie jesteś jedynym,któremu na czymś zależy.Problem w tym,że mamy odmienne wizje Polski.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.