Skocz do zawartości
IGNORED

Polityka | archiwum

Ojciec Dyrektor

Rekomendowane odpowiedzi

Ktoś, kiedyś tu pisał, że w głupocie, ignorancji i braku profesjonalizmu nikt nie jest w stanie zagrozić Fotydze. Teraz już dla wszystkich jest już chyba jasne, że oberdyplomatomatołek bije Fotygę w każdej z tych dziedzin nie o głowę, a o kilka. Widać jego mocodawca równie głupi skoro tego idiotę na tym stołku toleruje. Dureń, durniem pogania, a jeszcze od durni głupsi się jeszcze z tego cieszą...

"- Kilka miesięcy temu, na marginesie rozbudzonej kampanii przed decyzją o Brexicie i po referendum, zaczęły się pojawiać incydenty wobec Polaków - powiedział szef MSZ."

Najpierw przyklaskiwali brexitowcom, a teraz zdziwienie. To co, wcześniej nie widzieli w jakim to idzie kierunku? Tragikomedia z bandą debili w roli głównej.

Jestem Europejczykiem.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ciapaty pliz dont brejk maj hart

Ukryta Zawartość

Polecam tez poczytac komentarze, pare ciekawych nazwisk sie pojawia. Coz, smierdzi coraz bardziej.

'Muzyka używana jest do kształtowania ludzkiego umysłu; może być mocna jak narkotyk, lecz o wiele niebezpieczniejsza, gdyż nikt nie traktuje poważnie manipulowania poprzez muzykę."

"Choć głównym celem gabinetu Szydło ma być „wstawanie z kolan", wyprawa taka raczej obniża rangę Polski, niż ją podnosi. Czy jakikolwiek duży i szanujący się kraj chciał wysłać do stolicy innego państwa aż trzech członków rządu po zabójstwie jego obywatela? Na taki ruch zdecydować się może rząd peryferyjnego kraju wobec państwa leżące w centrum. Ministrowie jadący do Londynu w sprawie śmierci Polaka występują z pozycji petenta brytyjskiego rządu."

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Jestem Europejczykiem.

"Choć głównym celem gabinetu Szydło ma być „wstawanie z kolan", wyprawa taka raczej obniża rangę Polski, niż ją podnosi.

Ale efekt propagandowy u ciemnogrodzian może być bardzo pozytywny. Ciemnogrodzianie lubią symboliczne gesty.

Jakość wniosków w porównaniach audio jest zawsze zgodna z jakością procedury porównawczej.

Pasja bez precyzji to chaos. DOBRZE ŻE JEST MUZYKA

Ale efekt propagandowy u ciemnogrodzian może być bardzo pozytywny. Ciemnogrodzianie lubią symboliczne gesty.

Oczywistym jest, że ta cała szopka odgrywana jest napotrzeby wewnętrzne. Ciemny lud zapewne to kupi.

Jestem Europejczykiem.

To takie lewackie poczucie prawa wolności,ale tak naprawdę to paskudna samowolka...bardzo niskich lotów...

Opluwanie,wszelkich wartości,ba,świętości,to już wrodzone mają...żenada!

Natomiast prawacką miłość tolerancja i kultura była wybitnie widoczna pod bazyliką Mariacką w Gdańsku tydzień temu......

14117857_1828715664029120_4109690606711283033_n.png

Patriotyzm nie ma barw politycznych ...

14212083_1831570523743634_7478931294346387044_n.png

Gość Włodzimierz_55692

(Konto usunięte)

Środowiska krytyczne wobec prezydenta Dudy, skrajne zachowania w Polsce, nazywają nacjonalizmem. Te same środowiska, wyjątkowo skrajne zachowania na Ukrainie, nazywają patriotyzmem. Pan prezydent najwyraźniej popiera jedno i drugie - czyli polski nacjonalizm i ukraiński patriotyzm. To drugie, ostatnio nawet jakby mocniej.

Kto temu biedakowi listy pisze? ;-) UK nie jest pod okupacją Watykanu jak PL ;-) oj Anżej...

14291718_1832511370316216_8384052271702637007_n.png?oh=e137ad1ec70e02f62ef2f3d13a7573a0&oe=58813D09

"Proszę państwa. Ja nie jestem przeciwny zebraniom, wręcz przeciwnie, nie mam nic naprzeciwko, ale..."

WIdzę ty już kupiłeś...

(................) W końcu Polska nie daje się dymać ze wszystkich stron jak za czasów III RP. Wtedy pluli na nas z przodu tyłu i boku a Bronek myślal że to deszcz i kazał nie wzniecać paniki bo jeszcze zdenerwowałby się czekista Putin.

P.S.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Mam nadzieje ze temu jegomosciowi w koncu dobiorą się do tyłka!

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Brencik to prowokator, bo przecież nikt nie może być aż tak głupi.

P.S.

Chociaż jak słucham Błaszczaka to zaczynam się zastanawiać. Czasem rzeczywistość przerasta najbujniejszą nawet wyobraźnię.

Jestem Europejczykiem.

Gość Włodzimierz_55692

(Konto usunięte)

Wy tu podśmiechujki z pana prezydenta uskuteczniacie, a polityk kanapowo-telewizyjny (obecnie głównie TVN24) chwali akurat ten pomysł - określając go jako niezły.

No i pełna zgoda. Każdy z tych krzykaczy na filmie to ptak, co sra we własne gniazdo.

To normalna polska hołota. Anglicy też jej zaczynają mieć dość. W innych państwach to tylko kwestia czasu. Budowa skansenu Europy trwa.

Jakość wniosków w porównaniach audio jest zawsze zgodna z jakością procedury porównawczej.

Budowa skansenu Europy trwa.

Niestety tak to wygląda. Wójt Szydło wygłasza jakieś mrzonki o wyznaczaniu nowego kierunku dla Europy, ale Europa ma ją i jej pomysły za niewarte jakiejkolwiek uwagi. Za chwilę (o ile już to się nie stało) trafimy do Grupy B (maruderzy, sabotażyści, roszczeniowcy) i tam będziemy mogli sobie "wyznaczać kierunki".

Jestem Europejczykiem.

Gość Włodzimierz_55692

(Konto usunięte)

To normalna polska hołota. Anglicy też jej zaczynają mieć dość. W innych państwach to tylko kwestia czasu. Budowa skansenu Europy trwa.

Takim językiem posługiwała się w zamierzchłych czasach polska elita czyli szlachta, a szczególnie magnateria. Reszta to była właśnie hołota. Skutki znamy. Elity całkiem dobrze ustawiały się pod zborami, pod Okupacja Niemiecką i pod PRL-em.

Niestety tak to wygląda. Wójt Szydło wygłasza jakieś mrzonki o wyznaczaniu nowego kierunku dla Europy, ale Europa ma ją i jej pomysły za niewarte jakiejkolwiek uwagi. Za chwilę (o ile już to się nie stało) trafimy do Grupy B (maruderzy, sabotażyści, roszczeniowcy) i tam będziemy mogli sobie "wyznaczać kierunki".

Kiedy w swojej historii Polska traktowana była przez najważniejsze państwa Europy jako A-klasa? Odpowiedź jest prosta. Nigdy. Czy Polska będzie kiedykolwiek traktowana jako państwo "A"-klasowe? Odpowiedź jest taka sama. Nigdy. Ważniejsze jest pytanie dlaczego? Odpowiedź daje obecna rzeczywistość.

Lech36 i Jaro_747 mają chyba jakieś wielkie kompleksy europejskości, skoro niemal wszystko w Polsce kojarzy się im tylko z hołota i zaściankiem. Być może znają choć jeden europejski kraj, gdzie te zjawiska w ogóle nie występują. Dla nich być nowoczesność wyznaczają nadmierne wolności jednostki, przyjmowanie emigrantów bez względu na okoliczności i skutki, wyrzekanie się własnej tożsamości, ożywcze idee w rodzaju dominacji LGBTQ, gender, związków partnerskich i bezkrytyczne uwielbienie Zachodu.

No i pełna zgoda. Każdy z tych krzykaczy na filmie to ptak, co sra we własne gniazdo.

Masz racje. Jak oni maja w ogóle mieć czelność krzyczeć na byłego prezydenta, który nie chciał, ale musiał. Obalić dwa rządy, falandyzować prawo, naruszać konstytucję, wykradać SB-ckie papiery, knuć i szczuć, etc. Jak teraz taki były prezydent może krytykować Kaczyńskiego, Dudę i Szydło? Znowu nie chce, ale musi czy raczej chce, choć nie musi.

To z ciebie Dziadek wyłażą kompleksy Towarzysza, którego zaproszono na salony, a który cały czas zaglada pod stół czy mu czasem nic z butów nie wyłazi i pod obrusem sprawdza, czy dobrze pazury wyszorował.

"Dla nich być nowoczesność wyznaczają nadmierne wolności jednostki, przyjmowanie emigrantów bez względu na okoliczności i skutki, wyrzekanie się własnej tożsamości, ożywcze idee w rodzaju dominacji LGBTQ, gender, związków partnerskich i bezkrytyczne uwielbienie Zachodu."

Zupełnie, jak bym Błaszczaka słuchał, czy propagandzistów z Radia Maryja. Oczywiście hasła z czarnej d...wzięte, szkoda gadać.

Tak z ciekawości - kto ma decydować, czy wolności jednostki są "nadmierne"? Pierwszy Sekretarz Kaczyński?

Jestem Europejczykiem.

Takim językiem posługiwała się w zamierzchłych czasach polska elita czyli szlachta, a szczególnie magnateria. Reszta to była właśnie hołota. Skutki znamy. Elity całkiem dobrze ustawiały się pod zborami, pod Okupacja Niemiecką i pod PRL-em.

Społeczeństwo bez elit jest niewiele warte. Bez elit miał być poprzedni nasz ustrój. Niestety klasa robotnicza jako hegemon zastępujący elity nie sprawdziła się. Elity niestety są niezbędne. Mimo wszystko ci co do elit się nie zaliczają hołotą nie muszą być. Ci z filmu w przeważającej części niestety są.

Lech36 i Jaro_747 mają chyba jakieś wielkie kompleksy europejskości, skoro niemal wszystko w Polsce kojarzy się im tylko z hołota i zaściankiem.

Wszyscy ci co wyjechali za granicę mieli takie kompleksy. Teraz część z tych co wyjechali ma też kompleksy bo jak się okazuje tą brzydką cechę człowieka za granicą widać jeszcze jaskrawiej choć oczywiście tam też jest sporo miejscowych hołot.

Gość Włodzimierz_55692

(Konto usunięte)

Społeczeństwo bez elit jest niewiele warte. Bez elit miał być poprzedni nasz ustrój. Niestety klasa robotnicza jako hegemon zastępujący elity nie sprawdziła się. Elity niestety są niezbędne. Mimo wszystko ci co do elit się nie zaliczają hołotą nie muszą być. Ci z filmu w przeważającej części niestety są.

(...)

Nie neguję roli elit. Natomiast neguję jakość elit po 1989 roku, a takie zachowania jak na filmie, są skutkiem owej kiepskiej jakości.

(...)

Wszyscy ci co wyjechali za granicę mieli takie kompleksy. Teraz część z tych co wyjechali ma też kompleksy bo jak się okazuje tą brzydką cechę człowieka za granicą widać jeszcze jaskrawiej choć oczywiście tam też jest sporo miejscowych hołot.

Te kompleksy są m.in. skutkiem tego, że przez lata wpajano Polakom przy każdej okazji totalną wyższość i lepszość Zachodu. Elity PRL-owskie (niezależnie czy powiązane z władzą czy opozycją) i te po 1989 roku w tym też niestety przodowały. Przez to też ponoszą odpowiedzialność za polską hołotę, polski zaścianek.i polskie kompleksy.

<br />Masz racje. Jak oni maja w ogóle mieć czelność krzyczeć na byłego prezydenta, który nie chciał, ale musiał. Obalić dwa rządy, falandyzować prawo, naruszać konstytucję, wykradać SB-ckie papiery, knuć i szczuć, etc. Jak teraz taki były prezydent może krytykować Kaczyńskiego, Dudę i Szydło? Znowu nie chce, ale musi czy raczej chce, choć nie musi.<br /> <br /> <br />

Wałęsa nie jest moim idolem. Szczerze mówiąc , jak był prezydentem to liczyłem dni do końca jego kadencji i oddałem radośnie głos na Kwacha. Inna sprawa że teraz , przy Dudzie, Wałęsa wydaje mi się mężem stanu:-) . No ale ja nie o tym...

Tydzień temu rozmawiałem w samolocie z panią z Kanady. Leciała na wakacje do Europy, najpierw Amsterdam, potem cruzer po Bałtyku, m.inn. Gdynia. Poradziłem jej, żeby zwiedziła Gdańsk, a ta od razu ..oh, yeah, Gdansk, Lech Walesa!!

Kilka dni później znowu przypadkowa znajomość, tym razem facet, też Kanada. I znowu to samo, Yes,Poland ? Lech Walesa, hero, solidarnosc

Ten kult trzeba podtrzymywać ! Wałęsa jest jaki jest - ale jest symbolem! Może niezasłużenie, nie wiem , to bez znaczenia.

Poza tym, co mnie obchodzi jego współpraca z SB z lat siedemdziesiątych.

I dlatego ci krzykacze, poza tym że to co robią to pospolite chamstwo i rozróba , szkodzą Polsce.

Te kompleksy są m.in. skutkiem tego, że przez lata wpajano Polakom przy każdej okazji totalną wyższość i lepszość Zachodu. Elity PRL-owskie (niezależnie czy powiązane z władzą czy opozycją) i te po 1989 roku w tym też niestety przodowały. Przez to też ponoszą odpowiedzialność za polską hołotę, polski zaścianek.i polskie kompleksy.

No może nie totalna wyższość/lepszość,bez przesady:samochody mamy lepsze,odrzutowce szybsze,procesory najszybsze,lotniskowce największe,marki odzieży najbardziej znane na świecie,najpotężniejsze banki,koncerny paliwowe o zasięgu globalnym...nie wiem tylko czy stadniny wciąż najbardziej prestiżowe są;)

l'enfant sauvage

Gość Włodzimierz_55692

(Konto usunięte)

No może nie totalna wyższość/lepszość,bez przesady:samochody mamy lepsze,odrzutowce szybsze,procesory najszybsze,lotniskowce największe,marki odzieży najbardziej znane na świecie,najpotężniejsze banki,koncerny paliwowe o zasięgu globalnym...nie wiem tylko czy stadniny wciąż najbardziej prestiżowe są;)

Tak, tak. Właśnie wielu wydaje się, że o to głównie chodzi.

Ukryta Zawartość

Kpina z Państwa i z prawa. "Sądy" i owsiki są niezawisłe

Ukryta Zawartość

to było do tego kretyna Jaro_747 i

Do budy ty internacjonalistyczna świnio.

A wy się dziwicie, że mają was i słusznie za chamów i głupków...

Swoją drogą, to nasza kochana moderacja śpi?

Kpina z Państwa i z prawa. "Sądy" i owsiki są niezawisłe

PiSmańskie chamy mają z tym wielki problem. Nie martw się Berecik, Pan Zbyszek już szykuje sądy ludowe, może się załapiesz do składu orzekającego? Sądząc po tym, co wypisujesz masz niezbędne kwalifikacje.

Jestem Europejczykiem.

Gość Włodzimierz_55692

(Konto usunięte)

Wałęsa nie jest moim idolem. Szczerze mówiąc , jak był prezydentem to liczyłem dni do końca jego kadencji i oddałem radośnie głos na Kwacha. Inna sprawa że teraz , przy Dudzie, Wałęsa wydaje mi się mężem stanu:-) . No ale ja nie o tym...

Tydzień temu rozmawiałem w samolocie z panią z Kanady. Leciała na wakacje do Europy, najpierw Amsterdam, potem cruzer po Bałtyku, m.inn. Gdynia. Poradziłem jej, żeby zwiedziła Gdańsk, a ta od razu ..oh, yeah, Gdansk, Lech Walesa!!

Kilka dni później znowu przypadkowa znajomość, tym razem facet, też Kanada. I znowu to samo, Yes,Poland ? Lech Walesa, hero, solidarnosc

Ten kult trzeba podtrzymywać ! Wałęsa jest jaki jest - ale jest symbolem! Może niezasłużenie, nie wiem , to bez znaczenia.

Poza tym, co mnie obchodzi jego współpraca z SB z lat siedemdziesiątych.

I dlatego ci krzykacze, poza tym że to co robią to pospolite chamstwo i rozróba , szkodzą Polsce.

Nie pisałem o oczywistej współpracy Wałęsy z SB. Pisałem natomiast, że nie dziwię się, że autorytety pokroju Wałęsy wywołują tego rodzaju sprzeciwy.

Wałęsa w czasie sprawowania władzy robił niemal dokładnie to samo, co obecnie Kaczyński. Wobec tego, jakie prawo ma Wałęsa, aby Kaczyńskiego i jego spółkę pouczać i ganić? Moim zdaniem żadnego.

Cechą rzeczywistości po 1989 roku jest brak prawdziwych autorytetów, zastępują je lumpenautorytety. Nie ma więc co dziwić się za bardzo, iż hołota w obecnej rzeczywistości odgrywa dominującą role w każdej dziedzinie.

Wracając do kultu Wałęsy. Oriana Fallaci napisała, że Wałęsa wywarł na niej wrażenie próżnego, pretensjonalnego, pewnego siebie ignoranta.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.