Skocz do zawartości
IGNORED

Polityka | archiwum

Ojciec Dyrektor

Rekomendowane odpowiedzi

Gdyby teraz Macierewicz pojechał do Moskwy, to podejmowali by go z najwyższymi honorami za zasługi dla Federacji Rosyjskiej.

jak widać Macier jest przebiegły i czerpie przykłady z taktyki działań INO NKWD. Bo dla wszystkich sprawia wrażenie jakby latał dla Yankesów, a prawda może być zupełnie inna, raczej ta na Wschód. Beria byłby z niego naprawdę dumny. Klasyka działań Departamentu V NKWD. Profesjonalista

Rotel A14, RCD-971 & Dynaudio Focus 140.

Tylko w ramach bratniej pomocy. ;)

To rozumiem:)

Najlepiej jednak by mu było w jakimś spokojnym pensjonacie w Kraju Krasnojarskim albo nawet na Czukotce:)

Człowiek może być dobry, uczciwy ale i tak ilość ludzi na jego pogrzebie zależy od pogody...

dlaczego mamy interesować się cudzymi problemami hodowanymi przez wiele lat i na własne życzenie?

Ale cudzymi pieniążkami z Unii interesujemy sie jak najbardziej.

Ciekawe, co powiesz, kiedy setki tysięcy Ukrainców będzie uciekać przez Bug przed Putinem. Albo Polaków przez Odrę.

Ciekawe, co powiesz, kiedy setki tysięcy Ukrainców będzie uciekać przez Bug przed Putinem. Albo Polaków przez Odrę.

Od kiedy to międzynarodowe reguły gry są sprawiedliwe? Polacy walczyli przeciw Hitlerowi niezwykle zaciekle i ofiarnie, a jakoś kawał terytorium stracili i jeszcze na dodatek w długotrwałą sowiecką niewolę popadli. Gadanie że (w razie jakby co) nasze możliwości ucieczki będą zależeć od tego ilu "uchodźców" przyjmiemy w ramach przymusowych zsyłek z zachodnich rajów socjalnych jest naiwnością na miarę gadania o kapitale krwi przez naszych emigracyjnych przywódców.

A co jeżeli to muzułmanie zrobią na Zachodzie takie piekło, że ludzie będą stamtąd wiać do nas?

Gadanie że (w razie jakby co) nasze możliwości ucieczki będą zależeć od tego ilu "uchodźców" przyjmiemy

Ja tego nie napisałem.

Ale taka zależnośc jak najbardziej istnieje, sam ją poruszyłeś w swoim poprzednim zdaniu.

Ale cudzymi pieniążkami z Unii interesujemy sie jak najbardziej.

Już za 4 lata od 2020 będziemy wkładać do kasy Unii więcej niż dostajemy . Więc mamy prawo się interesować pożyczka która dostaliśmy i którą będziemy spłacać .

Ja tego nie napisałem.

Tak to odebrałem - jako zawoalowaną sugestię.

Poza tym jeżeli Polacy będą uciekać przed śmiercią w wyniku działań wojennych, wtedy będą prawdziwymi uchodźcami, a nie takimi "uchodźcami" jak obecna fala migracji. Zwłaszcza w Calais - nikt ich nie chce zabić, pozwalają im na maksymalne wręcz chuligaństwo, za które miejscowy musiałby się liczyć z gumową kulą, a im we Francji źle, chcą do Anglii.

Nie wstyd tak kłamać?

Zamiast dzwonić do Sztokholmu i zarzucać mi kłamstwo, mogłeś wygooglować i przeczytać w lokalnej Szweckiej gazecie o tym kuriozalnym zakazie.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Gazeta szwedzka to SVT

Wciąż kłamiesz

Już w 2013 roku w Niemczech były tego typu zakazy....

Ukryta Zawartość

Ale oczywiście zawsze można mówić że nic się nie stało i że to "normalka"....

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Kanał Prawy Kanał Lewy STEREO......................Przenicowany świat

Tworzysz szum informacyjny, żeby zamaskować swoje kłamstwo.

Nie wyłgasz się.

To co powiedziała niedawno Merkel to jedna sprawa.

Co 3 lata temu postanowiły władze tureckiej dzielnicy w Berlinie to inne sprawa.

Less is more

Everything Should Be Made as Simple as Possible, But Not Simpler ...

Gazeta szwedzka to SVT

SVT to nie żadna lokalna gazeta, a szwedzka telewizja państwowa. Łgać też trzeba umieć...

I w tym superdzienniku - niezwykle opiniotwórcze źródło, i jak się cytuje. A tak to i oni i ty wychodzicie na nieuków i mało rozgarniętych. Zresztą wcale mnie to nie dziwi...

Tak czy inaczej mają swoje wydanie internetowe z informacjami lokalnymi.

Czyli są niejako lokalna gazetą...

Ukryta Zawartość

BTW... Warto wejść na ich newsy bo na każdej ze stron w poszczególnych miastach są jakieś problemy z "turystami"....

Ukryta Zawartość

Każdy którego pieniądze są wydawane powinien wiedzieć na co i co się z nimi dzieje , to podstawa żeby ktoś ich zwyczajnie za łatwo nie kradł .

Niech zapisuje sobie w kajecie, na co wydał.

Poza tym jeżeli Polacy będą uciekać przed śmiercią w wyniku działań wojennych, wtedy będą prawdziwymi uchodźcami,

Piękne.

Żadnej wojny w Syrii nie ma, Rosjanie nie bombardują, ISIS nie istnieje. Kup se Pan gumowy młotek.

Najgorsze jest to, ze nie ma bata na tych pier... Ruskich,

dzisiaj w radiu mówili ze w Syrii została zbombardowana szkoła z uczącymi się dziećmi,

a odpowiedzialni są prawdopodobnie sa Ruscy

Te Ruskie cepy i Amerykańskie skur.... cały czas gdzieś wojny toczą,

Żadnej wojny w Syrii nie ma, Rosjanie nie bombardują, ISIS nie istnieje.

Międzynarodowe przepisy mówią jasno - uchodźca musi zostać w pierwszym spokojnym kraju do jakiego dotarł. A nie wybierać sobie kraj do jakiego pojedzie.

Poza tym obrazki z Calais pokazuje że owi "uchodźcy" prezentują dokładnie tę samą mentalność, która sprawia że muszą uciekać ze swoich krajów - bo akurat znaleźli się po stronie przegrywającej.

uchodźca musi zostać w pierwszym spokojnym kraju do jakiego dotar

Ale jak do tego pierwszego spokojnego kraju docierają w krótkim czasie setki tysięcy ludzi, to ten pierwszy spokojny kraj nie może sobie z tym dać rady i temu pierwszemu spokojnemu krajowi należy pomóc.

Ale polski rząd takiej pomocy odmawia - i niektórzy na bocznicy również.

muszą uciekać ze swoich krajów - bo akurat znaleźli się po stronie przegrywające

Jakbym słyszał dziadkawłodka.

A Tymczasem CETA już klepnięta....

Belgowie się zgodzili......

Czas na żarcie chlorowanych kurczaków mniam mniam....

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ale jak do tego pierwszego spokojnego kraju docierają w krótkim czasie setki tysięcy ludzi, to ten pierwszy spokojny kraj nie może sobie z tym dać rady i temu pierwszemu spokojnemu krajowi należy pomóc.

Należy mu pomóc - wysyłając wolontariuszy, żywność, lekarstwa czy pomagając w budowie obozów dla uchodźców. Jednak w żadnym razie nie przyjmować imigrantów, bo to oznaczałoby de facto demontaż systemu wizowego, który wprowadzono nie bez powodu.

Jakbym słyszał dziadkawłodka.

Uważasz że imigranci w Calais są spokojni i pokój miłujący?

Należy mu pomóc - wysyłając wolontariuszy, żywność, lekarstwa czy pomagając w budowie obozów dla uchodźców.

Pierwszy spokojny kraj może nie takiej pomocy potrzebować.

Uważasz że imigranci w Calais są spokojni i pokój miłujący?

Nie, chodzi mi o knajacki ton.

A Tymczasem CETA już klepnięta....

Belgowie się zgodzili......

Potem się okaże, że Belgowie procesują się z koncernami przed swoim sądem a polaczki przed Kanadyjsko-Brukselskim...

Czas na żarcie chlorowanych kurczaków mniam mniam....

Czasami lepiej zjeść profesjonalne żarcie z KFC niż otruć się salmonellą z polskich jajek...;-)

Nie, chodzi mi o knajacki ton.

Że ośmieliłem się dostrzec chuligaństwo, roszczeniową postawę oraz totalną pogardę dla prawa i zwyczajów kraju w którym się znaleźli - ze strony imigrantów?

Że ośmieliłem się dostrzec chuligaństwo..

Nie, że napisałeś to tonem żula spod budki z piwem.

Żulom spod budki z piwem wisi kalafiorem, że gdzieś giną ludzie, bo akurat znaleźli się po stronie przegrywającej

Czy tak samo piszesz o Polakach na Wołyniu w roku 1939 i 1943?

Wstyd.

"Co najmniej 22 dzieci zginęło w bombardowaniu szkoły w Syrii" - mieli pecha, co Panie misiomor?

A przecież mogli akurat iść na wagary...

Nie, że napisałeś to tonem żula spod budki z piwem.

Żulom spod budki z piwem wisi kalafiorem, że gdzieś giną ludzie, bo akurat znaleźli się po stronie przegrywającej

Czy tak samo piszesz o Polakach na Wołyniu w roku 1939 i 1943?

Wstyd.

"Co najmniej 22 dzieci zginęło w bombardowaniu szkoły w Syrii" - mieli pecha, co Panie misiomor?

A przecież mogli akurat iść na wagary...

Ja widzę co robią imigranci w Calais. Permanentną rozróbę, bo uważają że im wolno żądać wszystkiego od niewiernych, których nie uważają chyba za ludzi. Ta sama mentalność stoi za wojną w Syrii - ci którzy uważają się za słuszniejszych i mają przewagę, siłą wymuszają na innych podporządkowanie.

Dla mnie dowodem że imigrant odcina się od tej mentalności, byłoby przede wszystkim respektowanie prawa kraju, do którego usiłuje wjechać.

Dla mnie dowodem że imigrant odcina się od tej mentalności, byłoby przede wszystkim respektowanie prawa kraju, do którego usiłuje wjechać.

A nie wystaczy, że ucieka przed śmiercią?

Ja o zupie, Ty o .... .

Czy imigranci z Calais uciekają przed śmiercią? Chyba nie, bo za rozpierduchę jaką robią nic im się nie dzieje.

Jeżeli ktoś z Syrii dostał się do Turcji, czy nadal grozi mu śmierć?

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.