Skocz do zawartości
IGNORED

Polityka | archiwum

Ojciec Dyrektor

Rekomendowane odpowiedzi

No coz, PO przy korycie nie chcialo trwac, wtedy bylo jednak dobrze, nie tak jak za PRLu. PO(PSL) zawsze mysli i myslalo o Polsce i Polakach, i nie zalezy im na powrocie do koryt za wszelka cene. I komuchow wsrod nich nie bylo. To byly czasy. A co teraz. Zgliszcze

Czy PO miała takich zawodników co misiewicz czyli ludzi tylko ze średnim, ogólnym wykształceniem na eksponowanych stanowiskach?

To nie ogladsz TVP, bylo obejrzec wczoraj program pani Gargas o KOdzie i przewalach p. K. Cos cicho nie bylo, skala byla odpowiednia, byl Bronio, byl Olek:)

Kod to jest władza? Ty coś bierzesz?

Czy jeśli pusta ściana promuje ateizm (stanowisko Włoch w sprawie dot. krzyża w szkole) to rozwiązaniem jest tapeta w krzyże?

Pewnie, ze mialo, tylko ich nie eksponowano

Cos dla Less

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Telewizja Polska wyemitowała materiał, który ma być dowodem na to, iż Bronisław Komorowski poznał Wojciecha Sumlińskiego. Były prezydent zeznając w procesie dotyczącym tzw. "afery marszałkowej" utrzymywał, iż nie zna dziennikarza śledczego i nigdy wcześniej go nie widział. Sumliński twierdzi ponadto, że od tego wywiadu, przeprowadzonego z ówczesnym marszałkiem Sejmu, zaczęły się jego problemy.

Słyszales cos o tym w TVP za platformy?

Ukryta Zawartość

Welly, welly, welly, welly, welly, welly, well. To what do I owe the extreme pleasure of this surprising visit?

Rafał Wójcikowski zginął w wypadku koło Skierniewic. Za choćby jedną rzecz warto go zapamiętać: pod koniec ubiegłego roku wyznał na mównicy sejmowej, że ma zespół Aspergera. Dzięki temu i dzięki jego uporowi w forsowaniu zmiany przepisów udało się przekonać posłów, by wreszcie w ustawie o oświacie przyjąć poprawkę rozróżniającą zespół Aspergera od autyzmu. Szkoda człowieka.

Ukryta Zawartość

Podobnie wiarygodne wyznanie: po tym jak pisdnięci wygrali wybory mogę tylko pięć razy dziennie.

Ukryta Zawartość

Czy jeśli pusta ściana promuje ateizm (stanowisko Włoch w sprawie dot. krzyża w szkole) to rozwiązaniem jest tapeta w krzyże?

Gdyby sparwa dotyczyla Pisu, to zaraz by sie stala wiarygodna.

Niektorzy maja juz tak zakodowane berety, ze dostrzegaja przewaly tylko po jednej stronie.

Welly, welly, welly, welly, welly, welly, well. To what do I owe the extreme pleasure of this surprising visit?

Skoro przez wiele lat sympatycy obecnej władzy, ówcześnie w opozycji, dostrzegali wyłącznie przewały i wpadki ówczesnej władzy, a obecnie opozycji, to doprawdy nie ma się co dziwić, że teraz mamy sytuację dokładnie odwrotną. Kiedy wreszcie do was dotrze, że choćbyście nie wiadomo jak mocno chcieli to za cholerę nie uda się wam wcielić w życie pisiarskiej zasady, że Kali ukraść krowę dobrze, a jak Kalemu ukradną to źle.

Gdyby sparwa dotyczyla Pisu, to zaraz by sie stala wiarygodna.

ale w przypadku pisdniętych nie trzeba wcale jakiś wątpliwych oświadczeń.

minister wojny mówi, że nie będzie caracali. ale przez rok negocjuje. w końcu jednak

stwierdza, że nie będzie. będą blackhawki. do końca roku. ale pod koniec roku

lewacy organizują podstępnie święta bożego narodzenia. i blackhawki się opóźnią.

tak mniej więcej mówi jego rzecznik ze średnim wykształceniem za 12 tys. miesięcznie.

wcześniej minister wojny mówił o tysiącach dronów,

skończyło się na 30 sztukach (nie, nie na 30 tysiącach).

sam widzisz. my mamy łatwiej. tu nie ma symetrii.

Iksik zniknął, na posterunku bubusia.

Bubusia, jacusia, dupusia. Skąd wśród prawaków to zamiłowanie do damskich ksywek? Wieczorami przebierają sie w damskie ciuszki i odpowiedni oprzyrządowani wczytują w teksty Wildsztajna i Sumlińskiego (vel Dashiell Hammett).

Aha, Gdyby coś, to mam zaświadczenie o ysleksji :-))).

Jestem Europejczykiem.

Wieczorami przebierają sie w damskie ciuszki

Damskie ciuszki fajne- Kolega widzę ma doświadczenie

"zresztą wydaje mi się również, że Kartaginy powinno nie być"

Nie- Wy teraz dostarczacie powodu do śmiechu

Rzeczywistość polska jest tak ponura, że już od dawna porządnym i myślącym ludziom nie jest do śmiechu...

A nawet, gdyby:

Stara prawda mówi, że ten się najlepiej śmieje, kto się śmieje ostatni.

I ja, i ja!!!!

W zdejmowaniu:-)

Iksik zniknął, na posterunku bubusia.

Bubusia, jacusia, dupusia. Skąd wśród prawaków to zamiłowanie do damskich ksywek? Wieczorami przebierają sie w damskie ciuszki i odpowiedni oprzyrządowani wczytują w teksty Wildsztajna i Sumlińskiego (vel Dashiell Hammett).

Aha, Gdyby coś, to mam zaświadczenie o ysleksji :-))).

Jaro_747 za to nigdy nie znika, wierny jak pies

I prosze daruj sobie wycieczki personalne, mnie naprawde Twoj transwestytyzm nie przeszkadza

Moze podam Ci definicje z popularnego zrodla, moze wtedy dotrze:

Projekcja (od

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) proicere, wyrzucać przed siebie) –

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) ; przypisywanie innym własnych poglądów, zachowań lub cech, najczęściej negatywnych.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Tyle, co z zaglądania na prawackie portale. Ale obiecuję poprawę ;-).

Wypisz wymaluj bubusia. Thanks.

Taaa...

Poziom dyskusji sześciolatka, całkiem jak iksik. Jakaś partyjna choroba.

Jestem Europejczykiem.

No taaa, u Ciebie dojrzalosc pelna- zabawy nickiem, damskie ciuszki etc- poziom i kultura typowego europejczyka, niestety z piaskownicy

No jak chorujecie, to wam wypominaja, trza sie wyleczyc, bedzie dobrze

Nikt nie musi byc platfusem albo innym popaprancem do konca zycia, to uleczalne jest

A ja to bym bardzo chciał, żeby prawo prawem było, a sprawiedliwość sprawiedliwością.

Przewały, afery, korupcja - ten problem w świecie polityki był, jest i będzie. W Polsce, w EU, na całym świecie. Politycy chcą pożyć.

W porównaniu do takich Włoch to u nas pod tym względem i tak oaza uczciwości.

Chodzi jednak o to , żeby złodziejstwo, korupcję , nepotyzm i nieudolność nazywać po imieniu, a nie "Dobrą Zmianą" bo to gorszy i deprawuje.

Co to za prawo, i co to za przepisy , które można zmieniać za każdym razem gdy przynosi to rządzącym korzyści ? Szczyt bezczelności to likwidacja konkursów na stanowiska urzędnicze żeby można było zatrudnić każdą miernotę, byle swoją .

Mów sobie Bubusia co chcesz, ale z PO tego nie było . Jak światło dzienne ujrzała taka czy inna afera to różne były tłumaczenia, ale nikt nie robił z tego cnoty.

I jeszcze jedno

Śmieszy i przeraża mnie wypominanie kolacji polityków za 2.000 zł za publiczne pieniądze. To czysty populizm wymieszany z komuchostwem i leninizmem. Nie chcę żyć w kraju zarządzanym przez ludzi którzy spotykają się porozmawiać o pracy w barze mlecznym . Dyrektor zarządzający polskiego oddziału byle zachodniej firmy je kolacje za parę tysięcy kilka razy w tygodniu, jak będziemy się czepiać o to ministrów to będą nimi zostawać miernoty .

No coz, za PO byly za to ustawiane konkursy, i tyle.

Co nie znaczy, ze jestem zwolennikiem ich calkowitego braku, czyli rozwiazania Pisu.

Taki ze mnie straszny pisior:)

Co do 2t za kolacje to zupelnie mi to nie przeszkadza, ale juz 2t emerytury dla bylego komucha to i tak za wiele.

A ten, ze sie nieladnie wyraze k*tas, twierdzi ze nie przezyje. Brak wstydu calkowity.

<br />No coz, za PO byly za to ustawiane konkursy, i tyle.<br />

To argument PIS-u który używali kiedy znosili konkursy , argument głupi i populistyczny, jak wiele rzeczy które PIS robi.

To tak jakby znieść ograniczenie prędkości w mieście , bo i tak spora grupa kierowców je łamie i jedzie szybciej.

Ja się nie mogę pogodzić z tym że rządzą nami ludzie którzy za główny cel postawili sobie doprowadzenie do sytuacji w której mogą robić co chcą i można im nagwizdać .Kraj w którym władza nie ma nad sobą żadnej kontroli skazany jest na upadek.

<br />Co do 2t za kolacje to zupelnie mi to nie przeszkadza, ale juz 2t emerytury dla bylego komucha to i tak za wiele.<br />

I tak, i nie. Statystycznie rzecz biorąc co drugi obywatel 50+ ma szansę się załapać na miano komucha, taką mamy historię.

Spolki skarbu panstwo obsadzone przez Powcow to tez byl populistyczny argument Pisu, czy fakt?

Niie wiem skad masz te statystki o rzekomym ubectwie(komuchostwie) co 2go obywatela, moze sprawdz jakie emerytury wiekszosc polakow pobiera, w stosunku do owych poszkodowanych ubekow. Wg ubekow(2 tysie za malo) wiekszasc juz dawno powinna umrzec z glodu.

Jeden mial, drugi nie mial, ale widze, ze generalnie malo Ci to przeszkadza, ze szli z klucza partyjnego. Latwo moge zrozumiec, dlaczego teraz przeszkadza tak bardzo. Czyzby nie ten klucz?

I to jest wlasnie meritum sprawy. Jak komus zakoduja jedna opcje to bedzie bronil jej do upadlego, bez wzgledu na wszystko. Oczywiscie dziala to po obu stronach barykady.

Co do stanowisk/spolek etc, trudno wymagac od jednej strony, zeby nagle stala sie bardzo pluralistyczna w tym wzgledzie, jesli ta druga wczesniej chciala( i w duzym stopniu udalo sie jej) zagarnac wszystko. Taka natura wladzy, nie bedziesz jej mial w odp. zakresie, to zaraz cie udupia. Szczegolnie w naszych czasach tzw mediokracji.

<br />Jeden mial, drugi nie mial, ale widze, ze generalnie malo Ci to przeszkadza, ze szli z klucza partyjnego. Latwo moge zrozumiec, dlaczego teraz przeszkadza tak bardzo. Czyzby nie ten klucz?<br />

Diabeł - jak zwykle - tkwi w szczegółach. To, że w radach nadzorczych i zarządach spółek należących do Państwa zasiadają osoby delegowane przez rząd jest rzeczą normalną i poprawną, więc mi nie przeszkadza że klucz jest nie tylko merytoryczny, ale też "partjny", a w zasadzie "rządowy" . Jeżeli jednak prezes PiS oficjalnie wypowiada się, że kluczowa w obsadzeniu stanowisk jw. jest lojalność i oddanie idei PiS a nie wykształcenie, talent i doświadczenie to ciarki po plecach przechodzą ( bo takie rzeczy w Europie już były ) . Mogło się zdarzać, że niekompetentne osoby były na tych stanowiskach i za PO, ale czynienie z tego oficjalnej linii mnie po prostu przeraża.

Odnośnie skali : w jednym z ostatnich wydań Pulsu Biznesu jest "Lista 1000" - wykaz nazwisk i stanowisk obsadzonych w ciągu roku (!) z klucza partyjno-pociotkowego. I żeby nie było - taką samą listę gazeta ta opublikowała za rządów PO ( zresztą politycy opozycyjnego wtedy PiS posługiwali się nią w atakach na PO). Zgadnij, która dłuższa ? Jak to mówią, rozmiar ma znaczenie...

Pisiarstwo to nie wolny wybór. To przekonanie i poniekąd skaza charakterologiczna. Przypadek b e z n a d z i e j n y.

Chyba rzeczywiście coś w tym jest. Mnie ciekawi wiążące się z tym ogłupienie. Ludziska wygadują i wypisują takie bzdury, że hej!

Jestem Europejczykiem.

Tyle, że dokladnie to samo można powiedzieć o drugiej stronie.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.