Skocz do zawartości
IGNORED

Polityka | archiwum

Ojciec Dyrektor

Rekomendowane odpowiedzi

Rzeczywiście - brawo USA! Co wyhodowali to i zebrali.

Jeden raz.

Ale od września 2001 wojna z terroryzmem toczy się juz poza terenem USA. Zgadnij gdzie?

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

"... Mój pogląd na islam jest taki, że NIE jest to tak naprawdę religia. Według mnie jest to totalitarna ideologia polityczna z elementami religii..." ---- WWW.EUROISLAM.PL

Posłanka PiS staje w obronie Andrzeja Dudy. "Prezydent siedzi. Dlatego przejdzie do historii"

Ukryta Zawartość

Jak rzadko kiedy zgodzę sie z panią z PIS-u

przyjdzie czas że posiedzi................

Ukryta Zawartość

Bzdura. Nigdy nie był ważny, bo klubik najbiedniejszych opowiadający banialuki o demokracji i lawirujący miedzy tymi którzy mieli coś do powiedzenia (czytaj dania) ważny mógł być wyłącznie dla samego siebie.

oksymoron w nazwie całkiem zabawny i świetnie pasujący do walki o pokój

Na początku tego filmu pomyślałem ze dziewczyna przesadza, mam dwie córki wiec swoje przeżyłem i przezywam

ale przyznaje jej racje, ja nie mam problemu z inna religia, nie mam problemu z Islamem, przecież przed uchodźcami było w Niemczech mnóstwo multikulti i problemu nie było,

wiec do cholery to nie w tym rzecz,

Część dzikich uchodźców bez kontroli i nadzoru została wpuszczona do bezbronnej społeczności

To Ameryka Rosja i Niemcy niszczą Syrię i cale południe, a zachodnia Europa nieprzygotowanym systemem pomocy uchodźcom rozpieprza Europe,

przez to tez sieją zamęt, lek, bez sumienia i odpowiedzialności przyczyniła się do krzywdy niewinnych ludzi,

Politycy robią to nadal i nie maja zamiaru przestać, bo byłoby to tylko przyznaniem sie do błędu, wystarczy zadać sobie pytanie, ile czasu może to jeszcze trwać ? nie da się z budżetu utrzymać ciągłego napływu uchodźców, ode mnie już biorą za chwile zaczną od każdego, potem to może być tylko wojna domowa

Poniżej jest ankieta, jaki telewizor kupił wczoraj prezydent Duda? :

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Gość

(Konto usunięte)

Wojna z terroryzmem trwa i trwać będzie.

Oczywiście, że będzie. Trzeba przyznać - Amerykanie mają głowę do biznesu:

- najpierw zarabiają na szkoleniu i zbrojeniu terrorystów - potem na walce z nimi, na rujnowaniu państwa i jego odbudowie (Afganistan);

- najpierw zarabiają na napaści na niepodległe państwa (Irak, Libia) - potem na ich odbudowie, na zasobach tych państw i na walce z terrorystami w tych państwach, których przed tym tam nie było.

A jak PKB amerykańskie rośnie! Brawo! Przy okazji miliony uchodźców osłabiają kraje graniczne i Europę.

A jak bezpieczeństwo w tych państwach rośnie:

947f172d5c5d.jpg

Dane z https://www.start.umd.edu/gtd/.

Niech rządy i ludność tych państw sami zadbają o swoje bezpieczeństwo.

Na razie ten obszar był i jest wylęgarnią islamizmu i terroryzmu, wspieranego lub tolerowanego przez ichnie "rządy" i wymierzonego w Zachód oraz spokojną ludność muzułmańską.

Wojnę najlepiej prowadzić na terytorium przeciwnika. Ale i tak USA i Europa Zach. się z nimi cackają.

W Iraku i Libii przed napaścią amerykańsko-NATO-wską nie było żadnego islamizmu i masowego terroryzmu

A Husajn i Kadafi byli mężami stanu, lejącymi zimną wodę na rozpalone głowy islamistów. Husajn napadł na Kuwejt, bo mu kazał Michnik. Kadafi finansował terroryzm z rozkazu Geremka. ;)))

W Syrii przed "kolorową rewolucją" - też.

Stary i młody Asadowie to przykład ludzi miłujących pokój, zwłaszcza własnych obywateli. Tak zwany wieczny pokój.
Gość

(Konto usunięte)

A Husajn i Kadafi byli mężami stanu, lejącymi zimną wodę na rozpalone głowy islamistów.

Prawie udało Ci się prawdę napisać - tylko zamiast wody był metal.

Dokształć się i poczytaj czym jest terroryzm i islamizm. O roli CIA w powstaniu Talibanu w Afganistanie. O przyczynach powstania IS w zrujnowanym przez USA Iraku. O konfliktach religijnych i plemiennych w Azji Środkowej i roli autokratycznych rządów Kadafi, Husajna i Assadów w stabilizacji swoich państw. Porównaj liczby zabitych przez te reżymy z liczbami zabitych po rozpoczęciu "demokratyzacji" tych państw przez USA i sojuszników. O roli sojuszników USA (takich "demokracji" jak Katar, Arabia Saudyjska, ...) w Azji Środkowej w rozwoju islamizmu, wahabizmu i IS. ....

Potem zabieraj głos.

Gość Włodzimierz_55692

(Konto usunięte)

(...)

Nie wiem, czy wiesz, ale nie ma już takich państw.

(...)

Nie ma, ale były. Wietnam Południowy i Demokratyczna Republika Wietnamu. I były bliskie zjednoczenia. Przeszkodziły im w tym działania USA. A mogło obyć się bez wojny wietnamskiej, w której w obu państwach śmierć poniosło nawet ok. 4 mln ludności cywilnej i to prawie wyłącznie w wyniku zbrodni wojennych USA.

(...)

Zadzwoń na Kreml, to Ci zaraz powiedzą.

(...)

Skoro zarzuciłeś sponsoring Kremlowi, to należało go wykazać. Chamstwo i gołosłowie to nie zastąpią solidnej argumentacji, a pokazują faktyczny poziom wiedzy dyskutanta.

(...

Sprawdź czy w wyniku tej dyktatury zginęły miliony Kambodżan w małym kraju.

Szkoda, że nie potrafisz wykazać jakiego rzędu straty ludzkie poniosła Kambodża za czasów Lon Nola. 1000 czy 2000 tysiące razy mniejsze niż za Twojego Pol-Pota, o którym pewnie w ogóle nie słyszałeś, ale go lubisz i cenisz. Państwa sosjalistyczne aż piały z zachwytu, kiedy Pol Pot zdobył stolice i zaczął wysiedlania + masowe zabójstwa niewinnych ludzi.

https://pl.wikipedia.org/wiki/Lon_Nol

(...)

Czytając tego rodzaju wypowiedzi dochodzę do wniosku, że gdyby nie było wikipedii to twórczość na Bocznicy byłaby o wiele uboższa. Prawdopodobnie do tej pory nikt się nie pokusił o zbiorcze zestawienie liczby ofiar reżimu Lon Nola. Wiadomo, że brutalnie prześladowano 400 tysięcy Wietnamczyków mieszkających w Kambodży, których w pojedynczych przypadkach ginęło od kilkuset do kilku tysięcy. Musiała to być eksterminacja, skoro wywołała skutek w postaci wspólnych protestów Wietnamu Południowego., DRW i Wietkongu.

Bezpodstawne zarzucanie mi, że lubię i cenię Pol Pota, chociaż o nim w ogóle nie słyszałem, jest niczym innym jak kolejnym chamstwem i idiotyzmem, kogoś, kto nie umie dyskutować. spokojnie i z sensem. Z pewnością Pol Pota lubił Nicolae Ceauşescu i ówcześni towarzysze chińscy. Państwa socjalistyczne raczej zachowywały wyczekująca rezerwę wobec rzędów Czerwonych Khmerów. Z tego co mi wiadomo Polska wycofała swój personel dyplomatyczny w momencie upadku Pol Pota. Nie można tez utożsamiać kilku artykułów w "Trybunie Ludu" w latach 1975-78 z rzeczywistą oceną sytuacji, jaką miał polskie władze. Artykuły te były przejawem wojny ideologicznej z Zachodem. Poza tym Polska wówczas rzadko kiedy wychodziła przed szereg, co nawet dobrze jej służyło.

O tym, że pierwszy okres rządów Pol Pota stanowił zaskoczenie dla wszystkich (CNN nie nadawał jeszcze transmisji na żywo). Świadczy o tym ten opis:

"17 kwietnia 1975 roku do Phnom Penh, stolicy Kambodży, wkroczyły odziane na czarno oddziały Czerwonych Khmerów. Mieszkańcy miasta wylegli na ulice i witali je z entuzjazmem. Cieszyli się nie tylko z obalenia brutalnej, proamerykańskiej dyktatury generała Lon Nola, ale i z końca długiej, krwawej wojny domowej. Nie wiedzieli, jaki los szykuje im nowa władza. Dwa tygodnie później ta 3-milionowa, przepiękna metropolia była już zupełnie wyludniona.

Kolejne 4 lata to jeden z najmroczniejszych epizodów w historii XX wieku. Rządy Czerwonych Khmerów kosztowały życie nawet 3 z 7 milionów Kambodżan. Ale światowa opinia publiczna niewiele wiedziała na temat tych zbrodni. 7 maja 1975 roku, dokładnie 40 lat temu, rządzone przez reżim Pol Pota państwo opuścili ostatni cudzoziemcy. Kraj został odcięty. Dzielnicę ambasad, w której pozwolono zostać dyplomatom Chin, Korei Północnej, Albanii, Egiptu, Jugosławii, Kuby i Laosu otoczono zasiekami, pracownicy dyplomatyczni nie mogli opuszczać budynków, a gdy naprawdę musieli się przemieścić, towarzyszyła im liczna i milcząca eskorta." http://ksiazki.wp.pl/tytul,Pierwszy-na-polach-smierci,wid,21266,wiadomosc.html?ticaid=118298

Na początku lat 1970 sytuacja militarno-polityczna na terenie Wietnamu. Kambodży i Laosu była bardzo skomplikowana. Zawiązywały się ciekawe sojusze. Z jednej strony DRW, Wietkong, ZSRR i Laos - a z drugiej Kambodża Pol Pota, USA, ChRL, Tajlandia. Pol Pota i jego zbrodnicze rządy wypromowali Chińczycy i Amerykanie. Porządek zrobiła z nim dopiero armia DRW wycinając niemal w pień Czerwonych Khmerów. W świetle tego twoja patetyczna teza, ze:

(...)

Za powstrzymywanie komunizmu radzieckiego i chińskiego zapłacił naród amerykański tysiącami poległych, opluwanych we własnym kraju przez ludzi takich jak Ty.

(...)

- nie ma najmniejszej racji bytu. Naród amerykański płacił za błędy swoich polityków. W przeciwieństwie do ciebie nikogo nie opluwam. Wyrażam jedynie swoje opinie, które zawsze, lepiej lub gorzej, uzasadniam merytoryczne, a nie posługuje się personalnymi obelgami.

(...)

Mamy szczęście, że istnieje taki naród na tym świecie. Inaczej już byś pisał, mówił i myślał po sowiecku, mieszkając gdzieś nad Leną.

(...).

Pisz za siebie. Bo nawet nie jesteś wyrazicielem opinii wszystkich Polaków. Nie mówiąc już o Wietnamczykach, Serbach, Irańczykach, Irakijczykach, Afgańczykach, Libijczykach, Syryjczykach czy narodach i społeczeństwach innych państw. A Czy mamy szczęście, to się jeszcze okaże. Przeżyłem PRL i cały czas myślałem, mówiłem i pisałem po polsku i o dziwo, ciągle gdzieś miedzy Bugiem, a Odrą.

O ocenę ostatniego zdania w twoim wpisie poproszę Moderację.

skali mieć racje,różnica między nimi jest.Taka sama jak między kijem a drewnem.

Turcy nie są Arabami i już, nic na to nie poradzę. Różnica między Turkami a Arabami jest mniej więcej taka jak między Słowianami a Germanami. Czy to jest tyle samo co między kijem a drewnem nie wiem, nie jestem specjalistą od materiałoznawstwa.

Oczywiście, że będzie. Trzeba przyznać - Amerykanie mają głowę do biznesu:

- najpierw zarabiają na szkoleniu i zbrojeniu terrorystów - potem na walce z nimi, na rujnowaniu państwa i jego odbudowie (Afganistan);

- najpierw zarabiają na napaści na niepodległe państwa (Irak, Libia) - potem na ich odbudowie, na zasobach tych państw i na walce z terrorystami w tych państwach, których przed tym tam nie było.

A jak PKB amerykańskie rośnie! Brawo! Przy okazji miliony uchodźców osłabiają kraje graniczne i Europę.

947f172d5c5d.jpg

Dane z

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) - ROTFL

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Włodzimierz

"Swoje opinie zawsze uzasadniam merytorycznie a nie posługuję się personalnymi obelgami". Bardzo ubawiło mnie to zdanie.Chyba wiesz dlaczego?

Wietnam Południowy i Demokratyczna Republika Wietnamu. I były bliskie zjednoczenia.

Czyli komuniści z Północy chcieli przyłaczyć Południowców, więc nasyłali tzw. partyzantów. Znamy takie komunistyczne zjednoczenia. Próbowali w Korei, ale dostali w żopę.

Ciekawe, że w latach 40-tych XX wieku młodzi Amerykanie, początkowo nawet wbrew rządowi USA, masowo zaciagali sie na wojnę z Hitlerem.

Komuchom w Azji późniejsza lewicująca młodzież odpuściła i Wietnam Południowy oraz Kambodża wpadły w łapy komuchów-zbrodniarzy. Pol Pot zabił kilka milionów ludzi, w Wietnamie nie było wiele lepiej.

Bezpodstawne zarzucanie mi, że lubię i cenię Pol Pota, chociaż o nim w ogóle nie słyszałem

Każdy miłosnik lewicy, który nie słyszał o Pol Pocie, jest jego miłośnikiem z zasady.

Przeżyłem PRL i cały czas myślałem, mówiłem i pisałem po polsku i o dziwo, ciągle gdzieś miedzy Bugiem, a Odrą.

Między innymi dzięki temu, że za Atlantykiem czyhali imperialiści amerykańscy.

O ocenę ostatniego zdania w twoim wpisie poproszę Moderację.

Prosisz o to w imieniu Sowietów?

Porównaj liczby zabitych przez te reżymy z liczbami zabitych po rozpoczęciu "demokratyzacji" tych państw przez USA

zZ liczbami zabitych przez kogo? Wskaż palcem tych zabójców.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Gość Włodzimierz_55692

(Konto usunięte)

Czyli komuniści z Północy chcieli przyłaczyć Południowców, więc nasyłali tzw. partyzantów. Znamy takie komunistyczne zjednoczenia. Próbowali w Korei, ale dostali w żopę.

Ciekawe, że w latach 40-tych XX wieku młodzi Amerykanie, początkowo nawet wbrew rządowi USA, masowo zaciagali sie na wojnę z Hitlerem.

Komuchom w Azji późniejsza lewicująca młodzież odpuściła i Wietnam Południowy oraz Kambodża wpadły w łapy komuchów-zbrodniarzy. Pol Pot zabił kilka milionów ludzi, w Wietnamie nie było wiele lepiej.

(...)

Ta wypowiedź pokazuje, że twoja wiedza jest marginalna, operujesz hasełkami, a nie faktami.

(...)

Każdy miłosnik lewicy, który nie słyszał o Pol Pocie, jest jego miłośnikiem z zasady.

(...)

Moje zdanie, do którego odnosisz się brzmi tak: "Bezpodstawne zarzucanie mi, że lubię i cenię Pol Pota, chociaż o nim w ogóle nie słyszałem, jest niczym innym jak kolejnym chamstwem i idiotyzmem, kogoś, kto nie umie dyskutować. spokojnie i z sensem." Nigdzie nie napisałem w nim, ze nie wiem, kim był Pol Pot. Najwyraźniej zawodzi cię percepcja.

Pozostałe treści nie warte są jakiegokolwiek komentarza.

Włodzimierz

"Swoje opinie zawsze uzasadniam merytorycznie a nie posługuję się personalnymi obelgami". Bardzo ubawiło mnie to zdanie.Chyba wiesz dlaczego?

Zacznij osąd od siebie. Twoje opinie są dla mnie mało warte. Twoje, wielokrotnie prezentowane, mentorstwo z wyższej półki powoduje liczne uśmiechy politowania. Może posłuchaj tego chichotu, zanim znowu się wtrącisz.

Gość

(Konto usunięte)

Wskaż

Jeszcze raz: zacznij własną edukację od podstaw - definicji terroryzmu i islamizmu. Może wtedy nie będziesz wklejać wszystko pod rząd i zrozumiesz, że np. wojna iracko-irańska nie miała nic wspólnego z terroryzmem i niewiele z islamizmem.

Z liczbami zabitych przez kogo?

Zacznij od ofiar terrorystów. Masz wyżej wykres z liczbami ataków terrorystycznych w Iraku/Afganistanie/Libii/Syrii przed i po "demokratyzacji". Policz dziesiątki/setki tysięcy ofiar dokładnie, dane w wiki: https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_terrorist_incidents,_2016 . Podziel je czasowo na dwie grupy: do rozpoczęcie "demokratyzacji" i po. Podpowiem: do "demokratyzacji" aktów terrorystycznych w tych państwach praktycznie nie było.

Dolicz do nich setki tysięcy ofiar wojen domowych w Libii, Iraku i Syrii, które rujnują te państwa po rozwalę/osłabieniu reżymów autorytarnych w tych państwach i których (wojen) przed "demokratyzacja" w tych państwach nie było.

Jak skończysz dolicz też miliony uchodźców uciekających z tych krajów przed wojną domową, terroryzmem i skrajną biedą.

Nie spiesz się, policz wszystko dokładnie i przedstaw cenę "demokratyzacji" tych państw przez USA i Co.

wojna iracko-irańska nie miała nic wspólnego z terroryzmem i niewiele z islamizmem.

A gdzie ja niby o niej pisałem?

Zacznij od ofiar terrorystów

Ha ha ha. To Ty miałeś wymienić zabójców, nie ja. Ale OK, niech będzie.

Przecież chodziło Ci o ofiary spowodowane przez Amerykanów:

setki tysięcy ofiar wojen domowych w Libii, Iraku i Syrii, które rujnują te państwa

Każ im przestać.

miliony uchodźców uciekających z tych krajów przed wojną domową, terroryzmem i skrajną biedą.

Każ ich wpuścić do Europy, bo Bliski Wschód już pęka w szwach.

przedstaw cenę "demokratyzacji" tych państw przez USA

To, co złego mieszkańcy tych państw zrobili sobie nawzajem po obaleniu tej czy innej dyktarury, nie obarcza Amerykanów. Mogli budować studnie, drogi i szkoły, a chwycili za broń.

Podalem Ci milionowe liczby ofiar Husajna i Asadów - ofiar zbrodniczych rządów na własnych obywatelach, a Ty mi piszesz o wojnach domowych. Znaj proporcjum.

Jesli już chcesz kogos potępić na Zachodzie - bo jak widzę, miejscowi watażkowie, islamiści i terroryści sa Twoim zdaniem tylko ofiarami, to potępiaj te panstwa, które umyły ręce, np. Francja i Rosja.

Gdyby cała społeczność międzynarodowa poparła USA w szerzeniu demokratyzacji na Bliskim Wschodzie, sytuacja dzisiaj byłaby zupełnie inna.

Niektórzy dyktatorzy odeszli w niebyt dzięki USA i chwała Amerykanom za to.

Jutro będzie nowy v-ce premier ?

Ja tam widzę człowieka za stali:

A na imię mu Kurski.

Bracia teraz pokieruję PiSem i gadzinówką p.t. GAZETA WYBORCZA.

Tak oto mamy super układ po obu stronach barykady,

Oczekuję wspólnej mszy w Warszawskiej Katedrze z udziałem braci Kurskich ...Kogoś mi tu brakuje, Tylko kogo ?

Napiszcie. Please.

Gość

(Konto usunięte)

To, co złego mieszkańcy tych państw zrobili sobie nawzajem po obaleniu tej czy innej dyktarury, nie obarcza Amerykanów.

Widzę, że takie pojęcie jak związek przyczynowo-skutkowy nie jet Ci znane.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.