Skocz do zawartości
IGNORED

Polityka | archiwum

Ojciec Dyrektor

Rekomendowane odpowiedzi

ze szkodą tez mozesz.

generalnie jak chce wejsc i naczytac sie glupot to wiem gdzie.Gdzie faceci oglaszaja wszystkim jakie maja wielkie jaja.Przy okazji podpierajac sie innymi ktorzy robia to samo.Powiedzialem ci ..recepta a nie wklejanki.Po recepcie poznacie Jego.

Prosisz o te recepte, czy wydajesz rozkaz? Niech bedzie, ze prosisz. Droga srodka, pewne rzeczy przyjmowac, inne odrzucac, myslec o swoim interesie, nie ulegac naciskom, miec swoje zdanie, ale czasami ustepowac. Oczywiscie swoja tozsamosc zachowac, nie dac sie manipulowac rzekomo madrzejszym. I tyle.

Z domowego podworka, np koniec z wycinka, bo tylko sobie szkodza, uchodzcow nie przyjmowac, moze jakis gest, zeby sie odw..., sadownictwo zmieniac, ale nie podporzadkowywac calkowicie sobie(trudne), 500 plus obwarowac, zeby menty nie korzystaly, rozliczyc kogo trzeba, np pania Bufetowa, i przede wszystkim zakonczyc retoryke Smolenska. Tak na biegu, jak cos wpadnie w wolnej chwili to ci doloze.

A wlasnie, zmieniac szkolnictwo, ale nie pod siebie, troche z prawa autorow, troche z lewa, lub ze srodka.

Welly, welly, welly, welly, welly, welly, well. To what do I owe the extreme pleasure of this surprising visit?

Jakie wklejanki, jesli masz na mysli Spinelliego, rzad swatowy/europejski, i takie tam, to patrz 1szy akapit. Chyba czujesz, ze nie jestem zwolennikiem zaniku panstw narodowych, i wprowadzenia rzadow swiatowych. Proste i czytelne?

Welly, welly, welly, welly, welly, welly, well. To what do I owe the extreme pleasure of this surprising visit?

A obecnie "rząd światowy" też byłby na owe mrozy za krótki?

Nie - bo o ile ekonomicznie może eksploatacja tych terenów nadal się generalnie nie opłaca, o tyle w razie potrzeby zrobienia tam porządku desant komandosów zrobić można, podobnie jak uruchomić np. kopalnię czegoś cennego. Rzymianie tego nie potrafili, i barbarzyńcy robili co chcieli w swoich komyszach. O to mi chodziło - Rzym nie był nawet przybliżeniem rządu światowego.

To też miałoby miejsce i dziś?

Twoja teza, że "rząd światowy" to zgnuśnienie i wyginiecie cywilizacji opiera się na założeniu, że ów rząd byłby bandą idiotów w typie obłąkanego cesarza lub tego, że nie potrafiłby sobie poradzić z mrozem, ma się nijak do rzeczywistości.

Rząd światowy w końcu dojdzie do poziomu Stalina jeżeli powstanie. Tendencje totalitarne są w każdym rządzie, a na Zachodzie jak na razie powstrzymuje ich konkurencja - jeżeli zrobią komunistyczny łagier, zaraz siądzie im wydajność ekonomiczna, i przegrają z innymi państwami.

Co było przyczyną upadku Imperium Brytyjskiego - skoro już jesteśmy przy tak przez Ciebie uwielbianych anglosasach? Kłopoty z mrozem? Debilne rządy w Londynie, zapóźnienie cywilizacyjne?

Przyczyny były złożone, ale debilny rząd w Londynie miał w tym swój duży udział. Przykładowo tak im się spodobało ręczne sterowanie gospodarką w czasie I WŚ, że utrzymali ten system i po wojnie, czego skutkiem była stagnacja gospodarcza - o ile w I WŚ stawali przeciw Niemcom jak równy z równym, o tyle 20 lat później mogli się już tylko rozpaczliwie bronić. Po II WŚ to już w ogóle mieli komucha Attlee i jego następców, po których Stajnię Augiasza sprzątała dopiero Thatcher, i w sumie do dziś się z tego nie otrząsnęli - vide bankructwo i haniebna wyprzedaż resztek przemysłu motoryzacyjnego.

Te problemy wzięły się częściowo z dojścia do głosu tamtejszego ludku przaśnego, jak to powiedział ktoś mądry - przehandlowali oni Imperium za państwową refundację sztucznych szczęk.

Przykład Imperium Brytyjskiego pokazuje że nawet wobec silnej konkurencji zewnętrznej rząd zupełnie sensownego państwa potrafi zgłupieć. Ciekawe że nawet w stronę totalitaryzmu, Attlee utrzymywał wojenne racjonowanie wszystkiego ileś lat po wojnie. Rząd światowy jako nie posiadający konkurencji zgłupieje jeszcze bardziej.

By użyć słów Misiomora: za krótki jesteś (w każdej dziedzinie) by to móc nie tylko oceniać, ale w szczątkowym choć stopniu zrozumieć.

Gdzie użyłem takich słów?

arodowych, i wprowadzenia rzadow swiatowych. Proste i czytelne?

a ktos tu walczy za rzadem swiatowym??na razie z PICem.A jak nie jestes zwolennikem to recepta zeby go nie bylo.

Te problemy wzięły się częściowo z dojścia do głosu tamtejszego ludku przaśnego, jak to powiedział ktoś mądry - przehandlowali oni Imperium za państwową refundację sztucznych szczęk.

podobnie jak z tym brexitem, widocznie maja ten sam gen co my.A generalnie co ma porownywanie historii do obecnego swiata ktory COKOLWIEK posunał sie ... nie wiem czy naprzod.

a ktos tu walczy za rzadem swiatowym??na razie z PICem.A jak nie jestes zwolennikem to recepta zeby go nie bylo.

podobnie jak z tym brexitem, widocznie maja ten sam gen co my.A generalnie co ma porownywanie historii do obecnego swiata ktory COKOLWIEK posunał sie ... nie wiem czy naprzod.

Tak, sa tacy, ktorzy sie opowiadaja, ma podobno ludzkosc ocalic. Podczas gdy jest odwrotnie, zniewoli ja. Co do recepty, demaskowac plus to co juz napisalem.

Co do Brexitu, k. misiomor zapewne ci to dokladnie wylozy, ale tez jest odwrotnie.

Co do historii, patrz Pilsudski

Nara, praca wzywa.

som tacy co mowia ze tylko pod chrystusem mozna .a reszta ze pod mahometem.czyli c*p c*p marchewka.

Ale ja mowie o tych tutaj, w tym watku:)

Gość D.S.D

(Konto usunięte)

Rząd światowy w końcu dojdzie do poziomu Stalina jeżeli powstanie. Tendencje totalitarne są w każdym rządzie, a na Zachodzie jak na razie powstrzymuje ich konkurencja - jeżeli zrobią komunistyczny łagier, zaraz siądzie im wydajność ekonomiczna, i przegrają z innymi państwami.

misiomor

Na G20 wyszło to co mówi sie po cichu. Putin dogaduje się z Trampem. W tej chwili doszło na świecie do piramidy winansowej i problemów między USA Rosją i Chinami. W tej chwili USA i Rosja prowadzą swoją pollitykę światową. Dogadają się bo nie ma innego wyjścia. Wszystko wskazuje na to, że powstanie jeden światowy rząd z jedną walutą. Rząd będą stanowić przedstawiciele wszystkich państw. Jak dla mnie nie ma innej alternatywy.

Gdybym wierzył w pozaziemskie cywilizacje z którymi jest kontakt i konkurencja, nie uważałbym rządu światowego za zły pomysł.

A generalnie co ma porownywanie historii do obecnego swiata ktory COKOLWIEK posunał sie ... nie wiem czy naprzod.

Natura ludzka niewiele zmieniła się od czasów starożytnych. Przykładowo w dziedzinie mądrości życiowej ciągle można opierać się na przemyśleniach filozofów antycznych.

Gość D.S.D

(Konto usunięte)

Gdybym wierzył w pozaziemskie cywilizacje z którymi jest kontakt i konkurencja, nie uważałbym rządu światowego za zły pomysł.

Oni mam to narzucają. Więkrzość planet z cywilizacjami ma swoje rady planety. U nas jest dziki zachód. Czeka nas skok cywilizacyjny włącznie z ujawnieniem Tajnych Programów Kosmicznych, życia różnych cywilizacji we wszechświecie i w końcu oficjalnego z nimi kontaktu.

Będzie to się odbywać w procesie przyłączania się poszczególnych państw do jednej wspólnej waluty. Waluty która nie będzie pochodzić z pustej kreacji jak obecnie.

Będzie, jak mniemam, wprowadzony nowy system finansowy i wspólny proces podatkowy.

Więkrzość planet z cywilizacjami ma swoje rady planety

To calkowicie zmienia postac rzeczy:)

misiomor

Na G20 wyszło to co mówi sie po cichu. Putin dogaduje się z Trampem. W tej chwili doszło na świecie do piramidy winansowej i problemów między USA Rosją i Chinami. W tej chwili USA i Rosja prowadzą swoją pollitykę światową. Dogadają się bo nie ma innego wyjścia. Wszystko wskazuje na to, że powstanie jeden światowy rząd z jedną walutą. Rząd będą stanowić przedstawiciele wszystkich państw. Jak dla mnie nie ma innej alternatywy.

Gdy Kolega zepnie jakimś drucikiem czapeczkę z tymi spodniami a spodnie uziemi takim paskiem co to kiedyś do samochodów przyczepiali to może to ochroni przed promieniowaniem którym Rząd Światowy do spółki z Kosmitami razi umysły ludzi. Podobno pomaga.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

post-9051-0-40743300-1505207165_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Jestem Europejczykiem.

Gość glazior

(Konto usunięte)

"Buców, zaczepiaczy, sprzedajnych matołów wklejających teksty, o których pojęcia nie mają, obrażających Interlokutorów, którym do pięt nie dorastają - nie mam zamiaru więcej czytać."

"Śmieć jesteś i tyle"

"Widzisz, bido z nędzą, srebrnikami opłacana?"

"Wal, mendo.

Pogadamy"

"I właśnie tak, każdy ubecki śmieć tak się, prędzej lub później - przymilał"

"Wszyscy, którzy się nie zgadzają że sq,syństwem, które z upodobaniem i szmalem w kieszeni uprawiasz, to totalny odjazd i marny sort"

"To, coś nabazgrał kiedyś, chamski sznurze, o Rozmówcach"

„Zauważyli Koledzy?”

Widzicie teraz z kim mamy do czynienia, widzicie kto jest prowokatorem, caly wieczor probowal obrazac, prowokować(wrecz prosil, zeby go obrazac), nie udało się, to wzial i zglupial, i na koniec zaczal szukac potwierdzenia u kolegow, niestety spali:)

A to dokładnie tak, jak tutejsi/forumowi wyznawcy pisuaru.

Gnoje tak mają. Geny, czy cuś?...

Dlatego wszystkimi nimi zwyczajnie gardzę.

To, coś nabazgrał kiedyś, chamski sznurze, o Rozmówcach - mam w zanadrzu. Ciekawe, nie?

Po Rodzicach innego Kolegi, jechałeś równo, pisiacki psubracie. Wal i po mnie, gnido.

Po mojej Mamie pojedź. W Milicji pracowała, odciski palców. Te sprawy. W PZPR chyba była... Wal, mendo.

Nie będę oceniał tego co zaszło miedzy babusią a sitkiem - swoją ocenę zachowam dla siebie.

Wszelako pamiętam jak kiedyś BN Martę Kaczyńską -politycznego cywila - nazywał k**wą a na delikatne napomnienie że tak się nie godzi ,ja też otrzymałem stek wyzwisk.

Czyli z jednej strony wasz Kolega wyzywa od k**ew osobę postronną nie związaną z polityką , a z drugiej w sposób emocjonalny broni rodzin osób postronnych piszących na forum.

Napisze to wprost bez chamstwa i owijania w bawełnę - jesteś hipokrytą i zerem bezlitosny.

misiomor

to co mówi sie po cichu. Putin dogaduje się z Trampem.

To się mówi głośno, idź do lekarza zbadać słuch.

Martę Kaczyńską -politycznego cywila - nazywał k**wą

Wiedźmą, a zrobił to o. Rydzyk.

nie związaną z polityką

To po co ma tyle pomników w całym kraju i leży na Wawelu wśród "polityków"

Glazior->

Odpowiadanie takiemu czemuś jak ty uwłacza mojej godności, ale tym razem zrobię wyjątek.

Nawet jeśli kiedyś nazwałem Martę Kaczyńską "k**wą", to w dalszym ciągu się pod tym podpisuję. Choć chyba "ladacznicą"; nie pamiętam, przyznam szczerze.

To raz. A po wtóre:

Jeśli dla ciebie ta (niewarta wzmianki) osóbka jest "osobą postronną, nie związaną z polityką", toś jeszcze głupszy, niż sądziłem. Jeśli rzeczywiście postronną, to od moich podatków - wara.

Twoje może przechulać. I generalnie mam w zadku, z kim ma dzieci. Choć pewnie wciąż nie wie... Nic mi do tego, kto ci płaci, za co, i ile z tego musisz oddać.

Po trzecie zaś, byś ewentualnie nie pieprzył idiotyzmów o tym, żem zero i hipokryta i że według mnie rodzina Kaczyńskich to zło wcielone:

O Pani Marii Kaczyńskiej mówiłem zawsze w samych superlatywach i z szacunkiem.

Ale tego faktu to już nie pamiętasz, gamoniu.

Takie masz wytyczne.

To się mówi głośno, idź do lekarza zbadać słuch.

Wiedźmą, a zrobił to o. Rydzyk.

To po co ma tyle pomników w całym kraju i leży na Wawelu wśród "polityków"

Martę,top. MarTę.

Ty się, Arton - nie smaruj.

Ty lepiej powiedz, czy do tego szmatławca arcypierdoła Hoser też pisuje?

Bo tytuł, nie przeczę - zachęcający!

W końcu znalazła się odpowiedź na moje zapytanie o cel instalowania w Niemczech (czasowego jak sądzę) mniejszości arabskiej

prof. Grzegorz Górski

Polski prawnik, nauczyciel akademicki, adwokat, polityk, samorządowiec, doktor habilitowany nauk prawnych, profesor nadzwyczajny Katolickiego Uniwersytetu Lubelskiego, od 2011 do 2014 sędzia Trybunału Stanu (sic!) ; dla nieznoszących Frondy to samo poniżej

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

"zresztą wydaje mi się również, że Kartaginy powinno nie być"

Gdy czytam, że ktoś jest profesorem (i to nadzwyczajnym, czyli nikim) z KULu - od razu mam wątpliwości, czy warto...

I w dodatku, gdy Absynt poleca...

Powiedział też, że ich rząd wywołanie tematu reparacji uważa za wewnętrzną rozgrywkę polityczną Polaków, ale obserwuje sytuację.

Jak żądania reparacji będą zbyt nachalne to zaczną maszerować i wprowadza embargo na części do Leopardów.

Jakość wniosków w porównaniach audio jest zawsze zgodna z jakością procedury porównawczej.

Pasja bez precyzji to chaos. DOBRZE ŻE JEST MUZYKA

Zadałem sobie trud i przeczytałem. Owo "wyjaśnienie" to:

"Angela Merkel jako wytwór mentalności pruskiej, jest realizatorką tej wielkiej operacji. Nie ulega najmniejszej wątpliwości, że całą afera migracyjna jest niezbędnym kamuflażem dla skutecznego przeprowadzenia tej operacji. Bez owego „kryzysu” Niemcy nigdy nie zaakceptowaliby powrotu cenzury, ograniczenia swoich praw obywatelskich czy zniszczenia niemieckiego federalizmu i samorządności. Dzięki aferze migracyjnej odbierają te działania jako niezbędne dla zabezpieczenia ich podstaw egzystencjalnych. Tak samo działo się w latach 30-tych XX wieku."

Autentycznie Absinth współczuję jeśli te bzdety są dla Ciebie odpowiedzią. Autentycznie. Jeśli w te rzewne, propagandowe pierdy wierzysz to jak mniemam już córci zakazałeś nauki niemieckiego?

Gość D.S.D

(Konto usunięte)

W którą stronę zmierzamy?

Mało kto słyszał o Rwandzie, dopóki nie zginęło tam 800 tysięcy ludzi. A w tej chwili w Birmie trwa masakra ludu Rohingya. Hordy żądnych krwi żołnierzy napadają i mordują wszystkich bez wyjątku.

Aż trudno w to uwierzyć, ale ci żołnierze obcinają głowy nawet małym dzieciom.

A co najgorsze, dokonująca tej masakry armia cieszy się poparciem krajów Zachodu, takich jak Wielka Brytania, Niemcy i Włochy!

Żądamy, by nasze państwa zerwały relacje z krwawym reżimem!

Rządzący Birmą generałowie budują te sojusze od lat. Nasze państwa nie mogą dłużej wspierać reżimu, który bestialsko morduje niewinnych ludzi. Kiedy zbierzemy wystarczająco dużo podpisów, już za kilka dni na dużym międzynarodowym szczycie zorganizujemy kampanię medialną skierowaną do kluczowych polityków.

Dość wspierania morderców! Kliknij i podpisz

https://secure.avaaz.org/campaign/pl/rohingya_crackdown_loc/?biODxlb&v=97453&cl=13121452093&_checksum=592a5b371e71a535994abb23085bd72d962462d2e63fdfdd9df03422ead7d959

Rządy państw całego świata nawiązały relacje z birmańską juntą wojskową, by zapobiec właśnie takim masakrom. Ta strategia najwyraźniej zawiodła, ale nasi politycy mają w ręku jeszcze jeden atut: mogą zerwać relacje z birmańskimi zbrodniarzami!

Rohingyowie żyją w skrajnej nędzy. Birma nie przyznaje im obywatelstwa i prześladuje ich od wielu lat, ponieważ mają ciemniejszą karnację i wyznają inną religię. Zdarzało się, że chwytali za broń i atakowali oddziały zbrojne. Ale dziś mamy do czynienia z ludobójstwem. Skala cierpień Rohingyów stała się niewyobrażalna. Podpisz i udostępnij wszystkim znajomym!

Dość wspierania morderców! Podpisz petycję!

https://secure.avaaz.org/campaign/pl/rohingya_crackdown_loc/?biODxlb&v=97453&cl=13121452093&_checksum=592a5b371e71a535994abb23085bd72d962462d2e63fdfdd9df03422ead7d959

Już raz pomogliśmy ludziom Rohingya. Gdy w ucieczce przed prześladowaniami tysiącami wypłynęli na otwarte morze, zebraliśmy środki na wsparcie misji ratunkowych. Dziś społeczność Rohingya znów nas potrzebuje – jak nigdy dotąd. Nie możemy zostawić ich własnemu losowi. Nie możemy pozwolić, by powtórzyła się historia Rwandy.

Z nadzieją,

Bert, Rewan, Ana Sofia, Danny i Ricken wraz z całym zespołem Avaaz

Dowiedz się więcej:

Sekretarz generalny ONZ: konflikt w Birmie zagraża regionowi

http://wiadomosci.onet.pl/swiat/sekretarz-generalny-onz-konflikt-w-birmie-zagraza-regionowi/5wvxvhe

Alarmujące doniesienia z Birmy. Przerażająca skala zbrodni przeciwko mniejszości Rohingya

https://wiadomosci.wp.pl/alarmujace-doniesienia-z-birmy-przerazajaca-skala-zbrodni-przeciwko-mniejszosci-rohingya-6089324170339457a

Muzułmanie Rohingya uciekają z Birmy. Twierdzą, że armia pali ich wioski. ONZ ostrzega przed katastrofą humanitarną

http://wiadomosci.dziennik.pl/swiat/artykuly/557612,sekretarz-generalny-onz-konflikt-w-birmie-zagraza-regionowi.html

W języku angielskim:

Al Jazeera: Rohingya: wojsko nie oszczędziło nawet niemowlęcia

http://www.aljazeera.com/news/2017/08/rohingya-babies-spared-army-170827192311109.html

BBC: ONZ ostrzega przed „czystką etniczną” w Mjanmie

http://www.bbc.co.uk/news/world-asia-41224108

Independent: Dzieci Rohingya „ścinane i palone żywcem” w Birmie. Uchodźcy szukają schronienia w Bangladeszu

http://www.independent.co.uk/news/world/asia/rohingya-burma-myanmar-children-beheaded-burned-alive-refugees-bangladesh-a7926521.html

Washington Post: USA muszą zażądać od Birmy przestrzegania praw człowieka – ponownie

https://www.washingtonpost.com/news/democracy-post/wp/2017/07/18/its-time-for-the-u-s-to-pressure-burma-on-human-rights-once-again/?utm_term=.4077ef7c5230

Dyć żem godoł, co profesur kulowaty...

A absyntowa córka da dyla, nie patrząc na przekonania taty.

Puściły zwieracze?

"zresztą wydaje mi się również, że Kartaginy powinno nie być"

Och, nieee!

Ja na takie wygibasy patrzę z uśmiechem i (nie uwierzysz) - zrozumieniem.

Znam tu takiego buca. Prawak! Aż by ciebie i bobka zagiął w "miłości do łojczyzny".

Ale - zapytaj go o cokolwiek, to powie, że lokomotywy staniały.

Taki wasz człowiek. Sam nie wiem, po co go trzymam, bo nawet dobrze pracować nie umie.

Z litości może?

Kiedyś tu, na otwartym Forum proponowałem niejakiemu vladomirowi robotę za sto euro dziennie.

"Nie umim". Taka była kwintesencja rozmowy.

Toteż - nie pier**l swych wyimaginowanych głupot.

Wam - pisiakom - nikt już nie wierzy. Nawet Rydzyk wątpić zaczyna.

a czemu.. to tobie powinny

Puściły zwieracze?

W Rosji szydzą z pomysłów Warszawy domagającej się reparacji wojennych od Berlina. Według kremlowskiej telewizji Rossija 1 nasz kraj "żebrze o pieniądze", bo ich "bardzo potrzebuje". Z taką ironią wcześniej napadali tu tylko na USA. Z taką furią - jedynie na Ukrainę. Tylko poczatek>>>>.Rosja utrzymuje ze to my razem z hitlerem napadlismy czechoslowacje w 1938 czym zaczelismy wojne...Ha ha i tyz ma racje.Reszta...swietne boki zrywac.Jak juz rosjanie sie smieja i namawiaja niemcy do zabrania swych ziem wilosci ok 40% i zacieraja rece widzac durnych polaczkow.

Ukryta Zawartość

jak ktos nie wejdzie w cyfrowke to niech przynajmniej poczyta komentarze.

Ukryta Zawartość

Och, nieee!

Ja na takie wygibasy patrzę z uśmiechem i (nie uwierzysz) - zrozumieniem.

Znam tu takiego buca. Prawak! Aż by ciebie i bobka zagiął w "miłości do łojczyzny".

Ale - zapytaj go o cokolwiek, to powie, że lokomotywy staniały.

Taki wasz człowiek. Sam nie wiem, po co go trzymam, bo nawet dobrze pracować nie umie.

Z litości może?

Kiedyś tu, na otwartym Forum proponowałem niejakiemu vladomirowi robotę za sto euro dziennie.

"Nie umim". Taka była kwintesencja rozmowy.

Toteż - nie pier**l swych wyimaginowanych głupot.

Wam - pisiakom - nikt już nie wierzy. Nawet Rydzyk wątpić zaczyna. ������

Czy ty masz na punkcie milosci do ojczyzny, pisiakow, no i oczywiscie KK, jakiegos pierdolca constant:)?

a czemu.. to tobie powinny

W Rosji szydzą z pomysłów Warszawy domagającej się reparacji wojennych od Berlina. Według kremlowskiej telewizji Rossija 1 nasz kraj "żebrze o pieniądze", bo ich "bardzo potrzebuje". Z taką ironią wcześniej napadali tu tylko na USA. Z taką furią - jedynie na Ukrainę. Tylko poczatek>>>>.Rosja utrzymuje ze to my razem z hitlerem napadlismy czechoslowacje w 1938 czym zaczelismy wojne...Ha ha i tyz ma racje.Reszta...swietne boki zrywac.Jak juz rosjanie sie smieja i namawiaja niemcy do zabrania swych ziem wilosci ok 40% i zacieraja rece widzac durnych polaczkow.

Ukryta Zawartość

jak ktos nie wejdzie w cyfrowke to niech przynajmniej poczyta komentarze.

Ten znowu z GW wyjezdza, i cieszy sie, ze z nas szydza, skad wy ku.... wszyscy jestescie. Kremlowska telewizji staje sie autorytetem, ja pierd...

Ukryta Zawartość

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.