Skocz do zawartości
IGNORED

Polityka | archiwum

Ojciec Dyrektor

Rekomendowane odpowiedzi

pieski Pawlowa?jakbyscie nie rozumieli skrotu,to sobie poszukajcie objasnienia.

z politowaniem sie patrzy ,na taka zmanipulowana zgraje jak wy.

U nas mówi się o takich osobach - co pysk otworzy, to kłamie...

A co można napisać o wpisach ichnich klakierów?

Starają się usilnie, by być "lepsi" od swoich wzorców,.w obrzucaniu innych błotem...

"Measurements can provide a measure of insight, but are no substitute for human judgment. Why are we looking to reduce a subjective experience to objective criteria anyway? The subtleties of music and audio reproduction are for those who appreciate it. Differentiation by numbers is for those who do not".--Nelson Pass

Pisowska propaganda jest bardzo arogancka i nachalna, nie uznaje kompromisów, jest pełna demagogii i populizmu.

Tym rożni się od innych propagand.

Rotel A14, RCD-971 & Dynaudio Focus 140.

Propaganda od zawsze opierała się na przeinaczeniu, niedopowiedzeniu, pół czy ćwierć prawdach. Inaczej jest niewiarygodna czyli nieskuteczna. Że pisiarstwo na niczym, nawet i na propagandzie się nie zna to oni uznali, że mogą kłamać w żywe oczy i nie silić się nawet by było to prawdopodobne. To w gruncie rzeczy dobrze, bo czyli to ich propagandę warta tyle co przysłowiowe radio Erewań. Pisiarskie matołki to satysfakcjonuje, bo oni tak samo głupi jak ich idole. Tyle, że samymi pisarskimi matołkami wyborów wygrać się nie da.

Właśnie trwa czat na żywo na youtube z redaktorami Kononowicza :

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Tylko żeby sobie znowu Ogórka jakiegoś nie przygruchali.

Jakbyś nie spojrzał, to Ogórek i tak był najprzystojniejszy z całej grupy! Bardzo fajny poseł! Oczywiście Ja Uniwersiti of Opole pamiętam jako WSP. Ale dobrze było! Skrzat był świetnym klubem! Tam widziałem 1st time Krzak!

Parker's Mood

W lewicy przecież nie muszą być same stare komuchy, zawsze to jakaś alternatywa dla PO-PIS.

Ludzie mają dość arogancji i wszechwiedzy pisu, i nie chcieliby powrotu nomenklatury z PO.

Tylko każdego spoglądającego na lewo zawistne i wredne pisiory zmiażdżą swoja tanią populistyczną propagandą.

Od tego mają kurskiego.

Jakbyś nie spojrzał, to Ogórek i tak był najprzystojniejszy z całej grupy!

Jednak okazało się że najgłupszym. Jeśli chce robić karierę, niech wkręci się raczej do WAGs.

Rotel A14, RCD-971 & Dynaudio Focus 140.

W lewicy przecież nie muszą być same stare komuchy,

Mogą być młode, to oczywiste.

Bez bagażu doświadczeń własnych.

Co do "Ogórki" nigdy nie była lewicowa.

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

Ale trzeba przyznać, że jest ona super Laską! Nie ma co dziwaczyć - jedna z najładniejszych pań polityków! Przeważnie i tak, generalnie , panie i tego, polityczki są ładniejsze niżmatematyczki! Nie daj boże fizyczki!

Parker's Mood

Sprawdziłem.

Twój tekst:

Podczas gdy polski rząd stanowczo odmawia przyjmowania imigrantów ze Wschodu, a w krajach Unii Europejskiej coraz częściej słyszy się o przypadkach brutalnych przestępstw popełnianych przez uchodźców, Szwecja nadal beztrosko otacza opieką uciekinierów z Syrii i okolic. Sami uchodźcy bardzo chętnie zresztą przybywają do Szwecji, bo jej rozbudowany program bogatej pomocy socjalnej gwarantuje im luksusy, o jakich gdzie indziej mogliby tylko pomarzyć.

Świetnie obrazuje to ostatnia sytuacja z udziałem rodziny 57-letniego Syryjczyka, na mieszkania dla której państwo wydało... ponad sześć milionów złotych. Sprawa jest szeroko komentowana przez skandynawskie media i mieszkańców, którzy uważają decyzję urzędników za skandaliczną. Jak podaje Rzeczpospolita, mężczyzna mieszkający w dzielnicy Saltsjobaden osiedlił się tam wraz z... trzema żonami i szesnaściorgiem (!) dzieci. Choć szwedzkie prawo zakazuje wielożeństwa, przyzwala na monogamiczne związki zawarte w innym kraju. Imigrant otrzymał od gminy Nacka mieszkania o wartości prawie półtora miliona euro. W jednym z nich zamieszkuje aktualnie jego druga żona z czwórką dzieci, a w kolejnym trzecia z pięciorgiem.

W ciągu zaledwie ostatniego roku gmina przyjęła już 339 imigrantów i kupiła im 94 mieszkania. W całej Szwecji zaś od 2015 roku przyjęto ponad 160 tysięcy azylantów, co daje temu krajowi pierwsze miejsce pod względem liczby uchodźców na milion mieszkańców. Większość przybyszy bez problemu dostaje też obywatelstwo. Efekty widać jak na dłoni - stale rosnąca liczba zabójstw, rabunków, pobić i kradzieży oraz regularne zamieszki z udziałem migrantów. Uchodźcy zamieniają dzielnice w getta, z których rodowici Szwedzi wyprowadzają się w strachu.

Tekst z pudelka:

Podczas gdy polski rząd stanowczo odmawia przyjmowania imigrantów ze Wschodu, a w krajach Unii Europejskiej coraz częściej słyszy się o przypadkach brutalnych przestępstw popełnianych przez uchodźców, Szwecja nadal beztrosko otacza opieką uciekinierów z Syrii i okolic. Sami uchodźcy bardzo chętnie zresztą przybywają do Szwecji, bo jej rozbudowany program bogatej pomocy socjalnej gwarantuje im luksusy, o jakich gdzie indziej mogliby tylko pomarzyć.

Świetnie obrazuje to ostatnia sytuacja z udziałem rodziny 57-letniego Syryjczyka, na mieszkania dla której państwo wydało... ponad sześć milionów złotych. Sprawa jest szeroko komentowana przez skandynawskie media i mieszkańców, którzy uważają decyzję urzędników za skandaliczną. Jak podaje Rzeczpospolita, mężczyzna mieszkający w dzielnicy Saltsjobaden osiedlił się tam wraz z... trzema żonami i szesnaściorgiem (!) dzieci. Choć szwedzkie prawo zakazuje wielożeństwa, przyzwala na monogamiczne związki zawarte w innym kraju. Imigrant otrzymał od gminy Nacka mieszkania o wartości prawie półtora miliona euro. W jednym z nich zamieszkuje aktualnie jego druga żona z czwórką dzieci, a w kolejnym trzecia z pięciorgiem.

W ciągu zaledwie ostatniego roku gmina przyjęła już 339 imigrantów i kupiła im 94 mieszkania. W całej Szwecji zaś od 2015 roku przyjęto ponad 160 tysięcy azylantów, co daje temu krajowi pierwsze miejsce pod względem liczby uchodźców na milion mieszkańców. Większość przybyszy bez problemu dostaje też obywatelstwo. Efekty widać jak na dłoni - stale rosnąca liczba zabójstw, rabunków, pobić i kradzieży oraz regularne zamieszki z udziałem migrantów. Uchodźcy zamieniają dzielnice w getta, z których rodowici Szwedzi wyprowadzają się w strachu.

Tekst z "wprost":

Szwedzkie społeczeństwo oburzyła informacja o wyjątkowych warunkach, w jakich przyszło żyć syryjskiemu uchodźcy, który wraz z liczną rodziną znalazł schronienie w gminie Nacka. Początkowo mało kto wierzył w doniesienia na ten temat, traktowano je jako fake news.

Pierwsze informacje na temat trzech mieszkań dla poligamicznej rodziny z Syrii publikowali na Facebooku działacze antyimigranckiej partii Szwedzcy Demokraci. Wtorkowe wydanie gazety „Metro” doniesienia polityków okrzyknęło nawet fake newsem. Dziennikarze innych szwedzkich tytułów dotarli jednak do urzędników z gminy Nacka, którzy przyznali, iż Syryjczykom oddano w używanie przez 2 lata opisywane mieszkania w Saltsjöbaden za łączną sumę kilkunastu milionów koron (prawie 1,5 mln euro).

Wyjaśniając tę sprawę tłumaczono, że w Szwecji wielożeństwo jest nielegalne, jednak tego typu małżeństwa faktycznie są uznawane, jeśli pary zawarły je w kraju, w którym jest to dopuszczalne, zostało to uczynione bez przymuszania, a małżonkowie nie mieli w tamtym czasie żadnych związków ze Szwecją. Urzędnicy z gminy Nacka dodają, że mieszkania zostały kupione poniżej ceny rynkowej i „nie w najdroższych okolicach”.

„Jestem sfrustrowany tak jak wszyscy. Robimy to, bo musimy” – napisał na swoim koncie na Facebooku burmistrz Nacka Mats Gerdau. „Niektórzy argumentują, że powinniśmy ignorować prawo. Może jestem staroświecki, ale uważam, że prawa powinno się przestrzegać” – podkreślał. Część szwedzkich publicystów zwraca uwagę, że cała sprawa została „rozdmuchana”, ponieważ 3 mieszkania dla 20 osób nie jest niczym niewłaściwym. Tylu członków liczy syryjska rodzina, ponieważ ze wszystkimi 3 żonami 57-letni mężczyzna ma aż 16 dzieci.

Masz coś jeszcze do dodania o kłamaniu?

Ale ja ten tekst znalazlem gdzies w sieci jako komentarz. Nie pamietam gdzie na interii zdaje sie. Skopiowalem, wkleilem, wygooglalem zrodlo.

OK juz teraz znam strone Pudelka :) Dzieki za namiary. Bez odbioru

Głupota – niedostatek rozumu przejawiający się brakiem bystrości, nieumiejętnością rozpoznawania istoty rzeczy, związków przyczynowo-skutkowych, przewidywania i kojarzenia. Charakteryzuje się pychą, śmiałością, podejrzliwością, niskim lub nieistniejącym samokrytycyzmem, niezdolnością do zdziwienia, dążnością do ekspansji.

ladna i madra w przeciwenstwie do pawlowicz ktora tylko tym sie rozni ....ze sie goli.

Ukryta Zawartość

Posłanka PiS nie skorzystała z okazji, by milczeć i postanowiła napisać, co myśli o samobójczej śmierci 14-letniego Kacpra. Pawłowicz uważa, że do tragedii nie doszłoby, gdyby lewica "nie siała patologii".

Krystyna Pawłowicz poczuła się najwyraźniej urażona tym, że organizacje antydyskryminacyjne protestowały dziś pod siedzibą Ministerstwa Edukacji Narodowej. Posłanka postanowiła więc winę za śmierć 14-letniego Kacpra zrzucić na lewicę, która - jej zdaniem - propaguje "nienaturalne postawy i relacje", a potem "lamentuje", gdy są one "brutalnie wytykane przez rówieśników".

"Liberalno-lewackie środowiska najpierw propagują wśród dzieci i młodzieży podatnych na różne niestandardowe zachowania - nienaturalne postawy i relacje, a potem, gdy te zaburzone zachowania są przez rówieśników brutalnie wytykane,i w skrajnych sytuacjach kończą się tragicznie, to lewaccy ideolodzy patologii obyczajowych odwracają kota ogonem i fałszywie, bezczelnie lamentują nad "morderczą nietolerancją" rówieśników" - napisała Pawłowicz na Facebooku [pisownia oryginalna - red.]

Pawłowicz uważa, że śmiertelnego żniwa nie będzie jeśli dzieci nie będą "demoralizowane", a środowiska, o których pisze nie będą "siały patologii".

masz jakies zdanie o tym...smieciu??

a tu masz dalszy ciag tego waszego katolickiego pier**lonego polaczkowatego panstwa do ktorego sie odniesiesz bo mozesz uzyc slowa dupa.

Zapłonęły znicze dla 14-letniego Kacpra. Nauczycielka: Patrzę, jak płaczą, jestem zdruzgotana

Ministerstwo Edukacji Narodowej nie zabrało dotąd głosu w sprawie 14-latka z Gorczyna, który na początku września odebrał sobie życie z powodu prześladowań w szkole. Przed siedzibą ministerstwa domagano się reakcji na jego śmierć.

Kacper był prześladowany przez rówieśników, słyszał od nich, że "ma inną orientację, inaczej się ubiera". 14-latek popełnił samobójstwo krótko po rozpoczęciu nowego roku szkolnego. Niemal dokładnie dwa lata wcześniej życie odebrał sobie równolatek Kacpra, 14-letni Dominik z Bieżunia. Chłopiec był wyzywany od "pedziów", prześladowany, a nawet obrzucony kamieniami.

Kilka dni po tym, jak informacja o śmierci Kacpra obiegła media, pod siedzibą Ministerstwa Edukacji Narodowej odbyła się demonstracja, podczas której domagano się, by w szkołach wprowadzono rzetelną edukację antydyskryminacyjną. Taki krok mógłby powstrzymać kolejne tragedie i pomóc tysiącom nastolatków, które zmagają się z szykanami ze względu na swoją orientację, kolor skóry, wiarę, wygląd i inne cechy. Podobne wiece odbywały się też w wielu innych miastach m.in. przed budynkami kuratoriów.

"Jeszcze żyję, bo się wyprowadziłem"

Dziesiątki zniczy zapłonęły wokół ułożonych na chodniku zdjęć Kacpra i Dominika. Młodzi ludzie z twarzami pomalowanymi na tęczowo trzymali przed sobą kartki z napisami takimi jak: "Jeszcze żyję, bo mam przyjaciela, który mnie rozumie", "Jeszcze żyję bo mam wsparcie ze strony nauczycieli", "Jeszcze żyję, bo wyprowadziłem się z małego miasta".

Nauczycielka z Płocka mówiła reporterowi radia TOK FM, że pojawiła się przed MEN-em, by "wesprzeć tych młodych ludzi". - Jest mi bardzo przykro z powodu tego, co się stało. Jak patrzę na nich, jak płaczą, jak mówią, że doświadczają przemocy, to jestem

Ukryta Zawartość

no i najwazniejsze...Nie było w telewizji panstwowej informacji o wydarzeniu wagi panstwowej. No chiba xynwax ze to detale, margines a wazniejsza jest dupa.pawlowicz.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

To są tragiczne skutki uczenia w szkole nietolerancji (zamiast tolerancji), gdy podręczniki w tak ważnych życiowo sprawach jak ta, czy wychowanie seksualne piszą nie fachowcy, ale nawiedzeni debile, fundamentaliści spod znaku moherowo-kruchtowego motłochu.

Ja mysle, ze gdyby PO/PSL wciaz bylo u wladzy, to do tej tragedii by nie doszlo. No ale jest Pis, i to jest ich wina, i trzeba protestowac.

(prosilbym o umiejetne odczytanie powyzszych 2ch zdan, tzn w kontekscie calosci mojej wypowiedzi)

Czy nie mamy tutaj przypadkiem do czynienia z wykorzystywaniem ludzkiej tragedii do swoich celow?

Tylko pytam.

Welly, welly, welly, welly, welly, welly, well. To what do I owe the extreme pleasure of this surprising visit?

Czy robienie o ponad 7 lat comiesięcznej hucpy politycznej i tańczenie na grobach ofiar katastrofy smoleńskiej nie jest przypadkiem wykorzystywaniem ludzkiej tragedii do własnych stricte politycznych celów?

Tylko pytam.

Zadajmy sobie jeszcze jedno pytanie, czy gdyby chlopiec nie byl tym innym, tylko zwyklym uczniem(nie daj Boze uczeszczalby na religie) przesladowanym przez kolegow, rowniez wzbudzilby takie zainteresowanie okreslonych srodowisk?

A moze wzbudzilby zainteresowanie innych srodowisk?

Pytam, zeby nie bylo jednokierunkowo, co wszystkim mocno polecam.

Jak znam zycie, to Bob zaraz wyjedzie ze Smolenskiem, a na pewno przejdzie mu to przez mysl, tam niestety jest jednokierunkowo:)

Welly, welly, welly, welly, welly, welly, well. To what do I owe the extreme pleasure of this surprising visit?

U nas mówi się o takich osobach - co pysk otworzy, to kłamie...

A co można napisać o wpisach ichnich klakierów?

Starają się usilnie, by być "lepsi" od swoich wzorców,.w obrzucaniu innych błotem...

masz racje,zapewne maja w tym interes,nie kompromituja sie za darmo.nawet w niedzielny porane,

normalni ludzie jada sobie na grzyby,ida sie pomodlic,z rodzina na spacer.

Ja mysle, ze gdyby PO/PSL wciaz bylo u wladzy, to do tej tragedii by nie doszlo. No ale jest Pis, i to jest ich wina, i trzeba protestowac.

(prosilbym o umiejetne odczytanie powyzszych 2ch zdan, tzn w kontekscie calosci mojej wypowiedzi)

Czy nie mamy tutaj przypadkiem do czynienia z wykorzystywaniem ludzkiej tragedii do swoich celow?

Tylko pytam.

No to pomyśl.

Obecnie (za obecnej władzy) jest w modzie jechać po pedałach.

Środowisko tego dzieciaka szykanowałoby go za obecnej i za poprzedniej władzy.

Tylko, że za poprzedniej władzy owe szykany nie spotykałyby się z mniej lub bardziej oficjalną aprobatą władz.

A do swoich celów to tragedię wykorzystuje obecna władza, vide "wypowiedź" Pawłowicz. Gdyby nie te parszywe lewaki, to przecież zdrowa narodowa polaka młodzież nie gnębiła by dzieciaka, prawda?

"...Kto zagląda pod powierzchnię, czyni to na własną odpowiedzialność..."

Don Kichote to zły człowiek był...

Bardzo jestem ciekaw komentarza przeciwnej strony sporu. Zwłaszcza tych, którzy chełpią się sondażowymi wynikami poparcia dla PiS:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.