Skocz do zawartości
IGNORED

Polityka | archiwum

Ojciec Dyrektor

Rekomendowane odpowiedzi

Zapytaj lepiej dlaczego Putinowi znikają konkurenci?

"Jeden z głównych krytyków Władimira Putina, Aleksiej Nawalny, nie wystartuje w wyborach prezydenckich w Rosji. Kilka dni temu taką decyzję podjęła Centralna Komisja Wyborcza, teraz Sąd Najwyższy oddalił apelację lidera opozycji."

Na Nowogrodzkiej już zastanawiają się jak taki scenariusz zastosować w Polsce.

Jestem Europejczykiem.

Do moderacji: dlaczego znikają moje posty?

Ciekawym Jurku, czy w matuszce Rosji też byś zapytał moderację - czemu znikają Twoje posty??? :-) No może raz byś zapytał :-)))

Gość

(Konto usunięte)

Nawalny

W lutym br. Nawalny został skazany na pięć lat pozbawienia wolności w zawieszeniu w powtórzonym procesie o defraudację funduszy państwowej spółki Kirowles. Proces z 2013 roku powtórzono, gdy ETPCz orzekł, że Rosja naruszyła prawo opozycjonisty do uczciwego procesu.

Plus inne wyroki. Z wyrokami startować w wyborach prezydenckich zabrania rosyjskie prawo. Nawalny jest głupim populistą, są mądrzejsze kandydaci od opozycji. Np. Ksiucha Sobczak. Jest jej wywiad z Nawalnym, w którym Nawalny wypada na "mniej niż zero".

Aaaa...

W takim razie wszystko w porządku!

Skoro rosyjski niezależny i niezawisły sąd tak stwierdził, to możemy mu ufać. Przecież w Rosji - krainie rozpasanej demokracji nikomu nawet przez myśl nie przeszłoby wywieranie nacisku na sądy. Sędziowie sami wiedzą jakie wyroki są dobre i słuszne, a jakie nie.

U nas niedługo też tak będzie.

Jestem Europejczykiem.

Gość

(Konto usunięte)

Ciekawym Jurku, czy w matuszce Rosji też byś zapytał moderację - czemu znikają Twoje posty??? :-) No może raz byś zapytał :-)))

Ha-ha-ha. Na rosyjskich forach, które znam, moderatorzy pracują znacznie bardziej formalnie (zgodnie ze zwykle bardziej rozbudowanym niż na AS Regulaminem). Kasując czy edytując posty niezgodne z Regulaminem zastawiają ślad: komentarz na czerwono ze wskazaniem naruszonego punktu. Nie uczestniczą też w dyskusjach (chyba, że pod innym nickiem).

No widzisz. A na AS w Polszy, znikają nieliczne Twoje posty bez czerwonych wyroków i wytykania uchybień bardzo prostego regulaminu :-) A jak byś pomyślał co zamieściłeś, to i bez zbędnych pytań do moderacji byś się obył :-)

priviet Jurij :-)

Gość

(Konto usunięte)

W takim razie wszystko w porządku!

Najnowszy sondaż Romir (reprezentant Gallup-a w Rosji) http://romir.ru/studies/989_1513717200/:

За Владимира Путина готовы отдать свои голоса 77% потенциальных избирателей, за Геннадия Зюганова 8%, за Владимира Жириновского7%. Алексей Навальный и Сергей Миронов набрали бы по 3% голосов избирателей. Ксения Собчак и Григорий Явлинский получили по 1% бюллетеней.

Ziuganow (komunista) w tych wyborach nie startuje.

Nie uczestniczą też w dyskusjach (chyba, że pod innym nickiem).

No fakt. Z tego powodu możesz odczuwać dyskomfort. To może być dla Ciebie szokujące, że na polskim forum nie ma "zmilitaryzowanej moderacji" :-) Ze moderatorem może być kolega z forum, który nawtyka ci lub ukarze całkiem otwarcie pod własnym nickiem, a do tego wcale nie uważając Ciebie za wroga :-)))

Bo chyba nie czujesz się tutaj szykanowany przez moderację choć by w połowie tak bardzo, jak nasi PiSowscy apologeci??? :-))

Morawiecki jest skończony.

Witaj wieczorna zmiano dobrej zmiany.

Po kiego grzyba nam azotek galu skoro będziemy produkować nowoczesny węgiel. Chyba ewenement na skalę san escobar

3e95a9ed9854d47e805985efcd648e1a.jpg

Pieprzysz Panie Vladzo. ;-)

Pewnie troszkę tak :-) Jednak dobrze zapamiętałem mentalność przyjaciół z za Bugu i Dniepru, z którą ponad 30ci lat przyszło mi się mierzyć :-) Ty Jurku za młody jesteś, ale starsi wiedzą, że w tym moim piepszeniu jest sporo goryczy.

Włodek.

Ziuganow (komunista) w tych wyborach nie startuje.

Niby po co miałby startować? Źle mu, czy co? Przecież wiadomo kto wygra już na rok przed wyborami.

Jestem Europejczykiem.

Jestem starszy od Ciebie

:-))) Chyba stopniem wojskowym :-) Zajrzyj jeszcze raz w profil i do daty kiedy tam podałem swój wiek dołóż tych kilka, które od tamtej pory minęły :-)

Co do walki jaką toczysz ze zwalczaniem swego myślenia stereotypowego, to wnioskując po postawie jaką prezentujesz na naszym forum, musi to być bardzo dyskretna walka. Dla nas wprost niezauważalna :-))

Tak jak my nie wyzbędziemy się własnej polskiej mentalności tak i Ty od rosyjskiej nie uciekniesz :-)

W.

Gość

(Konto usunięte)

Niby po co miałby startować? Źle mu, czy co?

Show must go on!

Jest bardzo fajna komedia rosyjska о wyborach "Dzień wyborów" (День выборов, jest na youtube dla ewentualnych zainteresowanych). Piosenka z tego filmu Sznurowa z grupy Leningrad (takiej chuligańskiej) z przyśpiewem "Wybory, wybory, kandydaci - pidory" (pidor - pedał ale stosuje się też bardziej ogólnie - ścierwo).

no co wy? takiej małej wiary? przecież sa kapelani z różancami, wojska obrony terytorialnej, sam minister jest wart ze 2 dywizje.

Minister spieprzy w razie konfliktu pierwszy. Jak spod Smoleńska w 2010.

Jakość wniosków w porównaniach audio jest zawsze zgodna z jakością procedury porównawczej.

Pasja bez precyzji to chaos. DOBRZE ŻE JEST MUZYKA

Gość

(Konto usunięte)

to wnioskując po postawie

Postawa konformisty zawsze była mi obca. :)

Niestety przy takiej polaryzacji poglądów (skrajność jako chwyt retoryczny) trudno o życzliwy dialog. Dlatego i jest na Bocznice permanentna napierdalanka. Szkoda, że w rzeczywistości jest to samo. Postępujący achromatyzm. :(

Nie pamiętam kto i gdzie pisał o żałosnym liście do Timmermansa. Jest komentarz 347 naukowców:

""Znaczna część polskiego świata akademickiego odrzuca oskarżenia i insynuacje zawarte w liście 15 polskich naukowców do Fransa Timmermansa. Nasi koledzy podpisali się pod propagandowymi sloganami" - czytamy w stanowisku 347 przedstawicieli świata nauki."

Jestem Europejczykiem.

Franca. W Paryżu na ulice wyjdzie blisko 8 tysięcy policjantów i żołnierzy.

Niemcy. W Berlinie powstaną strefy bezpieczeństwa dla kobiet.

Wielka Brytania. W Londynie postawią betonowe zapory.

Polska. IMiGW ostrzega kierowców przed śliskimi drogami.

Morawiecki jest skończony.

Junior czy senior?

Franca. W Paryżu na ulice wyjdzie blisko 8 tysięcy policjantów i żołnierzy.

Niemcy. W Berlinie powstaną strefy bezpieczeństwa dla kobiet.

Wielka Brytania. W Londynie postawią betonowe zapory.

Polska. IMiGW ostrzega kierowców przed śliskimi drogami.

Wolska - stolica co miesiąc grodzona jest barierami, tysiące policjantów z całego kraju pilnują miesięczników przed symbolami nienawiści i pogardy...

10136810-biala-roza-900-612.jpg

"...Kto zagląda pod powierzchnię, czyni to na własną odpowiedzialność..."

Don Kichote to zły człowiek był...

Gość papageno

(Konto usunięte)

Niestety przy takiej polaryzacji poglądów trudno o życzliwy dialog

Jura daragoj. Nu szto ty. Niedługo u Polsze nie będzie żadnej polaryzacji, będzie jedna obowiązująca opcja. Poczujesz się jak w mateczce Rosiji.

Wtedy będzie życzliwy dialog. Jak czekisty z czekistą.

Postawa konformisty zawsze była mi obca. :)

Np proszę, mój rosyjski kolega nonkonformista :-)

Szkoda że tej deklaracji całkowicie przeczy postawa jaka tu prezentuje. Uwielbienie Władymira Władymirowicza w całości jego poczynań i wybielanie wszystkiego za co Świat go potępia, to faktycznie nonkonformizm w czystej rosyjskiej odmianie :-)

Niestety przy takiej polaryzacji poglądów (skrajność jako chwyt retoryczny) trudno o życzliwy dialog.

Zgaduję, że życzliwy dialog, to byłoby potakiwanie propagandzie jaką nasz drogi rosyjski nonkonformista tutaj uprawia? :-)))

Dlatego i jest na Bocznice permanentna napierdalanka. Szkoda, że w rzeczywistości jest to samo. Postępujący achromatyzm. :(

To drogi Jurko znamię dzisiejszych czasów i nie na Bocznicy, a w całym obecnym Świecie :-(

Pozdrawiam,

Włodek.

Maju dnia 30.12.2017 - 11:25 napisał

"Zdaje mi się że sami się tak nazwali, ale głowy nie dam."

Lewactwo i zdradzieckie mordy też.

Jesli chodzi o glowę to znowu przesadziłeś, bo można dać coś, co się ma. :)

Rozumiem że piszesz o Schetynie który nie tak dawno potwierdził że będą "totalną opozycją".

Maju dnia 30.12.2017 - 10:11 napisał

"Manipulacje moimi wpisami opanowałeś....zacznij teraz pisać coś na podstawie weryfikowalnych faktów zobaczymy jakiś mocny."

Już Ci napisałem i to takie najprostsze na podstawie powszechnie dostępnych danych. U mnie nie ma drugiego razu.

W tych danych nie zauważyłem by "miłościwie nam panujące" PO pozostawiło kilkanaście miliardów nadwyżki budżetowej....a to wynikało z tego co napisałeś.

Pamiętam jak ratowali budżet skokiem na OFE...to jest kreatywna księgowość @Lech36 . :))))

Tak reformuje wojsko, że pozostaje się modlić o pokój.

A jak PO "zwijało" nasze wojsko też się modliłeś?

"Głupi nie szuka prawdy ani sprawiedliwości - szuka tylko satysfakcji.....Prawda nie sprawia tyle dobrego, ile złego sprawiają jej pozory....Nic tak nie odciąga ludzi od prawdy, jak bezmyślne naśladowanie tego, co robią wszyscy....Kto nie wykrzyczy prawdy wtedy, gdy ją zna, staje się sojusznikiem kłamców i fałszerzy....Kłamią niewolnicy, wolni mówią prawdę."

Witaj wieczorna zmiano dobrej zmiany.

Po kiego grzyba nam azotek galu skoro będziemy produkować nowoczesny węgiel. Chyba ewenement na skalę san escobar

3e95a9ed9854d47e805985efcd648e1a.jpg

No to wiemy już wszystko, nowoczesny węgiel rodem z matuszki Rosji:

3045f07747a756fcf6b388e6a8a52139.jpg

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.