Skocz do zawartości
IGNORED

Polityka | archiwum

Ojciec Dyrektor

Rekomendowane odpowiedzi

To też skutki likwidacji naszych kopalń....a ludziska będą palić tańszym badziewiem....a zieloni i inne lewactwo zwalać winę na ten rząd.

"Głupi nie szuka prawdy ani sprawiedliwości - szuka tylko satysfakcji.....Prawda nie sprawia tyle dobrego, ile złego sprawiają jej pozory....Nic tak nie odciąga ludzi od prawdy, jak bezmyślne naśladowanie tego, co robią wszyscy....Kto nie wykrzyczy prawdy wtedy, gdy ją zna, staje się sojusznikiem kłamców i fałszerzy....Kłamią niewolnicy, wolni mówią prawdę."

Bo to wina tego Rządu.

Tak jak w przypadku obronności najpierw robią sobie wrogów, a potem orientują, ze wojsko jes złe wyposażone, nie mając zdolności do zakupu czegokolwiek

Tak w przypadku energii, najpierw populistycznie odrzucają odnawialne źródła energii, stawiają na polski węgiel...którego nie ma

Pani premier ze Ślaska uratowała polskie górnictwo węglowe :-)))) Teraz górnicy maja lżej i bezpieczniej. Nie musza zjeżdżać na dół :-))))

Dobra zmiana, szczególnie dla własnego suwerena :-))))

Teraz jeszcze wybudują nowe elektrownie węglowe i jeszcze więcej rosyjskiego węgla zakupią.

Wraca komuna, wracają więzi międzynarodowe :-)

W.

Ruski węgiel jest przestarzały i dlatego jest tańszy od naszego, nowoczesnego. Strach pomyśleć co będzie, gdy nasz węgiel stanie się ultranowoczesny ;).

Jestem Europejczykiem.

Rozumiem że piszesz o Schetynie który nie tak dawno potwierdził że będą "totalną opozycją".

Nie wiem, ja nie słucham Schetyny z wypiekami na twarzy. Nawet wcale go nie słucham.

Słucham jedynie trubadurów ... dobrej zmiany.

Ruski węgiel jest przestarzały i dlatego jest tańszy od naszego, nowoczesnego. Strach pomyśleć co będzie, gdy nasz węgiel stanie się ultranowoczesny ;).

Naszym węglem bedziemy wytwarzać wody geotermalne, które zapewnia nam potęgę gospodarczą.

No to wiemy już wszystko, nowoczesny węgiel rodem z matuszki Rosji:

3045f07747a756fcf6b388e6a8a52139.jpg

Zgodnie z logiką Błaszczaka, Szydło była ostatnim komunistycznym premierem Polski. Dlatego tak to wygląda:-)

Lumin T3, Arcam CD37, Hegel H360, ekta MKII (Troels Gravesen)

Naszym węglem bedziemy wytwarzać wody geotermalne, które zapewnia nam potęgę gospodarczą.

Świetny pomysł!

Ponieważ toruńskie wody geotermalne są zimne będziemy podgrzewać je przy pomocy węgla. To, że taniej byłoby podgrzewać wode z Wisły to szczegół niegodny naszej gospodarki 4.0, zostawmy to.

Jestem Europejczykiem.

Przepraszam za nadaktywność, ale odkopuję tweeterka:

Sasin twierdzi, że Jarosław Kaczyński rzucił wyzwanie imperium komunistycznemu. To fakt. Rozkopanie kołderki 13 grudnia 1981 roku było dla komuny ciosem niemal ostatecznym.

2b99a09ae44bb53e42bb9361e33e014f.jpg

Gość

(Konto usunięte)

Uwielbienie Władymira Władymirowicza w całości jego poczynań i wybielanie wszystkiego za co Świat go potępia

Jakieś przykłady owego niby uwielbiania? Opinie owego Świata mam w głębokim poważaniu bo są jednostronne. Propaganda antyrosyjska (czy antypisowska, antypowska, ...), która Cię otacza doprowadza do achromatycznego postrzegania Rosji (PiS, PO, ...). Rzeczywistość jest bardziej złożona, jest kolorowa. I na te kolory rzeczywistości Rosji czasami mam ochotę wskazać.

Modele umysłowe, zbudowane w oddalonym o 40 lat dzieciństwie na podstawie wycinkowego widzenia świata (dobrze zapamiętałem mentalność przyjaciół z za Bugu i Dniepru) oraz podtrzymywane przez wszechobecną propagandę antyrosyjską padającą na podatny grunt (leniwość umysłowa czy brak chęci/czasu na głębsza analizę zjawiska) są łatwe i przyjemne ale w dużej mierze są fałszywe.

Pierwszy z brzegu przykład manipulacji zachodniej rusofobskiej propagandy - niby to łamanie przez Rosję rezolucji ONZ z ropa dla Korei Płn. Takich manipulacji masz codziennie dziesiątki, wszystkie są antyrosyjskie. Równoważyć je można by było manipulacjami rosyjskimi (konfrontacja dwóch propagand) oraz głębszą analizą. Do pierwszych nie masz dostępu, drugiej z leni lub braku chęci nie podejmujesz.

Znacząca część naszych poglądów (modeli myślowych) bazuje się nie na głębokiej własnej wiedze a na zaufaniu do autorytetów je głoszących (opinia swojego Świata). Ale czasami wypada te autorytety sprawdzać.

Kogo to twoje żałosne pomiaukiwanie jak to cały świat przeciwko Rosji obchodzi Jurij? Mnie sie tego nawet czytać nie chce w całości.

Mieliście carat i macie carat, widocznie tego wam trzeba, społeczeństwo ma to, co lubi.

Jestem Europejczykiem.

Znacząca część naszych poglądów (modeli myślowych) bazuje się nie na głębokiej własnej wiedze a na zaufaniu do autorytetów je głoszących (opinia swojego Świata). Ale czasami wypada te autorytety sprawdzać.

To prawda, musisz jednak wziąć poprawkę, ze na "polu walki", jakim jest napierdzielanka na forum internetowym, na zbyt wielkie tego typu refleksje nie ma co liczyć ;)

Modele umysłowe, zbudowane w oddalonym o 40 lat dzieciństwie na podstawie wycinkowego widzenia świata (dobrze zapamiętałem mentalność przyjaciół z za Bugu i Dniepru) oraz podtrzymywane przez wszechobecną propagandę antyrosyjską padającą na podatny grunt (leniwość umysłowa czy brak chęci/czasu na głębsza analizę zjawiska) są łatwe i przyjemne ale w dużej mierze są fałszywe.

Powiedz to samo Gruzinom, Ukraińcom, Czeczenom, i reszczanie nacji utrzymywanych terrorem politycznym i militarnym w posłuszeństwie przez Wowę i Matuszke Rosję. Modele jak to nazwałeś - "umysłowe", zbudowane na własnej historii i doświadczeniach z reguły są nieomylne. To właśnie zapominanie doświadczeń i tragedii jakich się doświadczyło od odwiecznego wroga i idiotyczne przyjecie, że dzisiaj jest on przyjacielem, zawsze było przyczyną anihilacji tak naiwnego i głupiego narodu.

Ty mimo że USA nigdy nie starły się w otwartej wojnie z Rosjanami nie powiesz mi, że uważasz USA za przyjaciół??? :-))

Ja nie mam nic do Narodu rosyjskiego, ja tylko NIGDY nie godzę się na dyktaturę siły i pogardy dla ludzi jaką wykazywały i nadal wykazują władze tego kraju!

Ciebie drogi Jurij, również nie potępiam za to co na tym forum robisz. Uważam że masz do tego prawo. Choć mogę się mylić, nie żyjąc w obecnej Polsce???

Włodek.

Gość

(Konto usunięte)

Mnie sie tego nawet czytać nie chce w całości.

Nie czytaj Jarku, oszczędzaj czas na niby dowcipne pierdolenie nie o czym.

Mieliście carat i macie carat, widocznie tego wam trzeba, społeczeństwo ma to, co lubi.

Uważasz, że jest sens namawiać Rosjan na doskonały polski model demokracji? )))

Gość papageno

(Konto usunięte)

Trudno patrzeć na świat obiektywnie będąc niewolnikiem syndromu oblężonej twierdzy. Zewsząd czyha wróg. Trzeba ustawicznie być czujnym i dawać odpór. Znam to z dzieciństwa, a teraz widzę w moim kraju gwałtowny nawrót takiej postawy. Kaczyński i Putin istinnyje diemokraty.

Gdzie byli piszący o węglu za PO, gdy budowano kolejne bloki węglowe.....tymczasem Tchórzewski zapowiedział że oddano ostatni taki w Ostrołęce. Odwracanie kota ogonem nie wypaliło. :)

"Głupi nie szuka prawdy ani sprawiedliwości - szuka tylko satysfakcji.....Prawda nie sprawia tyle dobrego, ile złego sprawiają jej pozory....Nic tak nie odciąga ludzi od prawdy, jak bezmyślne naśladowanie tego, co robią wszyscy....Kto nie wykrzyczy prawdy wtedy, gdy ją zna, staje się sojusznikiem kłamców i fałszerzy....Kłamią niewolnicy, wolni mówią prawdę."

Gość

(Konto usunięte)

Ty mimo że USA nigdy nie starły się w otwartej wojnie z Rosjanami nie powiesz mi, że uważasz USA za przyjaciół??? :-))

Podstawowy i powszechny błąd - myślenie o stosunkach międzynarodowych w kategoriach przyjaźni. Interesy Rosji i USA są tylko częściowo zbieżne ale w większości są rozbieżne (według geopolityków toczy się gra o sumie zerowej). Rosja po rozpadzie ZSRR nie prowadzi żadnej polityki ekspansywnej (bo nie ma z czym: brak ideologii eksportowej i siły gospodarczej) a tylko reaguje na różnorakie wrogie posunięcia USA, w tym w Gruzji i na Ukrainie. Chyba rozumiesz to, że Rosja nie chce być dla USA kolejnym Irakiem czy Libią?

Zewsząd czyha wróg.

Nie zewsząd. Np. zauważ, że obecnie Rosja jako jedyna ma co najmniej poprawne stosunki ze wszystkimi państwami na Bliskim Wschodzie. To do Moskwy latają na rozmowy i Turcy, i Saudyjczycy, i Żydzi, i Irańczycy, i Syryjczycy, które pomiędzy sobą są wrogami.

Geopolityka istnieje czy nam to się podoba czy nie. Jednym ze stałych elementów geopolityki jest konfrontacja mocarstwa morskiego (USA, kiedyś GB) z lądowym (Rosja, Chiny).

Chodźcie do nas! Chodźcie do nas!

JuG - umiesz wbić prosto gwóźdź?

Jest robota dla Ciebie, przyprowadź szwagra i braciaka.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Uważasz, że jest sens namawiać Rosjan na doskonały polski model demokracji? )))

Uważam, że nie ma sensu i dlatego tego nie robię, to byłoby niczym rzucanie pereł przed wieprze. Dopóki Rosjanie mentalnie nie wyzwolą się z niewolnictwa demokracja u nich nie zagości.

Jestem Europejczykiem.

Gość papageno

(Konto usunięte)

Jura! Przecież wiesz doskonale, że Amerykanie nie dadzą Wam rady. Oni też to wiedzą. To po co to sianie poczucie zagrożenia? Odwracacie tym uwagę od prawdziwych bolączek Rosji?

(...) zauważ, że obecnie Rosja jako jedyna ma co najmniej poprawne stosunki ze wszystkimi państwami na Bliskim Wschodzie. To do Moskwy latają na rozmowy i Turcy, i Saudyjczycy, i Żydzi, i Irańczycy, i Syryjczycy, które pomiędzy sobą są wrogami.

Propagandowe pieprzenie. Rosja nie ma żadnych zasad dlatego może rozmawiać z każdym. Proste.

Jestem Europejczykiem.

(...)To po co to sianie poczucie zagrożenia? Odwracacie tym uwagę od prawdziwych bolączek Rosji?

Oczywiście, to stara metoda stosowana przez wszystkich dyktatorów.

Jestem Europejczykiem.

O demokrację w Rosji to ja się nie martwię. Sami nie potrafimy jej zrealizować u siebie, mimo, ze nie stacjonują już u nas wojska radzieckie. To dopiero jest przygnebiające i frustrujące.

Rosja po rozpadzie ZSRR nie prowadzi żadnej polityki ekspansywnej (bo nie ma z czym: brak ideologii eksportowej i siły gospodarczej) a tylko reaguje na różnorakie wrogie posunięcia USA, w tym w Gruzji i na Ukrainie.

Jurku, ja nie prowadziłem i nie zamierzam prowadzić z Tobą dyskusji politycznych. Zwyczajnie nie dam ci szansy na rozwijanie skrzydeł tej propagandy jaka nam ciśniesz.

Inaczej musiałbym odpowiedzieć na ten fałsz który zacytowałem, będący efektem twojego tutaj istnienia i działalności :-)))

Zwyczajnie odpowiedziałem Tobie dlaczego znikają niektóre wpisy jakie tu zamieszczasz, i tylko tyle. Reszta to wyłącznie takie internacjonalne, między forumowymi kolegami pogaduszki :-)

Szczęścia z Nowym Rokiem życzę.

Włodek.

Dziękuję! Zdrowia i pomyślności w Nowym Roku!

С наступающим Новым Годом!

238478026.jpg

Równie szczerze dziękuję!

Spasiba bolszoje!

Włodek.

ps.

Niestety nie mam cyrylicy w kompie, wybacz :-)

Zwyczajnie nie dam ci szansy na rozwijanie skrzydeł tej propagandy jaka nam ciśniesz

Czy dlatego napisałeś to?

Spasiba bolszoje!

Podlizujesz się? I to do niego?

Gość papageno

(Konto usunięte)

Юрий, не бойся

"Huczy Terek w chyżym biegu,

Zdobny w piany strój;

Czeczen skrada się po brzegu,

Ostrzy kindżał swój;

Ale ojciec twój zna wojnę,

Czuwa, chociaż śpi;

Śpij, niemowlę, bądź spokojne,

A-a zi-zi-zi..."

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.