Skocz do zawartości
IGNORED

Polityka | archiwum

Ojciec Dyrektor

Rekomendowane odpowiedzi

Muls, oczywiście że nowy prezes NBP (ten kaczorkowy, który bedzie) obsadzi wydział propagandy swoimi... A wiesz dlaczego??? Bo taki wydział istnieje. Przed rządami Belcerka w NBP go nie było. Ale skoro Balcerek stworzył takie synekury dla kolesiów to nowi władcy NBP je oczywiście wykorzystają obsadzając swoimi kolesiami.

Quibric>> znaczy że jest dobrze, bo gdyby było inaczej zaczął bym sie martwić że rzeczywiście idziemy w dobrym kierunku. Co z tym kierownictwem byłoby nie do wytrzymania.A propaganda musi być.Jak by wygladał ten kraj bez proapagandy.Biedni ludzie latali by po ulicach (patrz dudivan) z obłedem w oczach.Nie wiedzieli by co zrobic ,ktoś im musi powiedzieć co maja robić.

>muls, 25 Gru 2006, 11:19

>NIE DA RADY wejść przez przypadek do burdelu.

Da radę, zapewniam Cię! Osobiście znam taki przypadek. Oczywiście nie po to,

żeby korzystać z "usług podstawowych", ale jednak.

Nie wiem i nie jestem ciekaw co o za eksperyment ponieważ nie śledzę tego wątku.

Wpadam, czytam jakiś wpis, pisze coś albo i nie i wypadam. Ciekawi mnie temperatura

dyskusji (nie wiem, czy to dobre słowo) bo uwag merytorycznych jak na lekarstwo ;-(.

Tak naprawdę lata mi to wszystko już od dłuższego czasu. Może jestem uczestnikiem

eksperymentu, ale chyba na zasadzie pogody którą obserwuje meteorolog. Może

weryfikować swoje teorie i wyciągać wnioski, ale wpływ na obiekt badań ma żaden.

Jestem Europejczykiem.

Jaro...bo eksperyment jest głeboko schowany.Przypuszczam że finansowany jest przez MFKER Ale jak uważasz że bocznica jest do kitu, to jeszcze lepsze rzeczy bocznicowe dzieją obecnie sie na tzw forum.

>muls, 25 Gru 2006, 21:39

Rzeczywiście. w związku z tym zamiast likwidacji bocznicy proponuję ją zastawić,

a zlikwidować pozostałe zakładki.

Jestem Europejczykiem.

>Jaro_747

>Nie wiem i nie jestem ciekaw co o za eksperyment ponieważ nie śledzę tego wątku.

>Tak naprawdę lata mi to wszystko już od dłuższego czasu.

Wiec po co sie wypowiadasz, jesli nie masz pojecia o co w tym chodzi ?

>Może jestem uczestnikiem eksperymentu, ale... ...wpływ na obiekt badań ma żaden.

A skad TY TO mozesz wiedziec !

(juz nie jestes tym czym byles !)

dudivan ...>>> mysle jednak że UR MFKER z tego sie wycofał (jako zbyt niebezpieczne) o ostatecznie finasowanie przejął WRR MRTEY i dodatkowo znajomy kiosk RUCHU.

Horst ..> czy ta twoja znajoma mama uczyła cie tylko spacji i przecinków?Przez całe zycie-niedługie. Ja dla ciebie sieję już trzy dni a to wolał bym ,a to chciałbym,a to zdjął by a ty niemoto dobry tylko widzę jesteś w spacjach .Taki Horst jaka spacja.

A to na czasie::-)

"Rząd Korei Południowej oferuje nagrody pieniężne i rzeczowe urzędnikom, którzy zobowiążą się do nieodwiedzania agencji towarzyskich po zazwyczaj obficie zakrapianych alkoholem przyjęciach sylwestrowych i noworocznych, odbywanych w gronie kolegów."

"Od 2 stycznia Kazimierz Marcinkiewicz będzie doradcą pełniącego obowiązki prezesa PKO BP Sławomira Skrzypka. Przewodniczący Rady Nadzorczej banku Marek Głuchowski powiedział, że były premier będzie doradzał w wielu sprawach."

Hmm, musi, jaki wybitny specjalista w bankowości. :-)

• Redaktorzy

Zaraz, to nie prezesem? Co prawda sugerowałem gdzieś tam, że Marcinkiewicz, aby zostac prezesem banku, będzie musiał najpierw przez tydzień być kasjerem, aby nabrać formalnego doświadczenia, ale ja tylko żartowałem! Widzę z tego, że to ja powinienem być doradcą. Premiera...

ozwa maryn, 29 Gru 2006, 16:11

>Zaraz, to nie prezesem? Co prawda sugerowałem gdzieś tam, że Marcinkiewicz, aby zostac prezesem

>banku, będzie musiał najpierw przez tydzień być kasjerem, aby nabrać formalnego doświadczenia,

Niestety musi nabierać troszkie dłużej, mamy IIIRP. Pewnie dlatego musi przyjść IV, żeby mógł od razu;-)

• Redaktorzy

Nie, już wiem. Zdaje się, że jako prezes PKO mógłby mieć max 12 tysięcy miesięcznie z powodu ustawy kominowej. A jako doradca pewnie może mieć dowolnie dużo. Poza tym łatwiej mu będzie oddawać się działalności politycznej której, jak twierdził, za nic nie porzuci. Ale w sumie to fajne - utrzymanek banku. Oj, będzie ta komisja bankowa miała co robić, będzie.

"Marcinkiewicz: spodziewam się, że zostanę prezesem PKO BP"

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Dziś powiesili Saddama Husaina teraz czas na G. Busha kogo trzeba powiesić pojutrze? Żadnej broni biologicznej w Iraku nie było. Widziałem takie u nas niepublikowaną migawkę filmową z czasów inwazji amerykańskiej na Irak.Leży sobie na posłaniu ubrana dziewczynka,z tyłu dziura w ścianie ,taka okrąglutka.

Twarz dziewczynki jest taka łagodna ale coś tu jest nie tak z głowy dziewczynki została tylko twarz

pozdrawiam

Rafaell

Duże osiągnięcia pojawiają się wyłącznie wtedy gdy oczekiwania są duże

Saddama skazali chyba jednak za ludobókstwo, a nie za posiadanie broni masowego rażenia.

Ja też bym chciał, aby na świecie nie było więcej już żadnych wojen, tylko, że o pokój trzeba też trochę czasami powalczyć.

=>LeStat, 30 Gru 2006, 12:01

LeStat co ty p...sz tu nie chodzi o dorażny wyrok tylko o odpowiedzialność za swoje czyny. Saddam tylko nastąpił rodzince Bushów na odcisk zajmując Kuwejt,Nieraz była okazja żeby go fizycznie zamordować nawet za ludobójstwo.Nie zrobiono tego bo trzeba było zrobić wojenkę i dać zarobić zbrojeniowym koncernom amerykańskim od których było poparcie przy wyborach prezydenckich.Trzeba było Amerykanom zrobić wodę sodową w mózgu i wyciągnąć kupę pieniędzy podatników na ten cel.

G.Buscha powinni powiesić Amerykanie bo on ich oszukał i ukradł ich pieniądze z budżetu dla koncernów zbrojeniowych.pieniądze nie poszły na socjal tylko poszły z dymkiem.Jak by to powiedział głowny bohater Greka Zorby "jaka piękna katastrofa"Tak G.Busch i następni są winni katastrofom życiowym tych wszystkich cywil w Iraku (może pamiętasz n.p. 1,5 milionów ludzi zamordowanych rączka mi CIA na Filipinach).Liczba zamordowanych w wyniku działań zbrojnych przez wojska USA cywili w iraku przekroczyła liczbę zamordowanych przez Husaina. Kto zatem jest większym mordercą i powinien wisieć? Amerykanie zbudżcie się

Rafaell

Duże osiągnięcia pojawiają się wyłącznie wtedy gdy oczekiwania są duże

Rafaell, - powinieneś być wyrozumiały, bo LeStat robi właśnie aplikację na >Prawdziwego Liberalnego, Narodowego, Prawicowca, Katolickiego< *(niepotrzebne skreślić). I sobie tutaj tak dla wprawy nieśmiało ćwiczy. Jeszcze mu nie całkiem wychodzi wiec bez lobotomii chyba się nie obejdzie.

Jak ktoś ma żelazne nerwy ;) ...

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Rafaell, 30 Gru 2006, 11:50

>Dziś powiesili Saddama Husaina teraz czas na G. Busha kogo trzeba powiesić pojutrze? Żadnej broni

>biologicznej w Iraku nie było.

Jedno z drugim ma niewiele wspólnego.

>>Rafaell

mylisz pojęcia!! piszesz o odpowiedzialności wojsk amerykańskich (Bush nie nakazał im mordować) a Hussein zlecał zbiorowe mordy. Dostrzegasz tę różnicę? IMHO należało mu się i dobrze że wyrok wykonano szybko. Nic tu nie ma mowy o litości! Nie ma litości dla skur***. Jednego debila mniej, następni czekają!

Pomijając kwestię "kary sprawiedliwej" to co jest dla mnie jednak trudne do zrozumienia to fakt, że takie zdarzenie jak egzekucja jest w stanie wywołać falę radości wsród niektórych osobników gatunku ludzkiego. Po procesie w Norymberdze było podobnie?

Alarmujace jest to, ze w XXI wieku, w czasie kiedy stworzylismy znakomite narzedzia globalnej komunikacji i dystrybucji informacji nadal jako czlowiek odbieramy sobie nawzajem zycie oraz chetnie i otwarcie poslugujemy sie przemoca. Ludzie wobec ludzi.

americano, 30 Gru 2006, 21:13

Nie ma sie co dziewić. Ciekawe jak by sie samemu reagowało, gdyby to nasi najbliżsi, kobietra, dzieci były mordowane na bestailski sposób a oprawcy nam samym kazali siedzieć na zaostrzonym trzpieniu....

Agresja wywołuje agresję, radośc z mordu - radość zemsty. Tak było i będzie. Nie mozna potepiać nieszczesliwych i potraktowanych przez los okrutniej niż nas samych. My tego nie doswiadczylismy - przeto się dziwimy.

Ja to spostrzegam w następujący sposób - niech każdy z nas postawi się na miejscu Irakijczyków, gdzie władca tyran morduje kogo zechce, kiedy chce i nie zważa na nic. Co czują Ci ludzie? I tak pewnie część z Was tego nie zrozumie, bo jak skoro taką przemoc mamy już dość daleko za sobą, a jak coś pamiętamy to wracamy do tych wspomnień niechętnie. IMHO wchrzanianie się krajów "obcych" do wewnętrznej polityki nie służy i nie służyło nigdy temu krajowi. Czego lud chciał w tym przypadku? Długo się nie trzeba zastanawiać żeby sobie na to pytanie odpowiedzieć - śmierci. To po jakiego grzyba wchrzaniają sie kraje trzecie? Najbardziej podoba mi się postawa Francji (tak!!) "przyjęliśmy do wiadomości informację o straceniu Husseina".. po prostu - neutralna!

Kościół jak zawsze broni życia - taka jego rola - uczyć kochania tych co mordują, tyle że nikt nie wypomina Kościołowi jak parę wieków wstecz robił DOKŁADNIE to samo!

Uważam, że kara śmierci powinna istnieć, ale tylko do takich wyjątkowych sytuacji. Sprawa sądowa, która toczyła się w sprawie Husseina nie wiem jaki tutaj miał sens - skazano go tylko za niektóe zbrodnie (nie za wszystkie! to jest sprawiedliwość?). Dostając dożywocie siedział by sobie chłopak w pojedyńczej celi z TV kablową i cholera wie z jakimi jeszcze udogodnieniami, a tak... jak Kuba Bogu tak Bóg Kubie!

americano=> masz duzo racji ,ale odwróć punkt widzenia.

Np.zamordował ukochną kobietę , dzieci itd. to nie wiem jaka by byla moja reakcja .

Ja jestem przeciwny karze smierci dlatego ,ze jest nie humanitarna ,ale i dlatego,ze dożywocie jest gorszą kara ,

śmierć to ucieczka, a siedzenie dożywotnie w więzieniu chyba nie ma gorszej kary dla człowieka.

Poza tym wielka obłuda tego świata ; facet-tyran wspierany przez amerykanów, dostawal broń od nich - kto wie czy i nie te chemikalia ,ktore spuscił na Kurdów.

Amerykanie wszczynaja wojnę, ogłupiają cały swiat - teoriami o produkcji bomby atomowej czy chemicznej itp. bzdury po czym nic sie nie zgadza. Teraz wdepli w gówno , a my razem z nimi - Irak stał sie najwiekszym producentem terorystów na swiecie ;-)

A statki z ropą płyną - jeden za drugim, jeden za drugim - nawet ograniczają wydobycie

na zatoce Meksykańskiej i o tym sza ! Ależ obłuda !!!

Nie mamy az tak przesranych perspektyw, co mamy po prostu jako gatunek niezle nasrane. Mozna bardzo dlugo dyskutowac czy faktycznie lepszym bylby gatunek charakteryzujacy sie absolutnym pacyfizmem i czy w braku przemocy i naszych bardziej (niz tych nawiazujacych do inteligencji) zwierzecych instynktow nadal bysmy istnieli? Konkluzje egzystencji, stanu gatunku ludzkiego przy eliminacji mordow i przemocy sa niemozliwe. Osobiscie, odgradzajac sie od tzw holoty, wybieram wiec pacyfistyczna konsumpcje i inne rozkosze zycia, co zaznacze, tez moze sie okazac niebezpieczne.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.