Skocz do zawartości
IGNORED

Polityka | archiwum

Ojciec Dyrektor

Rekomendowane odpowiedzi

i juz jest po kisielu i ten wstretny Soros tez jest i bardzo dobze.

a łakomy kąsek, czyli grupę radiową Eurozet, w skład której wchodzi m.in. rozgłośnia Radio Zet, łasiło się kilku graczy. Negocjacje zostały rozstrzygnięte - o nabyciu 40 proc. udziałów w Grupie Eurozet poinformowała właśnie Agora, która podpisała umowę przedwstępną opiewającą na 130 mln zł. Reszta akcji trafiła do funduszu SFS Ventures, wspieranego finansowo przez George'a Sorosa.

Jak donosi Agora, 40 proc. udziałów Eurozet przypadnie polskiej spółce, 60 proc. wyląduje zaś w rękach czeskiego funduszu SFS Ventures.

Spółka SFS Ventures to fundusz wspierany finansowo przez George'a Sorosa. W połowie 2016 roku kupił 5,35 mln akcji Agory stanowiących 11,22 proc. kapitału zakładowego spółki, co dało mu 8,26 proc. głosów na jej walnym zgromadzeniu.

Prawica zapłacze
Spółką Eurozet zainteresowana była również Fratria, wydawca prawicowego tygodnika "Sieci" oraz właściciel portalu wpolityce.pl. Zgodnie z pojawiającymi się od tamtej pory informacjami, Fratria miała się ubiegać o przeszło 50-milionową pożyczkę od Banku Pekao na sfinansowanie transakcji.

Fakt, że Eurozet wylądował w rękach Agory i spółki wspieranej przez George'a Sorosa, może być ogromnym ciosem moralnym dla właścicieli Fratrii. Bowiem dziennikarze spółki kojarzonej z braćmi Michałem i Jackiem Karnowskimi regularnie krytykowali dziennikarzy "Gazety Wyborczej", wydawanej przez Agorę. Z kolei George Soros, inwestor, filantrop i jeden z najbogatszych ludzi świata, uznawany jest za największego wroga prawicy i autorytarnych polityków, stąd każda jego inwestycja w przedsięwzięcie medialne jest - z prawicowego założenia - co najmniej podejrzana.

Zbigniew Jakubas próbował przejąć Eurozet
Eurozet w swoim portfolio widziałby również miliarderZbigniew Jakubas, biznesmen i inwestor. Biznesmen ten od początku lat 90. jest aktywny na rynku mediów – inwestował m.in. w Życie Warszawy i Radio Plus, a także „Kurier Lubelski” czy Wydawnictwa Szkolne i Pedagogiczne. I choć czasy dla mediów nie są najlepsze, jak widać nie rezygnuje on z zaangażowania na tym rynku.

Eurozet został wystawiony na sprzedaż przez czeską spółkę Czech Media Invest. Wytrwała ona w grupie Eurozet jedynie pół roku, choć przedstawiciele inwestora weszli do rady nadzorczej firmy. 

No to wrogie przejęcie nie jest bo Czesi sprzedali chętnie i bez oporów. A że PiSowi się to nie spodoba i będzie dymić to zupełnie inna sprawa.

Jestem Europejczykiem.

Ale umówmy się, mulsik już dowiódł, że nie wie co to jest wrogie przejęcie.

Czesi zrobili bardzo dobry interes na sprzedaży..

Jaki to będzie interes dla Agory to się okaże do 20 czerwca 2020.

Teraz poza tym, że wydali pieniądze nie będą mieli żadnego wpływu na strategię programową eurozetu.

Pozostają im jeszcze własne stacje radiowe, z których część dubluje się formatowo ze stacjami zetki.

Z tym też coś będą musieli zrobić.

Dziwny układ. Rynek przyjął to, delikatnie mówiąc, z niezbyt dużą radością.

3 godziny temu, muls napisał:

a łakomy kąsek, czyli grupę radiową Eurozet, w skład której wchodzi m.in. rozgłośnia Radio Zet, łasiło się kilku graczy. Negocjacje zostały rozstrzygnięte ...

Nie wiedziałem mulsik, że jesteś Patrycją Wszeborowską.)

2 minuty temu, wojciech iwaszczukiewicz napisał:

Umówmy się, gdyby to PiS przejął zetkę to Rynek przyjął by to z dużą radością ?

Tylko zaczepiasz, czy wiesz o czym piszę?

Jakby to kupiła Fratria to na Agorę to mogłoby nie mieć wpływu.

Godzinę temu, jezz napisał:

Ale umówmy się, mulsik już dowiódł, że nie wie co to jest wrogie przejęcie.

Czesi zrobili bardzo dobry interes na sprzedaży..

Jaki to będzie interes dla Agory to się okaże do 20 czerwca 2020.

Teraz poza tym, że wydali pieniądze nie będą mieli żadnego wpływu na strategię programową eurozetu.

Pozostają im jeszcze własne stacje radiowe, z których część dubluje się formatowo ze stacjami zetki.

Z tym też coś będą musieli zrobić.

Dziwny układ. Rynek przyjął to, delikatnie mówiąc, z niezbyt dużą radością.

Cieszy, że tak przejmujesz się interesami Agory i SFS Ventures. Myślę że posłuchają twoich rad i uradują tym rynek. Czyli agorę :-).

Jestem Europejczykiem.

to było wrogie przejecie jak najbardziej patrzac z punktu widzenia PICu i co zrozumiale z punktu widzenia jeezika.A definicje encyklopedycze zostawcie encyklopedii.I wreszcie bedzie cos slyszalne dalej niz TOK FM.Ale jestem przekonany ze to sila pieniedzy Sorosa spowodowała ze ci durnie nie mieli odwagi podskoczyc.Bo przeciez najpierw te pieniadze by wydusili z biednego dyrektora banku a POTEM i tak spuscili by go do przerebla.Po fakcie.MYsle ze PIC  dusi sie z wsciekłosci.

Panie muls! Nie pisz Pan "wrogie przejęcie" bo to pojęcie ekonomiczne a nie polityczne czy emocjonalne. No i Kolega jezz będzie nas z tego powodu zamęczał wpisami przez następne sto stron, poniekąd słusznie.

Proponuję użyć pojęcia "wk..wiające przejęcie", będzie tu znacznie lepiej pasować.

Pozdrawiam Serdecznie!

Jestem Europejczykiem.

a ja nie jestem ekonomista a zakladam ze przecietnie inteligentny wie o co chodzi.A jesli nie wie o co chodzi... to patrz wyzej.Szanowny KOlega  jeezik przypuszczam ze wie o co chodzi ma jednak takie cisnienie zeby było na jego ze nie mam sily zeby TEGO nie wykorzystac..Takie slinienie sie psa na widok.Pozdrawiam serdecznie.

2 godziny temu, muls napisał:

to było wrogie przejecie jak najbardziej patrzac z punktu widzenia PICu i co zrozumiale z punktu widzenia jeezika.

Bredzisz, nie pierwszy i nie ostatni raz.

44 minuty temu, Bezlitosna Niusia napisał:

To ja Was pogodzę:

Tak, czy siak - jest to stacja, której nie bardzo daje się słuchać.

Pozdrawiam serdecznie!:-)

Ja nie słucham bo się nie daje ale nie jest to jedyna stacja w eurozecie. Ciekawi mnie rynek radiowy w Polsce. Tyle, ale są tacy, którrzy muszą przy każdej okazji napisac coś o Schetynie np.:) Dziwne, że tym razem jeszcze o nim nie napisał.

2 godziny temu, muls napisał:

a ja nie jestem ekonomista a zakladam ze przecietnie inteligentny wie o co chodzi.A jesli nie wie o co chodzi... to patrz wyzej.Szanowny KOlega  jeezik przypuszczam ze wie o co chodzi ma jednak takie cisnienie zeby było na jego ze nie mam sily zeby TEGO nie wykorzystac..Takie slinienie sie psa na widok.Pozdrawiam serdecznie.

Ty bys mógł choć raz napisać coś własnymi słowami a nie robisz dużą wklejkę bez podania autora tekstu. 

Ten twój wpis to jakiś bełkot.

2 godziny temu, Jaro_747 napisał:

Proponuję użyć pojęcia "wk..wiające przejęcie", będzie tu znacznie lepiej pasować.

A czemu takie? Ja już chyba w grudniu pisałem tutaj komu kibicuję w zakupie eurozetu. Nawet pamiętam z kim była t arozmowa.

Może Karnowskich i spółkę to wk... ale to mnie akurat nie interesuje.

2 godziny temu, Jaro_747 napisał:

Cieszy, że tak przejmujesz się interesami Agory i SFS Ventures. Myślę że posłuchają twoich rad i uradują tym rynek. Czyli agorę :-).

A ty co jesteś w stanie sensownego napisać na ten temat?

Moich rad w tym wpisie, który cytujesz nie widzę.

4 godziny temu, jezz napisał:

A to twierdzenie na podstawie czego? Znasz szczegóły umowy Agora - SFS?

32 minuty temu, toptwenty napisał:

Obgadaj to ze swoim terapeutą.

Po co zabierasz głos w temacie, w którym nie masz nic do powiedzenia?

Może twoje zaczepki personalne zgłosić do "obiektywnej" oceny?

7 minut temu, Adalbert95 napisał:

A to twierdzenie na podstawie czego? Znasz szczegóły umowy Agora - SFS?

Poszukaj a znajdziesz. Nie czytaj tylko wklejek mulsa. A jak znajdziesz to przeproś za takie zaczepki. 

No dobra, ułatwię ci, możesz już przeprosić,

Agora jako wspólnik mniejszościowy obecnie nie będzie mieć wpływu m.in. na działalność operacyjną Eurozetu ani strategię programową jego stacji.

Resztę sobie poszukaj, jak z kodeksem pracy.:)

1 godzinę temu, jezz napisał:

A ty co jesteś w stanie sensownego napisać na ten temat?

Moich rad w tym wpisie, który cytujesz nie widzę.

Pieprzysz o tym przez piętnaście stron jakieś farmazony a czepiasz się jednego mojego wpisu, puknij się w głowę!

Natomiast co do zakupu to dobrze się stało. Radia Zet nie słucham z własnej woli, natomiast często słyszę je np. w taksówce, w autobusie, u fryzjera. Gdyby kupili je Karnowscy to byłbym narażony na słuchanie jakichś prawackich bredni, jakiegoś Ziemkiewicza czy innych poyebów.

To z mojej strony tyle, na więcej nie licz.

Jestem Europejczykiem.

1 godzinę temu, jezz napisał:

Agora jako wspólnik mniejszościowy obecnie nie będzie mieć wpływu m.in. na działalność operacyjną Eurozetu ani strategię programową jego stacji.

Pudło, zresztą nie pierwsze i nie ostatnie. Mowa o działalności i strategii Eurozet, czyli spółki posiadającej kilka stacji, nie konkretnie radia Zet. Strategia programowa to też nie to co się ci wydaje i jeśli sądzisz, że teraz Zet nie stanie się ostro anty pisiarskie to też się głęboko mylisz. Na przyszłość radzę czytać ze zrozumieniem. Wiem, że szlak trafia bo to kolejna porażka kaczorka&co, porażka tym dotkliwsza, że wybory za pasem, a i wydawało się nieograniczony dostęp do środków z PKO też o kant pupy. Możesz sobie co najwyżej popłakać cichutko w kątku...

4 godziny temu, Jaro_747 napisał:

Pieprzysz o tym przez piętnaście stron jakieś farmazony a czepiasz się jednego mojego wpisu, puknij się w głowę!

Natomiast co do zakupu to dobrze się stało. Radia Zet nie słucham z własnej woli, natomiast często słyszę je np. w taksówce, w autobusie, u fryzjera. Gdyby kupili je Karnowscy to byłbym narażony na słuchanie jakichś prawackich bredni, jakiegoś Ziemkiewicza czy innych poyebów.

To z mojej strony tyle, na więcej nie licz.

Widzę, że programowi jaro_747 podgrali chamstwo zamiast poczucia humoru i jak zwykle tylko bełkocik ci wyszedł.

Nie da się z wami dyskutować bo wy w głowie macie tylko jedno.

To jak tak często słyszysz w miejscach publicznych to spytaj czy płacą zaiks

To forum audio i los artystów nie powinien być ci obojętny. 

To cenna uwaga z tymi fryzjerami:)

W małych sklepach, tych gnębionych przez duże sieci, też słuchają zetki, czy nie robisz tam zakupów i padają też przez ciebie?

ps. I ty jeszcze piszesz o czepianiu się wpisu?

Wolne żarty.:)

Zobacz co ty i twoi forumowi kumple tu robicie.

2 godziny temu, Adalbert95 napisał:

Pudło, zresztą nie pierwsze i nie ostatnie. Mowa o działalności i strategii Eurozet, czyli spółki posiadającej kilka stacji, nie konkretnie radia Zet. Strategia programowa to też nie to co się ci wydaje i jeśli sądzisz, że teraz Zet nie stanie się ostro anty pisiarskie to też się głęboko mylisz. Na przyszłość radzę czytać ze zrozumieniem. Wiem, że szlak trafia bo to kolejna porażka kaczorka&co, porażka tym dotkliwsza, że wybory za pasem, a i wydawało się nieograniczony dostęp do środków z PKO też o kant pupy. Możesz sobie co najwyżej popłakać cichutko w kątku...

Niestety ten twój wywód jest tyle wart co twoja pisanina o kodeksie pracy.:)

Na przyszłość radzę czytać ze zrozumieniem.;)

Następny z gromady widzącej wszędzie 

pisiorów. To już chyba mania prześladowcza.

Poza tym same zaskakujące informacje o tym eutozecie mi przekazałeś.:)

Kilka stacji radiowych mówisz mają?

Ojej, to na wsi ich chyba nie słychać.

A to jest najlepsze z tego całego twojego wykładu,

Strategia programowa to też nie to co się ci wydaje

Grunt, że to jest to co tobie się wydaje.:)

I o toto chodziło.Jak na historycznego przeciwnika PICu i Schetyny niezle.Jesli zaplacił za to SOROS to bedzie tak jak ma byc i kropka.Ten facet wie komu i za co placic i rzadko  nie myli.Jasne ze TO spowoduje dodatkowa histerie roznych karnowskich bo Soros z uwagi na pieniadze i obrone wartosci demokratycznych u wszystkich takich jak u Szanownego Kolegi Jeeeza powoduje  czasowe rozwolnienie..Czego mamy przyklad na gorze.Co do Szanowanego Kolegi jeeeza to zrobmy taki wyklad na temat gówna czekoladowego.Jak gówno czekoladowe wedlug kolegi jest odbierane przez pacjenta,lekarza,producenta, konsumenta i malarza. Taka wizja gowna czekoladowego w zamysle kolegi.To nam przyblizy pojecie wrogiego przejecia...moze.

6 godzin temu, toptwenty napisał:

Pobiegnij z tym do mamusi.

Najpierw twoja powinna się tym zainteresować merytoryku.:)

24 minuty temu, muls napisał:

I o toto chodziło.Jak na historycznego przeciwnika PICu i Schetyny niezle.Jesli zaplacił za to SOROS to bedzie tak jak ma byc i kropka.Ten facet wie komu i za co placic i rzadko  nie myli.Jasne ze TO spowoduje dodatkowa histerie roznych karnowskich bo Soros z uwagi na pieniadze i obrone wartosci demokratycznych u wszystkich takich jak u Szanownego Kolegi Jeeeza powoduje  czasowe rozwolnienie..Czego mamy przyklad na gorze.Co do Szanowanego Kolegi jeeeza to zrobmy taki wyklad na temat gówna czekoladowego.Jak gówno czekoladowe wedlug kolegi jest odbierane przez pacjenta,lekarza,producenta, konsumenta i malarza. Taka wizja gowna czekoladowego w zamysle kolegi.To nam przyblizy pojecie wrogiego przejecia...moze.

Też świetnie i merytorycznie. Język też znakomity.

Nawet filozofie nie wiesz  czym pisałem.

Już z tym wrogim przejęciem sobie daruj, bo raz to mogłeś być śmieszny a teraz jesteś żenujący. Szkoda, że tego nie widzisz.

Ciekaw jestem wykonania opcji i jaka wtedy będzie cena.

20 minut temu, jezz napisał:

uż z tym wrogim przejęciem sobie daruj, bo raz to mogłeś być śmieszny a teraz jesteś żenujący. Szkoda, że tego nie widzisz.

w Chinach jeezik czesto widzialem przed budynkami dyrekcji plac asfaltowy przypominajacy plac zajezdni autobusowej na ktorym nie było nic oprocz pomnika z gwiazda  na szczycie.Po placu nie jezdziło nic ,tylko raz w tygodniu  były cwiczenia wojskowe zalogi zakladu. Na placu były dwie rownolegle  linie sygnalizujace chodnik laczacy dwa wejscia do budynku.Tym chodnikiem chinczycy chodzili przez 8 godzin tam i z powrotem nie wychodzac za linie.Ty przypominasz mi taki chodnik na asfalcie..pardon takiego chinczyka.

jesli ci to w czyms pomoze

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

1 minutę temu, Bobcat napisał:

A czy kiedykolwiek Ty miałeś?

Tak i nie było to o Żdanowie.

4 minuty temu, muls napisał:

jesli ci to w czyms pomoze

Ukryta Zawartość

Ja wiem jaki artykuł przekopiowałeś, nawet wcześniej podałem ci autora.:)

Jeśli o mnie chodzi nie musisz się wysilać.

Ukryta Zawartość

A o co ci chodzi? Chcesz żeby mulsik napisał coś merytorycznie? Ja też ale on nie potrafi. Miej pretensje do właściwej osoby.:)

I nie krzycz, bo to podobno kulturalne forum.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.