Skocz do zawartości
IGNORED

Polityka | archiwum

Ojciec Dyrektor

Rekomendowane odpowiedzi

3 minuty temu, notoryczny napisał:

Polecam przeczytać „Wojny kultur” Kolakowskiej .

próbowałem czytać jej eseje. W zasadzie tylko dlatego, że jest córką Kołakowskiego. I chyba na tym kończą się jej zalety. Artykuły z GP to już w ogóle nie moja bajka, ale dziękuję.

2 minuty temu, bubusia napisał:

Ja wiem, ze tobie bedzie podobala sie kazda ksiazka wpisujaca sie w twoj swiatopoglad. Szczegolnie lansowanie demona Putina, i demona Trumpa, hehe

Przeczytales jeden z punktow widzenia. Znalazlez demonicznosc Putina, i juz inne punkty widzenia cie nie interesuja.

Juz wiesz wszystko, hehe

może nie piszmy o bubusi i osimarze, bo tak do niczego nie dojdziemy. To nie Twoje słowa?

Widzę, że wracasz do swoich przemyśleń, a może przemyśleń innych? Pozdrawiam serdecznie

Lumin T3, Arcam CD37, Hegel H360, ekta MKII (Troels Gravesen)

2 minuty temu, osimar napisał:

próbowałem czytać jej eseje. W zasadzie tylko dlatego, że jest córką Kołakowskiego. I chyba na tym kończą się jej zalety. Artykuły z GP to już w ogóle nie moja bajka, ale dziękuję.

No właśnie, nie Twoja bajka, a mogłaby ta bajka szerzej otworzyć oczy.

Nie należy mylić prawdy z opinią większości .

Czytac trzeba rozne rzeczy. Nie mozna jednak bezkrytycznie wszystkiemu wierzyc. Trzeba tez brac pod uwage swoja podatnosc na taka czy inna wizje. Nie sadzisz?

Zreszta komentarz o bajce mowi wszystko. Nie moja bajka, i juz. A tamto moja bajka, i tez juz.

Tak to dziala.

Welly, welly, welly, welly, welly, welly, well. To what do I owe the extreme pleasure of this surprising visit?

2 minuty temu, notoryczny napisał:

No właśnie, nie Twoja bajka, a mogłaby ta bajka szerzej otworzyć oczy.

mogłaby też i przymknąć. Czytałeś Snydera? mogę napisać to samo. Ja Kołakowską chociaż próbowałem.

Czytac trzeba rozne rzeczy. Nie mozna jednak bezkrytycznie wszystkiemu wierzyc. Trzeba tez brac pod uwage swoja podatnosc na taka czy inna wizje. Nie sadzisz?

czy ja napisałem, że nie czytam? Po co to pytanie skierowane do mnie?

7 minut temu, osimar napisał:

mogłaby też i przymknąć. Czytałeś Snydera?

Ja nie czytalem, moze nawet przeczytam. Ale juz wiem co tam mogl napisac, ze tobie sie spodobalo. Putin odbierze nam wolnosc. Powinnismy w koncu zdac sobie z tego sprawe. Zapewne obsadzil na urzedzie Trumpa, bo to taki sam sk***ysyn. A EU w potrzasku. Kazdy kto ja atakuje wspiera Putina. Niedlugo wszyscy bedziemy niewolnikami Putina i Trumpa. Zgadza sie?

Napisalem to tylko dla jaj, zeby ci pokazac jak latwo przewidziec co moze ci sie spodobac, bo wpisuje sie w twoj swiatopoglad. Tzn nie twoj. Ten, ktoremu ufasz, czyli Sorosa.

Welly, welly, welly, welly, welly, welly, well. To what do I owe the extreme pleasure of this surprising visit?

25 minut temu, osimar napisał:

Dlatego tak jak napisałem, wolę pieniądze Sorosa, dzięki którym wolne media (z wszystkimi swoimi ułomnościami) będą nadal pisać

28 minut temu, osimar napisał:

On ma 89 lat.

Nie wiedziałem że tu taki kabaret....częściej bym tu zaglądał.   :)))

"Głupi nie szuka prawdy ani sprawiedliwości - szuka tylko satysfakcji.....Prawda nie sprawia tyle dobrego, ile złego sprawiają jej pozory....Nic tak nie odciąga ludzi od prawdy, jak bezmyślne naśladowanie tego, co robią wszyscy....Kto nie wykrzyczy prawdy wtedy, gdy ją zna, staje się sojusznikiem kłamców i fałszerzy....Kłamią niewolnicy, wolni mówią prawdę."

Ja nie czytalem, moze nawet przeczytam. Ale juz wiem co tam mogl napisac, ze tobie sie spodobalo. Putin odbierze nam wolnosc. Powinnismy w koncu zdac sobie z tego sprawe. Zapewne obsadzil na urzedzie Trumpa, bo to taki sam skurwysy. A EU w potrzasku. Kazdy kto ja atakuje wspiera Putina. Niedlugo wszyscy bedziemy niewolnikami Putina i Trumpa. Zgadza sie?

oczywiście ?

1 minutę temu, Maju napisał:

Nie wiedziałem że tu taki kabaret....częściej bym tu zaglądał.   :)))

ostatnio w TVPiS sama cienizna, można tutaj.

2 godziny temu, bubusia napisał:

Masz tutaj kolego osimar przyklad klasycznego ekstremisty kregow

Eeeee tam, to zwykły wioskowy głupek, popularny i lubiany jak każdy z kogo się można pośmiać. Taki Kononowicz forum audiostereo.

„Jeśli nie masz co robić, nie rób tego w moim towarzystwie”

11 minut temu, osimar napisał:

mogłaby też i przymknąć. Czytałeś Snydera? mogę napisać to samo. Ja Kołakowską chociaż próbowałem.

Z tego co tu wypisujesz ( stronniczość i uwielbienie dla jednej opcji) to rzeczywiście, nie czytaj, bo nic nie jest w stanie zmienić Twojego postrzegania rzeczywistości .??‍♂️

Teraz, notoryczny napisał:

Z tego co tu wypisujesz ( stronniczość i uwielbienie dla jednej opcji) to rzeczywiście, nie czytaj, bo nic nie jest w stanie zmienić Twojego postrzegania rzeczywistości .??‍♂️

która to opcja?

45 minut temu, Bobcat napisał:
56 minut temu, bubusia napisał:

Glupi jestes bob,

Potwierdzam. Jestem. Skoro mam z takimi jak Ty do czynienia...

Głupota nie jest zaraźliwa, więc to nie może być powód, takim się urodziłeś .

„Jeśli nie masz co robić, nie rób tego w moim towarzystwie”

1 minutę temu, osimar napisał:

która to opcja?

Osimar, to moze Kolakowski, i Mini wyklady o maxi sprawach.

9 minut temu, osimar napisał:

ostatnio w TVPiS sama cienizna, można tutaj

Nie sil się na dowcip....jak piszesz od serca jest zdecydowani śmieszniej.  ;)

"Głupi nie szuka prawdy ani sprawiedliwości - szuka tylko satysfakcji.....Prawda nie sprawia tyle dobrego, ile złego sprawiają jej pozory....Nic tak nie odciąga ludzi od prawdy, jak bezmyślne naśladowanie tego, co robią wszyscy....Kto nie wykrzyczy prawdy wtedy, gdy ją zna, staje się sojusznikiem kłamców i fałszerzy....Kłamią niewolnicy, wolni mówią prawdę."

3 minuty temu, osimar napisał:

która to opcja?

Jak to ktora. Sorosowa:)

6 minut temu, osimar napisał:

o! takie wnioski wyciągnąłeś? gratuluję!

No przeciez sam pisales co wolisz. To nie moje wnioski. Akurat jesli chodzi o ciebie, to mozna jeszcze pogadac.

Niestety stajesz sie powoli reliktem. Sam widzisz co sie dzieje jak sie np taki bobik wetnie:)

Napisalem, ze jestem przeciwny majowym wyborom, i ukladanka calkowicie mu pierdolnela na leb, hehe

Zaraz wymysli, ze klamie, ze udaje itd itp,

Albo sp***doli i zapomni:)

1 minutę temu, bubusia napisał:

No przeciez sam pisales co wolisz. To nie moje wnioski.

od Putina?, zdecydowanie. Jeżeli z takiego zdania wyciągasz takie wnioski, to mogę napisać, że jesteś zwolennikiem Putina? Tak patrząc na Twoje wypowiedzi, to raczej go bronią, a nie atakują.

która to opcja?

Właściwie to zaczynam wątpić, która , bo już nie wiem czy jesteś za Orwellowską „ poprawnością polityczną” czy za poglądami wspomnianego Snydera, bo jego zdaniem przechodzimy od indywidualizmu do totalitaryzmu. Czyli te wszystkie unijne zalecenia, dyrektywy, jakby nie współgrają z tym o czym tu piszesz ?

jego książki pochwalają takie przejście czy wskazują pewne zagrożenia?

Wyciągasz chyba nieodpowiednie wnioski.

1 minutę temu, osimar napisał:

jego książki pochwalają takie przejście czy wskazują pewne zagrożenia?

Wyciągasz chyba nieodpowiednie wnioski.

Z tego co przeczytałem to nie pochwalają i to jakoś mi nie konweniuje z Twoim uwielbieniem UE jako takiej. Hmmm

5 minut temu, osimar napisał:

od Putina?, zdecydowanie. Jeżeli z takiego zdania wyciągasz takie wnioski, to mogę napisać, że jesteś zwolennikiem Putina? Tak patrząc na Twoje wypowiedzi, to raczej go bronią, a nie atakują.

Zdecydowanie go bronia, podobnie jak majowych wyborow u nas:)

28 minut temu, bubusia napisał:

Ja nie czytalem, moze nawet przeczytam. Ale juz wiem co tam mogl napisac, ze tobie sie spodobalo. Putin odbierze nam wolnosc. Powinnismy w koncu zdac sobie z tego sprawe. Zapewne obsadzil na urzedzie Trumpa, bo to taki sam sk***ysyn. A EU w potrzasku. Kazdy kto ja atakuje wspiera Putina. Niedlugo wszyscy bedziemy niewolnikami Putina i Trumpa. Zgadza sie?

Napisalem to tylko dla jaj, zeby ci pokazac jak latwo przewidziec co moze ci sie spodobac, bo wpisuje sie w twoj swiatopoglad. Tzn nie twoj. Ten, ktoremu ufasz, czyli Sorosa.

Jak jesteś taki "myśliciel" to podstaw sobie to trochę inaczej i wypisz-wymaluj będziesz miał wizję świata prawaków.

"Putin odbierze nam wolność."  Według prawaków to Unia już nam odebrała wolność.

Merkel obsadziła Tuska żeby niszczył patriotów. I tak dalej, i tak dalej. Przecież to całe prawackie pierdolenie wisi w powietrzu od dawna.

Jestem Europejczykiem.

6 minut temu, bubusia napisał:

No przeciez sam pisales co wolisz. To nie moje wnioski. Akurat jesli chodzi o ciebie, to mozna jeszcze pogadac.

Niestety stajesz sie powoli reliktem. Sam widzisz co sie dzieje jak sie np taki bobik wetnie:)

Napisalem, ze jestem przeciwny majowym wyborom, i ukladanka calkowicie mu pierdolnela na leb, hehe

Zaraz wymysli, ze klamie, ze udaje itd itp,

Albo sp***doli i zapomni:)

nie przerzucaj na mnie wpisy innych. Wiem, że lubisz to robić, ale ja nie będę walczył z Twoimi urojeniami.

Czyli Ty wolisz Putina. Widzę co się dzieje, niestety. To, że pojawiają się takie poglądy, wcale nie znaczy, że mam się z nimi zgadzać. I nie wielkość i ilość ich zwolenników będzie miał wpływ na moje postrzeganie danej idei.

Teraz, Jaro_747 napisał:

Jak jesteś taki "myśliciel" to podstaw sobie to trochę inaczej i wypisz-wymaluj będziesz miał wizję świata prawaków.

"Putin odbierze nam wolność."  Według prawaków to Unia już nam odebrała wolność.

Merkel obsadziła Tuska żeby niszczył patriotów. I tak dalej, i tak dalej.

nie interesuja mnie ekstremizmy

Czyli Ty wolisz Putina.

Nic takiego nie pisalem, dobrze o tym wiesz.

Bo ta UE nie jest taka jaką sobie wyobrażaliśmy gdy do niej wchodziliśmy i bronienie tej karykatury wspólnoty jest trochę nie halo ?

Teraz, notoryczny napisał:

Bo ta UE nie jest taka jaką sobie wyobrażaliśmy gdy do niej wchodziliśmy i bronienie tej karykatury wspólnoty jest trochę nie halo ?

co proponujesz w zamian?

1 minutę temu, notoryczny napisał:

Bronienie, tylko dlatego, ze jak sie nie bedzie bronilo, to bedzie sie wspieralo Putina. Tak niektorzy maja zakodowane.

A EU ma po prostu swoje plusy i minusy. Przy obecnym kryzysie okazuje sie, ze jednak wiecej minusow.

co proponujesz w zamian?

Konstruktywna krytyke. Mysle, ze notoryczny sie zgoddzi. I nie utozsamianie kazdej krytyki ze wspieraniem Putina. Ale niech kolega sam sie wypowie.

Teraz, osimar napisał:

co proponujesz w zamian?

Nie , nie w zamian, to już rola polityków, europosłów, aby przypominali tym unijnym gamoniom, gdzie kończy się  zakres ich ingerencji w sprawy danego kraju oraz w których obszarach mogą służyć pomocą ( pomijając własną interesowność ). 

57 minut temu, bubusia napisał:

Bob, cwiercinteligencie, czy zwolennik Pisu, ich kukielka, bylby przeciwny majowym wyborom?

Ustawka aby Cię uwiarygodnić. Dostałeś zgodę przełożonych aby coś napisać niezgodnego z linią partii. Podobnie na XVII zjeździe WKP(b) Kirow wygłosił referat krytykujący niektóre aspekty polityki Stalina. Wszystko było za wiedzą i zgodą Stalina aby stworzyć pozory "demokracji wewnątrzpartyjnej". 

Może wiesz że niedługo po tym Kirow zginął w zamachu zorganizowanym przez Stalina?

Teraz, Bobcat napisał:

Ustawka aby Cię uwiarygodnić. Dostałeś zgodę przełożonych aby coś napisać niezgodnego z linią partii. Podobnie na XVII zjeździe WKP(b) Kirow wygłosił referat krytykujący niektóre aspekty polityki Stalina. Wszystko było za wiedzą i zgodą Stalina aby stworzyć pozory "demokracji wewnątrzpartyjnej". 

Może wiesz że niedługo po tym Kirow zginął w zamachu zorganizowanym przez Stalina?

O k**wa.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.