Skocz do zawartości
IGNORED

Polityka | archiwum

Ojciec Dyrektor

Rekomendowane odpowiedzi

dzisiaj ogladałem wypowiedz tego kłamliwego smiecia,skłamał,sad go osadził,kazał przeprosić i zakazał wygłaszac podobnych kłamstw.Tak patrzyłem na tego paskudnego kurdupla,o żółwim pysku i malenkich fałszywych ślepiach i tak sobie pomyslałem:dlaczego mamy tak głupi naród,ze ponad 30% czyli jakies 8 milionów polakow chce na to indiwiduum głosować???Dla mnie człowiek głosujacy na to coś jest nikim i niestety jedna trzecia polaków to niestety zjeby i tyle i dlatego w naszym kraju NIGDY dobrze nie bedzie.A w przypadku zwyciestwa kurdupla podróbki szykujcie sie na 5 lat piekła

xniwax

Uważasz,że w polityce liczy się tylko kto kogo wykiwa i wykorzysta?To bliskie światopoglądowi prezia!A może oceniasz ludzi swoją miarą?

meloman

a postac Piotra , ktory dba o hmmm karmę , podcina pewnie róże w ogrodzie i takie tam nie naprowadza Cie na rozwiazanie tej historii milosnej z mlodosci? moze Jarek po prostu wybral , mogl pojsc w 'bi' strone ale byl konsekwentny...

Home is where the needle marks try to heal my broken heart...

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

tutaj sie z baranem stuknal...

Ukryta Zawartość

bartasxx, 16 Cze 2010, 16:51

>podstępy i szukanie haków ograniczona tolerancja czy jeden słuszny

>światopogląd w taki sposób nie buduje się silnego państwa.

"jedyny słuszny światopoglad"- dobrze że na tym forum jest liberalizm i wielopoglądowość, zwłaszcza w niniejszym wątku POLITYKA.

;-)

"Mówię to raz i nie chcę do tego wracać. Byłem w młodości zaangażowany emocjonalnie. To się skończyło rozstaniem. Większość moich znajomych miała już wtedy rodziny, bo w tamtych czasach ludzie szybciej się decydowali na małżeństwo. Mogę tylko powiedzieć, że jestem z tą osobą w rzadkich, ale ciepłych kontaktach" - powiedział.

Nigdy nie zazdrościł bratu, że ma rodzinę. Nie czuł się samotny. Dziś ma przy sobie przyjaciół - panią Basię, przyjaciółkę domu, i Piotra, który dba m.in. o to, by kotu Alikowi nie zabrakło karmy.

wojciech iwaszczukiewicz, 16 Cze 2010, 08:52

>A nie przyszło Wam do głowy,że Cimoszewicz wybrał po prostu rację stanu a nie osobiste sentymenty?

"Taka głupia, to ja już nie jestem

Może głupia, ale już nie tak"

Taką piosenkę śpiewała kiedyś Magda Żuk :)

wojciech iwaszczukiewicz, 16 Cze 2010, 21:31

>Cimoszewicz jest trochę innym politykiem,outsiderem.Stoi trochę na uboczu i w zasadzie nic nie

>musi.

>To bardzo wygodna pozycja.

Owszem.

Pamiętam jednak, jak pięć lat temu mówił o godności, o honorze i o standardach w polityce, którym pragnął być wierny.

Wycofując się z polityki (po aferze z Jarucką) tymi wartościami motywował wywieszenie przez siebie "białej flagi" na znak protestu przeciw nieuczciwej polityce i używaniu w kampanii przeciw niemu niegodnych sposobów. Oświadczył, że w takiej rzeczywistości i takiej polityce nie chce uczestniczyć.

Minęło pięć lat i ta sama ekipa, która spowodowała jego odejście cieszy się już jego poparciem.

Uważam, że Cimoszewicz mówiąc o racji stanu, tylko mówi. Zasadniczo zaś kieruje się widokiem ścieżki do politycznego koryta, którą mu pokazała Platforma zachęcając do wyjścia z puszczy. Nie zarzucam Platformie pozyskania Cimoszewicza (bo przecież - "wszystkie ręce na pokład", wszystkie ręce na ołtarz"), ja poprostu widzę jak się Cimoszewicz zeszmacił w odniesieniu do wartości o jakich mówił w poprzedniej kampanii prezydenckiej.

w ramach sondaży różnych - tu można obejrzeć porównanie wykorzystania komputera przez kandydatów:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Before you criticize someone, you should walk a mile in their shoes. That way, when you criticize them, you're a mile way and you have their shoes

electro, 16 Cze 2010, 20:10

>"Mówię to raz i nie chcę do tego wracać. Byłem w młodości zaangażowany emocjonalnie. To się

>skończyło rozstaniem. Większość moich znajomych miała już wtedy rodziny, bo w tamtych czasach ludzie

>szybciej się decydowali na małżeństwo. Mogę tylko powiedzieć, że jestem z tą osobą w rzadkich, ale

>ciepłych kontaktach" - powiedział.

>Nigdy nie zazdrościł bratu, że ma rodzinę. Nie czuł się samotny. Dziś ma przy sobie przyjaciół -

>panią Basię, przyjaciółkę domu, i Piotra, który dba m.in. o to, by kotu Alikowi nie zabrakło karmy.

Diabli go wiedzą. No a co w takim razie z pojawiającymi się w sieci wiadomościami o związku kaczyńskiego z ziobrą ? Urwało się ???

meloman 62, 16 Cze 2010, 22:21

>Diabli go wiedzą. No a co w takim razie z pojawiającymi się w sieci wiadomościami o związku

>kaczyńskiego z ziobrą ? Urwało się ???

To ploty. Ziobro celował w Pati-Koti.

No chyba, że to ziobrowa zasłona dymna była.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

• Redaktorzy

Tzw. "rozpaczliwiec":

Sztab Jarosława Kaczyńskiego przygotował specjalną stronę, na której Polacy mogą spontanicznie wyrazić poparcie dla kandydata PiS: ludzie z różnych regionów Polski sami mieli wysyłać filmy ze swoimi nagraniami. W rzeczywistości, wszyscy nagrani wypowiadają się do tego samego mikrofonu, a część z nich występuje na tym samym tle, mimo że pochodzą z innych miast.

- Chciałabym poprzeć pana Kaczyńskiego, żeby w końcu w Polsce była prawda, prawda i tylko prawda. Jeden pan Kaczyński, świętej pamięci, co chciał prawdę, ale nie dali i nie wiem czy temu się uda - mówi starsza kobieta z Elbląga. - Zagłosuję na Jarosława Kaczyńskiego, ponieważ jest prawdziwym człowiekiem - mówi młoda dziewczyna z Raciąża. - Będę głosował na Jarosława Kaczyńskiego, bo jest wielkim Polakiem, wielkim patriota, poprowadzi Polskę do zwycięstwa - mówi mężczyzna w średnim wieku z Elbląga.

"I generalnie wiadomo, że takie "głosy ludu" to zwykła marketingowa ściema. Tylko, że durnie ze sztabu PiS nie zadbali o to, żeby wymieniać ludziom mikrofon! Wszędzie jest ten sam czarny" - napisał "Oszołom", który przesłał na Alert24 linka.

Co istotne, na stronie polskajestnajwazniejsza.org napisane jest "Prześlij nam swój film", lecz wszystkie umieszczone na serwisie wideo wyglądają jakby zostały przygotowane przez tych samych realizatorów. Nie tylko każda z kilkudziesięciu nagranych osób wypowiada się do tego samego mikrofonu, ale także część osób - mimo, że w podpisach jest, że pochodzą z różnych miejscowości - występują na tym samym tle.

Paweł Poncyljusz, rzecznik sztabu Kaczyńskiego, obiecał przyjrzeć się sprawie. Niestety od rana nie odpowiedział na nasze pytania.

• Redaktorzy

Tzw. "rozpaczliwiec". Prawdopodobieństwo? Opinia? A kogóż to obchodzi... :

"Sztab Jarosława Kaczyńskiego przygotował specjalną stronę, na której Polacy mogą spontanicznie wyrazić poparcie dla kandydata PiS: ludzie z różnych regionów Polski sami mieli wysyłać filmy ze swoimi nagraniami. W rzeczywistości, wszyscy nagrani wypowiadają się do tego samego mikrofonu, a część z nich występuje na tym samym tle, mimo że pochodzą z innych miast.

- Chciałabym poprzeć pana Kaczyńskiego, żeby w końcu w Polsce była prawda, prawda i tylko prawda. Jeden pan Kaczyński, świętej pamięci, co chciał prawdę, ale nie dali i nie wiem czy temu się uda - mówi starsza kobieta z Elbląga. - Zagłosuję na Jarosława Kaczyńskiego, ponieważ jest prawdziwym człowiekiem - mówi młoda dziewczyna z Raciąża. - Będę głosował na Jarosława Kaczyńskiego, bo jest wielkim Polakiem, wielkim patriota, poprowadzi Polskę do zwycięstwa - mówi mężczyzna w średnim wieku z Elbląga.

"I generalnie wiadomo, że takie "głosy ludu" to zwykła marketingowa ściema. Tylko, że durnie ze sztabu PiS nie zadbali o to, żeby wymieniać ludziom mikrofon! Wszędzie jest ten sam czarny" - napisał "Oszołom", który przesłał na Alert24 linka.

Co istotne, na stronie polskajestnajwazniejsza.org napisane jest "Prześlij nam swój film", lecz wszystkie umieszczone na serwisie wideo wyglądają jakby zostały przygotowane przez tych samych realizatorów. Nie tylko każda z kilkudziesięciu nagranych osób wypowiada się do tego samego mikrofonu, ale także część osób - mimo, że w podpisach jest, że pochodzą z różnych miejscowości - występują na tym samym tle.

Paweł Poncyljusz, rzecznik sztabu Kaczyńskiego, obiecał przyjrzeć się sprawie. Niestety od rana nie odpowiedział na nasze pytania."

• Redaktorzy

Pamiętacie lawinę wpisów nt. rzekomego pobicia Tuska przez powodzianina? Centralnym źródłem był wpis na blogu w salonie24, którego autor powoływał się na anonimowych znajomych (czytałem ten wpis). Uczestnicy dyskusji zażądali konkretów, m.in. miejsca i daty, ale sie nie doczekali. Natomiast doczekali się sprawnego kolportażu: z tego blogu szły wklejenia po całym internecie. A teraz kolejny rozpaczliwiec, tym razem sieciowy wpis "przypadkowego fana PiS":

"KOMOROWSKI NIE PRZEKRACZA 30% i spada! Taki jest prawdziwy wynik tych sondaży. PO już o tym wie. Szykują ostatnią "bombę", która miałaby poprawić ten wynik na tyle, by Komorowski dostał się chociaż do II tury. Tusk jest wściekły. Wiadomosc od osoby, pracującej dla SMG, wysoko postawionej w firmie. Prosił by rozpuścić to w necie bez podawania nazwiska (co zrozumiałe), ponieważ dość już ma ciągłej manipulacji. Podobno wywierają na wszystkich wielką presję. Zdają sobie sprawę, że usuwa im się grunt pod nogami... i nie idzie tu tylko o firmy sondażowe."

Jozwa mandaryn

Moje przypuszczenia potwierdzają się w każdym twoim wpisie. Bierzesz za to kasę. To pewne. Komu chciałoby się wyciągać takie pierdoły.

A kilka dni temu przytaczałeś kodeks honorowy dziennikarza. Coś ci tam nie pasowało, samowolnie zmieniłeś dziennikarza na ich szefa (kierownika). I tak się zastanawiam, kim ty właściwie jesteś? Bo to, że bierzesz za to kasę, to pewne. Co by nie mówić, zeszmaciłeś się nieco.

Dla ciebie Bartoszewski to filozof, Rosja to sojusznik, Komorowski to ..

No właśnie, kim dla ciebie jest Komorowski?

Mam kolegę w pracy. Też będzie głosował na Komorowskiego. Dlaczego? Bo może być byle h.. z czerwoną dupą, byle nie Kaczyński.

Coś w tym jest, trzeba przyznać.

jozwa maryn, 16 Cze 2010, 23:22

>Zdają sobie sprawę, że usuwa im się

>grunt pod nogami... i nie idzie tu tylko o firmy sondażowe."

Wygląda jak tekst jednego radiowego wielebnego z Torunia.

Bo może być byle h.. z czerwoną

>dupą, byle nie Kaczyński.

a to dziwne, bo dla mnie wlasnie h.j z czerwona dupa to kaczynski, jest jeszcze drugi czerwony napierdalski i kolega z koalicji Jarkacza lepper ale to jest wogole mąż stanu poza klasyfikacja ....

>Jozwa mandaryn

>Moje przypuszczenia potwierdzają się w każdym twoim wpisie. Bierzesz za to kasę. To pewne. Komu

>chciałoby się wyciągać takie pierdoły.

YunnanTEA, no wiesz... wypada uważać z pochopnymi wypowiedziami... sądy teraz takie rozgrzane są...

Before you criticize someone, you should walk a mile in their shoes. That way, when you criticize them, you're a mile way and you have their shoes

• Użytkownicy+

Hmm .........

Zgodność Twoich odpowiedzi:

Janusz Korwin-Mikke 66,1%

Andrzej Olechowski 66,1%

Grzegorz Napieralski 58,47%

Bronisław Komorowski 54,24%

Waldemar Pawlak 54,24%

Kornel Morawiecki 52,54%

Andrzej Lepper 50,85%

Jarosław Kaczyński 50%

Marek Jurek 39,83%

Bogusław Ziętek 29,66%

Yunnan

Czy wiesz coś na temat "czerwonej" przeszłości Komorowskiego?Bo ja nic o tym nie słyszałem!

Natomiast Kaczyńskim to i owo w przeszłości znaleziono (co zresztą dla mnie nie ma znaczenia).

Poza tym dlaczego to czarne ma być lepsze od czerwonego?

Przy okazji obecnej kampanii wyborczej należałoby wspomnieć o niebywałym zaangażowaniu KK na rzecz PiSu.Agitacja ma miejsce nie tylko przed kościołem ale i w środku.Niedawno byłem świadkiem podobnego procederu w czasie kazania księdza podczas pogrzebu!Bezceremonialnie agitował na rzecz PiSu!Jest to dla mnie trochę niezrozumiałe o tyle,że o ile wiem Komorowski jest przykładnym katolikiem.No cóż w ostatnim dwudziestoleciu KK już kilkakrotnie angażował się po stronie jednej opcji i ...przegrywał.

"Mam kolegę w pracy. Też będzie głosował na Komorowskiego. Dlaczego? Bo może być byle h.. z czerwoną dupą, byle nie Kaczyński.

Coś w tym jest, trzeba przyznać."

YunnanTEA podobne do ciebie h... na kogo zagłosują?

KK rozpoczął kampanię kandydata PiSu udostępniając Wawel prezydentowi prawdopodobnie w dużym stopniu odpowiedzialnemu za katastrofę w Smoleńsku.

"Watykan cofnął zakazy, które nałożył na arcybiskupa Juliusza Paetza po aferze molestowania przezeń kleryków. Poznańska kuria walczy o anulowanie tej decyzji "

Nasi katolicy mają zboczonych amoralnych pasterzy.

>Nasi katolicy mają zboczonych amoralnych pasterzy.

Spokojne wladz, spokojnie... wcale nie brzmisz lepiej niż zagorzali zwolennicy PiS - jeśli próbujesz prowadzić jakąś agitację to chyba osiągasz efekt wręcz przeciwny.

Natomiast faktycznie ciekawym zjawiskiem jest polaryzacja środowisk KK - opowiadając się za Kaczyńskim optują za in vitro, za UE i za retoryką manipulacji. Patrząc na to od strony ideologicznej - większość katolików powinna oddać głos na Jurka, chyba najbliższego ideologicznie ideom KK. Tymczasem widać że w tej kampoanii wcale nie chodzi o merytorykę i przyszły kształt państwa. Tylko o co chodzi? O wygranie meczu piłkarskiego?

[...]

Mentalność polityczna to rów niemożliwy do zakopania. Tradycja endecka myślenia o polityce bliska jest tradycji konserwatywnej - dlatego ja, konserwatysta i bynajmniej nie nacjonalista, znajduję z endekami wspólny język. To tradycja zdrowego rozsądku politycznego, starannego liczenia zysków i strat, planowania, przewidywania skutków ubocznych. Przede wszystkim jednak ta koncepcja polityki opiera się nie na tym, jakbyśmy chcieli, aby świat wyglądał, lecz wychodzi od świata takiego, jakim on jest. Choć myśl endecka wywodzi się z pozytywizmu, to w gruncie rzeczy przyjmuje tomistyczną metodę poznawania rzeczywistości politycznej: najpierw zmysły dostarczają rozumowi materiału empirycznego, a potem rozum porządkuje zebrany materiał i wskazuje, jakie są realne możliwości, jakie są realne posunięcia. W tej endecko-konserwatywnej tradycji to jest właśnie najcenniejsze i ahistoryczne: oparcie polityki na realnym układzie sił, bez żadnego „chciejstwa", bez wiary, że musimy wygrać, gdyż po naszej stronie są „racje moralne".

Cała reszta, czyli nacjonalizm, antysemityzm, zwalczanie Rusinów, demokracja czyjej potępienie - to wszystko tradycja endecka postrzegała jako elementy historyczne, zmienne. Najważniejsze było opierać się nie na tym, jakbyśmy chcieli, aby świat wyglądał, lecz wychodzić zawsze z empirycznego oglądu rzeczywistości. A empiria nie zawsze jest taka, jak byśmy chcieli, żeby była. Raz są to trzy rozbiorowe i konserwatywne mocarstwa, raz niepodległe państwo, a jeszcze innym razem narzucony nam przemocą komunizm. Ale tradycja Dmowskiego każe nigdy nie patrzeć na zastaną rzeczywistość przez pryzmat „chciejstwa", lecz zawsze przez pryzmat rzeczywistości takiej, jaka ona jest empirycznie.

Tradycja piłsudczykowska nie tyle odrzuca ten empiryzm endecko-konserwatywny, co go nie rozumie. To tradycja neoromantyczna, gardząca realnym światem, empirią. Piłsudczyzna nigdy nie liczyła się z rzeczywistością, przeciwstawiając światu zastanemu twórczą wolę zmiany rzeczywistości. Romantyzm to wolicjonalizm, który pogardza światem zastanym, liczeniem zysków i strat, rachunkami ewentualnych empirycznych możliwości. Każdy, kto myśli w sposób tak „przyziemny", sam siebie dyskwalifikuje jako „zaprzaniec", „zdrajca" lub „agent". Kto uznaje wyższość świata zastanego nad twórczą wolą, sam siebie miałby dyskwalifikować moralnie, stając się „gorszym" patriotą lub przestając nim być w ogóle. Zadaniem polityki jest bowiem realizacja wzniosłych ideałów moralnych, a samo posiadanie racji etycznej jest ważniejsze niż dysponowanie realnymi środkami. Stąd dla piłsudczyków najważniejszy jest ruch. Jak mawiał socjalistyczny klasyk, „ruch jest wszystkim, cel jest niczym". Stąd taka waga rewolucji i powstań, które nie tyle mają przynieść namacalne rezultaty polityczne, lecz wzniecić „ducha" absolutnego idealizmu, którego wyrazicielem jest jedynie czyn skierowany przeciwko empirycznemu światu.

Piłsudczyzna nie ma tego, co charakteryzuje cywilizację łacińską - szacunku dla faktów i rozumu, ceni prymat woli nad rzeczywistością. Feliks Koneczny słusznie uważał, że piłsudczyzna nie należy do cywilizacji łacińskiej, wskazując na bizantyjską. Ja bym wskazał na turańską. Przecież piłsudczycy i neopiłsudczycy zachowują się jak czambuł Tatarów. Najpierw na koniu jedzie wódz (Piłsudski czy Kaczyński), za nim na kucykach suną bezmózdzy pomocnicy, a za nimi pieszo biegnie sekciarski i rozhisteryzowany tłum wyznawców. Nie, nie zwolenników, lecz wyznawców, członków chiliastycznej sekty. Piłsudczyzna zrodziła się z antyrosyjskich powstań, a sama nabrała wschodniej mentalności. Świadomościowo jest antyrosyjska, lecz posiada mentalność ludzi Wschodu.

[...]

Adam Wielomski

Less is more

Everything Should Be Made as Simple as Possible, But Not Simpler ...

• Redaktorzy

"Moje przypuszczenia potwierdzają się w każdym twoim wpisie. Bierzesz za to kasę. To pewne. Komu chciałoby się wyciągać takie pierdoły."

Nie każdy, kto pisze o faktach, których nie lubisz, robi to za pieniądze. Ciekawe, czy kiedyś to pojmiesz - że świat nie dzieli się na twoich kumpli i płatnych agentów.

"A kilka dni temu przytaczałeś kodeks honorowy dziennikarza. Coś ci tam nie pasowało, samowolnie zmieniłeś dziennikarza na ich szefa (kierownika)."

Pierwsze słyszę. Możesz przytoczyć co niby pisałem, albo najlepiej link? Dlaczego zmyślasz, Herbatko?

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.