Skocz do zawartości
IGNORED

Sprzęt do muzyki techno dla dresa

Rolandsinger

Rekomendowane odpowiedzi

O cholera jakie zdjęcie buahhaah...wyobrażam sobie że ta matka boska to audiofilski ustrój mający na celu dociążenie meblościanki która bez takowegoż ustroju wędrowała by po całym pokoju wzbudzana tym sub-wuferem :D

• 1 rok później...

:D Co za zdjęcie :D

'Muzyka używana jest do kształtowania ludzkiego umysłu; może być mocna jak narkotyk, lecz o wiele niebezpieczniejsza, gdyż nikt nie traktuje poważnie manipulowania poprzez muzykę."

Witam,

Może coś w stylu kolumn Paradigm Studio do tego integra NAD C370.

Wykopu mu nie zabraknie.

Żródło i kable pewnie bez znaczenia.

Kiedyś kombinowałeś z ipodem + wyjście liniowe + dock + pilot .

Może warto iść tą drogą. Będzie miał też sprzęt przenośny przy okazji. No i całą muzykę w jednym miejscu.

Pozdrawiam,

Tomek

• 1 miesiąc później...

Takie cuś powinno dobrze dawać ;)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

haha :D Dobre, nie ma to jak manieczkowe techno(bo z prawdziwym techno ma to niewiele wspólnego) ;)

'Muzyka używana jest do kształtowania ludzkiego umysłu; może być mocna jak narkotyk, lecz o wiele niebezpieczniejsza, gdyż nikt nie traktuje poważnie manipulowania poprzez muzykę."

to jest najlepszy zestaw, zawsze go polecam

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

"Skąpski idzie na ambasadora, wysiada, rozumiesz? A jak on poleci, to poleci Korszul, poleci też Broński i zgadnij kto po nich poleci? Po nich polecę ja! To znaczy ja bym poleciał, gdyby nie Kazik i to dozorostwo."

Ta porcelana to nie posklejana już ;)

Tu się jeszcze nie mogłem powstrzymać ;)

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

• 9 miesięcy później...

Full wypas z bogatej Danii :

Ukryta Zawartość

Bo wszyscy ...http://www.youtube.com/watch?v=QjrNbM_0EEA to jedna rodzina ;)

Ukryta Zawartość

ALTUSY DIY + TECHNICS

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Jak można dostrzec piękno niedoskonałym spojrzeniem?

E tam. Nie ma to jak Infinity:)

Ukryta Zawartość

Rozmawiałem z właścicielem. W 60 metrach - zęby drżą od basiska i to na śmiesznym ampli.

Nie ma się co dziwić. Skutecznosć 103 dB! Taka "audiofilska estrada":)

Ukryta Zawartość

"Measurements can provide a measure of insight, but are no substitute for human judgment. Why are we looking to reduce a subjective experience to objective criteria anyway? The subtleties of music and audio reproduction are for those who appreciate it. Differentiation by numbers is for those who do not".--Nelson Pass

• 1 rok później...

Wysokoefektywne (pow. 91 dB/8 Ohm) i wielogłośnikowe (od 4 głośników szt.) kolumny - połączone z mocnym wzmacniaczem (pow. 100 W/kanał przy 8 Ohm). Jak coś spełnia te kryteria w Twoim budżecie - bierz.

Trochę mi smutno, że tak olewacie temat. Jak jest pytanie o wzmacniacz za 200-400zł to już jest kilkanaście propozycji, a tutaj mamy większe pieniądze do wydania to już ciężko wybrać co?

Już zajmowałem się podobnym zestawie więc z autopsji polecam:

DIY wzmacniacz Holton 2x400 i do tego kolumny Tonsil Zeus, naprawdę koledze szczęka opadła, gdyż nie wiedział, że tak to może grać. Radzę także zainwestować w jakiś przetwornik cyforow analogowy, aby dźwięk nie ograniczał się np. do zwykłej karty dźwiękowej. W muzyce techno i hip hopie również możemy doszukać się ciekawych dźwięków. Ja osobiście mam znacznie droższy sprzęt niż budżet przewidział i jakoś nikt mnie nie krytykuje, że w 80% słucham Trance i ciągle szukam czegoś więcej.

Kolumny: Monitor Audio PL500II oraz Franco Serblin Accordo Essence ::: Wzmacniacz: VTL MB 185 Series 2 Monoblock ::: PRE: Lamm LL2.1 :: DAC: DIY by Pan Waldemar + Audiobyte Black Dragon ::: IC: Audioquest SKY DBS 72V, Van Den Hul The D-102 III XLR Głośnikowe: Transparent Audio Reference 2x4m, Coaxial: Apogee Wyde Eye + WBT Nextgen 0110Cu::: Zasilające: Shunyata Sidewinder + 4x Wireworld Aurora 7.2, Ekran: Adeo Velvet 135" Projektor:JVC X7900/RS540 4K::: Amplituner:Onkyo TX-RZ50 + NAD M25 + NAD C352 Kolumny Dolby Atmos 7.4.2: Monitor Audio PL500II (front) ,Franco Serblin Accordo Essence (boki) Focal Chorus 806(tył, sufit), Monitor Audio PLC3500II (centralny), 4x SW800V (Subwoofer)

Trochę mi smutno, że tak olewacie temat. Jak jest pytanie o wzmacniacz za 200-400zł to już jest kilkanaście propozycji,

Podejrzewam że zainteresowanych takim sprzęciorem jest na tym forum stosunkowo niewielu

Before you criticize someone, you should walk a mile in their shoes. That way, when you criticize them, you're a mile way and you have their shoes

W sumie, to mogę jeszcze wkleić tutaj linka do swojego posta z tematu o mini wieżach, gdzie wkleiłem kilka filmików z nowymi wieżami Sonego na rynek Latynoamerykański :

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Gość

(Konto usunięte)

W sumie, to mogę jeszcze wkleić tutaj linka do swojego posta z tematu o mini wieżach, gdzie wkleiłem kilka filmików z nowymi wieżami Sonego na rynek Latynoamerykański :

http://www.audiostereo.pl/klub-milosnikow-dobrych-miniwiez_39295.html/page__view__findpost__p__2113248

Nie wierzę w to, co zobaczyłem... To jest nieprawda! ;);):))

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.