Skocz do zawartości
IGNORED

Goldmund - znajdź 5 szczegółów (quiz)

Elberoth

Rekomendowane odpowiedzi

clo, ale po co sobie robic pod górkę ? Robi sie porównanie z kilkoma kultowymi CD z tego zakresu cenowego co Goldmund, albo inna "kultowa referencja" (po uprzednim odsluchu kilku DVD do max 500zł i wyborze najlepszeg:)) - to jedyna nasza robota...nawet bym powiedział, ze sama przyjemnosć ;) i daje do grawerki tabliczkę - to jest klucz dla prawdziwego audiofila :) ...a na tabliczc musza byc słowa: referentz, signature, coherent, albo chociaż technology !:)

...zresztą moze niebawem przeprowadzę taki eksperyment :) Pisze to centralnie na forum, zeby zabawa byla lepsza....;)

lancaster, 2 Sty 2008, 11:35

>fox, wiem ale przynajmniej uczciwie sie do tego przyznają. Dodatkowo muszę Ci powiedzieć ze jeszcze

>w starym roku suchalem niedrogich s16hz i przyjemne zaskoczenie...

>No i nie czarujmy się chłopaki jednak o czymś myślą poza tym jak nadrukowac własne logo na dvd za

>pare stów.

>...zresztą to nie jest najzabawniejsze akurat uwazam...znacznie weselsze jest to ze ten Goldmund

>pewnie faktycznie nienajgorzej gra jak za swoją kasę :)

jakich s16hz sluchales? :) btw. czekam teraz na zakonczenie paru spraw i moze w przyszlym miesiacu odpale projekt "klonow" APS Aeon ;) narazie brakuje mi wysokotonowek....

„Tak samo jak ludzie, Funky, bez żadnej różnicy” | VITUPERATIO STULTORUM LAUS EST

abuq, Wy chłopaki to macie dobrze, wszyscy hiendy w chacie, a ja to sie muszę z prawdziwą muzyką użerać na codzien ;)

Pozdro

...obśmiaem sie tym watkiem...ale tak to niestety bardzo często wyglada...

lancaster, moge zalatwic obudowy z marmuru lub czegos podobnego, ciete ploterem :D to bedzie hajend!

„Tak samo jak ludzie, Funky, bez żadnej różnicy” | VITUPERATIO STULTORUM LAUS EST

Chłopaki chórem chwycili za śrubokręty z nadzieją, że też są nieświadomymi posiadaczami HI_ENDOWEGO źródła:):):)

Okaże się, że pewnie wiele osób będzie zadowolonych że ma w domu Goldmunda, a ile teraz pojawi się aukcji na Allegro w których opisie będzie - "Hiendowe źródło, wnętrze cd za 8600$, patrz dołączone linki - nie trzeba reklamować, znawcy wiedzą o czym piszę":)

abuq, ani sie waz robić ceny dumpingowe !:) Będziemy to produkować i sprzedawać za 50KUSD...mozesz sprzedac za 30 ! ...inaczej stracisz koncesje na dystrybucję !:)

Oczywiście posiadacze dvd złapali te śrubokręty z nadzieją, że w środku jest Goldmund:). Zgoła odwrotnie właściciele egzotycznych audiofilskich cdeków za niezłe pieniądze - w jednej ręce śrubokręt, druga dłoń w ustach i nerwowe obgryzanie paznokci i jedna, jedyna myśl - oby to nie był Goldmund:):):).

Pecha mają ci, którzy swoje drogie źródełka mają jeszcze oplombowane na gwarancji - tu dopiero gości niepokój i wątpliwości:):). Jeszcze ten wątek gotów wywołać zbiorową psychozę na tym forum:)

To Onkyo ma zupełnie inny stopień analogowy. No i nie ma pomarańczowej tuning-kropki :-)

"Don't trust opinion on forums.... every time I bought something based on online opinion and without listening in advance, it ended up being a big disappointment."

>lancaster

Ja dodam najlepszy pomysł - zrobimy najdroższe źródło na świecie. To dobra zagrywka, nie będziemy mieć konkurencji w swoim przedziale cenowym. A kto będzie chciał mieć najdroższe źródło na świecie, to nie będzie miał wyboru ... i kupi od nas. Polak przecież też coś potrafi:). Myślę, że kilku chętnych ustrzelimy, więcej nie potrzeba:):)

A za jakiś czas ... pod inną nazwą wypuścimy odtwarzacz jeszcze droższy i ... znów kilku chętnych:)

obaj robią przeszczepy z Pioneera i tyle

I jest jeszcze jeden argument za kupowaniem audio-systemów: w przypadku ewentualnego rozwodu rzadko się go traci na rzecz partnera: jacht przepadnie, dom przepadnie, dzieło sztuki przepadnie, prawa rodzicielskie przepadną - ale sprzęt na pewno będzie ci towarzyszył na nowej drodze życia. Nawet lichwiarz powinien to docenić.

Faktycznie, kiedyś w AUDIO Radek rozkręcił jakieś YBA za chyba 5k zł i zastał we wnętrzu Harmana, bodajże 970, za niecały 1k zł. Tam była jednak przebitka x5 a nie x 100. Ale i tak chamstwo.

Inny przypadek jaki pamietam to tuner Densena, też chyba za 5kzł, a we wnętrzu ... Denon za 500zł :-))))

"Don't trust opinion on forums.... every time I bought something based on online opinion and without listening in advance, it ended up being a big disappointment."

Clo2.

Nie musiałem chwytać za wkrętak, akurat zdjecie które wkleiłem nie jest mojego DVD, ja mam czarne.

Po prostu wiedziałem że też mam hi end i czułem w kościach już wnosząc do domu moje DVD, że jest w nim coś niezwykłego. MAGIA !!!!

clo, Goldmund, nie Goldmund....Mundi inaczej :) Nie ma co beczeć, na pewno i tak gra dobrze jak na maszyne za 20Kzł ... Nasz Platinheaven Referentz na antivibra platform referentz(przekładka płyta wiórowa-guma-mdf na nożkach od binia2000 z allegro...tylko nie wygadajcie :)) i tak wykosi wszystko :)

...nikt mi nie powie ze taki goldmund z bylejakimi kondami na wyjściu zagra lepiej od naszego PR z BG N na wyjściu ? No !

a na poważnie, szukajcie w "bebechach" swoich dvd Goldmunda. Zbierzemy listę i potem poszperamy po prasie branżowej i poczytamy testy - może się okaże, że są różne opinie jednego recenzenta na temat praktycznie tego samego klocka. Powie nam to wszystko o wartości testów:)

kurde nie wiedzialem ze mam takie cudo w domu od 2lat - Pioneer DV-696AV-K

muzyki sluchac sie na tym nie da na dluzsza mete ani z CD ani SACD,

ale teraz chyba zmienie zdanie i wslucham sie bardziej

jak hi-end to musi grac

:-D

clo "Ja dodam najlepszy pomysł - zrobimy najdroższe źródło na świecie. To dobra zagrywka, nie będziemy mieć konkurencji w swoim przedziale cenowym."

To jest absolutnie genialne ! :) Poczulem sie jak maklakiewicz w hydrozagadce ;)

Reszte urządzeń będzie sie oceniało na zasadzie co maja brzmieniowo inne i jak te aspekty brzmienia powinny miec zmienione aby stały sie one kultowe...a nawet referencyjne !:)

Wstępna cena 200KEuro ? Ktoś spyta co tyle kosztuje ? Ano - technologia :)

Arabowie już stoja w kolejce...podejrzewam, ze starym dobrym zwyczajem beda zamawiać po kilka sztuk :)

...moze pora pmyśleć jak wejsc w kontrakty na budowę autostrad ?;)

Rozkręciłem właśnie Panasa DVD-S35 i Primare DVD26 które miałem akurat w domu, i niestety ... w środku był Panas i Primare. Poszukiwania Goldmunda trwają nadal :-)

>jasio

teraz już na poważnie

Skoro masz Goldmunda to napisz coś o jego brzmieniu w porównaniu do sprzętu stereo który posiadasz. Cokolwiek zaspokoi to nieco ciekawość osób, którym nie było dane posiadanie tego dvd.

jasio, co Ty opowiadasz ?:) Reszte toru masz pewnie do wymiany !:). Chcesz powiedzieć ze podpinasz CD za 20Kzł i gra cienko ? Śmiech !:)

Widocznie nie słyszysz za dobrze ;) On gra kultowo i koniec. Moze kable wymien na początk, potem wzmak i głośniki ? Tez na jakieś kultowe :) No !;)

A tak na marginesie - a pamiętacie jak Darkul mówił że tuningowana Manta to hi-end ?

No, i kto się śmieje ostatni ?

Szkoda, że wyrzuciłem mantę którą dostałem w prezencie (to była chyba zemsta:)) w której spierniczył się czytnik, mogła mieć w sobie drogą elektronikę, być może kilka tys. $ poszło na śmietnik ... ech

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.