Skocz do zawartości
IGNORED

kit avt2850 - wzm. sluchawkowy kl. A

hessus

Rekomendowane odpowiedzi

Fajny wątek kryminalny.Czyta się z zapartym tchem.Najciekawsze jest to że bank zagarnął kasę:)

Ty -- wódkę za wódką w bufecie...

Oczami po sali drewnianej -- i serce ci wali (Czy pamiętasz?)

Materiał dowodowy rośnie :)

Bardzo proszę o przesłanie mi na maila potwierdzeń przelewów od kolegi cudaka. Jeśli coś z nimi nie tak, to sprawa rozrośnie się o kolejne paragrafy.

[email protected]

Cudak usunął swoje konto na "nasza klasa", dowodzi to tylko tego, że nadal próbuje kombinować.

Mimo to te jego zabiegi zdały się przysłowiowemu psu na budę.

Ja zrobiłem sobie screeny wszystkich jego znajomych na "NK"

Dla cudaka, pierwszych troje znajomych to:

-Ania B.

-Tomasz P. -Bytom

-Andrzej G. - Zabrze

ostatnich troje znajomych to:

-Andrzej G. - Chorzów

-Piotr K. - Ruda Śląska

-Zosia B.

Łącznie ponad 80 osób, z którymi mogę się bez problemu skontaktować mimo braku twojego cudak konta na "NK"

Jak długo będziesz jeszcze wił się i kombinował?

Robertinus, 20 Cze 2009, 12:02

Człowieku o co ci jeszcze chodzi??

Masz potwierdzenie przelania kasy na konto Pkrecz-a??

Przelew zrobiony ponad tydzień temu, jeżeli chcesz się wycofać z zamówienia podaj nr. konta to zwrócę Ci kasę.

Tak jak pisałem z Pkreczem jedyne co mogę zrobić to złożyć reklamacje w banku i to w poniedziałek uczynię, dzwoniłem wczoraj do banku ale według nich przelew został wysłany do mbanku.

Możesz pisać na naszą klase do kogo chcesz ja swojego konta nie posiadam.

Wyślę twoje 8zł za przesyłke do Pkrecza, nie będę tobie wysyłał przesyłki jak kasa będzie przelana do pkrecza za twoje zamówienie to nie życzę sobie pisania o mnie.

>Możesz pisać na naszą klase do kogo chcesz ja swojego konta nie posiadam.

---------Omawiane wcześniej konto to twoje konto na "NK", zapytałem parę osób i uzyskałem potwierdzenie, dajmy więc temu spokój.

Nie chodzi mi o moje zamówienie, w każdym bądź razie nie tak jak o całość zagadnienia.

Owszem, chciałbym otrzymać swoje płytki, ale uważam, że ważniejsze jest by nikomu nie pozwolić nikogo oszukać.

Pisałem już o tym, że taka absencja jakiej się dopuściłeś może bardzo źle wpłynąć na konsolidację potencjalnych chętnych w innych, wspólnych zamówieniach.

Jestem człowiekiem i rozumiem, że w weekend nic nie załatwisz, czekajmy więc.

Mam nadzieję, że w poniedziałek wszystko się wyjaśni.

Ech, jeszcze coś - ja bardzo chętnie zaprzestanę pisania o tobie i wywierania jakichkolwiek nacisków na ciebie, jednak nie po przelewie tylko moich pieniędzy do Pkrecza a po rozliczeniu się z całości, od innych userów również.

Ja wiem, że to by było wygodne, otrzymać z powrotem swoją kasę, ale co z innymi?

Dokończmy to więc należycie i zapomnijmy o sprawie.

Do poniedziałku.

Robertinus, 20 Cze 2009, 13:54

Skoro parę osób Ci napisało że to moje konto to śmiało pisz do wszystkich po kolei.

Przelałem do Pkrecza resztę kasy + 8zł za twoją przesyłkę.

Jeżeli będziesz miał jakieś pytania albo zanim coś napiszesz to najpierw info do Pkrecza, mnie już do twojego zamówienia nie mieszaj.

Jak będę w Lublinie to będziemy mogli pogadać w 4 oczy, jeżeli tylko masz ochotę.

Nie chce żebyś to odbierał jako groźbę, chodzi mi o normalne spotkanie:)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Spokojnie, już napisałem, czekajmy do poniedziałku.

Mam nadzieję, że wszystko się wyjaśni.

Cudak, jeśli faktycznie zrobiłeś ten przelew 12.06 to publicznie tu, na tym forum przeproszę cię.

Już po zobaczeniu pdf-a miałem to zrobić, ale jednak wstrzymam się do całkowitego wyjaśnienia sprawy.

Czekajmy więc.

Nie zależy mi na twoich przeprosinach, chodzi mi tylko o nie wypisywanie głupot do czasu wyjaśnienia sprawy.

Chciałeś potwierdzenia wpłaty, zrobiłem screena, chciałeś PDF-a zrobiłem a Ty dalej głupoty wypisujesz.

Witam!

Mam pytanie trochę bardziej merytoryczne co do tematu wątku:-)

Jako, że zostało mi tylko dobrać tranzystory wejściowe to mam pytanie: według jakiego kryterium?

T1 pracuje jako wzmacniacz (pasowałoby dobrać U/GS), ale T2 pracuje jako źródło prądowe (tu pasuje dobrać I/DSS)

Czy wogóle ma tu sens parowanie tranzystorów (T1,T2)?

Chyba, że chodzi o parowanie między kanałami stereo (to by miało sens) czyli T1-L do T1-R wg U/GS i tak samo T2 tylko wg I/DSS?

Pozdrawiam.

Mam dobre wieści :))) Oba przelewy od kolegi cudak10 wpłynęły tj. na kwotę 587 zł oraz 76,50 zł. Dzisiaj zamówię 44 sztuki płytek do wzmacniacza i 25 sztuk pod zasilacz. Wy zastanówcie się co dalej, jak za około 2 do 3 tygodni odbiorę płytki.

BBodek, parowanie T1 z T7 nie jest do niczego potrzebne. Możesz sparować T7L z T7R oraz T1L z T1R odpowiednio. T1 i T7 mogą być nawet innego producenta. Na dobrą sprawę T7L i T7R parowanie też można olać, wystarczy ustawić równe prądy w obydwu. Poza tym za T7 można wepchać kaskodę, trzeba jeszcze jednego N-FETa i zmienić niektóre rezystory.

Ttranzystory T1/T2 powinny być sparowane z jak największą dokładnością , niestety dotyczy to również pozostałych tranzystorów w tym układzie , ( brak opcji servo)

aby mieć niski offset na wyjściu a co z tym się wiąże trzeba mieć naprawdę dużo tych tranzystorów

wg mojej oceny t1/t2 powinny mieć Idss z przedziału 6-7mA

W moim poprzednim wpisie chodziło o T2, nie o T7. Bliskość R7 mnie zmyliła. Parować można T7 z T8, ale i tak od wyzerowania offsetu jest potencjometr. Ja bym sobie głowy nie zawracał parowaniem. Nie będzie z tego żadnej słyszalnej korzyści.

dodo

>Ttranzystory T1/T2 powinny być sparowane z jak największą dokładnością<

Właśnie z takim stwierdzeniem spotkałem się wcześniej, dlatego to pytanie. Wszystkie pozostałe tranzystory już sparowane i wlutowane, zostały tylko T1 i T2. Szczerze mówiąc nie rozumiem sensu parowania T1 Z T2 co parować U/GS, czy I/DSS ?

Tak jak napisałem wcześniej pracują całkowicie w innym układzie i wg mnie tak jak pisze michelangelo można by sparować ale pomiędzy kanałami T1 z T1, oraz T2 z T2.

No więc cudak10 zrobił Pkreczowi przelew zebranych środków pieniężnych, ale wpłaty po 8zl na przesyłki zostawił u siebie (jedynie moje 8zł za przesyłkę przelał do Pkrecza).

Wygląda więc na to, że zamierza wywiązać się z wcześniejszych ustaleń i zająć się rozsyłaniem płytek, poza moimi rzecz jasna.

Obecnie najważniejsze jest, że cudak jednak dokonał przelewu, późno to późno bo dopiero pod koniec ubiegłego tygodnia ale jednak dokonał i dzięki temu Pkrecz mógł/może dokonać zamówienia produkcji.

Ja nie zamierzam i nie mam już siły walczyć dalej, jak rzuciłem temat by zagłosować czy cudak ma zwrócić również kasę za wysyłki to nikt się nie wypowiedział, więc nie będę kontynuował tego tematu. Mam już dość patrzenia na fałszywe pdf-y, zabawy w ciuciubabkę i ogólnie robienia za żandarma.

Wszystkie przelewy od cudak10 dotarły równocześnie do Pkrecza w poniedziałek rano i jak się domyślam były wysłane tego samego dnia pod koniec ubiegłego tygodnia.

Jako ze na wykonanie plytek bedziemy czekac ze 2 tygodnie to jeszcze jest zeby zaglosowac kto mialby sie tym zajac. Oczywiscie wpierw trzeba zapytac pkrecz'a czy chcialby sie bawic w wysylanie, a najlepiej jakby odezwal sie cudak10 i wprost napisal czy znajdzie albo nie znajdzie czasu na wyslanie plytek, jakby nie patrzec troche roboty przy tym bedzie mial.

Robertinus, 23 Cze 2009, 23:39

Jeżeli uważasz że PDF jest fałszywy to zapraszam na policje, fałszowanie dokumentów w Polsce jest karane.

Zamiast bawić sie w żandarma pobaw sie w lekarza, może wyleczysz swoją zakompleksioną pustą główke.

Czy twoim jedynym zajeciem jest oczernianie ludzi, jeżeli tak to masz smutne zycie i jest mi Ciebie bardzo szkoda.

>Jeżeli uważasz że PDF jest fałszywy to zapraszam na policje, fałszowanie dokumentów w Polsce jest

>karane.

-----

Fajnie, że o tym wiesz.

Co do chodzenia na policję to myślę, że już nie muszę się tym przejmować, najważniejsze, że przelewy dotarły do Pkrecza.

>Czy twoim jedynym zajeciem jest oczernianie ludzi

-------

Jeśli to jest pytanie (nie widzę "?") to odpowiadam, że nie, myślę, ze nie znajdziesz nikogo innego, kto by został przeze mnie tak obsmarowany jak ty, w zasadzie myślę, że patrząc obiektywnie nie powinieneś się dziwić.

Jeśli faktycznie nie jesteś winny tego opóźnienia to PREPRASZAM, ale wiesz doskonale, że nie dopilnowałeś by przelew dotarł na miejsce, nie sprawdziłeś tego a to już zaniedbanie.

>jeżeli tak to masz smutne zycie i jest mi Ciebie bardzo szkoda.

------------

Ależ nie przesadzaj, życie mam całkiem udane, może tylko pewne sprawy zbyt poważnie traktuję, ot co.

Panowie chyba juz czas zakonczyc (obym mial racje) te wszystkie ktlotnie. Dla rozluznienia atmosfery zadam pytanie co do projektu. Jak wiekszosc osob pewnie wie, po wlaczeniu wzmaka mamy na jego wyjsciu napiecie stale grozne dla sluchawek, ktore znika po ustabilizowaniu sie punkty pracy. Mozna dac kondensator na wyjsciu ale wiadomo ze kond w torze sygnalowym to najwieksze zlo, moze pomyslec o opoznionym zalaczaniu wyjscia na jakichs przekaznikach - tylko nie wiem czy sa jakies specjalne audio czy cos, a moze zbudowac uklad dc servo? Ktore z rozwiazan bedzie najlepsze?

Robertinus, przez takich ludzi jak Ty w średniowieczu palili ludzi na stosie i łamano kołem.

Widzę nadajesz się na przywódcę Ku Klux Klanu w Polsce.

A teraz już wszyscy zajmijmy się projektem.

suchy69, z DC serwo będziesz miał tą samą historię, bo to też trochę trwa, zanim jego kondensatory się naładują. Pomyślcie raczej nad przeprojektowaniem wzmacniacza tak, żeby pętla sprzężenia zwrotnego uwzględniała prąd stały. Ja bym dał przekaźniki, które zwierają wyjścia do masy przy wyłączonym wzmacniaczu, a po włączeniu rozwierają się z opóźnieniem. Wtedy nie będziesz ich miał w torze, a spełnią swoją funkcję zabezpieczającą. Czas opóźnienia trzeba dobrać eksperymentalnie - jak najkrótszy, kiedy tylko DC spadnie do niegroźnej wartości.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.