Skocz do zawartości
IGNORED

Klub miłośników Musical Fidelity

Rekomendowane odpowiedzi

11 godzin temu, Łukasz_57498 napisał:

Byłem kiedyś z kolegą po Baltlaba Epoca 3. Sprzedający miał Dac oparty o XLR i Chinach. Na XLR grało to dużo lepiej. Nie pamietam co to był za sprzęt ale różnica była.
Nie upieram się na XLR.
Chyba tego CD MFnie kupię do Ok 1.5k?

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Z ciekawości patrzyłem na ebay  i w cenie 1500zl można kupić A3.2 tylko to jiz zapewne ma swoje lata.XLR-ami bym sobie głowy nie zawracał .kiedyś miałem cdka marantza I wiem że jego pilotem mogłem obsługiwać  wzmacniacz I cdeka.

Z ciekawości patrzyłem na ebay  i w cenie 1500zl można kupić A3.2 tylko to jiz zapewne ma swoje lata.XLR-ami bym sobie głowy nie zawracał .kiedyś miałem cdka marantza I wiem że jego pilotem mogłem obsługiwać  wzmacniacz I cdeka.

Teraz pytanie czy Marantz zagra lepiej nic ten Creek. Nie ukrywam, ze póki co jest on wystarczający ale drażni ten drugi pilot

Marantz ma coś takiego jak uczące się piloty. Kumpel ma i może zaprogramować inne urządzenia.

Teraz pytanie czy Marantz zagra lepiej nic ten Creek. Nie ukrywam, ze póki co jest on wystarczający ale drażni ten drugi pilot

Noooo to chyba musisz sam posłuchać . Cały w tym urok

W dniu 5.04.2021 o 21:35, Marcin Wielgus napisał:

To miło nam to słyszeć bo ten Teac to nie jest słaby zawodnik. Kawał dobrej integry.
Co do M6500i to miałem go 2 lata. I powiem wam że nie ma kolumn których nie wysteruje. Znam gościa który do Infiniti kappa 8.5 go kupił i mówi że te kumny nigdy tak nie grały. Kolejny B&W 802 i to samo. To naprawdę bardzo dobry wzmak tylko wymaga dużo wygrzewania.

Chyba zostałem wywołany do tablicy? Uściślając tylko: chodzi o Kappy 8,2 🙂

OPPO 103EU=>Musical Fidelity M6Si500 => Auralic Altair G1 , Infinity Kappa 8,2

2 godziny temu, Karol Kościński napisał:

Chyba zostałem wywołany do tablicy? Uściślając tylko: chodzi o Kappy 8,2 🙂

Tak Karolu to o tobie i o twoich Kappach 8.2 które wtajemniczonym wadiomo ze są bardzo wymagającymi kolumnami jednak potrafią się odwdzieczyć gdy dostaną "prąd" 🙂 

W dniu 8.04.2021 o 11:01, Łukasz_57498 napisał:

Teraz pytanie czy Marantz zagra lepiej nic ten Creek. Nie ukrywam, ze póki co jest on wystarczający ale drażni ten drugi pilotemoji2957.png

Pod rozwagę także cd audiolab z czysto technicznego punktu widzenia - ma xlr i pilot audiolaba obsługuje głośność we wzmacniaczu MF 😉 Dźwiękowo nie podejmuje się oceniać - ani marantza ani creeka nie słyszałem 🙂

Pod rozwagę także cd audiolab z czysto technicznego punktu widzenia - ma xlr i pilot audiolaba obsługuje głośność we wzmacniaczu MF  Dźwiękowo nie podejmuje się oceniać - ani marantza ani creeka nie słyszałem

Masz na myśli jakiś model?

• 2 tygodnie później...
W dniu 5.04.2021 o 01:13, guzie napisał:

Cześć miłośnicy. Trochę mi zajęło przeczytanie wątku, jeszcze więcej rozmyślanie (no... liczenie, heh). Czy jest szansa na kupienie modelu M6 500i w dobrej cenie? Marcin?

Ewentualnie może ktoś rozważa pozbycie się używki? 

Poszukiwania już nieaktualne. Dziękuję Marcinowi W. za pomoc przy zakupie 🙂

Poszukiwania już nieaktualne. Dziękuję Marcinowi W. za pomoc przy zakupie

No to teraz granie .... Trzeba wygrzać

Poszukiwania już nieaktualne. Dziękuję Marcinowi W. za pomoc przy zakupie

Zawsze chętnie doradzę i pomogę. Mam nadzieję że M6si500 nie zawiódł twoich oczekiwań i daje prąd

Dołączam do klubu z M3scd. Odtwarzacz detaliczny, przejrzysty, bardzo neutralny, bez podbarwień, choć niektórzy mogą powiedzieć, że jest bez charakteru, ale mnie to odpowiada.

Mam pytanie do użytkowników Nu-vista 600, jak z awaryjnością urządzenia? I jak z dostępnością lamp do nich? Czy jest problem, bo liczba dostępnych lamp jest ograniczona? Sam się zastanawiam nad zakupem tego wzmacniacza do Harbeth SHL5+ ale trochę mam obaw.

Dołączam do klubu z M3scd. Odtwarzacz detaliczny, przejrzysty, bardzo neutralny, bez podbarwień, choć niektórzy mogą powiedzieć, że jest bez charakteru, ale mnie to odpowiada.
Mam pytanie do użytkowników Nu-vista 600, jak z awaryjnością urządzenia? I jak z dostępnością lamp do nich? Czy jest problem, bo liczba dostępnych lamp jest ograniczona? Sam się zastanawiam nad zakupem tego wzmacniacza do Harbeth SHL5+ ale trochę mam obaw.

Nie obawiaj się :) ale posłuchaj go.
A więc ja znam jedną sztukę która wymagała naprawy. Bez związku z lampami. Generalnie MF jest bardzo mało awaryjne - pewnie czytałeś ten wątek.

Lampy są praktycznie nieśmiertelne. Ponoc 100.000 godzin ... Gdzieś czytałem. W moim przypadku dojadę do grobowej deski a minimum do emerytury :)

Jeśli chcesz możesz kupić na zapas w MF na stronie www lub na eBay.

Jest tylko jeden albo dwa problemy ...
1. MF Nu-Vista 600 i 800 już nie produkowany więc z drugiej ręki lub
2. Cena sklepowa jak coś mają na magazynie ... Trochę boli
Ale gra fajnie. Najlepsze z dwóch światów tranzystora i lampy bez ich wad.

M.

• 3 tygodnie później...

Panowie
Kolega ma obecnie Arcam rDAC z liniowym zasilaniem. Myśli poważnie o MF MX-DAC i oczywiście liniowe do niego. Czy ktoś z Was ma porównanie / opinie o nich ? Czy przejście na MF MX-DAC będzie słyszalnym krokiem w kierunku dobrej jakości ?

Gość Sine Metu

(Konto usunięte)

Marcin, ja mam Arcam rDAC i nie planuję zmiany. Dlaczego? Ano dlatego, że mi to brzmienie pasuje

Zmieniłem ostatnio transport ze Squeezebox Touch na Yamaha NP-S303 - wyłącznie dlatego że mi część stacji z UE przestała działać po Brexit.

Arcam rDAC to takie fajne stare brzmienie, które jak lubisz, to nie ma zmiłuj

• 2 tygodnie później...

Witam wszystkich klubowiczów.Melduję się ze swoim MF m6si 500. Za jakiś czas odezwę się i opiszę swoje odczucia.Sprzęt zupełnie nowy.Dziękuję koledze Marcinowi Wielgus za pomoc w zakupie wzmaka.

Witam wszystkich klubowiczów.Melduję się ze swoim MF m6si 500. Za jakiś czas odezwę się i opiszę swoje odczucia.Sprzęt zupełnie nowy.Dziękuję koledze Marcinowi Wielgus za pomoc w zakupie wzmaka.

Zawsze chętnie doradzę jak tylko mogę.
Ja osobiście myślę o MF M6SRDAC po wpisach naszych kolegów. Jedynej problem to dostępność która po covidzie i po czasowej blokadzie kanału Sueskiego zrobiła się "ograniczona"

Jeśli jest was więcej z DACakimi
M6sDAC i M6srDAC to napiszcie o swoich wrażeniach.

Ja też mam na niego oko

Słyszałem że jakaś fabryka w Chinach - dostawca ktoregos z głównych chipów - zawinęła się i że MF i paru innych producentów którzy od nich kupowali mają spore opóźnienia w produkcji DACow m.in. chodzi o M6srDAC. Te sklepy co mają na stanie ... To mają, ale dystrybutorzy mają opóźnienia około 3mce. Więc na razie pozostaje mi mój Cocktail Audio X45 i Bluesound Node 2i w drugim systemie. Najważniejsze że "gra muzyka"

O AKM wszyscy słyszeli ( to Japonia ) ale o problemach TSMC to już mało kto ( to Tajwan ) . W obu przypadkach pożary ....

I jest jeszcze jeden argument za kupowaniem audio-systemów: w przypadku ewentualnego rozwodu rzadko się go traci na rzecz partnera: jacht przepadnie, dom przepadnie, dzieło sztuki przepadnie, prawa rodzicielskie przepadną - ale sprzęt na pewno będzie ci towarzyszył na nowej drodze życia. Nawet lichwiarz powinien to docenić.

18 godzin temu, marek-1969 napisał:

O AKM wszyscy słyszeli ( to Japonia ) ale o problemach TSMC to już mało kto ( to Tajwan ) . W obu przypadkach pożary ....

Marek to to szpieg z krainy.... Polaków 🙂 coś słyszałem ale teraz już wiem. no to zawirowanie trochę potrwa.

mówię Wam to wygląda na podpalacza. 

Rzymskie " uczynił ten komu przyniosło korzyść"

I jest jeszcze jeden argument za kupowaniem audio-systemów: w przypadku ewentualnego rozwodu rzadko się go traci na rzecz partnera: jacht przepadnie, dom przepadnie, dzieło sztuki przepadnie, prawa rodzicielskie przepadną - ale sprzęt na pewno będzie ci towarzyszył na nowej drodze życia. Nawet lichwiarz powinien to docenić.

Czy miał ktoś porównanie Musical Fidelity Nuvista M3 do MF A308
Chodzi mi o to który jest ciekawiej brzmiącym urzadzeniem i który lepiej wybrać?

Sam bym chętnie posłuchał
Daj znać czy ci się udało.
Oba to mega wzmaki straszej generacji . Nu-Vista M3 wyrosła seria 600 i 800.
Jeśli chcesz Nu-Vista 600 posłuchać to daj znać

Z  MF Nu-Vista M3 raczej nie  wypali .  Będę   chyba  szukał  MF  A308 

https://highendaudio.nl/product/musical-fidelity-a308/?lang=en

Poszukaj na YT kanał reduktor szumu on kiedyś naprawiał ten wzmak i później go bardzo dobrze ocenił. Wiesz że ten model był w dzielonce ? W nazwie literki CR. To była petarda ale nie do dostania.
Integra jest też super
Daj znać jak kupisz.

Tak oglądałem na YT ten filmik jak wymieniał kondensatory.Dam znac gdy już coś kupie

https://allegro.pl/oferta/musical-fidelity-a300-super-stan-10556621999

A może coś takiego dla ciebie ? Tylko cena przegięcie wg mnie.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.