Skocz do zawartości

Klub otwarty  ·  257 członków

Krell Klub
IGNORED

Klub miłośników Krella

Rekomendowane odpowiedzi

3 x większe trafo .

To tak jakby porównać dwa samochody . Jeden z litrowym a drugi 3 litrowym silnikiem .

Trzeba się przejechac tym z mniejszym silnikiem żeby mieć pewność że ma gorsze osiągi od tego z 3ma litrami ?

Xindak A600P miał jeszcze większe trafo ( 1300W ) . 6 par tranzystorów na kanał i 350 000uF filtracji . I to było słychać . Przy dużych głośnościach słychać było większą swobodę i rozmach niż z S300i

W jakim sensie?

W najprostszym:), tzn. czy czyta bez problemu SACD. Mam na oku wydawnictwo, ale jest ono okazuje się dostępne w starej, niezremasterowanej wersji, i dlatego średnio mnie pociąga, natomiast nie chciałbym wydać prawie dwóch stów na alternatywną wersje, czyli SACD, której 280-tka mi ewentualnie nie odczyta:).

W najprostszym:), tzn. czy czyta bez problemu SACD. Mam na oku wydawnictwo, ale jest ono okazuje się dostępne w starej, niezremasterowanej wersji, i dlatego średnio mnie pociąga, natomiast nie chciałbym wydać prawie dwóch stów na alternatywną wersje, czyli SACD, której 280-tka mi ewentualnie nie odczyta:).

280 to przecież nie jest odtwarzacz umożliwiający odczyt warstwy zapisanej w SACD. To ,,tylko" odtwarzacz płyt formatu CD. Natomiast bez problemu odczytuje płyty hybrydowe, które posiadaja dwie warstwy SACD i CD. Ale wtedy odczyt jest możliwwy tylko i wyłącznie warstwy CD. Uważaj na płyty ,,SACD Players Only", które posiadają jedynie warstwę SACD.

Jest wiele opinii w internecie, iż płyty Hybrid SACD mają kiepską jakość odtwarzania warstwy CD dlatego sugeruje się zastanowić nad ich zakupem jeśli nie masz odtwarzacza umożliwiającego odczyty warstwy SACD!

280 to przecież nie jest odtwarzacz umożliwiający odczyt warstwy zapisanej w SACD. To ,,tylko" odtwarzacz płyt formatu CD. Natomiast bez problemu odczytuje płyty hybrydowe, które posiadaja dwie warstwy SACD i CD. Ale wtedy odczyt jest możliwwy tylko i wyłącznie warstwy CD. Uważaj na płyty ,,SACD Players Only", które posiadają jedynie warstwę SACD.

Jest wiele opinii w internecie, iż płyty Hybrid SACD mają kiepską jakość odtwarzania warstwy CD dlatego sugeruje się zastanowić nad ich zakupem jeśli nie masz odtwarzacza umożliwiającego odczyty warstwy SACD!

Ok, dzięki za wyjaśnienia, wobec tego odpuszczam temat.

Jarl, zadałeś naprawdę bardzo dziwne pytanie, jak na kogoś, kto sam jest użytkownikiem tego CD....

Nie mam żadnej płyty SACD wiec nie mogłem wypróbować, a ciekaw bylem doświadczeń innych użytkowników tego co tu dużo nie mówić świetnego playera. Kto pyta nie błądzi :).

...fachowcy od Krell'a zdali egzamin :)))

No pewnie że zdali...

Lepiej napisz jak Ci działa SACD mkIII? Zero awaryjności? Który z filtrów obecnych w Twoim Krelli jest wg. Ciebie najlepszy? Są 2 dla CD i 4 dla SACD? Bawiłeś się tym? Chyba nikt tu nie opisywał swoich opinii na ten temat?

Jescze nie czytałem najnowszego testu S550.

Kolumny: Monitor Audio PL500II oraz Franco Serblin Accordo Essence ::: Wzmacniacz: VTL MB 185 Series 2 Monoblock ::: PRE: Lamm LL2.1 :: DAC: DIY by Pan Waldemar + Audiobyte Black Dragon ::: IC: Audioquest SKY DBS 72V, Van Den Hul The D-102 III XLR Głośnikowe: Transparent Audio Reference 2x4m, Coaxial: Apogee Wyde Eye + WBT Nextgen 0110Cu::: Zasilające: Shunyata Sidewinder + 4x Wireworld Aurora 7.2, Ekran: Adeo Velvet 135" Projektor:JVC X7900/RS540 4K::: Amplituner:Onkyo TX-RZ50 + NAD M25 + NAD C352 Kolumny Dolby Atmos 7.4.2: Monitor Audio PL500II (front) ,Franco Serblin Accordo Essence (boki) Focal Chorus 806(tył, sufit), Monitor Audio PLC3500II (centralny), 4x SW800V (Subwoofer)

Jescze nie czytałem najnowszego testu S550.

A ja już czytałem. Co do dźwięku to niech każdy ocenia jak lubi ale jedna sprawa jest niefajna, przy kolumnach które są ,,wymagające" 550 potrafi się wyłączyć z przegrzania. Czyli potwórka z rozrywki vide s300i! Śmieszne to trochę bo 550 ma podobno po 600W na kanał przy 4 omach!

Czy ktoś z Kolegów słuchał u siebie odtwarzacza CD Krell S-350a??? Będę wdzięczny za odpowiedź i opinię...

To że ma dużo pary jeszcze niczego nie przesądza, widocznie nie lubi niskich impedancji

No proszę Cię :)

To tak jakbyś kupił BMW M5 i w testach by wyszło że nie można szybko jeździć po górach bo się przegrzeje :)

Dziwna polityka jak dla mnie ...

Edytowane przez muda44

Witam. Mam kerlla KAV 500i i planuje zmienić CD. Treaz gram na arcam cd 73t + dac. Czy ktoś z Was słuchał lub ma Ayona 01 lub 07? Ciekawi mnie czy by się polubiły z krellem. Czy może lepiej zainwestować w lepszego daka? Sprzęt planuję z 2 ręki. Obecny dac to Matrix mini i. Ewentualnie zmienił bym na hegel hd-20 tak mi się wydaje.

Muda skoro już porównujesz do motoryzacj to moc można odnieść do prędkości ale wydajność to raczej do przyspieszenia więc jak coś dziabiesz z motyryzacji to wiesz że ilość koni to za mało bo ważniejszy jest moment obrotowy i jego rozkład to tak na marginesie

Ja mam Ayona CD 1sc i Krella KAV 300i i gra to rewelacyjnie. I to nie tylko moja opinia.

Oczywiście spasowanie z kolumnami i kablami musi być...

Ayon cd 1sc to już trochę za drogo. Jeśli już to 1 lub 07 bez "s". KAV 300i gra pewnie podobnie do 500i więc jest szansa że się z Ayonem polubią . Kable w planie " Mit" ale jeszcze nie wiem jakie .

Ayon 1 - ten pierwszy, nie gra tak przyjemnie jak 1s czy 1sc, chyba 07 to już lepszy wybór, ale może się mylę.

W każdym razie 1 była pierwszym napędem Ayona i nie miała tak dopracowanego dźwięku jak kolejne.

A może chcesz się pozbyć 500i? Szukam obecnie ;)

Muda skoro już porównujesz do motoryzacj to moc można odnieść do prędkości ale wydajność to raczej do przyspieszenia więc jak coś dziabiesz z motyryzacji to wiesz że ilość koni to za mało bo ważniejszy jest moment obrotowy i jego rozkład to tak na marginesie

kupa- benzyna z mniejszym momentem a wieksza moca moze miec lepsze przyspieszenie jak diesel z wiekszym momentem a mniejsza moca- porownanie nie trafione:)

Ayon 1 - ten pierwszy, nie gra tak przyjemnie jak 1s czy 1sc, chyba 07 to już lepszy wybór, ale może się mylę.

W każdym razie 1 była pierwszym napędem Ayona i nie miała tak dopracowanego dźwięku jak kolejne.

A może chcesz się pozbyć 500i? Szukam obecnie ;)

500i niedawno kupiłem więc jeszcze długo u mnie zostanie :)) . Ten wzmak w końcu daje rade moim Ariesom ! Teraz zródło ,kable ....

Witam. Mam kerlla KAV 500i i planuje zmienić CD.

....gratuluję znakomity wzmacniacz....miałem dość długo 500i...dynamit

jeżeli maiłbym wytypować CD to z całą pewnością ARC

natomiast co do kabli....proponowałbym coś ciepłego....Transparent, MIT, Harmonix, Tara Labs

unikaj kabli srebrnych.....a z miedzianych Nordosta, Fadela

....gratuluję znakomity wzmacniacz....miałem dość długo 500i...dynamit

jeżeli maiłbym wytypować CD to z całą pewnością ARC

natomiast co do kabli....proponowałbym coś ciepłego....Transparent, MIT, Harmonix, Tara Labs

unikaj kabli srebrnych.....a z miedzianych Nordosta, Fadela

Właśnie o kablach MIT poczytałem i wygląda na to że to najlepsze kable do krella. W planie kabe do 2-2,5 tysia za głośnikowe i 1-1,5tysia za xlr. Zobaczymy co się trafi! A jakie modele w tych pieniądzach możecie polecić? ( nie nowe oczywiście )

Właśnie o kablach MIT poczytałem i wygląda na to że to najlepsze kable do krella. W planie kabe do 2-2,5 tysia za głośnikowe i 1-1,5tysia za xlr. Zobaczymy co się trafi! A jakie modele w tych pieniądzach możecie polecić? ( nie nowe oczywiście )

Wiele dobrego słyszałem o MIT CVT Terminator 1 powinno się udać kupić w takich cenach jak chcesz zapłacić. Na żywo słyszałem droższe modele i moim zdaniem szczególnie warto wejść w dobrego XLR z MITa...

Jezeli S550 to taki potwór i się wyłącza to coś jest nie tak. Za takie pieniądze sprzet i się wyłącza? Źle świadczy o takiej marce jak KRELL

Kolumny: Monitor Audio PL500II oraz Franco Serblin Accordo Essence ::: Wzmacniacz: VTL MB 185 Series 2 Monoblock ::: PRE: Lamm LL2.1 :: DAC: DIY by Pan Waldemar + Audiobyte Black Dragon ::: IC: Audioquest SKY DBS 72V, Van Den Hul The D-102 III XLR Głośnikowe: Transparent Audio Reference 2x4m, Coaxial: Apogee Wyde Eye + WBT Nextgen 0110Cu::: Zasilające: Shunyata Sidewinder + 4x Wireworld Aurora 7.2, Ekran: Adeo Velvet 135" Projektor:JVC X7900/RS540 4K::: Amplituner:Onkyo TX-RZ50 + NAD M25 + NAD C352 Kolumny Dolby Atmos 7.4.2: Monitor Audio PL500II (front) ,Franco Serblin Accordo Essence (boki) Focal Chorus 806(tył, sufit), Monitor Audio PLC3500II (centralny), 4x SW800V (Subwoofer)

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.