Skocz do zawartości
IGNORED

Technics jak Toyota

cezary

Rekomendowane odpowiedzi

Szukałeś zanim założyłeś temat?

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Moja żona ma Toyotę. Fakt jedyne co można o tym samochodzie powiedzieć, pozytywnego, to to że jest niezawodna. Cała reszta jest do dupy, design, brak emocji, prowadzenie etc. Skoro mówisz że Technics jest jak Toyota, to pewnie tak jest i dla tego tej firmy już nie ma, bo sprzęt audio musi posiadać niż TYLKO niezawodność. Samochody jak widać niekoniecznie. :)

dawno temu miałem cdeka 70tkę

podarowałem go lata temu chrześniakowi jako uzupełnienie mini-wiezyczki

a kilka dni temu rozpadł się laser :) ...czyli jednak się rozpadają , zupełnie jak Toyota

btw , cedek ów był dawcą złotej tabliczki MASH do mojego DATa tej samej firmy - na nim tylko nadrukowano napisik MASH ...a teraz złota tabliczka fajnie się komponuje z szampańską czołówką tego całkiem niezłego DATa :)

...hmm , DAT ów coś inny niż Tojki - ani się nie rozpada ani nie ma nudnego designu ;)

stare foto jeszcze bez przeklejonej tabliczki :

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

kiedyś moja wieża Technicsa wydawała mi się cudem techniki, grało to pięknie...jednak kilka lat temu postanowiłem sam poskładać trochę klocki (na początek oczywiście budżetowe budżetówki), sprzedałem koleżance z pracy Technicsa z rekomandacją super brzmienia....nie dość, że laser wysiadł natychmiast po sprzedaży (czułem się jak naciągacz, ale wcześniej nawet 'nie pisnął' na żadnej płytce!), to jak poszedłem do niej na imprezkę i zapuściła to 'cudeńko' - uszom własnym nie mogłem uwierzyć! Jak mogłem słuchać tego kilka lat?!, jak to 'charczenie konającej żyrafy' mogłem nazywać muzyką?!?! Nie mogłem uwierzyć też oczom - sprzęt stał tuż przede mną, a nie za scianą u sąsiadów i nie był wcale szczelnie przykryty grubym kocem!!!,

to było straszne...na szczęście koleżanka jest przeszczęśliwa i nie zamiarza zmieniać Technicsa i brzmi on dla niej znakomicie........:-)

a co do Toyoty - jechałem ostatnio nowiusieńkim Aurisem. O rany, tak kompletnie tandetnego wykończenia i połaci tanich plastików nie widziałem już dawno (zastanawiem się, czy widziałem w jakimkolwiek samochodzie?!)...

Dziwi mnie skąd wzięła się kiedyś ta popularność Technicsów w polsce, gdybym miał do wybrania sprzęt Pioneer, Sony lub Technics to zastanawiałbym się mdz 2ma pierwszymi od razu rezygnując z technicsa. Zawsze było tak, że jak ktoś miał super sprzęt to miał technicsa - np paru moich kolegów, a w sklepach rtv w kącie dla "dużej wieży" i porządnych kolumn zawsze też był wyeksponowany cd i wzmak technicsa. Ja też marzyłem o sprzęcie tej marki - zazdrościłem starszym kolegom posiadania tych zestawów - obowiązkowo zaprzęgniętych do grania razem z głośnikami tonsilu. No a teraz tak jak piszecie - sprzęty tej marki z lat 90tych wydają mi się nudne i bez wyrazu, jedynie podchodzą mi coniektóre wzmacniacze. Aha - no i ten szary kolor front panelów to też tragedia - taka sraka jakaś

Jeżeli jedno i drugie z lat 90 - to nudne i nie do zajeżdzenia.Skośnoocy wtedy nie żałowali na materiałach i technologi. Księgowi póżniej wkroczyli do akcji , po wypracowaniu marki przez firmy.

Moje skarby :)))

Ukryta Zawartość

post-17072-100001640 1201902963_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Technics nudny? Takiego preampu nie miala zadna firma:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Dla porownania, oferta Yamahy:

Ukryta Zawartość

i Sansui:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Wiele osób przeszło przez Technicsy. Ja załapałem się tylko na jednego cd z ostatniego katalogu - SL-PG4.

I do tej pory bardzo miło go wspominam. Był naprawdę muzykalny, żadne tam ostre brzmienie. W środku niemalże pusto, lekkie to i plastik na froncie. Ot tani, cdek do nawet przyjemnego słuchania. Jego brzmienie wcale mi się z Altusami nie kojarzyło.

Technics produkowal takze bardzo dobrej jakosci sprzet. Ponizej zdjecia flagowego transportu i DACa:

Ukryta Zawartość

post-3442-100001629 1201909911_thumb.jpg

post-3442-100001630 1201909911_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

Jak dla mnie takze:) Dorzucilbym do tego koncowke SE-A1. Ale sa tacy ktorzy stwierdza ze ten sprzet jest niczym przy wspolczesnych klockach za 4.000-5.000zl. Bo technika poszla do przodu. Radzilbym im jednak wiecej sluchac bo plyte mamy wciaz 16-bitowa a w technologii wytwarzania wzmacniaczy nie zmienilo sie nic (poza klasa D ktora jeszcze raczkuje).

Technics, podobnie jak np. Sony robił sprzęty budżetowe i hi-endowe, w Polsce jest wyśmiewany, bo w Polsce znany jest z kiepskich budżetowych produkcji z lat 90-tych. Rzeczona końcówka:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Yanoosh, 2 Lut 2008, 13:12

Na tym forum przeczytałem kiedyś że w Polsce nie sprzedano żadnej sztuki (kosztowały w Pewex wtedy chyba 30 kzł)...

Ile czasu ja będę jeszcze miał potrzebować, by zarobić to wszystko, wygrać i pokupować.

Peter Daniel, 2 Lut 2008, 15:58

Ostatnio na forum temat laserów jest na topie...Czy laser z transportu SL-Z1000 czyli SAOD 70A jest dostepny w sprzedarzy???

Ile czasu ja będę jeszcze miał potrzebować, by zarobić to wszystko, wygrać i pokupować.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.