Skocz do zawartości
IGNORED

b.minister Szczygło(PIS):-BANDA DURNIÓW!

noster

Rekomendowane odpowiedzi

BANDĄ DURNIÓW nazwał b.minister obrony narodowej żołnierzy zatrzymanych ws. ostrzelania wioski w Nangar Khel.

Nie chce mi się znów pisac następnego elaboratu, bo te słowa same są jednoczesniem komentarzem stanu psychicznego panów z PISu! Jedno mi się nasuwa - BANDA (skretyniałych) DURNIÓW!!!

Szczygło powinien był kible w jednostkach wojskowych czyscic, a nie ministrem zostawac.

Noster, abstrahując od wypowiedzi min. Szczygło chciałbym dowiedzieć się, jak ty nazwiesz tych żołnierzy?

Czy oni są: ofiarami, tchórzami, durniami, bohaterami, głupcami, mordercami, konformistami, ludobójcami, pozerami, dobrymi żołnierzami.

Jestem bardzo ciekaw, co o nich sądzisz i nie sugeruję żadnej odpowiedzi. Chciałbym poznać Twoje zdanie.

Pozdr.

noster, 13 Lut 2008, 14:01

>Wiem kim nie są. Nie są na pewno ani durniami, ani mordercami ani zwyrodnialcami których się

>próbuje z nich zrobic.

Akurat tego nie wiesz. W to możesz jedynie wierzyć.

Jedna rzecz pojawia się w zeznaniach konsekwentnie i od początku:

żołnierze nie bardzo chcieli uwierzyć w wydany rozkaz i kilka razy prosili o jego potwierdzenie.

inne szczegóły zmieniają się mniej lub bardziej (może to wynikać np. z indywidualnego "talentu"

dziennikarza). Zresztą niewyobrażalna jest samodzielna akcja tego rodzaju.

A 0 odpowiedzialności dowódców coś za wiele do tej pory nie słychać.

Jestem Europejczykiem.

Oni sa zawadowymi zolnierzami ktorzy brali udzial w wojnie.Dla niektorych wiec sa mordercami,dla innych bohaterami ,jeszcze dla innych durniami.Wiem jedno,ze latwo jest tak pier**lic nie widziawszy nigdy wojny.

Jedno w tym wszystkim jest pewne, to Szczygło sam z siebie zrobił durnia.

Co do naszych żołnierzy, zabili cywilów to jest fakt.

Co sie tak naprawdę wydarzyło dowiemy sie kiedyś.

Kto jest winny to orzeknie sąd, a że bedzie orzekał w tak nagłosnionej i pokazowej sprawie to niestety obawiam się o los tych chłopaków.

Z tego co jest powszechnie wiadome o tej sprawie, ja osobiscie nie mógłbym tych zołnierzy nazwać zbrodniarzami wojennymi.

Najgorzsze jest w tym wszystkim to, że pokazuje się ich w jak najgorszym świetle. Jak zwykle najbardziej odpowiedzialni czyli dowódcy i politycy wyjdą z tego bez szwanku.

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.