Skocz do zawartości
IGNORED

www.audiostereo.pl zmieniło właściciela

Redaktor

Rekomendowane odpowiedzi

>maciek_m

idea spółdzielczości w PL nie ma racji bytu, uczestniczyłem już w takim "forumowym" projekcie spółdzielczym o innej tematyce i niestety padło to to szybko

Lukar sprzedał "PO CICHU" bo dobrze wiedział że po zgłoszeniu propozycji na forum wywiązałaby się burza i dyskusja podobna w skali do tej co obecnie a wówczas nabywca którego miał już przy stole 2 razy by się dobrze zastanowił czy ta oferta jest atrakcyjna...z punktu widzenia maksymalizacji zysku wybrał najlepszą drogę - punty dla niego jako człowieka interesu!

Wprawdzie nie udzielałem się tu z braku czasu, ale czytałem z ciekawością wiele wątków, _niezależnych_ opinii, testów, porad itd. Gdy zobaczyłem nazwisko nowego właściciela to mnie piorun strzelił i postanowiłem napisać pierwszy post :-) Miałem kiedyś przyjemność pracować z tym Panem i powiem Wam jedno: wypiep....cie stąd póki jeszcze możecie się jakoś między sobą komunikować i ewentualnie postawić wspólnie nowe forum na starych zasadach. Te forum zostanie marketingowo wykorzystane na wszelkie możliwe sposoby, wyciśnięte jak cytryna, a gdy już nowy właściciel przekona się, że wielkich profitów z tego nie ma, całość upadnie. Zresztą audiofil z niego taki, jak ze mnie mnich. Życzę powodzenia i trzymam kciuki za ewentualną nową inicjatywę.

Buhahaha... Lukaszenko sprzedał forum Walterowcom z łOnetu:))) Zaraz jak okazało się ze ten smieszny magiel jest platformą medialna dla pierdzielących o polityce trzy po trzy... Mówiło się "głupi jak komentarz na Onecie" teraz bez skrępowania mozna powiedzieć "fachowy jak wpis na Audiostereo"...

Garść informacji o nowym właścicielu:

SITE S.A.

3 stycznia 2008 r. IQ Partners S.A. objęło 80% akcji w nowoutworzonej spółce SITE S.A.. Pozostałe 20% objął Piotr Welc, powołany jednocześnie na stanowisko Prezesa Zarządu Spółki. Kapitał SITE S.A. wynosi 500 000 zł i został przez akcjonariuszy opłacony w całości gotówką. Docelowo inwestycja IQ Partners S.A. w nowy podmiot wyniesie 2.500.000 zł.

Piotr Welc (38 lat) jest od wielu lat związany z mediami elektronicznymi. Przez ostatnie trzy lata był dyrektorem działu komunikacji marketingowej portalu Onet.pl, gdzie odpowiadał za zmianę wizerunku marki, nową oprawę graficzną i telewizyjną, jak i wprowadzenie na rynek serwisów multimedialnych (onet.plejer, teledyski.onet.pl, onet.lajt, onet.tv). Podczas ostatnich trzech lat kierowania komunikacją marketingową Onet.pl. W latach 90-tych był szefem muzycznym w Radiu Eska Wrocław, następnie zastępcą dyrektora muzycznego Radia Zet, a do 2004 pełnił obowiązki dyrektora anteny i szefa internetu RMF FM.

Główny udziałowiec SITE S.A.???

IQ PARTNERS S.A.

Adres ul. Zwycięzców 28/18, 03-938, Warszawa, woj. mazowieckie, Państwo: Polska

tel: (0-22) 427-31-95, fax: (0-22) 427-31-95

e-mail: [email protected], URL:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

NIP: 113-26-82-830, REGON: 141064373, KRS: 0000290409

Zarząd

Prezes: Maciej Hazubski ,

Członek zarządu Jarosław Obara ,

Członek zarządu Wojciech Przyłęcki ,

Członek zarządu Andrzej Stanecki

Rada Nadzorcza

Przew. rady nadz.: Hubert Bojdo ,

Członek rady nadz. Wojciech Faszczewski ,

Członek rady nadz. Andrzej Arendarski ,

Członek rady nadz. Piotr Bolmiński ,

Członek rady nadz. Wojciech Kałasa ,

Członek rady nadz. Jan Ziemecki

Działalność podstawowa: Pośrednictwo finansowe pozostałe, gdzie indziej niesklasyfikowane (pkd: 6523)

drugorzędna: Pozostałe formy udzielania kredytów (pkd: 6522)

Wybrane dane finansowe za

rok 2006 (tys. PLN) / sztukach

Przychody ogółem---585.00 --

Wynik netto--------------8.13 --

Aktywa razem------1455.08 –-

Zatrudnienie-------------3.00 --

IQ PARTNERS SPÓŁKA AKCYJNA - RB_ASO - Wykaz Akcjonariuszy posiadających co najmniej 5% liczby głosów na Nadzwyczajnym Walnym Zgromadzeniu w dniu 25 stycznia 2008 r. KOMISJA NADZORU FINANSOWEGO Raport bieżący nr 4 / 2008 Podstawa prawna Art. 70 pkt 3 Ustawy o ofercie - WZA lista powyżej 5 %

Akcjonariusz: Jarosław Obara

Liczba zarejestrowanych na NWZA akcji: 4.464.286 Udział w ogólnej licznie głosów [%] : 22,32 %

Akcjonariusz: Maciej Hazubski

Liczba zarejestrowanych na NWZA akcji: 5.000.000 Udział w ogólnej licznie głosów [%] : 25 %

Akcjonariusz: Beata Strzałka Sukacz

Liczba zarejestrowanych na NWZA akcji: 4.732.143 Udział w ogólnej licznie głosów [%] : 23,66 %

Akcjonariusz: Wojciech Przyłęcki

Liczba zarejestrowanych na NWZA akcji: 5.000.000 Udział w ogólnej liczbie głosów [%] : 25 %

Inne spółki zalezne od IQ Partners S.A.

E-MUZYKA S.A. Adres ul. Poselska 29a, 03-931, Warszawa, woj. mazowieckie, Państwo: Polska

tel: (0-22) 427-31-90, fax: (0-22) 427-31-91

e-mail: [email protected], URL:

Ukryta Zawartość

NIP: 525-22-83-968, REGON: 015589685, KRS: 0000283018

Zarząd

Prezes: Robert Knaź

Wiceprezes: Grzegorz Samborski

Rada Nadzorcza

Przew. rady nadz.: Maciej Górski ,

Członek rady nadz. Maciej Hazubski ,

Członek rady nadz. Andrzej Puczyński ,

Członek rady nadz. Dawid Sukacz ,

Członek rady nadz. Marek Tysper

Działalność podstawowa: Reprodukcja nagrań dźwiękowych (pkd: 2231)

drugorzędna: Sprzedaż detaliczna pozostała prowadzona poza siecią sklepową (pkd: 5263)

Opis działalności

mobilne usługi dodane, cyfrowa dystrybucja muzyki, przetwarzanie plików dźwiekowych i wideo

Lista udziałowców

CAPITAL PARTNERS S.A. 55.00 2007-12-20

Robert Knaź Szukaj 20.00 2007-12-20

IQ Partners S.A. 10.00 2007-12-20

Kim jest Capital partners S.A.?

CAPITAL PARTNERS S.A. ul. Królewska 16; Warszawa; mazowieckie 00-103 Tel: (0-22) 330-68-80 Fax: (0-22) 330-68-81 Email: [email protected]

Zajmuje się doradztwem finansowym, bankowością inwestycyjną i prowadzi bezpośrednie inwestycje kapitałowe. W 2005 r., działalność inwestycyjna zapewniła spółce 88% przychodów.

Na koniec 2005 r. Capital Partners posiadał udziały w:

dystrybutorze gazu CP Energia S.A.,

opratorze płatnosci eCard S.A.,

spólce inżynieryjnej Bipromet S.A.,

Domu Maklerskim Capital Partners S.A.

WWW:

Ukryta Zawartość

Zarząd

Prezes Konrad Korobowicz

Wiceprezes Jacek Jaszczołt

Rada Nadzorcza

Przewodniczący Rady Nadzorczej Zbigniew Kuliński

Członek Rady Nadzorczej Zbigniew Hayder

Członek Rady Nadzorczej Beata Cymer-Zabielska

Dyrektor Marek Leśniak

Członek Rady Nadzorczej Jurij Sadowski

Członek Rady Nadzorczej Maciej Górski

Wiceprezes Paweł Bala

Udziałowcy

Bala Paweł ------------------ 41.53%

Capital Partners SA ----------- 2.7%

Korobowicz Konrad-----------1.41%

Sadowski Jurij ------------------ 0.1%

inni ---------------------------- 54.26%

Spółki zależne i powiązane

eCARD S.A. ---------------- 45.14%

PTV Production Sp. z o.o. --- 55%

BIPROMET S.A. ------------ 64.48%

CP Energia S.A. --------------- 50%

LIBERTY Group S.A. ---------- 30%

eMuzyka S.A. ------------------ 55%

Podstawowe dane finansowe: sztuki/tys.PLN

Zatrudnienie ogółem: - 1

Dane------------------------2006r.---------2005r.

Przychody PLN-----------27,136---------1,925

Zysk/strata netto PLN--15,379---------- -29

Przychody EUR-------------6,967-----------478

Zysk/strata netto EUR----3,948------------ -7

Przychody USD-------------8,746-----------595

Zysk/strata netto USD----4,957----------- -9

PS. No to już z grubsza wiecie kto tym kręci...

Lancaster, Dudivan, Horst i kameraden - teraz macie przesrane :)))

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

@ clo2 racja, ze bylo to niezalezne, ale krew mnie zalewa, jak ktos jeszcze nie wie jakie to forum bedzie, a juz cos zaklada z gory. Wiesz ja tez bym Cie mogl okreslic z gory, jak widze co Ty dajejesz za wiezyczyki do systemu audiofilskich mini. Nie robie tego, bo mamy dla siebie szacunek, wymieniamy sie spostrzezeniami itd. To forum ma przyjazna atmosfere. Wiec moze dajmy szanse, skad wiesz, moze bedzie jak do tej pory, moze lepiej, a jak sie zepsuje to spier*** stad. peace:)

'Muzyka używana jest do kształtowania ludzkiego umysłu; może być mocna jak narkotyk, lecz o wiele niebezpieczniejsza, gdyż nikt nie traktuje poważnie manipulowania poprzez muzykę."

Panowie

trochę powagi dajmy się wykazać Nowemu "Zarządowi" .Zobaczymy co z tego wyniknie . jeśli będzie naprawdę Czarny scenariusz okaże się rzeczywistością . My nie powinniśmy się tym martwić o naszą wiedzę - przecież żaden żaden osraj-tyłek elektronik który nie miał lutownicy lub nie wytrawiał płytek w kwasie płytki drukowanej nie będzie w stanie zrozumieć za co dany schemat jest odpowiedzialny . Jedynie kogo będzie mi żal to młodych(którzy rozpoczynają swoją drogę ze sprzętem audio) . Z drugiej strony nowy "Zarząd" jeśli zrobi "spam-audio" to każdy myślący użytkownik nie będzie miał problemu z podjęciem decyzji

Pieprzyć "zarządy"... ANARCHIA RULEZ :)))

PS. "DawidM" - jakiś nowy nick... Tak semicko brzmiący... Zalatuje Gazetą Wyborczą :)))

Widzisz Dudivan, już po tobie... Skończyło się tu panowanie wszechpolaków i braci pisiaków :)))

wierz mi ze nie lunie wszechpolakow i PISdolenia;)

'Muzyka używana jest do kształtowania ludzkiego umysłu; może być mocna jak narkotyk, lecz o wiele niebezpieczniejsza, gdyż nikt nie traktuje poważnie manipulowania poprzez muzykę."

mialo byc "(..) nie lunie= nie lubie" :)

Jestem w szoku!!!!

Lukar jak mogłeś to zrobić??

Czuję się zdradzony, oszukany.

To forum było jedynym jakie czytałem o tej tematyce bo było proste, przejrzyste i co najważniejsze szczere.

Teraz to już nie będzie to. Będzie komercha.

Będa zmiany czyli będzie coraz gorzej.

Obym się mylił, ale jeżeli tak się stanie to mam nadzieję, że to forum zacznie padać i zniknie tak szybko, jak szybko i niespodziewanie zmieniło właściciela.

Mam też nadzieję, że szybko pojawi się nowe, podobne forum założone przez kogoś z forumowiczów, do którego przejdzie większość użytkowników tego forum, którzy tak samo jak ja są przeciwni temu co zaszło.

Krótko mówiąc jestem WKURWIONY!!

>Reaper

Spokojnie młody przyjacielu, jest już zarzewie nowego forum. W poniższym linku więcej informacji:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

k**wa ( moze niedługo będą bany za bluzgi? )

"czytam forum od lat, ple ple ple" - a jaki miałeś nick?

"ogólnopolski serwis" - za***rdala ( tak, tak, nie zajeżdża, nie śmierdzi, tylko za***rdala komerchą ...)

ja jetsm na tym forum krótko w porównaniu do inych bardziej zasłuzonych użytkowników. Na forum nie było raczej "odgórnych zakazów" , każdy pisał co chciał w sumie, może nie było idealnie, ale... o to chodzi, forum miało swój klimat...

Pan szanowny z tego jak ja to rozumiem, planuje to totalnie skomercjalizować, zrobić z tego niezą kasę..

ktoś napisał w tym wątku "ponoć najaktywniejszym też coś skapnie" - a co, tak łatwo Cię kupić?

niedługio w "Audio-Video" , "Audio" itp pojawiąsie pewnie kupa reklam z napisem "rekomendwoane pszez audiostereo.pl czy kuuupa innego dziadostwa....

może wprowadzi się jeszcze hierarchie, tzn użytkownicy "lepsi" będa zosawali podadminami czy czymś, będą mogli kasowac inne ( niewygodne ) posty , albo inne shity... niewiem jak wam, ale mi sposób w jaki działało forum się podobał

Jak już napisałem ja tu krótko jestewm, ale... zobaczy się jak będzie, ale moim zdaniem gadanie twórcy wątku ( new właściciela ), to taka zapowiedź zeszmacenia forum i mydlenia oczu piepszeniem że będzie lepiej...

Może by ( jeśli będzie źle, al epo jakimś czasi eot i tak juz zostanie.. ) założyć od nowa forum? Sami sobie, bez żadnych K**** sponsórów, włascicieli site.pl, sex-anal.pl i zakasekupiewszystkoiwszystkich.pl itp....

Dzieki CLO2 za info.

Forum ma być NIEZALEŻNE.

Dużo osób dzieli się tutaj swoją cenna wiedzą w zamian za porady innych itp.

Nie może tak być, że ktoś będzie na tym zarabiał.

Lukar, wielkie podziękowania dla Ciebie za te kilka lat współpracy i prowadzenia prawdziwie niezależnego forum audio. Stworzyłeś forum unikatowe i niepowtarzalne, z wileką liczbą zintegrowanych urzytkowników i chwałą Ci za to!

Mam nadzieję, że forum nie zmieni wyglądu, charakteru, nie zostanie zasypane lawiną reklam, idiotycznych postów i sponsorów, ukrytych woisów i etmatów dystrybutorów oraz utrzyma dotychczasowy charakter, treść (działy, opinie, wpisy, informacje o sklepach - tekże te nieprzychylne) i nie stanie się jarmarkiem. Oraz pozostanie wolne od wpływów rynku.

Liczę natomisat, i od nowego właściciela oczekuję utrzymania niezmienionego adresu domenowego, niezależności od strony www którą sobie stworzy, braku reżimowej cenzury w stylu największych polskich portali internetowych i rozsądnej moderacji. Pozostawienia bocznicy i sposobu wprowadzania wpisów (bez edycji, filtracji treści) i ulepszenia wyszukiwarki (z podziałem na lata i zakałdki).

Jestem więcej niz pewien, że forum zostanie zaorane przez nowego właściciela. Nie od razu - może za rok, może ciut wcześniej. Następnie pod tą domeną zostanie uruchomiony jakiś serwis komercyjny. Nie obraźcie się, ale myślę, że dla inwestora większą wartośc ma sama nazwa domeny niż Wasze wpisy. Już widzę, jak wprost z portalu Onet będzie można wejść na AudioStereo.pl Ta nazwa jest już dobrze rozpoznawalna. Na szczęście Internet to wolna przestrzeń, nie poddająca się całkowitej kontroli

• Redaktorzy

"Wprawdzie nie udzielałem się tu z braku czasu, ale czytałem z ciekawością wiele wątków, _niezależnych_ opinii, testów, porad itd."

...

Widzę, że tropem forum poszła i konkurencja - autor tego wpisu jest na forum od bardzo niedawna, popełnił dotąd dwa wpisy, za to ma mnóstwo, ale to mnóstwo do powiedzenia o nowym właścicielu.

Nie lękajcie się, macie przeciez - MNIE !

Nie pozwolę Was skrzywdzic, ani do szczętu - skomercjalizowac !

Po ucieczce Lukara, TO FORUM TO - JA (i moich 64+ nickow) !

Forum to - MY i będzie takie, jakie MY zaakceptujemy !

Jesli nowi "własciciele" sa ludzmi nowoczesnymi, inteligentnymi,

o otwartych głowach i dobrych intencjach, to Forum - ZAKWITNIE !

Jesli nie - PRZEPADNIE !

Jesli ktokolwiek podniesie rękę na niezalezność tego Forum,

bądz będzie starał się ograniczać swobodę i wolność wypowiedzi,

będzie miał - ZE MNA do czynienia !

Nowi "własciciele" będą musieli wykazac się otwartością umysłów,

inteligencją, wyobraznią oraz czystością intencji !

Brudny marketing jak tez "czysta" komercja nie będzie miała tutaj - ZADNYCH SZANS !

Atopos

Lukar,

Dzięki za forum, czas jaki mu poświęciłeś, za cały wysiłek by stworzyć to miejsce i cierpliwość by to ciągnąc aż do chwili obecnej. Myślę, że możesz odczuwać autentyczną satysfakcję bo umożliwiłeś powstanie i asystowałeś w narodzinach czegoś wartościowego, co powstało od zera. Coś z czego korzysta wiele osób (choć często w nie właściwym celu) z większą bądź mniejszą frajdą. Miejsce, w którym można było poznać wielu sympatycznych pasjonatów i nawiązać dzięki temu nowe znajomości. Jeszcze raz dzięki, życzę ci nowych ciekawych i dających satysfakcję pomysłów.

Site S.A.

Witam, mam nadzieję, że uda wam się uprzątnąć tę stajnię augiasza i doprowadzić do stanu jaki miał miejsce w początkowym okresie istnienia forum, gdy z przyjemnością się tu zaglądało i udzielało. Mam nadzieję, że zmagając się z tym nie zatracicie istoty tego miejsca, a że zmiany są niezbędne nie ma wątpliwości. Trudne zdanie przed wami, powodzenia.

Budowaliśmy to forum cegła po cegle. Tylko że teraz okazało się, że nie jesteśmy właścicielami gruntu na którym ono stoi :-(( Tak więc mogą z nami zrobić co chcą........

Słabo to widze słabo ..cos czuje ze to juz po nas..trzeba sie bedzie przenisc gdzies indziej..chciałbym aby istaniała mozliwośc wykasowania swoich wszystkich postów i wpisów w momencie odejscia!

g_frank

masz racje, od razu nic nie zmienią, będzie spoko, chodzi teraz by wszystkich tutaj zatrzymać, po mało, po mału będą zmieniać, a ż w końcu zmienią do końca, ale wtedy pomysł nowwgo forum już nie wypali, dużo osób już oleje, zrezygnuje w trakcie..

>blitzkrieg

Tylko gdzie tutejsi forumowicze mają odejść ? Utrzymanie infrastruktury forum kosztuje i to wcale niemało. Lukar właśnie skonsumował swoją wieloletnią inwestycję, a nowego właściciela nie podejrzewam o filantropię.

No ja nie wiem Vlad/Atopos czy dasz radę zwalczyć tę komercję...

Te niby fundusze inwestycyjne jak już w coś kasę włożą to liczą na zwrot nie mniejszy niż 50% rocznie... Jestem bardzo ciekawy jak to zrobią, bo więcej reklam to się już chyba nie da upchnąć na stronie, o ile userzy nie wyposażą się w 22” monitory :)))

ilość tego wyskakującego okienkowego gówna bije już rekordy.

Wychodzi na to ze oprócz stojaka na banery reklamowe, forum będzie musiało zarabiać tekstami sponsorowanymi i podobnymi akcjami reklamowymi...

Fakt, może - Atopos - dadzą ci wklejać więcej obrazków niż pozwalał Lukaszenko, ale to jeszcze nie będzie wolność :)

>g_frank

Ja np gdyby lancaster sobie nie poradził rozważałem (nawet nim on o tym napisał) postawienie serwera (a nie jakieś tam "wirtualne serwery"), dodanie software i obsługi informatyka. I forum byłoby dalej ZUPEŁNIE NIEZALEŻNE. Oczywiście musiałoby się ono jakoś samofinansować i byłoby dokładnie tak jak do tej pory - reklamy i bannery reklamowe. Nie byłoby (chyba że na wniosek samych użytkowników w uzasadnionych przypadkach) żadnej ingerencji w treść. Myślę, że taki projekt mógłby się powieść. Pieniądze i organizacja to nie problem.

clo2

Mnie też sie wydaje, że sklonowanie tego forum jest technicznie bardzo proste. Rzecz w tym, że musi to zrobic grupa osób, które się muszą gdzieś czym prędzej spotkać, skrzyknąć i zacząć działać. Wiem, że wielu forumowiczów regularanie się spotyka (wcale nie wirtulanie ale np. w pubie) i jest tylko kwestią czasu, że uruchomią nowy serwis. Pytanie na jak długo starczy kasy i zapału ?

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.