Skocz do zawartości
IGNORED

Propozycje i uwagi dotyczące Forum

EDDY

Rekomendowane odpowiedzi

Prawda jest taka, że wbrew insynuacjom złotouchych, nikogo na tym forum nie znieważyłem, nie poniżyłem, ani też nie byłem wulgarny.

Oczywiście, poza tym, że nazwałeś mój wątek szambem, a mnie porównałeś do żula i obszczymurka, za co zbanowałeś mnie zamiast siebie, to wszystko z tobą OK. Wszyscy dookoła kłamią i manipulują, a ty jeden jesteś święty i przyzwoity. Jest w języku polskim słowo na określenie takich postaw i drugie na określenie takich ludzi jak ty, ale nie mogę ich tu użyć. Mogę jednak zauważyć, że jesteś bezczelny.

Gość rochu

(Konto usunięte)

Prawda jest taka, że wbrew insynuacjom złotouchych, nikogo na tym forum nie znieważyłem, nie poniżyłem, ani też nie byłem wulgarny. Gdyby tak było, gdybym był agresywny i atakował innych(...)

Nie wiem jakie to zioło, ale jak widać bardzo skuteczne.

Kogo to obchodzi?

jego, jego obchodzi - myśli, że postąpił dzielnie i sprytnie...

Gość papageno

(Konto usunięte)

To jest forum audiofilskie, hopsa bum, hopsa bum,

Ale ........... wszędobylskie, robią szum, hopsa bum.

Daremne żale - próżny trud,

Bezsilne złorzeczenia!

Przeżytych kształtów żaden cud

Nie wróci do istnienia.

Świat wam nie odda, idąc wstecz,

Znikomych mar szeregu -

Nie zdoła ogień ani miecz

Powstrzymać myśli w biegu.

Trzeba z żywymi naprzód iść,

Po życie sięgać nowe...

A nie w uwiędłych laurów liść

Z uporem stroić głowę.

Wy nie cofniecie życia fal!

Nic skargi nie pomogą -

Bezsilne gniewy, próżny żal!

Świat pójdzie swoją drogą.

Gość papageno

(Konto usunięte)

Jeszcze dla Obcych (jest nawet adekwatny awatar), bardziej minorowo:

Z gór, gdzie dźwigali

Strasznych krzyżów brzemię,

Widzieli z dala obiecaną ziemię.

Widzieli światło niebieskich promieni,

Ku którym w dole ciągnęło ich plemię,

A sami do tych nie wejdą przestrzeni!

Do godów życia nigdy nie zasiędą,

I nawet, nawet może zapomnieni będą.

A propos jeszcze wyników tamtej ankiety:

czy Moderacja lub Administracja mogłaby umieścić tutaj zestawienia powiedzmy 20 najpopularniejszych wątków/tematów z uwzględnieniem raz popularności/ilości odwiedzin, a drugi raz wg ilości wpisów?

Byłbym bardzo wdzięczny za możliwość wglądu w takie zestawienie :)

I to jest główny powód wywalenia wątku StaregoM na Bocznicę, nie ma bardziej popularnego topiku na forum i ten niezaprzeczalny fakt stał ością w gardle konserwatywnym audiofilom do tego stopnia, że nie zawahali się na poświęcenie dla dobra sprawy Szubowego kontrtematu. Tu w cale nie chodzi o regulamin i jakieś prywatne wojenki między co bardziej krewkimi zwolennikami odmiennych przekonań co do pojmowania niektórych aspektów wspólnego jakby nie było hobby, tylko o coraz większą popularność zdroworozsądkowej postawy w podejściu do rzeczywistych problemów i wyzwań jakie niesie ze sobą dążenie do osiągnięcia jak najlepszego dźwięku w domowym zaciszu.

Człowiek może być dobry, uczciwy ale i tak ilość ludzi na jego pogrzebie zależy od pogody...

Wierszyki, wierszykami a rękawicy nikt nie chce podjąć. Płytka testowa czeka! Ale przecież lepiej napisać parę wierszyków, w dodatku nie swoich, poprzekomarzać się, pokłócić bez sensu.

Gdy odwagi brak, lepiej sprawę przemilczeć i udawać ze jej nie ma. A rezultacik znany, więc lepiej uciec w niepamięć. To czego nie widać nie istnieje. Ale podświadomość nie pozwala zapomnieć, więc trzeba przeszkode zniszczyć, wyśmiać. Niestety niczego to nie zmieni.

Panowie "Słyszący"!

Jesteście zwykłymi tchórzami, chowającymi sie w twierdzach z grubych węży ogrodowych. Wiecie doskonale, że nie potrafilibyście poprawnie wskazać odpowiednich fragmentów. Ale ta płytka istnieje i będzie solą w oku waszym.

Potraficie tylko ględzić o poluzowanym basie, ferować nieuzasadnione wyroki i obdarzać innych wyzwiskami, próbując dyskredytować rzetelna wiedzę, dzięki której, o paradoksie, możecie cieszyć się tym waszym sprzętem.

Ale jeśli dostajecie konkretną i prostą propozycję, uciekacie od niej jak najdalej, bo wiecie, że zburzyła by wasz pełen ignorancji światek.

Mój wątek został przeniesiony w imię poprawności politycznej, która dyktuje pseudosprawiedliwość. Usiłuje się twierdzić, że u mnie były tylko wojenki. A poczytajcie Filuta, MarkaN, papageno, sly'a... Gdy nie było potrzeby odpierania ataków, były fajne tematy, np. cały cykl muzyczny. Dlatego apeluję do moderacji, żeby potrafiła to przyznać, jeśli nie ma odwagi przywrócić tego klubu.

Mogę zadać jedno pytanie?

Kto na tym forum jest gospodarzem a kto gościem?

Bo wydaje mi się ,że gospodarz nie musi się tłumaczyc z tego kogo do siebie zaprasza a kogo nie?

Jak gość czuje się urażony i towarzystwo , do którego się wprosił mu nie odpowiada zawsze może pójść na .......ryby.

One głosu nie mają więc pitolić może do woli (nawet o tym ,że wieloryb to też ryba bo ma płetwy) bez oznak sprzeciwu.

Jak na razie jest to forum otwarte. Jeśli ci sie taka formuła nie podoba, załóż watek z ankietą i przekonaj właścicieli, aby tę formułę zmienili, alno na całkowicie albo na częściowo zamkniete forum. Może to być forum wymagające referencji i zaproszenia od członków. wtedy dobierzecie sobie odpowiednie towarzystwo i bedzięcie mogli w spokoju pisać w doborowym gronie.

Gość jarek&ania

(Konto usunięte)

Jak na razie jest to forum otwarte.

Publiczne toalety też są dla wszystkich dostępne ale nikt nie leje do umywalki .

Pisałem już wcześniej ,że nie chodzi o to kto tu pisze tylko jak pisze.

Bez względu na przynależność partyjną,kolor skóry,wzrost czy rozmiar obuwia.

Potrafisz zrozumieć ?

Jak nie to przykro mi ale jaśniej już nie potrafię.

Publiczne toalety też są dla wszystkich dostępne ale nikt nie leje do umywalki .

Pisałem już wcześniej ,że nie chodzi o to kto tu pisze tylko jak pisze.

Bez względu na przynależność partyjną,kolor skóry,wzrost czy rozmiar obuwia.

Potrafisz zrozumieć ?

Jak nie to przykro mi ale jaśniej już nie potrafię.

Mnie również jest przykro, ale też jaśniej nie mogę, bo mogłoby to zostać potraktowane jako obraza, a tego bym nie chciał.

Rozumiem, że twoja wczorajsza propozycja zawieszenia broni już nie obowiązuje?

Nie nadal jest aktualna, tylko jakoś nie widzę odzewu. Wczoraj zauważyłem tylko jedną zaczepkę SzuBa i jedną Papageno. Dzisiaj już namnożyło się tego, że hoho!

Ale nie zmienia to postaci rzeczy, przynajmniej z mojej strony.

Gość jarek&ania

(Konto usunięte)

Mnie również jest przykro, ale też jaśniej nie mogę, bo mogłoby to zostać potraktowane jako obraza, a tego bym nie chciał.

Rozumiem ,że aby przedstawić swoje stanowisko należy jednocześnie kogoś obrazić?

Więc sam sobie odpowiedziałeś na swoje pytanie co do standardu wypowiedzi niektórych osobników.

W kwestii badań - jest na forum parę wątków Edwarda - bardzo ciekawe wnioski można z nich wysnuć, a wszystko jest udokumentowane i poparte pomiarami.

>> Bum

To co Edward pomierzył, to jedno, a to co usłyszała grupa ludzi podczas testu "dygitalizacji winyla", to drugie. Brałem w tym niechętnie, ale namówiony przez winylowców udział. Tak, że proszę o nie wyciąganie kategorycznych wniosków z pomiarów.

pozdr. Jacek

Zabawne, że poza szubem, który generalnie kocha kabelki są tu sami zawodnicy którym klub ateistów audiovoodu albo jego członkowie szczególnie nadepnęli na odcisk.

Jest rochu, hiendowiec owijający folią miedzianą kable SATA, chodź w jego przypadku to wierzchołek góry lodowej :)

Jest masza1968, stały bywalec i ekspert od sal koncertowych, który nawet po tym jak pokazałem mu jak wygląda projekt akustyczny sali koncertowej uważa, że sale koncertowe nie podlegają adaptacji akustycznej :)

jest jarek&ania, szczęśliwi posiadacze dvd tak drogiego, że lepszego niż jakiś tam bluray.

A to tylko historie które ja znam, paru innych pewnie wlecze się za bumem albo starymM bo gdzieś tam kiedyś tam przez nich wypadli na błaznów :)

Jest tu też paru moderatorów którzy moderację powinni zacząć od siebie :)

Może jakieś kółko wsparcia załóżcie? :)

For us, there is no spring. Just the wind that smells fresh before the storm.

Te gadki sa bez sensu. Z założenia, co już zostało zresztą napisane w deklaracjach , tolerancji nie będzie.

Pytanie, czy na forum mamy tolerować brak tolerancji?

>> Bum

To co Edward pomierzył, to jedno, a to co usłyszała grupa ludzi podczas testu "dygitalizacji winyla", to drugie. Brałem w tym niechętnie, ale namówiony przez winylowców udział. Tak, że proszę o nie wyciąganie kategorycznych wniosków z pomiarów.

pozdr. Jacek

Wiadomo, ze niektóre rzeczy wymagaja dopracowania. ale rezultaty np. testów kabli cyfrowych są jednoznaczne. A przynajmniej wskazują pewien kierunek, niestety nie bardzo zgodny z tzw. testami odsłuchowymi. Aby test mógł byc wiarygodny, trzeba zadbać o to, aby dało się go powtórzyć, aby wyeliminowac nieporządane wpływy itd. Niestety większośc testów audiofilskich, a zwłaszcza tych zamieszczanych w prasie tych warunków nie spełnia, w związku z czym nie można traktować ich poważnie.

Gość rochu

(Konto usunięte)

Jest rochu, hiendowiec owijający folią miedzianą kable SATA, chodź w jego przypadku to wierzchołek góry lodowej :)

A tu cię boli robaczku.

Czy przypadkiem w innym wcieleniu nie dano ci na imię bubos18?

O.K. no to chociaż w jednym się zgadzamy ze sobą.

Czyżby to była już miłość? ;)

Nie pierwszy raz się zgadzamy ;-))

Przeciez tez uważasz, że nie ma reguły mówiącej, że tranzystor jest lepszy od lampy lub odwrotnie.

Nie wiem, zapytaj cira, może gratis dorzuci krótką psychoanalizę bazującą na numerze IP :)

For us, there is no spring. Just the wind that smells fresh before the storm.

Gość jarek&ania

(Konto usunięte)

Nie pierwszy raz się zgadzamy ;-))

Przeciez tez uważasz, że nie ma reguły mówiącej, że tranzystor jest lepszy od lampy lub odwrotnie.

Bo tak jest i nie ma sensu negować rzeczy oczywistych.

Ja wierzę tylko w to co sam wypróbowałem (organoleptycznie).

Dlatego np. nie wierzę w różnego radzaju gadżety jak podkładki, myszki , demagnetyzery czy generatory fal Schumanna.

Kable też próbowałem różne i tutaj nie zgadzam się z tobą bo mają jednoznaczny wpływ na dżwięk.

Ale tak jest w moim systemie.

Może w innych tego nie słychać. Tego nie wiem.

Gość masza1968

(Konto usunięte)

A to tylko historie które ja znam, paru innych pewnie wlecze się za bumem albo starymM bo gdzieś tam kiedyś tam przez nich wypadli na błaznów :)

Taaa... a propos robienia z siebiebłaznów, przypomniała mi się historia z saksofonem

Bo tak jest i nie ma sensu negować rzeczy oczywistych.

Ja wierzę tylko w to co sam wypróbowałem (organoleptycznie).

Dlatego np. nie wierzę w różnego radzaju gadżety jak podkładki, myszki , demagnetyzery czy generatory fal Schumanna.

Kable też próbowałem różne i tutaj nie zgadzam się z tobą bo mają jednoznaczny wpływ na dżwięk.

Ale tak jest w moim systemie.

Może w innych tego nie słychać. Tego nie wiem.

Czy jesteś w 100% pewien tych organoleptycznych testów? A może coś umknęło Twojej uwadze i nie uwzględniłes tego przy ocenach? ato moze diametralnie zmienić wynik całej zabawy ;-))

Dzięki, to samo czuję.

Megadeth - A House Divided  🤘SENJUTSU🤘  α  Ω  β  λ  μ  ∅  ½  ²  €  $  π  Ⅵ Ⅵ Ⅵ  TWOYASTARA OF DEATH; TURBO - Blizny [2025]

Gość jarek&ania

(Konto usunięte)

jest jarek&ania, szczęśliwi posiadacze dvd tak drogiego, że lepszego niż jakiś tam bluray.

Ja generalnie nie odpowiadam na zaczepki.

Ale skoro podjąłeś temat bluray i dvd to powiem tobie , że ten wątek był klasycznym przykładem pieniactwa forumowego w twoim stylu.

Tak jak twój kolega (nie pamiętam nicka tego eksperta) wtrąciliście się w połowie dyskusji i nie czytając nawet tego co było napisane wcześniej zaczeliście od prześmiewczych tekstów.

Ty oczywiście rozróżniasz obraz 1080p od 1080i na monitorze 17 cali i to z odległości 5 metrów ale już różnicy w dżwięku pomiędzy ZK140 T a np. Vitusem nie potrafisz.

Czyli klasyka.

Natomiast skoro masz jakieś aluzje do mojego nicka to odpowiem tobie w twoim stytu.

Powinieneś zmienić swój nick z ujemny na ułomny.

To bardziej pasuje do twojego profilu.

• Administratorzy

Panowie prośba o przeniesienie się z dyskusją do innego wątku. W takiej ilości postów nie jesteśmy w stanie wyłapać błędów technicznych i na nie reagować.

Sprawdź nasze recenzje sprzętu w Magazynie Audiostereo:

https://www.audiostereo.pl/magazyn/

Chcesz zostać partnerem audiostereo? Zajrzyj tutaj.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.