Skocz do zawartości
IGNORED

Propozycje i uwagi dotyczące Forum

EDDY

Rekomendowane odpowiedzi

• Użytkownicy+

W poprzednim poście wyjaśniłem wszystko, przeczytaj go ze zrozumieniem.

Proszę się ograniczyć z wpisami, do propozycji lub uwag technicznych dotyczących forum. Panowie, nie róbcie sobie i komuś niepotrzebnej pracy. Wy piszecie nie na temat, my musimy to wycinać, więc gdzie tu sens?

Gość Gość

(Konto usunięte)

Staram się pisać na temat.

Dlaczego wycinane są całe tematy? Który punkt regulaminu na to pozwala?

Cir przeniósł temat o którym piszemy na bocznicę bo uznał że tam właśnie się nadaje. To była przecież decyzja moderacji.

Sam o tym w tym temacie napisał. To dlaczego później znika cały temat bez śladu?

Cir nie zna się się na swojej robocie?

Konkretnie proszę.

I drugie pytanie czy w każdym przypadku są likwidowane wszystkie podwójne osobowości na tym forum?

• Użytkownicy+

HQ150 przeczytałeś tak jak prosiłem Regulamin i Netykietę?

Regulamin:

Niedozwolone jest podejmowanie za pośrednictwem Forum działań sprzecznych z zasadami współżycia społecznego. W szczególności zabronione jest:

zachowanie sprzeczne z zasadami Netykiety, w tym formułowanie wypowiedzi stanowiących przejaw braku szacunku wobec innych Użytkowników Forum bądź też zachowania powszechnie uznawane za sprzeczne z zasadami kultury osobistej,

rozpowszechnianie za pośrednictwem Forum treści obraźliwych, obscenicznych lub naruszających powszechnie uznawane zasady etyczne.

Netykieta:

Swoim prywatnym animozjom dawaj wyraz wyłącznie w listach prywatnych, e-mailem lub w inny niepubliczny sposób. Nie ma nic bardziej denerwującego i żenującego niż oglądanie grona publicznie wyzywających się osób. Takie wpisy będą usuwane.

Forum Audiostereo jest forum tematycznym. Dla tematów niezwiązanych z tematyką audio utworzona została Bocznica. Pamiętaj jednak, że nie oznacza to możliwości zakładania tam dowolnych tematów. Autorzy tematów na Bocznicy muszą liczyć się z możliwością zamknięcia a nawet usunięcia tematu z Bocznicy przed Moderatorów forum. Wątki umieszczone poza Bocznica a dotyczące tematów niezwiązane z audio będą przesuwane na Bocznicę. Wątki które rozwijają się w kierunku wzajemnych kłótni, pyskówek mogą zostać zamknięte.

Cir zastosował półśrodek i zgodnie z powyższym wpisem z Netykiety (podkreślone), przesunął temat na bocznicę. Dalsza agresja przesądziła o losie tematu, który właściwie od początku nadawał się do usunięcia.

Panowie Moderatorzy, możecie otwarcie wyjaśnić jedną kwestię?

Dlaczego zniknął ten post? Co z nim jest nie tak, skoro jest odniesieniem do zamieszczonych przez Was wpisów?

W jakiś sposób narusza Regulamin?

Bo jeśli tak, to bardzo proszę o wyjaśnienie, chociaż raz, który punkt Regulaminu został przeze mnie złamany.

A jeśli w jakiś sposób złamał ten wpis Regulamin, to dlaczego w konsekwencji nie usuniecie własnych wpisów, do których mój się tylko się odnosił?

Czy też jest to tylko po raz kolejny usuwanie niewygodnych dla Was wpisów?

w poprzednim poście odpowiadałem HQ150 .Nikt nie ma obowiązku stałego dialogu z toba ciagle w tym samym temacie

masz zastrzeżenia pisz zgłoszenia do administracji

Szanuj zdrowie należycie, bo jak umrzesz, stracisz życie

w poprzednim poście odpowiadałem HQ150 .Nikt nie ma obowiązku stałego dialogu z toba ciagle w tym samym temacie

masz zastrzeżenia pisz zgłoszenia do administracji

I też wcześniej o żaden dialog z Tobą nie prosiłem, więc nie musisz odpowiadać na moje posty.

Tylko ich bezpodstawnie nie usuwaj!

Tylko tyle i aż tyle...

A i owszem, odpowiadałeś HQ150, tylko trochę ta odpowiedź nierzetelna była, na co ja tylko zwróciłem uwagę.

Wedle niej miałoby to wyglądać, że ktoś złamał regulamin, a Ty jedynie zbyt późno zareagowałeś. Prawda jest jednak całkiem inna i szkoda, że jako dorosły facet, nie potrafisz się do błędu przyznać, tylko z partyzanta kasujesz to, co jest dla Ciebie niewygodne.

Ale przewidziałeś, że zniknie, bo print screen zrobiłeś :)

A bo to trudno przewidzieć? :)

Nie od wczoraj jestem na tym Forum oraz nie mam 15 lat i kręconych blond włosów... ;)

To było wręcz pewne jak śmierć i podatki, choć z tym drugim to już różnie bywa ;)

wpisy wnoszace kolejne żale do sposobu moderacji są na kilku ostatnich stronach , zapowiadałem ze kolejne i kolejne wpisy powielajace to samo będą moderowane , nikt z toba dialogu w tym temacie prowadzic nie bedzie

więcej słuchaj , mniej pisz - to chyba cytat z waszego ulubieńca

dość znany watek atakujący personalnie XYZ nim został zamkniety liczył 15 stron , ciekawe jak wtedy moderacja się z tego problemu wytłumaczyła .

Szanuj zdrowie należycie, bo jak umrzesz, stracisz życie

Proponuję - zupełnie serio - żeby z forum usunąć zakładkę Bocznica.

Niektóre fora świadomie rezygnują z zakładek Offtopic, Ja rozumiem że Bocznica generuje ruch na forum i gdyby nie Bocznica to to forum być może już by obumarło. Tym niemniej wchodzenie na forum o tematyce Audio i wypisywanie bzdur na tematy nie związane z audio uważam dla tego forum za szkodliwe ! W krótszej perspektywie być może z punktu widzenia właściciela lepiej jest mieć ten generowany ruch bo większe są przychody z reklam i większa jest siła forum. Tym niemniej uważam że w dłuższej perspektywie Bocznica zabije forum Audiostereo. Jak na każdym niemerytorycznym forum w dużej części głos zabierają tu ludzie prymitywni, dzielący się między sobą niezadowoleniem i nienawiścią do wszystkiego. Bocznica odciąga jednak uwagę od zakładek merytorycznych. W przyszłości coraz więcej osób będzie obrzucało się błotem na Bocznicy a coraz mniej rozmawiało o audio, doradzało i dzieliło się swoim doświadczeniem.

Odeszło bardzo wiele osób które bardzo ceniłem za ich merytoryczny głos w dyskusjach. Zostaną same oszołomy którzy nikomu nie będą umieli ani chcieli pomóc, za to z chęcią go wyśmieją lub obrażą. Uważam że od początku moderacja była źle ustawiona i przez zbytnią pobłażliwość (czegóż się nie robi dla generowania ruchu) dopuściła do zakorzenienia się tu powszechnego braku kultury i do coraz bardziej widocznego upadku zakładek merytorycznych.

Powiem szczerze - to forum umiera. Może po liczbie nowych kłótni generowanych na Bocznicy tego nie widać, ale w części merytorycznej - zdecydowanie tak. Nie utrzymacie się z błazeństw na Bocznicy - mimo że w krótkiej perspektywie "generują one ruch". Bo z Onetem nie wygracie !!! Utrzymacie się wyłącznie dzięki zakładkom merytorycznym - które dzięki dopuszczaniu do braku kultury wypowiedzi na forum - umierają, bo większość ludzi na poziomie została stąd wystraszona. M.in. osobistymi atakami i ogólnym brakiem kultury adwersarzy.

A nagradzanie punktami i tytułem "Audioholika" zakompleksionych oszołomów którzy nie mają o audio zielonego pojęcia ale uwielbiają się z innymi kłócić na Bocznicy - to już naprawdę przegięcie. Im większy wesołek i idiota - tym lepszy znawca audio, tak ?

Szkoda mi tego forum - jeżeli czegoś z nim nie zrobicie - żeby wrócił kulturalny i merytoryczny poziom dyskusji i poruszanych wątków - to forum stanie się wyłącznie miejscem wymiany obelg dla zapiekłych w swej głupocie i nienawiści oszołomów,

Gość Father_PiO

(Konto usunięte)

wchodzenie na forum o tematyce Audio i wypisywanie bzdur na tematy nie związane z audio uważam dla tego forum za szkodliwe

To po jaką cholerę wklejasz zdjęcia w wątku o cyckach, hipokryto??

Bo to nie jest żaden wątek o cyckach. To Ty i tobie podobni tak go widzicie i tak go sobie uświniacie. I nawet nie rozumiecie że może być inaczej.

Rozumiem że zamieszczanie zdjęć artystycznych w wątku o kobiecej urodzie to w/g Ciebie "zdjęcia ... w wątku o cyckach" ?

Dokładnie o takim poziomie narracji pisałem w swoim poście !!!

Niektóre fora świadomie rezygnują z zakładek Offtopic, Ja rozumiem że Bocznica generuje ruch na forum i gdyby nie Bocznica to to forum być może już by obumarło. Tym niemniej wchodzenie na forum o tematyce Audio i wypisywanie bzdur na tematy nie związane z audio uważam dla tego forum za szkodliwe ! W krótszej perspektywie być może z punktu widzenia właściciela lepiej jest mieć ten generowany ruch bo większe są przychody z reklam i większa jest siła forum. Tym niemniej uważam że w dłuższej perspektywie Bocznica zabije forum Audiostereo. Jak na każdym niemerytorycznym forum w dużej części głos zabierają tu ludzie prymitywni, dzielący się między sobą niezadowoleniem i nienawiścią do wszystkiego. Bocznica odciąga jednak uwagę od zakładek merytorycznych. W przyszłości coraz więcej osób będzie obrzucało się błotem na Bocznicy a coraz mniej rozmawiało o audio, doradzało i dzieliło się swoim doświadczeniem.

Odeszło bardzo wiele osób które bardzo ceniłem za ich merytoryczny głos w dyskusjach. Zostaną same oszołomy którzy nikomu nie będą umieli ani chcieli pomóc, za to z chęcią go wyśmieją lub obrażą. Uważam że od początku moderacja była źle ustawiona i przez zbytnią pobłażliwość (czegóż się nie robi dla generowania ruchu) dopuściła do zakorzenienia się tu powszechnego braku kultury i do coraz bardziej widocznego upadku zakładek merytorycznych.

Powiem szczerze - to forum umiera. Może po liczbie nowych kłótni generowanych na Bocznicy tego nie widać, ale w części merytorycznej - zdecydowanie tak. Nie utrzymacie się z błazeństw na Bocznicy - mimo że w krótkiej perspektywie "generują one ruch". Bo z Onetem nie wygracie !!! Utrzymacie się wyłącznie dzięki zakładkom merytorycznym - które dzięki dopuszczaniu do braku kultury wypowiedzi na forum - umierają, bo większość ludzi na poziomie została stąd wystraszona. M.in. osobistymi atakami i ogólnym brakiem kultury adwersarzy.

A nagradzanie punktami i tytułem "Audioholika" zakompleksionych oszołomów którzy nie mają o audio zielonego pojęcia ale uwielbiają się z innymi kłócić na Bocznicy - to już naprawdę przegięcie. Im większy wesołek i idiota - tym lepszy znawca audio, tak ?

Szkoda mi tego forum - jeżeli czegoś z nim nie zrobicie - żeby wrócił kulturalny i merytoryczny poziom dyskusji i poruszanych wątków - to forum stanie się wyłącznie miejscem wymiany obelg dla zapiekłych w swej głupocie i nienawiści oszołomów,

Czyli kolega wraca do starego "socjalizm Tak - wypaczenia Nie".

Wystarczy nie wchodzić, nie czytać a przede wszystkim nie pisac głupot.

50 lat komuny pozostawiło w ludziach swoje pietno...

Nigdy nikogo nie oceniam za jakieś tam punkciki, tylko za to jak się wypowiada, za to jak potrafi doradzić i próbuje coś sensownego przekazać, pomimo takiego oporu jaki tu panuje. Jak kolega dokonuje oceny na podstawie tych punktów to gratulacje. Ale mam taką propozycje, bo widzę że już po raz enty zielone budzą kontrowersje, usuńcie statusy kolejek niech nie sugerują niczego, po prostu kolejek X i koniec.

Już jakiś czas temu sugerowałem moderacji, ze jeśli kieliszki muszą być, to aby najeżdżając na kieliszek, pokazywały się nicki osób, które polały.

Wtedy, kolejki byłyby dawane z ostrożnością, przemyśleniem itp. a nie np. za sympatię czy przynależność do partii.

Utrzymacie się wyłącznie dzięki zakładkom merytorycznym - które dzięki dopuszczaniu do braku kultury wypowiedzi na forum - umierają, bo większość ludzi na poziomie została stąd wystraszona. M.in. osobistymi atakami i ogólnym brakiem kultury adwersarzy.

Można prosić o jakieś konkretne przykłady? Albo chociaż jeden? Strasznie mnie zaciekawił ten fragment...

Naukowe teorie mnie nie interesują. Zresztą kogo tu interesują? To jest forum dla audiofilów.

MacGyver, rekin, henrykpiątek ...

Dobre! O mało zajadów ze śmiechu nie dostałem :)

Pierwszemu i trzeciemu BOCZNICA jakoś nie przeszkadzała, dopóki kręcili tutaj prywatne lody.

Interes w końcu się zesrał, to i panowie się zmyli, nie oni jedyni zresztą. Co ma do tego BOCZNICA?

Naukowe teorie mnie nie interesują. Zresztą kogo tu interesują? To jest forum dla audiofilów.

Wolałem forum z nimi niż bez nich.

I nie mówię że wystraszyła ich Bocznica. Bocznica jest przykładem na upadek merytoryczny Audiostereo i groźbą w którą stronę to forum zmierza.

wchodzenie na forum o tematyce Audio i wypisywanie bzdur na tematy nie związane z audio uważam dla tego forum za szkodliwe

Rozumiem że zamieszczanie zdjęć artystycznych w wątku o kobiecej urodzie

Przepraszam, czy wątek o kobiecej urodzie jest wątkiem o audio?

Kategorycznie nie zgadzam się. Gdzie ja będę uświadamiał ortodoksyjnych kapłanów? Gdzie po intensywnej lekturze fachowych tematów audio-video będę się odstresowywał? Gdzie będę oglądał cycki?

Rotel A14, RCD-971 & Dynaudio Focus 140.

@daru0105

Czy ty nie masz większych zmartwień?

Jest takie dobre przysłowie "Jak pies nie ma co robić, to jaja liże"

Powtórzę się za wypowiadającymi powyżej, jeśli BOCZNICA Ci nie leży,to po jakiego ....tam zaglądasz ?

Jeszcze jedno czy ty masz jakieś kolezenstwo, przyjaciół? jeśli tak, to przypadkiem ich nie zanudzasz, człowieku daj trochę na luz!! miłośnicy AUDIO, też lubią pogadać o dupie marynie;-)), więc gdzie mamy sobie pogadać jak nie na BOCZNICY .

Serdecznie pozdrawiam

Tomasz

Pozdrawiam

Tomasz

Już jakiś czas temu sugerowałem moderacji, ze jeśli kieliszki muszą być, to aby najeżdżając na kieliszek, pokazywały się nicki osób, które polały.

Wtedy, kolejki byłyby dawane z ostrożnością, przemyśleniem itp. a nie np. za sympatię czy przynależność do partii.

Kategorycznie nie zgadzam się. Gdzie ja będę uświadamiał ortodoksyjnych kapłanów? Gdzie po intensywnej lekturze fachowych tematów audio-video będę się odstresowywał? Gdzie będę oglądał cycki?

Sittek, przepraszam ale postawiłem kolejkę mimo, żeś nie z mojej partii.

Wybaczysz?

Wolałem forum z nimi niż bez nich.

I nie mówię że wystraszyła ich Bocznica. Bocznica jest przykładem na upadek merytoryczny Audiostereo i groźbą w którą stronę to forum zmierza.

Nie raz i nie dwa było już wałkowane i ponad wszelką wątpliwość zostało udowodnione,

że za upadkiem merytorycznym forum nie stoi ani Bocznica, ani wrogie siły na tej Bocznicy pisujące,

ani kultura osobista forumowiczów, ani globalne ocieplenie, tylko najzwyklejsza w świecie NUDA

wynikająca z tego, że wszystko już dawno zostało napisane.

Tobie też się tutaj nudzi i stąd twój apel o likwidację BOCZNICY (możesz sobie zaprzeczać, a i tak swoje wiem)

bo sobie sprytnie wykombinowałeś, że jak się zamknie ostatnią zakładkę wykazującą jakiekolwiek oznaki życia,

to ludzie z braku laku zaczną na powrót o audio pisać... Nie zaczną, bo co mieli do napisania już dawno napisali,

a na BOCZNICE wchodzą już tylko z przyzwyczajenia do forum, żeby się spotkać się ze starymi znajomymi.

Zamknijcie ją na próbę, to po tygodniu zostanie na audiostereo.pl Moderacja, Administracja, Branża i Justas32

Nie raz i nie dwa było już wałkowane i ponad wszelką wątpliwość zostało udowodnione,

że za upadkiem merytorycznym forum nie stoi ani Bocznica, ani wrogie siły na tej Bocznicy pisujące,

ani kultura osobista forumowiczów, ani globalne ocieplenie, tylko najzwyklejsza w świecie NUDA

wynikająca z tego, że wszystko już dawno zostało napisane.

Nie zapominaj o Hi-End tam zawsze znajdzie się ktoś, kto wymyśli, napisze i pokaże nowe zabawki tak bardzo potrzebne na zabicie nudy, a że czasem są to odjechane rzeczy to co :)

Nawet w Hi-End z nudów już kabli USB słuchają ...

Sittek, przepraszam ale postawiłem kolejkę mimo, żeś nie z mojej partii.

Wybaczysz?

Biorąc pod uwagę, że nie jestem w żadnej partii - wybaczam.

Nie zaczną, bo co mieli do napisania już dawno napisali,

a na BOCZNICE wchodzą już tylko z przyzwyczajenia do forum, żeby się spotkać się ze starymi znajomymi.

Zamknijcie ją na próbę, to po tygodniu zostanie na audiostereo.pl Moderacja, Administracja, Branża i Justas32

Ot, nie ująłbym tego lepiej :-)

Rotel A14, RCD-971 & Dynaudio Focus 140.

Mi tam branża nie przeszkadza.

Natomiast przeszkadza nierównowaga stosunku Moderacji do obu stron, na rzecz branży (wybiórczo).

Bywa, że z branżą da się fajnie podyskutować, że bywa ona nadzwyczaj oszczędna (nie namolna).

Ale oczywiście wspaniałe Forum jakim może być AS, jest poligonem wpływów.

Moderacja mogłaby to trzymać w ryzach. Ale to trudne zadanie.

Natomiast gorsi od branży bywają użytkownicy. Poczytajcie!

Czepianie się w tym kontekście grupy "oznakowanej" to przesada...

Co do punkcików zaś, już dawno temu napisałem aby je zlikwidować.

Natomiast fajnie byłoby pokazać w rozwinięciu listę popierających dany wpis użytkowników, bez żadnego naliczania punktów.

Być może przesadzam a takie listy byłyby spisami partyjnymi ;)

Ale osądzam po swoich zachowaniach, kiedy przyznają również punkty osobom z którymi się zazwyczaj nie zgadzam...

Bocznica?

Jak najbardziej niech zostanie!

Lubię pogadać z Koleżankami i Kolegami mającymi podobną pasję; muzykę. Pogadać na inne tematy, również abstrakcyjne...

Natomiast fajnie byłoby pokazać w rozwinięciu listę popierających dany wpis użytkowników, bez żadnego naliczania punktów.

Tym samym pokazać ile taki wpis jest wart, bardzo dobre rozwiązanie szkoda, że nierealne :)

Natomiast gorsi od branży bywają użytkownicy. Poczytajcie!

Czepianie się w tym kontekście grupy "oznakowanej" to przesada...

Grzesiu, nikt się grupy oznakowanej nie czepia.

Chodzi tylko o to, że otwierając zakładkę STEREO czy Hi-End od kilku lat mam normalnie deżawju.

Ciągle te same tematy, ciągle te same pytania, ciągle te same odpowiedzi, ciągle te same smęty...

To dlatego nikt tam nie pisze, a nie dlatego, że BOCZNICA tak wszystkich wciąga i pochłania.

To dlatego ludzie z forum odchodzą, a nie dlatego, że im poziom kultury nagle przestał odpowiadać.

Czy ktoś może mi wyjaśnić gdzie jest problem? Wklejane przez innych Forumowiczów adresy youtube się nie wyświetlają. Dopiero, przy odpowiadaniu je widzę jako

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Używam Firefoxa, mam Adblocka, ale w wyjątkach wszystkie youtubowe adresy mam dopuszczone... Help..? :)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Powrót po dłuższej przerwie...

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.