Skocz do zawartości
IGNORED

Propozycje i uwagi dotyczące Forum

EDDY

Rekomendowane odpowiedzi

Do adminka:

Dlaczego edytor kropkuje wulgaryzmy na PW? To już prawdziwi mężnszczyźni nie mogą sobie normalnie pogadać? Piepszony gender...

Człowiek może być dobry, uczciwy ale i tak ilość ludzi na jego pogrzebie zależy od pogody...

Do adminka:

Dlaczego edytor kropkuje wulgaryzmy na PW? To już prawdziwi mężnszczyźni nie mogą sobie normalnie pogadać? Piepszony gender...

Nie przypominam sobie takiej funkcjonalności, ale jeśli jest ona dostępna w std. edytorze, to na tym na PW na pewno też, bo oba są obsługiwane przez ten sam mechanizm. Spróbuję po niedzieli podpytać Węgorza czy nie dałoby się coś z tym zrobić.

Nie przypominam sobie takiej funkcjonalności, ale jeśli jest ona dostępna w std. edytorze, to na tym na PW na pewno też, bo oba są obsługiwane przez ten sam mechanizm. Spróbuję po niedzieli podpytać Węgorza czy nie dałoby się coś z tym zrobić.

Dzięki:)

Człowiek może być dobry, uczciwy ale i tak ilość ludzi na jego pogrzebie zależy od pogody...

Gość SlawekR

(Konto usunięte)

CZY MODERACJA MOŻE UDZIELIĆ NAM ODPOWIEDZI , DLACZEGO PAN SKYNYRD JEST BANOWANY I USUWANE SĄ JEGO TEMATY ?

PAN SKYNYRD JEST NASZYM FORUMOWYM KOLEGĄ , DLATEGO JESTEŚCIE WINNI NAM WYJAŚNIENIE , CZEMU GO DYSKRYMINUJECIE , CZEMU ZAMYKACIE MU USTA I CZYNICIE TO WBREW NAS !

Co prawda jestem moderatorem niedługo i mogę odpowiadać za siebie, ale skoro pytanie było do moderacji to i do mnie, więc odpowiem.

Pana Skynyrda nie znam, ba jeszcze tydzień temu nawet nie wiedziałem, że jest ktoś taki na forum. Chociaż obaj jesteśmy na nim dość długo Zapewne wynika to z faktu, że nie podzielam zainteresowań skynyrda co do tematyki prowadzonych dyskusji i po prostu na wątki z Jego udziałem nie trafiałem do tej pory. Ale od kiedy jestem modem, to z racji pełnionej funkcji, muszę zaglądać do różnych wątków, szczególnie jeśli jest z nich zgłoszenie na panel moderatorski nieodpowiednich treści. I przez ten tydzień, jak od czasu do czasu, posty skynarda mi się przewijają przed oczami, stwierdzam, że zdaje się zapominać, że forum Audiostereo jest w przestrzeni publicznej, to znaczy mogą do niego zaglądać wszyscy przeglądający internet, także ludzie młodzi i bardzo młodzi. A skoro tak, to w przestrzeni publicznej warto zważać na język.

Do poglądów i prezentowanych przez Skynarda tez nic nie mam. Ale mam zasadnicze zastrzeżenia, co do formy w jakiej je prezentuje.

Żeby daleko nie szukać: http://www.audiostereo.pl/chomik-chomikuj_108898.html?do=findComment&comment=3057337

Forma ta niestety jest nie do przyjęcia z powodów wcześniej opisanych. I dotyczy to wszystkich, nie tylko Skynarda. A że, jak sam wcześniej napisał, nie rozumie języka moderacji, to jest ona zmuszona stosować metody jakie ma dostępne, a które będą dla Niego zrozumiałe.

Jeśli chodzi o mnie, to nie stosuję i nie zamierzam stosować dożywotnich banów miejscowych, to znaczy na wątek itd. A wyłącznie krótkotrwałe restrykcje czasowe ogólnej natury, ograniczające czasowo możliwość pisania postów. A o czasie trwania zawsze zainteresowany jest powiadamiany. To są takie typowe "urlopy na ochłonięcie" jak komuś ciśnienie podskoczyło i poszedł "o jeden most za daleko". Czas urlopu oczywiście jest zależny od stopnia recydywy zjawiska.

I to zasadniczo tyle w tej kwestii, dziś pytanie, dziś odpowiedź. Mam nadzieję, że wyczerpująca :)

Pozdrawiam

EDIT

A dla tych co nie lubią dużo czytać, wersja skrócona :)

A niech sobie tam gada na tematy jakie lubi, ale niech nie bluzga i nie rzuca wyzwisk pod adresem innych. Przychodzą tutaj także młodzi ludzie, czasem bardzo młodzi. A moderacja ma obowiązek chronić wszystkich użytkowników forum. Zgody na demonstracje, pod postacią bluzgów i wyzwisk nie będzie. Dział, poruszana tematyka, temperatura dyskusji, czy też nastrój dyskutujących, nie mogą być powodem do stosowania obelżywej formy.

Prawda, że proste? Proste.

Gość SlawekR

(Konto usunięte)

No w sumie Cir faktycznie opisał to w prostych słowach i skróconej formie, można rzecz żołnierskiej :). Ja poszerzyłem wypowiedź o opcje dotyczące formy i czasu banowania. Postaramy się nieco mniej miejscowych banów. Bo one są jak widać nieefektywne. Za to krótkoterminowe restrykcje czasowe są mało dokuczliwe dla zwykłych userów, którzy coś tam chlapnęli w przypływie adrenaliny. Dają im co najwyżej czas na ochłonięcie. Za to są bardzo wkurzające dla tych, dla których jedynym celem bytności na forum jest karmienie się pyskówką i eskalacją konfliktu. Bo ciężko skutecznie podnosić temperaturę dyskusji, na raty i z przerwami :)

Pozdrawiam również.

Rany! Sittek mam nadzieję, że to nic poważnego, ale niewyraźnie mocno wyglądasz :)

Łyknę trochę rutinoscorbinu i na pewno się polepszy. :-)

Rotel A14, RCD-971 & Dynaudio Focus 140.

• Administratorzy

A kto Cię odstawił na boczny tor? Dawid? Niedobry prezes, bardzo niedobry...

Dementuję :)

Sprawdź nasze recenzje sprzętu w Magazynie Audiostereo:
https://www.audiostereo.pl/magazyn/

Chcesz zostać partnerem audiostereo? Zajrzyj tutaj.

kielich tez działa ale nie działa cytowanie i odpowiedź pod postem oraz edycja. A dodanie odpowiedzi czasem dział a czasem nie - muszę przechodzić przez przycisk więcej opcji żeby dodać odpowiedź i nie mogę edytować

• Administratorzy

Jaki system jaka przeglądarka itd.

Sprawdź nasze recenzje sprzętu w Magazynie Audiostereo:
https://www.audiostereo.pl/magazyn/

Chcesz zostać partnerem audiostereo? Zajrzyj tutaj.

kielich tez działa

Pewnie za dużo postawiłeś kielichów w temacie " Czym jest Kościół katolicki" :-)

Pisałem, że ja miałem już to wcześniej, tak więc jeśli są to problemy nie wynikające z silnika aplikacji AS najprawdopodobniej winna jest przeglądarka. Ostatnio na Firefoxie jest niezły burdel, i co aktualizacje, to wszystko się wywala. Przychodzi aktualizacja i wszystko wraca do normy. Co ciekawe na IE nie miałem tego problemu.

Rotel A14, RCD-971 & Dynaudio Focus 140.

Dlaczego jak kliknę "Odpowiedz", treść postu ukazuje się w dwóch egzemplarzach ??!!

Taka sytuacja trwa już bardzo długo !! -)

Dlaczego jak kliknę "Odpowiedz", treść postu ukazuje się w dwóch egzemplarzach ??!!

Tak to wygląda po naciśnięciu :odpowiedz" 1

...And Justice For All . Pozdrawiam .  

Hmm, u mnie działa ok.

Gość

(Konto usunięte)

Wynika to z szacunku do Ciebie :)

Nawet "system" czuje respekt i wie, że Tobie podwójnie wszystko się należy! ;)

Wielkie dzięki Koledzy, Już tak kiedyś miałem, i P.Metalowczyca mi to naprawiła.

Wina była po stronie serwera.

Kiza

Wynika to z szacunku do Ciebie :)

Hmm, u mnie działa ok.

Gość

(Konto usunięte)

Wielkie dzięki Koledzy, Już tak kiedyś miałem, i P.Metalowczyca mi to naprawiła.

Wina była po stronie serwera.

A kiedy już nasza kochana metalofczyca naprawiła Ci to, to chociaż pokazałeś jej piękno Krajeńskiego Parku Krajobrazowego i zbieraliście razem grzybki (Coprinus narcoticus), tudzież łowili rybki (Fish)? ;)

A kiedy już nasza kochana metalofczyca naprawiła Ci to

To była tylko uprzejmość w rozwiązaniu tego problemu przez P. M.

Z mojej strony grzecznie podziękowałem.Proszę bez podtekstów. :)

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.