Skocz do zawartości
IGNORED

Propozycje i uwagi dotyczące Forum

EDDY

Rekomendowane odpowiedzi

Gość frywolny trucht

(Konto usunięte)

Dzień dobry. Chciałem powiedzieć, że coraz bardziej podoba mi się moderacja. Nie tam, że zaraz zachwyt, ale czuje się podskórnie lepszą jakość decyzji. Byłem sceptyczny jeśli chodzi o slawkaR, ale wytyczył dobry kierunek.

Gość wieslaw119

(Konto usunięte)

Tam opinię klepnie ten kto miał, ma, i będzie miał dany model. I ten kto będzie chciał go opchnąć.

Czyli co, całe forum, to pseudo (bo nawet nie krypto) - reklama...?

Odważne i być może słuszne zdanie - tylko co tu i jak zmienić aby było dobrze?

Gość frywolny trucht

(Konto usunięte)

Frywolny, a czy ma to związek z zamknięciem komuś tematu? :)

Czy zwykła wazelina?

Proste pytanie, a skomplikowana odpowiedź. Spróbuję w paru zdaniach :) Z jednej strony taki wątek, prowadzony w taki sposób może służyć za nabijacz kolejek. Natychmiast tworzą się frakcje, napięcia, fronty i polewane w dużych ilościach kolejki.

W zasadzie powinienem płakać, bo usunięto mój wpis wyceniony na 15 kolejek łyskacza i ile jeszcze mógłbym nabić... Radość sama przy założeniu, że to nie Johny Walker :)

Z drugiej strony taki temat tak prowadzony to wstyd dla forum, bluzgi pousuwano, temat zamknięty i gut. Co mądrego miał wnieść? Tylko dym.

jaki błąd występuje ale bardzo rzadko

?????????????????????????????????????????????

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

Czyli co, całe forum, to pseudo (bo nawet nie krypto) - reklama...?

Odważne i być może słuszne zdanie - tylko co tu i jak zmienić aby było dobrze?

Nie, to jest naturalny odruch i niczego nie trzeba zmieniać. Dana osoba głosuje na swój sprzęt, bo o nim ma właśnie wiedzę. I nie ma tu żadnych kruczków. Po prostu po pewnym czasie zrobi się z tego nie ranking a informacja jaki sprzęt jest najpopularniejszy.

Cwaniaków natomiast nie da się niestety wyeliminować. Wykorzystają każdą sytuację.

Rotel A14, RCD-971 & Dynaudio Focus 140.

Nie przesadzaj, jest mnóstwo ludzi którzy cieszą się swym sprzętem, nie ślinią się na każdy nowy model, szanują go i mają o nim wiedzę.

No to też - dzień dobry! Informuję Was, że coś, co się wyświetlało w ułamku sekundy - dziś - z kwadrans. I to nie komp, ni operator. Dzwoniłem. Pozdro - Jacek.

Aha! Skoro nawet godziny( o minutach nie wspomnę) nie potraficie zmienić... Nie mam więcej pytań. Jak to młodzi gadają ? - buhaha.

Propozycja, a właściwie to żądanie.

Proszę wyjaśnić jaki status ma temat na bocznicy o pewnej Koreance założony przez 747.

Temat jest otwierany, wklejane są dziesiątki zdjęć tej panienki i później zamykany aby nikt nie mógł w nim pisać.

W moim rozumieniu tematy są na forum po to aby wszyscy mogli się w nich swobodnie wypowiadać.

W takiej postaci jak jest teraz, jest to watek reklamowy/sponsorowany, jeśli tak, to dlaczego nie jest odpowiednio oznakowany, oraz 747 nie jest oznaczony jako firma?

Być może 747 jest np. pracownikiem firmy przedstawicielskiej tej panienki w Polsce.

Jeśli natomiast nie jest prawdą to co napisałem powyżej, to czy nie widzicie moderatorzy i administratorzy tego forum że 747 robi z Was idiotów?

747 nawet nie wie gdzie jest dokładnie Korea,więc przedstawiciela bym sobie darował. Mógł wymyśleć kogokolwiek, Dodę, Srodę czy inną natchnioną wywłokę ze showbiznesu. Spodobała mu się małolata to i poszło. Wklejając masowo fotki tej dziuńki, robił na forum tylko ruch. Dodawał do tego jeszcze swoją ideologię, od czasu do czasu wplótł jakiś krzywy tekst z Jarosława, walnął między wierszami o polityce i jakoś szło. Ale żarło, żarło i zdechło.

Gość SlawekR

(Konto usunięte)

Propozycja, a właściwie to żądanie.

Proszę wyjaśnić jaki status ma temat na bocznicy o pewnej Koreance założony przez 747.

Temat jest otwierany, wklejane są dziesiątki zdjęć tej panienki i później zamykany aby nikt nie mógł w nim pisać.

...

Oczywistym jest, że takie działanie jest zaprzeczeniem idei forum dyskusyjnego. I albo wątek służy dyskusji mieszczącej się w ramach danej tematyki, albo i też autor go zamyka, jeśli ma takie życzenie. Obie opcje to suwerenna decyzja autora i dyskutujących, wymagająca uszanowania. Ale kombinacje, jak wyżej opisane, to nic innego jak zwykła manipulacja mechanizmami forumowymi i nadużywanie przysługujących uprawnień, niezgodnie z ich ideą. Problem został dostrzeżony i stosowne działania zostaną podjęte.Ale prosimy o cierpliwość, gdyż aby miały odpowiednią moc wiążącą, decyzja powinna zostać podjęta w szerszym gronie moderatorskim, a nie jednoosobowo. Stąd opóźnienie. Cierpliwości więc....

Problem został dostrzeżony i stosowne działania zostaną podjęte.Ale prosimy o cierpliwość, gdyż aby miały odpowiednią moc wiążącą, decyzja powinna zostać podjęta w szerszym gronie moderatorskim, a nie jednoosobowo. Stąd opóźnienie. Cierpliwości więc....

Najprostsze rozwiązanie jakie mi przychodzi na myśl to pozwolić userowi tylko 1 raz zamknąć swój temat, bez możliwości powtórnego otworzenia, lub za zgodą admina.

Lub jakaś blokada w ilości załączników, ale z tym może być problem np. w zakładce muzyka.

Może trzeba z nim jak z Alem Capone - "posadzić za podatki" ;-)

A nie może TROLL po prostu dostać bana?

"... Mój pogląd na islam jest taki, że NIE jest to tak naprawdę religia. Według mnie jest to totalitarna ideologia polityczna z elementami religii..." ---- WWW.EUROISLAM.PL

Trzeba ją mieć.

Dokładnie!

sad.jpg

To tak jak w temacie z Hyuną... regulamin nie precyzuje ILE RAZY można otwierać i zamykać temat.

W każdym cywilizowanym kraju CO NIE JEST ZABRONIONE - JEST DOZWOLONE.

Na tym forum Ku Klux Klan ogłasza, że użytkownik 747 NADUŻYWA mechanizmów forum.

Mechanizmów, które dano mu do ręki bez żadnych ograniczeń w regulaminie!!!

Czyli - z polskiego na nasze - korzystaj sobie do woli, aż MY uznamy, że korzystasz nieprawidłowo.

Świetne! Boskie! Tylko tak dalej, my heroes!

To forum zmierza ku przepaści... galopkiem.

"Bits are bits, right? Wrong! 

If you can't hear the difference between cables, DACs, etc. - count yourself lucky. Your audio life is much simpler."

Doktor, przestań ryczeć na temat 747.

Gość chce bloga to niech go założy , a to jest FORUM

Przeliterować?

Chodzi mi o zasady a nie Hyunę.

Moderatorzy nie mają tutaj żadnych zasad.

Ale kręcą sobie sami pętlę na szyję, bo tak naprawdę TO ONI ZALEZĄ OD NAS!

204999a9eff1.jpg

If you can't hear the difference between cables, DACs, etc. - count yourself lucky. Your audio life is much simpler."

Gość GratefullDe

(Konto usunięte)

To jakie mają zasady to inna para kaloszy , ale zamykanie i otwieranie sobie tematów żeby wywnętrznić się po raz setny to na pewno nie konwencja FORUM.

i tu sie mylisz, konwencja forum... to brak konwencji... i brak konsekwencji, czolko Cir.

To jakie mają zasady to inna para kaloszy , ale zamykanie i otwieranie sobie tematów żeby wywnętrznić się po raz setny to na pewno nie konwencja FORUM.

Jego wątek - jego prawo.

Jego - nie SławkaR.

Chcesz - załóż sobie wątek i rób tak samo - kto zabrania?

Kto zabrania? OTÓŻ TO!!!

BO NIE REGULAMIN!

GratefullDe, mówisz o aspekcie technicznym tegoż forum , ja tak sobie tylko teoretyzuje tylko o "forum".

A o konsekwencji.

Doktor mówi że jak mu wpieprzyli punkty to konsekwentnie nie zdejmują:)

Gość GratefullDe

(Konto usunięte)

GratefullDe, mówisz o aspekcie technicznym tegoż forum , ja tak sobie tylko teoretyzuje tylko o "forum".

A o konsekwencji.

Doktor mówi że jak mu wpieprzyli punkty to konsekwentnie nie zdejmują:)

jajuż nawet o technicznym nie mówię, raczej o ludzkiej przyzwoitości, której tu brak :(
  • Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.