Skocz do zawartości
IGNORED

Propozycje i uwagi dotyczące Forum

EDDY

Rekomendowane odpowiedzi

Gość vittorio

(Konto usunięte)

Czy ktoś może wyjaśnić powód zniknięcia wpisu frywolnego z godz. 12.02.

Widać modowie bardzo aktywnie usuwają wpisy ten frywolnego był widoczny tylko 1 minutę, widać wyraźnie w którą stronę zmierza forum.

No już wiadomo kto usunął wpis (czego nota bene można było się domyślić),

palton naprawdę żal mi Ciebie, Ty nie jesteś w stanie racjonalnie oceniać sytuacji która dookoła Ciebie ma miejsce jesteś niestety zbyt zaślepiony swoimi własnymi wizjami funkcjonowania forum.

• Użytkownicy+

Jarku&Aniu, nie zrozumiałeś. Dwulicowy cham to nie ten, który tu pisał "bezstronnie", ale ten, który pisał tu, pisał TAM i generalnie nie lubi Paltona. Natomiast to, z kim będziesz identyfikowany, nie zależy od ciebie, lecz od tych, którzy to ocenią, niestety.

I Wy chcecie cokolwiek naprawiać, przy pomocy tak obrzydliwej manipulacji? Żal mam Was.

widać wyraźnie w którą stronę zmierza forum.

Oby więcej forumowiczów zaczęło to zauważać.

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

Gość Father_PiO

(Konto usunięte)

DO WSZYSTKICH, KTÓRZY TYDZIEŃ TEMU MUSIELI SIĘ POCHWALIĆ, ŻE NIE BĘDĄ PISAĆ:

"Strzeżcie się, żebyście uczynków pobożnych nie wykonywali przed ludźmi po to, aby was widzieli; inaczej nie będziecie mieli nagrody u Ojca waszego, który jest w niebie.

Kiedy więc dajesz jałmużnę, nie trąb przed sobą, jak obłudnicy czynią w synagogach i na ulicach, aby ich ludzie chwalili (...)

Gdy się modlicie, nie bądźcie jak obłudnicy. Oni lubią w synagogach i na rogach ulic wystawać i modlić się, żeby się ludziom pokazać. (...)

Na modlitwie nie bądźcie gadatliwi jak poganie. Oni myślą, że przez wzgląd na swe wielomówstwo będą wysłuchani. (...)"

Przemyślcie to, obłudni poganie. Pax.

Dopiero dzisiaj ktoś napisał ,że apel Szymona ( którego lubię pomimo jego uszczypliwości pod moim adresem) nie był "manifestem" tylko prywatną inicjatywą.

nie było żadnego apelu Szymona

jak się nie zna faktów - to lepiej je poznać, a potem dopiero wyciągać wnioski z oglądu rzeczywistości

Wnioski wysnułem na podstawie, Twoich wpisów oraz grona Zjednoczonej Elity.

Natomiast moja opinia o tym stanie rzeczy, jest niecenzuralna.

moda ma we krwi - jest obiektywny :)

weźcie go!

Nie myśl. Jeśli już pomyślałeś, to nie mów. Jeśli już powiedziałeś, to nie pisz. Jeśli już napisałeś, to nie podpisuj. Jeśli podpisałeś, to się nie dziw!

• Użytkownicy+

jak się nie zna faktów - to lepiej je poznać, a potem dopiero wyciągać wnioski z oglądu rzeczywistości

moda ma we krwi - jest obiektywny :)

weźcie go!

Cofnij się kilka stron...

I Wy chcecie cokolwiek naprawiać, przy pomocy tak obrzydliwej manipulacji? Żal mam Was.

Palton, nie rób sobie wrogów więcej niż masz. Nie ma żadnej manipulacji. A wiesz dlaczego? Bo ja złego słowa o tobie nigdy nie napisałem!!!

Kolejny apel o zaprzestanie wzajemnego obrzucania sie

moderacja nie ustala reguł gry , dopóki administracja forum nie przedstawi oficjalnej wersji trudno o tym cokolwiek pisać bo nie wiadomo co przejdzie a co nie. Jak można sie domyslac skoro informacja nie poszla w piatek to poznamy zdanie administracji w nadchodzacym tygodniu.

Proponowane zmiany obejmuja kilka rożnych obszarów włącznie z ingerencją w techniczne problemy forum/przyspieszenie/ co niestety trzeba wczesniej sprawdzić stąd niezbędny czas .

EOT

Szanuj zdrowie należycie, bo jak umrzesz, stracisz życie

Cofnij się kilka stron...

jestem na bieżąco :) - cały czas

CIR - nie widzę obrzucania... teraz...

i nie powiem, że czekamy na decyzję Biura Politycznego (ale piszę to w swoim imieniu, może ktoś inny na coś tam liczy...)

:)

jest luz w tym zakresie, naprawdę...

Nie myśl. Jeśli już pomyślałeś, to nie mów. Jeśli już powiedziałeś, to nie pisz. Jeśli już napisałeś, to nie podpisuj. Jeśli podpisałeś, to się nie dziw!

Szymon nie apelował o zamykanie tematów, oraz zaprzestania pisania?

Szymon nie jest autorem apelu - cofnij się o kilka stron :)

bardzo dużo osób wyraziło swoją opinię - niestety nie pamiętam każdej...

nie mogę ci pomóc w dochodzeniu :)

Gość jarek&ania

(Konto usunięte)

Zacytuję to co napisałem w odpowiedzi na priv. użytkownika , którego post znikł kilka minut temu:

O.K. ja nie mam do nikogo pretensji. Każdy robi jak uważa za stosowne .

Ja popieram Wasze dążenie do zmian na forum tak aby wszyscy byli jednakowo traktowani.

To co napisałem to była odpowiedz na porównywanie takich osób jak ja (a było ich nie mniej niż protestujących) do chamów.

Tutaj bardziej chodziło mi o to ,że wg. mojej oceny popełniliście podstawowy błąd a mianowicie nie przedstawiliście oficjalnie na forum konkretnych żądań.

Ludzie gdyby przeczytali (zamiast manifestu Szymona) prawdziwy powód organizacji protestu zachowali by sie na pewno inaczej.

A tak powstał bunt rozesłany pocztą pantoflową , w którym nie do końca wiadomo o co konkretnie chodzi.

Tzn. wiadomo ,że o zmiany na forum tylko jakie? Chyba nie tylko o odejście Paltona z moderacji?A tak to niestety wyglądało przez cały czas protestu (poczytaj wpisy w trakcie protestu).

Stąd to całe zamieszanie.

Ja jestem po tej stronie , która chce aby to forum nabrało ogłady i zaczęło być merytoryczne.

Tyle tylko ,że do teraz nie wiem która to jest ta właściwa strona?

Dlatego postąpiłem tak jak napisałem.

Mogą sobie niektórzy myśleć co chcą na mój temat . Szczerze mówiąc , wisi mi to.

Jeżeli takie osoby jak Stary Audiofil czy Electro uważają mnie za buca czy chama to tym bardziej jest to zabawne ;)

pozdr.

Jarek

A co to jest ? Życzenia urodzinowe ?

Napisano 04.05.2014 - 21:50

Drodzy użytkownicy forum prosimy nie regulować odbiorników. Masowe zamykanie wątków i brak pisania to PROTEST przeciwko kneblowaniu ust, ingerowaniu w prywatną korespondencję i profile użytkowników, banowaniu oponentów przez moderatora Palton oraz braku reakcji właściciela na bulwersujące zachowanie wybranych moderatorów, traktujących forum jak prywatny folwark.

Każdemu, komu leży los forum na sercu, jest za wolnością wypowiedzi i braku kumoterstwa w moderacji zachęcam PRZYŁĄCZ SIĘ DO NAS!

Drodzy użytkownicy pokażmy Wszystkim, że w NAS (użytkownikach) leży siła tego portalu.

ŻĄDAMY:

1. Usunięcia moderatora Roberta Trzeszczyńskiego (Palton) ze stanowiska.

Złamał on regulamin oraz netykietę banując mnie i kasując wątek DIY , Starego Audiofila bez istotnego powodu. Palton nałożył 50 punktów karnych na użytkownika Stary Audiofil oraz banował po IP komputera, ograniczając swobodę wypowiedzi zagwarantowaną przez konstytucję RP. Maksymalną dopuszczalną karą na forum, którą może nałożyć moderator jest 20 punktów.

2. Wprowadzenia wolnych wyborów na moderatorów w niezależnej ankiecie. Konieczna jest pełna transparentność wyników. Na stanowisko moderatora powinien mieć możliwość kandydowania każdy zarejestrowany i pełnoletni użytkownik forum.

3. Wprowadzenie kadencji 12-24 miesiące dla moderatorów. Publiczny mandat powinien być odnowiony po tym czasie.

Jeżeli tym razem nie będzie żadnej reakcji będziemy głosowali za całkowitym zaprzestaniem udziału w życiu forumowym i/lub przeniesienie się na inne forum pasjonatów audio.

Prosze zatem nie zarzucać mi nieznajomości .

Widać teraz ,że chyba miałem rację i niektórzy protestowali nieświadomie w sprawach , o których nie mieli bladego pojęcia.

Trochę głupio wyszło. Nieprawdaż ? ;)

• Redaktorzy

Palton, nie kłóć się. Oczywiście, ze apelował itd. I oczywiście, że np. ja dostałem od innego jeszcze z forumowiczów propozycję przejścia do nowego forum, mimo że podobno nic takiego nie miało miejsca. Ale tu nie o to chodzi. Chodzi przede wszystkim o to, żeby moderator się w końcu zdenerwował i komuś nawrzucał, a wtedy reszta będzie miała tzw. bekę. Moderacja nie jest od tego, żeby się spierać publicznie, tylko żeby moderować wpisy niezgodne z regulaminem. Dlatego pisałem, ze moderator-kolega to pomysł który sprawdza się na forach do 20 osób, a nie tutaj. A ty robisz dobrą robotę na forum, na Audio Show wypruwasz sobie flaki, a potem na forum musisz wyciąć jakąś chamską odzywkę i się dziwisz, że autor i jego koledzy wieszają na tobie psy - bo przecież się starasz. Pewnie, ze się starasz i to dobrze się starasz. Ale jesteś moderatorem, więc masz z definicji przechlapane. Przyzwyczaj się do tego i nie podważaj głosu ludu gdy ten twierdzi, że jesteś sk***ysynem. Każdy moderator jest nim z definicji. A jeśli zaczynasz się tym denerwować to jest niebezpieczeństwo, że będziesz stronniczy, a moderator nie powinien być stronniczy. Czy dobrze mówię?

Mówiłem już trzy dni temu - zamknąć ten wątek w cholerę i będzie święty spokój.

Panowie ochłoną i się uspokoją, to może będzie o czym pogadać, a teraz nakręceni adrenaliną

tylko szukają zaczepki i pretekstu do zadymy, nieważne o co i z kim, ważne żeby akcja była.

To tak samo jak z kibolami (a możecie się obrażać do woli, po tym chlewie jaki tu robicie mam to gdzieś)

dla których nie jest ważny ani wynik meczu, ani nawet kto z kim gra. To jest tylko pretekst do przyjścia na stadion.

Nie po to, żeby kibicować drużynie, tylko po to, żeby zdemolować trybuny, poprzewracać samochody

i obrzucać kamieniami policjantów, a jak który gnój dostanie pałą w łeb i na glebę nieprzytomny padnie,

to jest wtedy BIEDNY CHŁOPIEC i NIEWINNA OFIARA, którą teraz trzeba pomścić wybijając szyby w sklepach

i paląc wszystko na swojej drodze... Dokładnie to samo w tej chwili odbywa się tutaj, co było zresztą do przewidzenia.

A najwięcej szumią oczywiście wszyscy ci najbardziej zatroskani przyszłością forum, bo jakże by inaczej.

Dno, muł i wodorosty.

Naukowe teorie mnie nie interesują. Zresztą kogo tu interesują? To jest forum dla audiofilów.

Widać teraz ,że chyba miałem rację i niektórzy protestowali nieświadomie w sprawach , o których nie mieli bladego pojęcia.

Trochę głupio wyszło. Nieprawdaż ? ;)

ani trochę

rochu to dokładnie wyjaśnił - jak masz wątpliwości - przeczytaj co napisał Sly

zresztą, nie rozumiem, po co się ze mną spierasz? - zapytaj rocha, zapytaj Szymona - informacji trzeba szukać u źródeł a nie w mętnych często i jednostronnych interpretacjach.

każdy odpowiada sam za siebie - sądzisz, że popierając akcję, podobnie jak np Sly - poparłem aktywnie Szymona?

to jesteś w błędzie - a na to nic nie poradzę.

nie mam zamiaru też się z tego tłumaczyć.

skąd wiesz - czy to nie ja jestem głównym prowodyrem, bo chcę zostać nadmoderatorem? :) :) :)

Od niego się wszystko zaczęło.

wyżej dałem sugestię - że jak się czegoś nie wie, to się tego nie pisze.

nic od tego się nie zaczęło

Ja zauważam jedno, że im więcej reklam objętościowo na forum, tym coraz mniej mniej na nim normalności.

Ciekawe kiedy w necie forum przestanie być widziane jako dyskusyjne a jedynie zbiorowiskiem reklam, moderatorów i handlarzy.

Moderacja nie jest od tego, żeby się spierać publicznie, tylko żeby moderować wpisy niezgodne z regulaminem.

To,gdzie do tej pory byłeś?

Od długiego czasu,na forum w wielu wątkach,trwają osobiste przepychanki,nie mające nic wspólnego,ani z zadanym tematem,ani z regulaminem.

Skoro nie możesz poświęcić więcej czasu na bywanie w zakładkach tematycznych,to po co zgodziłeś się zostać moderatorem?

Herbie Hancock:"Czasami nie wiem,co mam grać - wyznałem."

Miles Davis: "To nic nie graj"

Gość SlawekR

(Konto usunięte)

Koledzy, piszę to do wszystkich wypowiadających się tutaj. Czy naprawdę nie możecie zaprzestać tego wzajemnego obrzucania się błotem i skazywania przysłowiowego "g..na" na śmierć. Już raz o to apelowałem, przy okazji swojego poprzedniego wpisu. Po którym sam zaprzestałem udzielania się w tym wątku, bo uznałem to za kompletnie pozbawione sensu.

Obecna "dyskusja" to farsa, w której ścierają się różne grupy interesów. . Wszyscy chcą przy okazji zamieszania ugrać swoje, a co ciekawe wszyscy to robią pod sztandarami równości i zmian na lepsze. A tak naprawdę jedyne co się tu wyczynia, to unoszenie się ambicją i chęć dokopania "przeciwnikom". Ambicje, buzujące hormony, złe emocje i hołdowanie zasadzie "im gorzej i więcej zamieszania tym lepiej". I cała reszta składająca się na ten szajs, który tu obecnie obserwujemy. Dla kogoś z boku to wygląda jak farsa i absolutna dziecinada.

Szkoda, że tak mało forumowiczów to rozumie i daje się wkręcać w spiralę słownych przepychanek. Tutaj postawa Kolegi jarek&ania jest godna pochwały i naśladowania. I swoim pragmatyzmem, spokojem i trzeźwym spojrzeniem na sytuację, zyskuje wiele w moich oczach.

Apeluję więc o rozsądek i zaprzestanie eskalacji tych kuriozalnych przepychanek. Jeśli komuś naprawdę leży na sercu dobro forum i zdrowy klimat do merytorycznych dyskusji, to powinien przestać się wygłupiać, tak wprost i po ludzku. I kieruję ten apel do wszystkich uczestników tej farsy. Z naciskiem na wszystkich.

Gość rochu

(Konto usunięte)

Panowie,

Mam małą propozycję.

Nie ma sensu eskalować kłótni, z której i tak nie wyniknie nic.

Wiadomo, że koledzy Moderatorzy zdania nie zmienią. Podobnie właściciel jak i koledzy (koleżanki?) z Administracji.

1. Proponuję w ogóle nie odpowiadać ani w jakikolwiek inny sposób nie ustosunkowywać się do ich wpisów i dyskutować tylko w swoim gronie (czyli zwykłych użytkowników).

Forum jest bowiem założone dla jego użytkowników a nie dla prowadzenia dyskusji z Moderatorami czy Administracją.

Koledzy zostając moderatorami wzięli na siebie wielkie brzemię odpowiedzialności i jak sami wielkorotnie już dali odczuć nie są zwykłymi użytkownikami tego forum.

Wszelkie dyskusje z w/w koleżeństwem na pewno odrywają ich od wypełniania powierzonych im zadań, o czym zresztą wspominał niedawno kolega SławekR.

Uszanujmy zatem ich pracę i wkład w to forum.

2. Wszelkie pytania i wątpliwości do w/w koleżeństwa proponuję zgłaszać do nich pisząc na PW.

3. Natomiast wszelkie wpisy kolegów Moderatorów jak Administracji (we wszystkich wątkach) proponuję zgłaszać do wymoderowania jako nie mające związku z tematyką danego wątku a często jako zwykłe prowokacje lub trolling.

To być może pozwoli kolegom Moderatorom skupić się nad ich zadaniami a także może będzie asumptem do zastanowienia się przez nich nad ich własną rolą na audiostero.pl a także nad sposobem polepszenia jakości ich pracy.

Pozdrawiam ciepło

./rochu

Natomiast wszelkie wpisy kolegów Moderatorów jak Administracji (we wszystkich wątkach) proponuję zgłaszać do wymoderowania jako nie mające związku z tematyką danego wątku a często jako zwykłe prowokacje lub trolling.

+

Herbie Hancock:"Czasami nie wiem,co mam grać - wyznałem."

Miles Davis: "To nic nie graj"

Piszesz o PW, jest jednak apel Szymona zamieszczony na forum w tym wątku kilka stron temu. Od niego się wszystko zaczęło.

To ja jeszcze tylko zabiorę głos, bo wk***ia mnie takie stawianie sprawy. Tuż po rozpoczęciu protestu dostałem od ciebie PW. Nie upublicznię jej, bo ja w przeciwieństwie do... nie upubliczniam prywatnej korespondencji, ale upublicznię swoją odpowiedź, do tego mam prawo. Oto ona (5 maja, godz. 9.01):

"Cześć,

nie powinieneś mylić solidarności z kilkoma kolegami (nie Szymonem i nie SA) z popieraniem chamstwa. A do ciebie absolutnie nic nie mam.

Pozdrawiam!".

A więc proszę więcej nie pisać o manipulacji.

jak na normy tego forum - w ciągu ostatniej godziny prowadzimy tu wręcz modelową wymianę poglądów (tzn, ja zostaję przy swoich :))

nie widzę ani eskalacji kłótni, ani tym bardziej obrzucania kogoś błotem

mam nadzieję, że to widać i że nikt nie uznaje tego za prowokację :)

• Moderatorzy

To nie prawda, manipulujesz. Znajdź moje wpisy, uczciwie je zacytuj.

O to jak Ty skomentowałeś forumowiczów, udział biorących w proteście (czy jak wolisz pisać "proteście") w pierwszej godzinie jego trwania:

Cieszę się, że trolle niemal w komplecie dadzą nam odpocząć.Mam nadzieję, że będą konsekwentni. Szkoda, że dla draki kilku przyzwoitych ludzi się do nich przyłączyło..

Jest teraz szansa, że zaczną pisać normalni ludzie, na których nikt nie napadnie.

Jasno dajesz do zrozumienia, że udział w tej inicjatywie z automatu przypisuje mnie i każdego biorącego w niej udział forumowicza do jednej z dwóch kategorii:

1. Troll

2. Półgłówka, który dla draki przyłącza się do konfabulujących trolli

Skoro tak stawiasz sprawę i z góry wrzucasz wszystkich do jednego wora, ŻĄDAM od Ciebie, byś teraz napisał mi prosto w twarz:

"Ja Palton - moderator tego forum uważam, Ciebie forumowiczu plastik1989 za Trolla - poprzez tak żałosne i karygodne inicjatywy których się dopuściłeś, jak nie pisanie przez tydzień na forum."

Być może należę do tej drugiej grupy? Jeśli tak również proszę o jasną i bezpośrednią deklarację z Twojej strony.

Jeżeli tego nie zrobisz, masz moralny (pewnie nie tylko moralny) obowiązek przeprosić mnie i każdego użytkownika forum biorącego udział w proteście ("proteście") z osobna i imiennie (nick).

O "dwulicowych chamach" powtórzcie tysiąc razy bez odniesienia do kontekstu, wszyscy wtedy zapomną o MANIPULACJI. Jak Wy boicie odnieść się uczciwie do tej sytuacji..

Odnośnie Twojego braku zrozumienia zawiłości formalnych: co jest obelgą, a co nie - nie będę już dyskutował - po prostu brak mi argumentów (i siły).

Powiem tylko tyle: wulgaryzm czy obelga dalej zostanie obelgą , niezależnie od tego czy jest to wypowiedź wyrwana z kontekstu czy nie, itd. Zresztą jak widać nawet moderacja (SlawekR) i administracja podobnie widzi problem, bo zgodnie tłumaczyli Twój "wybryk": "zbyt wysokimi emocjami" (admini) i tym, że: "każdy człowiek jest tylko człowiekiem i napisze czasem więcej niż by chciał" (SławekR).

Do mnie argumentacja ta nie przemawia, ponieważ tłumaczy tylko motywy rzucania przez Ciebie publicznych obelg, nie ustosunkowując się do meritum - czy obelgi takie mogą mieć miejsce na forum, zwłaszcza rzucane publicznie przez moderację. Cieszy mnie, że zripostowałeś swoich kolegów, podtrzymując, że rzucanie tych obelg nie było efektem nieprzemyślanego wpisu i powtórnie zadeklarowałeś swoją postawę, bez próby zamiatania pod dywan - nie zmienia to faktu, że zachowanie takie pozostaje karygodne.

-----------------

Panowie,

Mam małą propozycję.

Nie ma sensu eskalować kłótni, z której i tak nie wyniknie nic.

Chciałbym, jeśli można, przyłączyć się do apelu kolegi rocha i zaproponować jednocześnie,

abyśmy od tej chwili trzymali się tylko i wyłącznie tytułu wątku "propozycje i uwagi dotyczące forum".

Czy poza wypisanymi na sztandarach PALTON MUSI ODEJŚĆ i UWOLNIĆ STAREGO AUDIOFILA

mają koledzy jeszcze jakieś propozycje dotyczące forum do omówienia?

Naukowe teorie mnie nie interesują. Zresztą kogo tu interesują? To jest forum dla audiofilów.
  • Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.