Skocz do zawartości
IGNORED

Propozycje i uwagi dotyczące Forum

EDDY

Rekomendowane odpowiedzi

Gość partick

(Konto usunięte)

Panowie prośba o przeniesienie się z dyskusją do innego wątku.

ja bardzo chętnie, tylko cir blokuje mi możliwość utworzenia odpowiedniego wątku na zakładce Kluby: "Audiofilia a nauka".

czy mogę liczyć na pomoc Administracji?

W takiej ilości postów nie jesteśmy w stanie wyłapać błędów technicznych i na nie reagować.

no właśnie, a problem nadal nierozwiązany:

brak informacji dla użytkownika o losach wpisów oczekujących w kolejce moderacyjnej.

czy któryś z programistów mógłby się zająć tym problemem?

TIA

• Użytkownicy+

Wpisy przeniosłem do "

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) "

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ja mogę nawet ocipieć, ale jak ktoś robi mnie w wała - proponuje coś, a potem znika - to pytam, nie? rydzu, daj pociągnąć coś z tej fajki, bo mi się dłuży to czekanie na odpowiedź. :-)

Gość rydz

(Konto usunięte)
Gość papageno

(Konto usunięte)

Dzień dobry.

Jest piątek. Zapewne wieczorem audiofile chętnie spotkaliby się w swoim Klubie o nowej, zaproponowanej przez SzuBa nazwie. Usiedlibyśmy sobie w klubowych fotelach otoczeni cudownym brzmienie z naszych systemów. Nie obyłoby się bez szklaneczki czegoś dobrego. Przyjaźnie pogwarzylibyśmy o naszych radościach. Czy Moderacja zechce sprawić nam tę radość?

P.S. Możecie wywalić wszystkie moje jadowite wpisy, nie czuję się z nimi związany w żadnej mierze.

Racja. Zmieńmy nazwę na Klub Dyskusyjny Audiofila

Moderacjo, czy można przenieść stary klub pod nową nazwą? Obiecuję swoją marsową minę w sprawie radykalnych kłótni. Misiomor, ty składałeś propozycję, ja składam swoją.

Obecna nazwa Klubu jest lepsza niż proponowana. Jasno precyzuje czym wyróżniają się Klubowicze spośród ogółu Forumowiczów, jest pozytywna i konstruktywna, brak elementów napastliwych, pejoratywnych itd. ”Klub dyskusyjny audiofila” - to by oznaczało próbę zawłaszczenia nazwy ”audiofil” dla ich podzbioru, a więc prowokowanie kolejnych konfliktów. Do tego kable są słabo reprezentowane w Klubach, z natury swojej zresztą.

Przeniesienie proponuję pod warunkami:

- Brak jakichkolwiek ataków pod adresem innych Forumowiczów, w tym powstrzymanie się od komentowania treści niezgodnych z linią Klubu np. w postaci cytatów z innych wątków i złośliwych komentarzy. Ścisła współpraca Założyciela w dziedzinie zgłaszania takich ataków, zarówno ze strony ”swoich” (to ma być Klub a nie jaczejka aktywistów uważających że skoro mają rację w swoim pojęciu, daje im to prawo obrazić każdego) jak i ”obcych” jak również banowania tumultników, w szczególności nie-odwieszanie banów w wątku nałożonych przez moderatorów. Za coś takiego albo inne formy sabotowania działań moderacji Klub nieodwołalnie ląduje na Bocznicy.

- Brak prowokującego czy pogardliwego wyrażania się o nie-podzielających poglądów jednoczących Klub. Mam nadzieję że Klubowicze będą potrafili owocnie i ciekawie dyskutować we własnym gronie w prawdziwie klubowej atmosferze.

- Usunięcie przeze mnie niektórych wpisów, nie licujących z nowym charakterem Klubu.

• Użytkownicy+

Papa możesz wypić wieczorem szklaneczkę :)

To znaczy, że nie będzie sobie można pożartować?

Pożartować tak, ponabijać z kogoś - nie.

Papa możesz wypić wieczorem szklaneczkę :)

Pożartować tak, ponabijać z kogoś - nie.

To nie będą już mogli mnie nazwać "głucholcem" ? Jakoś tak dziwnie. Już się do tego przyzwyczaiłem.

Jakość wniosków w porównaniach audio jest zawsze zgodna z jakością procedury porównawczej.

Pasja bez precyzji to chaos. DOBRZE ŻE JEST MUZYKA

A co z drugim klubem. Przecież one bez siebie nie mogą istnieć ;-).

Poważnie pytam.

Głucholcem można, to pieszczotliwe, a nie obraźliwe.

Wiem. Ja mam poczuci humoru, ale inni mogą go nie mieć i wtedy zaczyna się ostra wymiana zdań. W każdym wątku nawet tych Hi Endowych.

Jakość wniosków w porównaniach audio jest zawsze zgodna z jakością procedury porównawczej.

Ciekawe czym się różni "pożartować sobie" od "ponabijać się "? Bo z reguły to polega na tym, ze jak ja się czuję obrazony to jest to nabijanie a jak inni to jedynie żarty.

Rzecz zupełnie nie do roztrzygnięcia, bo co jednego obraża, drugi jedynie rozbawi.

Będzie mnóstwo "donosów" do moderacji, by w ten sposób wykorzystać ją do celów eliminacji "przeciwników" .

Oczywiście zdajecie sobie sprawę, ze cała niechęć i negatywy tych dyskusji spadnie na moderację.

Kryte

To znaczy, że nie będzie sobie można pożartować?

Zaszłości są jakie są, dlatego trzeba będzie jednak wykazać się dobrą wolą i trochę powściągnąć temperament.

Drugi Klub - Założyciel podobną ofertę już odrzucił, dlatego w razie zmiany zdania zapraszam na PW, żeby nie anektować tego wątku.

A ja proszę o wyjaśnienie różnicy między żartem a nabijaniem się. Serio. Bo proponowane zasady świetnie brzmią na papierze, reszta to kwestia wyczucia. A tak poza tym, zgadzam się, przenoś. Tylko pamiętaj, że ocena tego, co jest pisane, będzie zawsze subiektywna, bo rzeczywiście: co jednego bawi, innego "obraża".

EDIT: ok, trochę powściągnąć temperament.

Drugi Klub - Założyciel podobną ofertę już odrzucił, dlatego w razie zmiany zdania zapraszam na PW, żeby nie anektować tego wątku.

Czyli miałby zniknąć jeden z najbardziej merytorycznych klubów na tym forum (poza krótkimi okresami zapomnienia głównie na skutek działań zewnętrznych)? Jestem zszokowany.

Pozdrawiam

>> Lech36

Nie zniknął tylko został przeniesiony do zakładki do której lepiej pasuje charakterem. Wystarczy przeczytać tytuł i pierwszy wpis - od razu zakładające wartościujące oceny, wyśmiewanie itd.

A ja proszę o wyjaśnienie różnicy między żartem a nabijaniem się.

Wobec zaszłości, będziecie musieli być świętsi od Papieża. Na okresie próbnym ostatniej szansy niestety tak bywa.

Czyli miałby zniknąć jeden z najbardziej merytorycznych klubów na tym forum (poza krótkimi okresami zapomnienia głównie na skutek działań zewnętrznych)? Jestem zszokowany.

Pozdrawiam

On już zniknął. Postawione warunki są niejednoznaczne i nie do przyjęcia.

Nie zniknął tylko został przeniesiony do zakładki do której lepiej pasuje charakterem. Wystarczy przeczytać tytuł i pierwszy wpis - od razu zakładające wartościujące oceny, wyśmiewanie itd.

Z którym punktem regulaminu albo czegokolwiek na tej planecie wartościujące oceny są niezgodne? Wartościowanie jest be? A myślałem, że jednym z głównych zadań takiego forum, jest właśnie wartościowanie, i potęrzna część użytkowników przychodzi tu, żeby się dowiedzieć co jest warte ich pięniedzy a co nie.

Natomiast co do wyśmiewania, to dobrze wiadomo, że pod to podpadnie każde stwierdzenie z którym ktokolwiek się nie zgodzi, a to zamyka raczej możliwość pisania w ogóle.

For us, there is no spring. Just the wind that smells fresh before the storm.

<br />Wobec zaszłości, będziecie musieli być świętsi od Papieża. Na okresie próbnym ostatniej szansy niestety tak bywa. <br />

Jak by kolega przestudiował te "zaszłości" to by wiedział, że przyczyna konfliktów w znzcznym stopniu leżała na zewnątrz (goście - w obu klubach). Główną przyczyną było ignorowanie nauki a nawet nie nauki tylko elementarnej wiedzy technicznej, o której każdy zajmujący się technicznym hobby o ile jest to jego pasja powinien coś wiedzieć. No ale trudno będę miał więcej czasu na słuchanie muzyki. Nie ma tego złego co by na dobre nie wyszło.

I jeszcze jedno niech Kolega pamięta że "kto się czubi ten się lubi". To taka stara polska prawda.

Z którym punktem regulaminu albo czegokolwiek na tej planecie wartościujące oceny są niezgodne?

Chodziło mi o wartościujące oceny osób i pogladów. Konkretnie to "voodoo" w tytule.

Jeszcze raz w kwestii semantycznej - Klub to nie jaczejka.

Wartościowanie osób, dobrze, nie powinno mieć miejsca. Ale wartościowanie poglądów to esencja forum internetowego. Jeśli przestaniemy wartościować, to okaże się, że wszystko gra tak samo - accuphase jak radmor, kable z castoramy jak nordost, a głośniki komputerowe jak mbl'e. Na tej zasadzie absolutnie wszystkie zarzuty przeciwników klubu ateistów tracą sens, bo w tym świetle, to oni wartościowali najmniej :)

Konkretnie to "voodoo" w tytule.

Brak możliwości określenia, że coś jest voodoo, automatycznie oznacza, że coś nie jest voodoo. To jest takie samo wartościowanie, tylko w drugą stronę.

For us, there is no spring. Just the wind that smells fresh before the storm.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.