Skocz do zawartości
IGNORED

Propozycje i uwagi dotyczące Forum

EDDY

Rekomendowane odpowiedzi

Powinni je znieść.

bijatyki? :)

będzie ciężko - teraz to modny sposób rozładowywania emocji i eksponowania ego :)

ale zobaczymy jutro...

Nie myśl. Jeśli już pomyślałeś, to nie mów. Jeśli już powiedziałeś, to nie pisz. Jeśli już napisałeś, to nie podpisuj. Jeśli podpisałeś, to się nie dziw!

Gość cybant

(Konto usunięte)

Podtrzymuje swoją wypowiedź. To nie żadne emocje, tyko stwierdzenie faktu.

Jeśli ktoś rozmawia z inną osobą, a JEDNOCZEŚNIE obrabia jej d.... i nazywa ja na innym forum "idiotą", to jest chamem. Tu absolutnie nie ma żadnego nadużycia, nic nie jest obraźliwe. To FAKT. Jeśli ktoś uważa inaczej to oznacza, że jest skrajnie nieobiektywny.

Cham...

1. człowiek ordynarny, grubiański, nieokrzesany, niekulturalny; grubianin, prostak, gbur, prymityw;

2. dawniej: człowiek, który należy do niższej warstwy społecznej, zwłaszcza taki, który nie posiada szlachectwa; chłop, wieśniak, włościanin, plebejusz

A to o czym piszesz to tzw. dwulicowość , fałsz...itp....

Odpuść już , bo tylko się pogrążasz....

Gość jarek&ania

(Konto usunięte)

Dla mnie wyzywanie publicznie (forum bez wątpienia jest publiczne) od dwulicowych chamów jest dowodem nie tylko braku podstawowych zasad wychowania, ale i oznaką słabości, bo i jak to inaczej wytłumaczyć.

Paltonie, nie dość, że jesteś niewychowany (nic nie usprawiedliwia podobnego zachowania, widocznie jednak taki styl Tobie najbliższy i z którym się identyfikujesz), to jeszcze do tego arogancki, butny

W związku z Twoją wypowiedzią (powyżej) domniemam ,że Wasze nowe forum to przede wszystkim nowa jakość w kontaktach międzyludzkich.

Bez chamstwa , buty, mordobicia . Pełna kultura , grzeczna wymiana zdań na poziomie i tylko merytoryczna wymiana poglądów.

I Ty uważasz ,że tak naprawdę będzie a osoby , które tutaj robiły zwykły chlew tam nagle okażą się arystokratami ?

Pożyjemy , zobaczymy....

Oczywiście to wszystko w imię wolności słowa .... a o ogólną kulturę dbać będzie Stary Audiofil.

Koń by się uśmiał.

Jednego tylko nie rozumiem skoro jest już to nowe , lepsze forum to w jakim celu trwa ta cała jałowa polemika na tej platformie?

P.S.

Ja nie stoję po żadnej stronie i mam nadzieję ,że się mylę w tym co napisałem powyżej.

Życie to na pewno zweryfikuje.

Jakiś kolejny ferment chcesz chyba wpuścić. Raz piszesz, że "Ja nie stoję po żadnej stronie i mam nadzieję ,że się mylę w tym co napisałem powyżej", a chwilę wcześniej dworujesz z drugiego forum dot. analogu. Więc, gdzie tu sens, gdzie logika? Przeczysz sam sobie. Taka uszczypliwość rozumiem niechcący :). Dobrze, wolno Ci.

I nie Wasze, bo ja tak samo korzystam z nowego forum (zamarcie działu analogu na AS), jak zamierzam nadal korzystać z AS.

Chamstwo było i będzie, ale nie znaczy to, że nie należy go pochwalać. Ja nie toleruję go, więc wyrażam to.

SA wbrew pozorom, to równy gość, trzeba to tylko poznać poza forum. I zaskoczę Cię, co może już sam wiesz, ale na nowym forum go nie widziałem :).

Gość GratefullDe

(Konto usunięte)

Eh, nie jest ładnie. Ale też nikt nie obiecywał, że ładnie będzie. Po co to wszystko?! Ktoś dał du.y i tyle. Sprowokowalo to innych do odejścia. Refleksji i zadnej jak widać nie ma i chyba nie będzie. palton, nawet 2 znaki dla Ciebie to za dużo, potrafisz je wypaczyc.

A, jeszcze, tych 70 usherow to jie są byle jacy usherzy :)

Jestem uśpionym agentem, koledzy nie powiedzieli Tobie.

Kolejny, który umie liczyć posty:)

Śledzę poczynania pana Andrzeja, dłużej, niż Ty jesteś na forum.

Pan Andrzej, pisze na większości polskich for. I będzie to robił nadal, ponieważ jego nie interesują układziki tylko pasja.

Kolejny agent Tomek, no brawo.... To plus dla ciebie , że znasz Andrzeja. Widzisz dla jednych Pan , a drugich po prostu Andrzej. Jak sam napisałeś , Andrzej udziela się na wielu forach, to jedno mniej na pewno jemu nie zaszkodzi, a czy zaszkodzi AS, tego nie wiem...

Uwierz mi, mam głęboko , wiesz gdzie, czy masz tysiąc postów czy dwa. Jednak jak widzę , że ktoś udziela się tylko w takich awanturniczych, to wybacz , ale nie chce mi się z nim gadać....

Jak napisałem wcześniej, myślę że dla dobra wszystkich nie mieszajmy do tego " syfu " Andrzeja i jego pracy. Z szacunku dla niego i aktualnej niezbyt miłej w jego życiu sytuacji, proponuję milczeć lub po prosty zamknąć " pyski"

Żegnam

robiz

Gość jarek&ania

(Konto usunięte)

a chwilę wcześniej dworujesz z drugiego forum dot. analogu. Więc, gdzie tu sens, gdzie logika? Przeczysz sam sobie.

Nie za bardzo rozumiem o co Tobie chodzi z tym "dworowaniem z drugiego forum..."

Czy Ty aby mnie z kimś nie pomyliłeś?

Poza tym gdzie sobie zaprzeczam?

Chyba nie do końca doczytałeś to co napisałem ;)

SA wbrew pozorom, to równy gość, trzeba to tylko poznać poza forum.

Dziękuję za sugestię ale mi już wystarczy to co ten Pan zdążył napisać wirtualnie i jakoś nie mam ciśnienia na osobiste spotkanie w realu.

Może w Tesco , kto wie ;)

I zaskoczę Cię, co może już sam wiesz, ale na nowym forum go nie widziałem :).

Może poszukaj pod innym nickiem. To powinno ułatwić sprawę ;)

• Redaktorzy

Cały problem dot. moderacji na forum wynika z jednego: moderatorzy starają się traktować forumowiczów jak kolegów. Stąd niekonsekwencja w moderacji, odwieszanie zbanowanych (gdzie indziej niepodobieństwo), kłócenie się modów z userami i odwrotnie, ogólnie atmosfera typu "wszak wszyscy jesteśmy sami swoi i nie będziemy robić sobie krzywdy", jakby największą krzywdą na świecie było zablokowanie konta na jakimś portalu. W rzeczywistości taka formułą nie działa, nawet w swoich najlepszych czasach. Przypominam: w latach 2007-2008 założyciel tego forum po długich konsultacjach i dyskusjach wprowadził moderację prowadzoną przez modów wybranych spomiędzy forumowiczów, na podstawie najwyższego wskaźnika zaufania, nadawanego przez samych forumowiczów (był wówczas taka opcja). Usuwanie wpisów odbywało się wyłącznie kolegialnie, na podstawie konsultacji wszystkich moderatorów. W krótkim czasie wywołało to taką awanturę i ogólny upadek obyczajów, że moderację kolegialną zlikwidowano, a Lukar zerwał stosunki z forumowiczami i w niedługim czasie stronę sprzedał. Otóż nie da się wymyślić nic bardziej demokratycznego niż tamten system. Skoro on nie zadziałał, to inne oparte na zasadzie "jesteśmy dobrymi kolegami" nie mają większych szans tym bardziej. Dlatego uważam, że tylko anonimowa moderacja prowadzona bez kontaktu z forumowiczami i ściśle trzymająca się regulaminu ma szanse powodzenia. Wtedy wszyscy będą obrażeni jednakowo i będzie spokój.

Gość jarek&ania

(Konto usunięte)

Jarekand ania, po cotewypowiedzi? Jestes szanowanym użytkownikiem, niewmanewrowuj sie jak parantula w dziwne rzeczy.

Sorry, tablet ;)

Nikogo nie chciałem urazić . Wyraziłem tylko moją opinię na temat zwyczajów na tym forum , które również pośrednio mnie dotyczą.Jeżeli ktoś poczuł się urażony moimi wypowiedziami szczerze nad tym ubolewam.

Wcale nie mam nikomu za złe ,że znalazł sobie nowe miejsce do "dyskusji".

Mnie się to forum (AS) podoba , nigdy nie miałem zatargów z moderatorami i zostałem tylko raz zbanowany przez Jego Eminencję Starego M (nomen omen) ;)

Uważam ,że zbyt póżno nastąpiła reakcja moderacji i właścicieli tego forum na zwyczaje tutaj panujące.

Jestem wdzięczny tym osobom ( w tym Staremu Audiofilowi) za to ,że rozpoczęli tą zadymę , która paradoksalnie dzięki nim samym przyczynić się może do poprawy wizerunku tego portalu i powrotu do normalności.

pozdrawiam

Gość GratefullDe

(Konto usunięte)

Nikogo nie chciałem urazić . Wyraziłem tylko moją opinię na temat zwyczajów na tym forum , które również pośrednio mnie dotyczą.Jeżeli ktoś poczuł się urażony moimi wypowiedziami szczerze nad tym ubolewam.

Wcale nie mam nikomu za złe ,że znalazł sobie nowe miejsce do "dyskusji".

Mnie się to forum (AS) podoba , nigdy nie miałem zatargów z moderatorami i zostałem tylko raz zbanowany przez Jego Eminencję Starego M (nomen omen) ;)

Uważam ,że zbyt póżno nastąpiła reakcja moderacji i właścicieli tego forum na zwyczaje tutaj panujące.

Jestem wdzięczny tym osobom ( w tym Staremu Audiofilowi) za to ,że rozpoczęli tą zadymę , która paradoksalnie dzięki nim samym przyczynić się może do poprawy wizerunku tego portalu i powrotu do normalności.

pozdrawiam

myślę, że to jest clou tych wydarzeń :)

Cały problem dot. moderacji na forum wynika z jednego: moderatorzy starają się traktować forumowiczów jak kolegów.

Dokładnie. AS to chyba jedyne forum na świecie gdzie tak jest.
Gość cybant

(Konto usunięte)

Cały problem dot. moderacji na forum wynika z jednego: moderatorzy starają się traktować forumowiczów jak kolegów. Stąd niekonsekwencja w moderacji, odwieszanie zbanowanych (gdzie indziej niepodobieństwo), kłócenie się modów z userami i odwrotnie, ogólnie atmosfera typu "wszak wszyscy jesteśmy sami swoi i nie będziemy robić sobie krzywdy", jakby największą krzywdą na świecie było zablokowanie konta na jakimś portalu. W rzeczywistości taka formułą nie działa, nawet w swoich najlepszych czasach. Przypominam: w latach 2007-2008 założyciel tego forum po długich konsultacjach i dyskusjach wprowadził moderację prowadzoną przez modów wybranych spomiędzy forumowiczów, na podstawie najwyższego wskaźnika zaufania, nadawanego przez samych forumowiczów (był wówczas taka opcja). Usuwanie wpisów odbywało się wyłącznie kolegialnie, na podstawie konsultacji wszystkich moderatorów. W krótkim czasie wywołało to taką awanturę i ogólny upadek obyczajów, że moderację kolegialną zlikwidowano, a Lukar zerwał stosunki z forumowiczami i w niedługim czasie stronę sprzedał. Otóż nie da się wymyślić nic bardziej demokratycznego niż tamten system. Skoro on nie zadziałał, to inne oparte na zasadzie "jesteśmy dobrymi kolegami" nie mają większych szans tym bardziej. Dlatego uważam, że tylko anonimowa moderacja prowadzona bez kontaktu z forumowiczami i ściśle trzymająca się regulaminu ma szanse powodzenia. Wtedy wszyscy będą obrażeni jednakowo i będzie spokój.

Oczywiście...tylko skąd weźmiecie profesjonalnych modów. ....czyli AntyPaltonów....????

Jednak jak widzę , że ktoś udziela się tylko w takich awanturniczych....

Jak widzę członkowie Zjednoczonej Elity, nawet nie wysilają się aby przeczytać moje 173 posty i 30-40 postów w "Bocznicy"

Napiszę jeszcze raz.

To Szymon wraz ze swoimi przydupasami oraz jego wiernym "pudelkiem" @jamówię, wkroczyli do zakładki DIY, tylko po to aby przeprowadzić sabotaż i narobić syfu. Oczywiście z pełną premedytacją, bo już planowali wszystko wcześniej.

Lekko wzburzyła mnie ta sytuacja i zareagowałem.

Żegnam

To pożegnanie jest ostateczne, czy jak zwykle.

Gość GratefullDe

(Konto usunięte)

Ni ma, paltonow jest tylko jeden :)

Jak widzę członkowie Zjednoczonej Elity, nawet nie wysilają aby przeczytać moje 173 posty i 30-40 postów w "Bocznicy"

Napiszę jeszcze raz.

To Szymon wraz ze swoimi przydupasami oraz jego wiernym "pudelkiem" @jamówię, wkroczyli do zakładki DIY, tylko po to aby przeprowadzić sabotaż i narobić syfu. Oczywiście z pełną premedytacją, bo już planowali wszystko wcześniej.

Lekko wzburzyła mnie ta sytuacja i zareagowałem.

To pożegnanie jest ostateczne, czy jak zwykle.

Jak zwykle, tak sie pisze bialej boi, ktora obmywa morze, a może wiecej ;)

• Redaktorzy

Po pierwsze jakim prawem. To tak jak byś dał publicznego liścia panu Andrzejowi. To on, dzięki swojej niewyczerpanej życzliwości, tworzył atmosferę tego wątku.

Bez paniki. Otworzę.

SA wbrew pozorom, to równy gość, trzeba to tylko poznać poza forum.

acha.., czyli po za forum jesteśmy równiachy, a wirtualnie możemy wszystko i wszystkich dymać ???!!!

Proszę mi to przełożyć na j.polski

Gość GratefullDe

(Konto usunięte)

acha.., czyli po za forum jesteśmy równiachy, a wirtualnie możemy wszystko i wszystkich dymać ???!!!

Proszę mi to przełożyć na j.polski

Szacowny człowieku, samo to określenie nobilituje, proszę o chlodny i rzeczowy osąd sytuacji. A proszę mi wierzyć, że nie bedzie on zbiezny z tym co wypisują para sprzyjajacy forum. I tylko o tyle Proszę.

A mówiąc serio, już byli. I DOPIERO była tu awantura.

Wynika z tego, że najlepiej by było aby to forum było pierwszym w świecie bez modów.

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

Dlatego uważam, że tylko anonimowa moderacja prowadzona bez kontaktu z forumowiczami i ściśle trzymająca się regulaminu ma szanse powodzenia.

bardzo ciekawy pomysł

mogłbyś to rozwinąć? bo na razie przeważa retoryka z czasów Gomółki i roku68.

jak opadną emocje, będziemy wprowadzać zmiany w sposobie moderacji i banowania - tak aby wszystko było przejrzyście i uczciwie

teraz każda zmiana, nawet najlepsza zmiana, byłaby przez ileś osób z Was krytykowana, bo takie są emocje w tej chwili

Recenzje płyt, konkursy, wejściówki, wydarzenia, newsy:
Magazyn Kulturalny Audiostereo zaprasza!

Chcesz zostać partnerem audiostereo? Zajrzyj tutaj.

Gość GratefullDe

(Konto usunięte)

bardzo ciekawy pomysł

jak opadną emocje, będziemy wprowadzać zmiany w sposobie moderacji i banowania - tak aby wszystko było przejrzyście i uczciwie

teraz każda zmiana, nawet najlepsza zmiana, byłaby przez ileś osób z Was krytykowana, bo takie są emocje w tej chwili

A co z modem na litere "p"?

Gość jarek&ania

(Konto usunięte)

Panowie.

Dla rozlużnienie atmosfery polecam posłuchać ( w całości ) poniższy utwór.

To na prawdę działa .... ;)

http://www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&list=PL775D8FE8209735E9&v=7k43FJIP9oE

Chciałem napisać coś pokrzepiającego, ale zwyczajnie jest mi przykro - bo nie nie widzę rozwiązania które zadowoli wszystkich. Ale taki jest już świat...

Czy ktoś widział miasteczko?

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Before you criticize someone, you should walk a mile in their shoes. That way, when you criticize them, you're a mile way and you have their shoes

Gość GratefullDe

(Konto usunięte)

Chciałem napisać coś pokrzepiającego, ale zwyczajnie jest mi przykro - bo nie nie widzę rozwiązania które zadowoli wszystkich. Ale taki jest już świat...

Czy ktoś widział miasteczko?

https://www.youtube.com/watch?v=e1iqp5jamqM

Widziałem, piekny labedziu, czy mogl bys odblokowac mnie w zakladce dlaczego vinyl... sam wiesz co, gdyz nieslusznie mnie tam zbaniono,

Mam parcie na to by wlasnie tam pisac. Wiem, ze Tobie sie to moze nie spodobsc sle coz, tacy jestesmy, ludzie :)

Dobrze rozumiem tą nieodpartą potrzebę i zdjąłem bana. Warunkowo, bo gdy zaczną się osobiste wycieczki - będę pierwszym który go przywróci. Temat budzi zrozumiałe emocje ale trzeba potrafić trzymać je na wodzy.

Before you criticize someone, you should walk a mile in their shoes. That way, when you criticize them, you're a mile way and you have their shoes

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.